Bloggläsare..

Postat 2011-01-02 kl 20:24:40

Behöver klaga lite på ER!
kan jag lita på bloggläsare? Har pratat med en bloggläsare om vissa saker, jag trodde jag kunde lita på henne och sen allt jag har sagt, säger hon till sina kompisar och säger "ni vet den där bloggaren micah? Hon tycker si och så och hon gör så och så, fan vad hon är jobbig!". Och sen ber hon mig om länkningar hit och dit, utnyttjare?
Så svaret är, jag kan tyvärr inte lita på bloggläsare längre.
jag vet att vissa av er faktiskt bryr er om mig, och jag uppskattar det verkligen, men grejen är att jag verkligen inte vet vilka av er som är dom snälla människorna. Så jag kan inte prata ut med bloggläsare tyvärr.. Jag trodde jag kunde det. Jag skulle vilja det, för ni känner mig på sätt och viss.
 Vissa av er har ju kommenterat "vi stöttar dig". Ja tack, men när jag skriver att jag är gravid igen vill ingen stötta mig. Vet ni hur svårt det är för mig?? För det är mitt eget fel och ingen är här och stöttar mig. Jag ville aldrig i hela mitt liv göra abort, eftersom jag är emot abort. Men jag klarar inte 2 barn! Jag tänker på Kelly, hon finns här i mitt liv. Jag ville behålla, jag sa det till Kevin, men han har övertalat mig till abort.

och ni klagar på mig "Uppdatera mer, sluta skriva när du är ledsen, sluta skriva när du och kevin bråkar, skriv det och det". Jag är 15 år! Sluta pressa mig! Ni kommer hit frivilligt, det här är min dagbok och jag skriver för min egen skull, ingen annans!!

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 20:26:56

Vad hemskt att någon gjort så mot dig.. Men tänk att det ligger kanske en liten mini-kelly i din mage nu,,

Nathalie
Postat 2011-01-02 kl 20:31:12

Om du känner att du vill prata av dig så kan du maila mig... Jag vet att vi inte känner varandra men ibland kan det vara skönt att prata med en utomstående!

Är också ung mamma :)

Kram

Moa
Postat 2011-01-02 kl 20:31:39

Mikaela, för din egen skull borde du sluta blogga. I alla fall om såpass privata saker. Om du säger att du bloggar för enbart din egen skull, så snälla skapa en egen privat blogg. För så länge du bloggar om allt som händer i ditt liv, kommer du känna press från omgivningen.

Rebecca
Postat 2011-01-02 kl 20:32:06

Du vet själv vad som är bäst för dig! Lyssna inte på alla andra. Gör vad som är bäst för dig!

Det är DU som ska leva ditt liv det är inte andra som ska försöka leva ditt liv åt dig.

Du vet själv vad som är rätt!



Kram på dig, du är en super stark tjej!



ett litet tips på en blogg också om du inte har läst den: http://ellamarie.blogg.se/ en tjej som blev tvilling mamma när hon var 15.. kanske kan vara till hjälp?

Alva
Postat 2011-01-02 kl 20:32:23

Varför ska folk stötta en som dig, som gör om samma misstag IGEN. Du kommer vara en sådana tjej som gör abort på abort genom livet.



Synd att vi inte har kvar tvångssterilisering i Sverige.

Erica
Postat 2011-01-02 kl 20:32:42
Blogg: http://fotobyerica.blogg.se/

Vill du behålla barnet så sak du göra det! Kevin valde att befrukta dig o nu är det ditt val att behålla. Och jag stöttar dig i ditt val.

Carro
Postat 2011-01-02 kl 20:33:51
Blogg: http://carroann.blogg.se/

Jag tycker du gör rätt. Det är din blogg och du SKA skriva om det du vill/känner för, UTAN att någon kommer och klagar på det. Precis som du säger så kommer man hit frivilligt och gillar man inte det som står i bloggen så behöver man faktiskt inte läsa det! Jag tycker att du är stark och jag ser verkligen upp till dig. Det gör jag verkligen. Just för att du står för det du säger och gör!

Du är en superbra förebild :)

...och en superbra mamma! Ålder är trots allt bara en siffra ;)

kiky
Postat 2011-01-02 kl 20:33:53

Hejsan... :)

Jag älskar verkligen din blogg... <333 Jag läser den varje dag jag kanske komenterar den inte.....

Jag e oxå en av dem personer som är enot abort... jag kan inte tänka mig o döda ett liv....



Men så att du viet jag stötar dig huradan du än e o dem andra ska inte bara läg sig i... Läste kevins blogg... Asså seriöst.. jag blir så irriterad på dem...



Älskar dig.. <333333

[FOTOBLOGG] med Författar intresse
Postat 2011-01-02 kl 20:34:04
Blogg: http://shadowzplay.blogg.se/

håller verkligen med dig, man kan inte lita på bloggläsare lägre ):

och jag hatar att dom pressar dig, liksom du är bara 15år. du har ju också ett liv UTANFÖR bloggen!

----------

men jag kommer alltid stötta dig !! :D

(så om du vill prata så kan du vända dig till mig, för jag är en sån person som aldrig säger något vidare)



Men hur har din dag varit? :D

och snälla, svara på denna kommentaren ):

Hannah
Postat 2011-01-02 kl 20:34:04
Blogg: http://occiput.blogg.no

Du har støtte fra Norge hvertfall! :)

Johanna
Postat 2011-01-02 kl 20:34:50

Lilla lilla du , tycker så synd om dig som behöver stå ut med dom här idioterna !

Om du är gravid igen så är det ju ditt "problem" om man kallar det så, dom ska inte lägga sig i.

Jag är också imot abort men om du känner att du inte orkar ska du inte behålla barnet, Men det är din kropp så du ska inte ta åt dig något.

Btw , Älskar din blogg! Kraam Johanna <3

mathilda
Postat 2011-01-02 kl 20:36:15
Blogg: http://mathildastenlundd.blogg.se/

har aldrig kommenterat din blogg förut för brukar aldrig kommentare bloggar, men sånt gör gör mig så jäkla förbannad. du ska kunna skriva exakt vad du vill och om vad du vill.och din blogg handlar om ditt liv och om du är ledsen så ska du få skriva om det. och just nu så går du ju igenom en jobbig sak och vill såklart ha nån som stöttar dej igenom det. så försök att inte ta åt dig av vad vissa idioter skriver. för det är ditt liv, låt ingen annan kontrollera det. och jag hoppas att du läser alla bra kommentarer också, inte bara dom dåliga. ha det bäst, puss.

Emelie
Postat 2011-01-02 kl 20:36:37
Blogg: http://http:/emmamli.bloggplatsen.se

Du är otroligt stark, Michaela! Precis som alla andra har även du bra och dåliga dagar, du har rätt att skriva vad du vill. Tyvärr har även de som läser rätt att tycka vad de vill. Men vet du vad, du behöver inte bry dig om när någon klagar. De är bara avundsjuka på att du klarar det så bra som ung mamma! Allt du skriver syns för alla, men det betyder inte att du ska behöva höra vad som helst! Låt de elaka kommentarerna rinna av dig, du är värd mer! Kramar från Emelie

Petra - mamma till Kevin och Nathalie
Postat 2011-01-02 kl 20:37:29
Blogg: http://petramkevin.blogspot.com

Oj.. hur i helvete kan folk vara så känslokalla.. Jag blir RIKTIGT arg när jag läser att något gjort så, gått bakom din rygg, utnyttjat dig!!

Ja visst du är gravid igen men vad fan är det med folk? Det är DITT liv, ditt och ingen annans. Man kan sitta här i efterhand och peka fingret och säga vad som är bra och vad som är dåligt, men det är ditt beslut hur du ska göra INGEN annans.. Stå på dig tjejen, du är grym!!



Skickar dig massa styrke kramar!!



Kram Petra

Agnes
Postat 2011-01-02 kl 20:37:39

Att folk bara orkar. Be strong, för jag vet att du är det! Allt du gått igenom skulle jag aldrig klara. Go girl.

Ellen
Postat 2011-01-02 kl 20:37:49

Hej! har aldrig komenterat en blogg förut men vill bara säga att jag är sjukt imponerad av din styrka, Du verkar vara en hur snäll och trevlig tjej som hellst och jag hoppas att allt löser sig för dig. strunta i taskiga komentarer även om de kan kännas svårt.

Fialotta
Postat 2011-01-02 kl 20:38:16

Seriöst ska du låta Kevin bestämma över din egen kropp? Som jag förstår det har Kevin inte så mycket ansvar över Kelly och vad har han att gnälla om att ett till barn skulle bli jobbigt? Han valde att ha sex med dig utan skydd igen. Inte så att han missade att ni inte var oskyddade... Samt är han 18 år och bra jävla korkad som inte kan ta ansvar och se till att man har skydd. Gör som du själv vill, vill du ha barnet behåller du det annars gör du abort. Men gör du en absort ska du se till att fixa ett hållbart skydd för sex som inte är kondom eftersom det bevisligen inte har fungerat för er då ni garanterat väljer att inte ta på den, för det kommer aldrig hända igen tänker ni. Tycker du inte ska gnälla över folksreaktioner över det hära, du valde att skriva ut det och måste då hänga med om att det blir konsekvenser. Jag hejar på dig fast jag tycker det var dumt gjort att bli gravid igen, men alla gör sina misstag. Låt ingen bestämma över din kropp igen utan kör på och njut av livet. Vill du ha tvåå barn så ha det. Tror ditt liv blir lättare om du tyvärr lämnar Kevin, han verkar sänka dig mer än han höjer dog. Lycka till

Nathalie
Postat 2011-01-02 kl 20:38:48
Blogg: http://myaapocalypse.blogspot.com

Du är så jävla stark mikaela! Jag beundrar dig något så enormt! Jag stöttar dig när du vill! Vare sig du är gravid eller inte, det ska du veta!

Sarah
Postat 2011-01-02 kl 20:39:00

Hej Mikaela!

Jag är 19 år och vi är två totalt främmande människor för varandra. Vill du prata med någon äldre och få stöd så finns jag här! Ibland kan det vara skönt att bara få prata ut med en total främling som inte känner en. Min MSN hittar du i det där fältet.



Stor styrkekram till dig gumman!

Blog of the year 2010
Postat 2011-01-02 kl 20:39:14
Blogg: http://apps.facebook.com/blogoftheyear/

Hej,



Nu går det att rösta på din blogg i "Blog of the Year 2010" på facebook.



Lycka till!

sandra
Postat 2011-01-02 kl 20:39:22
Blogg: http://saandraemiilia.blogg.se/

hej jag fattar att det e jobbigt men jag undrar om du kan göra en blogg till kelly rose

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 20:39:23

Det finns folk som stöttar dig och finns där, men jag tror att folk blir irriterade efter allt du har skrivit om hur jobbigt allt är, och jag dömer dig inte för det är jobbigt att vara mamma som femtonåring. Men det som gör folk irriterade är att man tänker att du ska vara försiktig nu när du vet hur det kan sluta, och ändå är nu inte försiktiga. Det är iallfall det som stör mig lite..

Julia
Postat 2011-01-02 kl 20:39:34
Blogg: http://fallenstar.webblogg.se/

Mikaela lyssna nu! Okej det kanske var dumt att inte skydda sig och kanske lite oansvarigt också men det är ju inget man kan göra åt saken nu elr hur? Istället kan du se det från den ljusa sidan. Ifall du nu är gravid igen (kan bero på hormonerna också) så är det bara du (och Kevin) men mest du som bestämmer om du ska behålla det eller inte. Och inte BLOGGLÄSARNA! Du driver din blogg för att du vill skriva av dig och visa lite gulliga bilder på Kelly till dom som verkligen bryr sig! Och jag vet att du är stark och skulle kunna klara med två barn. men det är inte min åsikt som räknas utan det är din. Och jag fattar inte vad folk har för problem med dig och din blogg. Om dom stör sig så jävla mycket så vafan ska dom då läsa din blogg för! Och det där med att du inte kan lita på dina läsare.. Du kanske borde börja lära känna dom innan du delar med dig av dina tankar och känslor. Lycka till gumman! <3 :)

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 20:39:44

Gör de du vill göra , men ni båda ska ju självklart vara överens. & alla som säger det är fel med abort kan ta sig. Tänkt såhär , är det bättre att ett barn ska behöva bo någon annanstans än hos sina föräldrar & aldrig träffa dom mer. Eller att man ta bort barnet?

De kanske inte var ett bra exempel men jag vet att du förstår. Det är ditt val & ingen annans.

Amanda
Postat 2011-01-02 kl 20:40:15
Blogg: http://amandaochtobiaslillamirakel.blogg.se/

Ursäkta men hur fan kan du vara så jävla dum att du blir gravid IGEN!? Lärde ni inte er någonting från början?`Ni har ju för fan en unge pga av att ni INTE använde skydd förra gången.



Detta är ju bara ett bevis på hur omogna ni två är och egentligen INTE borde ha sex.

Gör en abort- för din egen skull och för Kellys skull.

herregud...

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 20:40:41

Om du vill ha ett helsyskon till Kelly så borde du behålla eftersom du och Kevin knappast kommer vara tillsammans så länge...

Angelinn
Postat 2011-01-02 kl 20:40:45
Blogg: http://angiiel.blogspot.com

Låt ingen tvinga dig till abort, det är din kropp och det är DU som kommer må dåligt efteråt om du gör det motvilligt. Jag tycker bara du ska göra abort om DU känner att det är bäst för dig, men sen eftersom Kevin är pappan så har han förstås rätten till en åsikt, men det är ditt val i slutändan.

Jag är en av dem läsarna som stöttar dig, jag ser verkligen inte ner på dig vad du än väljer att göra i det här valet.

Jag har själv en blogg och jag skriver också i bloggen om privata saker. Det är din blogg så självklart får du skriva om precis vad du vill. Man har ju en blogg för att få skriva av sig, så jag tycker du gör rätt. De som skriver elaka saker kan skaffa sig ett liv! Kramar! :) <3

Blondiie
Postat 2011-01-02 kl 20:40:49
Blogg: http://blondiies.blogg.se/

Jag skriver här lite då å då men du vet inte vem jag är!

Behåll, det är långt till dess att beben är färdigbakad =) Om inte Kevin kan stötta dig i detta så borde han tänkt sig för innan ni hade sex.... En kondom hade varit hjälpen.... Förstår att du älskar honom, men du behöver komma på vem du är, och inte låta han påverka ditt liv! Du sakll inte göra som HAN vill, utan som DU vill. DU är huvudpersonen i DITT liv, låt ingen annan vara det!

Grattis iaf hur du än väljer att göra så är det ditt beslut och jag stöttar dig vilket som!

kram

Elin
Postat 2011-01-02 kl 20:41:01

Jag tycker du är riktigt modig. Jag skulle själv aldrig klara av det som du går igenom. Om du nu är gravid, så är det nog bäst för dig att göra abort.. Hur ska du kunna klara av två bebisar båda vill ha uppmärksamhet samtidigt som du ska klara av skolan? Men det är ditt egna val.



Jag har aldrig haft sex men du har lärt mig att första gången ska jag använda en kondom. Även fast det sorgliga kan bli till något SUPER bra! Önskar dig all lycka, och du får gärna maila till mig, jag har varit kamratstördjare i alla år jag kunnat vara. Jag vet vad tystnadsplikt gäller.



Lycka till! :D <3

Petra - mamma till Kevin och Nathalie
Postat 2011-01-02 kl 20:41:15
Blogg: http://petramkevin.blogspot.com

Till Alva!!



Är Kelly ett misstag, NEJ!!

Hur i helvete kan du sitta och säga att hon gör om ett misstagU Ett barn är inget misstag, vad spelar det för roll att michaela är 15 år gammal, som gravid och mamma mognar man. En mamma är ingen ålder en mamma är en trygghet och det är jag helt 100 på att michaela är .. en trygg mamma!!



Ussh på ALVA!!!!!!!

Andréa
Postat 2011-01-02 kl 20:41:41
Blogg: http://andreaangel.blogg.se/

Lyssna till ditt hjärta: vad e de DU vill...??

Jag vet att du klarar det! <33:))

Matilda
Postat 2011-01-02 kl 20:41:42
Blogg: http://ewamatilda.blogg.se/

Gör det du tycker känns bäst! Det som trots allt din kropp.

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 20:42:00

du måste göra ett ultraljud, det är inte säkert att du är gravid. se till att du får ett akut imorgon

ebba
Postat 2011-01-02 kl 20:42:06
Blogg: http://ebbalinneaa.blogg.se/

tycker synd om dej gumman.

du klarar det här.

inte för att vara taskig mot dej nu eftersom du är emot abort men jag tycker att du ska göra abort för du är 15 år och har ett barn redan som bara är någon/några månader, men du är stark stå imot allt och jag lovar du klarar det här.



ps. jag älskar din blogg och kelly är så supergullig.



kram ebba

Sandra
Postat 2011-01-02 kl 20:42:33
Blogg: http://sandrawihlner.blogg.se/

Jag stöttar dig allafall,<3

Matilda - Livet som ung shoppinggalen tvåbarnsmammam
Postat 2011-01-02 kl 20:42:48
Blogg: http://majbebis08.blogg.se/

Men är du säker på att du är gravid igen? Man har som sagt såna hormoner kvar i kroppen ett bra tag efter en graviditet.

Hoppas att det löser sig för dig nu!

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 20:42:54

fyfan det är som att kelly skulle ligga i din mage nu o du skulle göra abort... hur fel är inte det!? ur dåligt av dej!!!

Mia
Postat 2011-01-02 kl 20:44:03
Blogg: http://blogg.aftonbladet.se/darkangel

Ja du va ska man säga..det är ju faktiskt din blogg och du skriver ju precis va du vill...sen är de ju upp till var och en om de vill läsa de...sen ska du nog inte vara så godtrogen och berätta för snabbt till folk du inte kommit så nära inpå om privata saker.

Att du nu är gravid igen är ju kanske inte så klokt..varför använde ni inte skydd?..Nu har de ju redan skett och det är endast du som vet om du orkar ett barn till så tätt inpå...

Jag är själv mamma till 5 och mina tvillingflicker är inte så långt efter i åldern som dig...

Som sagt det är du som ska följa ditt hjärta.

Tess "mamma till Nova & Mira"
Postat 2011-01-02 kl 20:44:11
Blogg: http://tessanstromback.blogg.se/

Du ALVA... Du vet om att detta är MOBBING va & att IP adresser går att spåra!!

Ta nu för fan å ryck upp dig å bete dig som om du hade någon slags uppfostran!!

Ida
Postat 2011-01-02 kl 20:44:47

Självklart skriver du bloggen för din egen skull och inte för någon annans. Beslutet om du ska göra abort eller inte är ditt och inte någon av dina läsares och även om man kan ha åsikter så är det du som ska göra ett val.



Jag måste säga att du verkar väldigt mogen för din ålder och jag tror absolut att du tar kanonbra hand om din dotter. Vill ge dig en styrkekram! kram



Du har i alla fall mitt stöd hur du än väljer att göra!

Tess
Postat 2011-01-02 kl 20:45:12
Blogg: http://highlandertess.blogg.se/

Jag tycker det är synd att du blivit sviken, men samtidigt bra om du slutar lämna ut dig så otroligt mycket i bloggen. Det finns en hel del elaka människor där ute som kan ta del av allt om dig. Människor som inte vill dig väl. Så snälla snälla, bli lite mer privat! Håll en del saker för dig själv eller inom familjen. Lite inte på främlingar. Om någon skriver nåt snällt så kan det vara för att de vill komma närmre bara för att utnyttja senare. Hoppas det går bra med dig och som jag skrev tidigare så hoppas jag för din skull att det är falskt alarm på testet!

Sjuksköterskan
Postat 2011-01-02 kl 20:45:17

Hej!



Läste om att du hade mått illa och spytt plus att du har haft ont i magen. Jag tror helt enkelt att du är gravid igen. Graviditetstest visar aldrig positivt om det inte är det. Tänker på dig hur som helst. Jag är 32 år, mamma till två barn och drömmer om ett "tredje gången gillt" :) Hur som helst, ta hand om dig och din lilla familj hur du än väljer att göra.



KRAM!

Emmelie mamma till Ebba
Postat 2011-01-02 kl 20:45:34
Blogg: http://emmgus.blogg.se/

Hoppas du kan komma fram till vad du ska göra och att de löser sig på bästa möjliga vis!

Kram

amanda
Postat 2011-01-02 kl 20:45:53
Blogg: http://jjays.blogg.se/

Döm andra så som du dömer dig själv.

Yuki
Postat 2011-01-02 kl 20:45:54
Blogg: http://mycookiejar.blogg.se/

Gumman! Lider faktiskt med dig. Det är det svåraste valet du någonsin behöver ta, tror jag. Men gör det du vill, lyssna inte på någon annan. Det är din kropp och ditt liv. Men visst, det skulle vara enormt krävande med 2 barn. Hoppas faktiskt för din egen skull att det bara är hormonerna som spökar, det skulle vara för hemskt om du fick göra abort vännen.



Kram

/Iza

Elin
Postat 2011-01-02 kl 20:46:10
Blogg: http://elliiinns.blogg.se/

Micah, du klarar detta.

En tjock katt i en smal värld
Postat 2011-01-02 kl 20:46:33
Blogg: http://tjockkatt.webblogg.se/

Men det är just av såna här anledningar du inte ska skriva ut så privata saker! Det är DU och KEVIN som ska ta ett beslut, inte dina bloggläsare? Vi har ingenting med det att göra, men du väljer att bjuda in oss i ditt allra innersta och då får du räkna med åsikter eftersom du har en öppen blogg.

Och nu helt plötsligt passar det att skriva "jag är bara femton år. :(" Du som brukar skriva att du mognat så mycket och att man visst man bli en supermamma även om man är ung. Ja, det kan man absolut. Om man lär sig ta ansvar, och där har du en bra bit kvar att mogna, oavsett om du så skulle föda tio barn till.

Emma
Postat 2011-01-02 kl 20:46:38

Helt rätt du kan inte lita på människor du inyte känner och förstår att detta är jobbigt för dig men du har säkert riktiga vänner och familj som du kan prata med. Om du vill skriva för dig själv sätt lås på bloggen eller puplicera bara saker som inte du eller Kelly kan bli straffad för sen eller skriv helt enkelt i rn vanlig hedlig dagbok om du nu bara skriver för dig själv vilket jag inte tror¨på eftersom du skriver så att alla kan läsa och har mkt frågestunder.

Jag tycker inte synd om dig för att du är gravid för du vet vad som kan hända om man har sex det vet ju alla eftersom Kelly finns du vill vara vuxen va det nu då och ta ditt ansvar du och Kevin tyckre ju uppenbarligen att ni är mogna att ha sex och ha barn så nu får ni ta ansvar för att är gravida igen hur gör ni efter denna aborten? har oskyddat sex igen och gör abort fyy och du säger att du är abortmotståndare om du är det kanske du ska skärpa dig lite och inte bara du utan din älskade pojkvän med!

amanda
Postat 2011-01-02 kl 20:46:39

Döm andra så som du dömer dig själv.

Daniella
Postat 2011-01-02 kl 20:46:49

Det de flesta menar, eller i varje fall jag, när de/jag kommenterar att det kanske är bättre att låta bli att skriva om dina bråk med Kevin eller när du är ledsen osv. är ju enbart för din egen och Kellys skull eftersom du tar åt dig så mycket och blir ledsen och arg av de negativa kommentarerna som ramlar in då.

Jag ser på allt väldigt öppet och respekterar alltid hur en människa mår, tycker och tänker. Vill inte du göra abort så ska du inte göra det, det handlar trots allt om DIN kropp, det är inget som Kevin ska besluta åt dig. Ni båda bär ansvaret att skydda er när ni har sex och vill inte han, eller du, ha fler barn så skulle ni skyddat er. Det är väldigt oansvarigt ur min synpunkt då det innebär så jävla mycket med en graviditet , inte minst för erat förhållande och ditt välmående. Speciellt eftersom du är emot abort och du själv säger att 2 barn blir för mycket - tänk på att skydda er! Men som sagt; helt upp till dig vad som ska hända med din kropp! Stå på dig.

Matilda - Livet som ung shoppinggalen tvåbarnsmamma
Postat 2011-01-02 kl 20:46:52
Blogg: http://majbebis08.blogg.se/

Inget illa menat med min kommentar innan, hoppas bara för er skull att du inte är gravid då du slipper fundera mer över ev abort osv. En abort är inte "bara" en abort. Jag gjorde själv en när jag var 15 och det var inte lätt men bäst just då, det var dock helt och hållet mitt val och är du nu gravid så gör det DU vill för gör du en abort pga någon annan så lär du ångra det.



Massa kramar nu, du är en stark tjej och du kommer klara det här.

Rebecca
Postat 2011-01-02 kl 20:47:02
Blogg: http://rrebeccak.blogg.se/

Mikaela, lilla vän. Strunta i dom, skriv vad fan du vill på DIN blogg. Skit i dom, det är DIN blogg. DU får skriva VAD DU vill. Bry dig inte om dom som inte accepterar dig och din blogg som du och den är!

kim
Postat 2011-01-02 kl 20:47:18

SKYLL DIG SJÄLV! använd kondom eller annat eller fattar du inte vad skydd är? efterblivna är ni båda två, sluttar stötta dig nu!

Emelie
Postat 2011-01-02 kl 20:47:42
Blogg: http://emmiq.blogg.se/

Du borde veta bättre än att "lita" på någon via internet ? Kom igen nu..Dom man ska lita på enligt mig är nära vänner och familj. Dom räcker gått och väl till att stötta dig :)och om man inte har vänner eller familj som man känner att man kan lita på kan man alltid få hjälp från BUP eller liknande..

Fecy
Postat 2011-01-02 kl 20:48:03
Blogg: http://fecy.blogg.se/

Hej Mikaela! :)



Måste hålla med Julia om att det är ditt och inte läsarnas val om du ska behålla barnet eller itne! Samtidigt förstår jag även hur du (och Kevin?) tänker. Två barn så tätt inpå varandra är kanske inte det bästa i din ålder när man vill gå klart skolan också. Men oavsett vad DU beslutar DIG för att göra så stöttar jag dig i ditt beslut!

Kram



PS. Måste verkligen säga att det är synd att det var en oärlig läsare du började ha kontakt med för jag pratar gärna om du behöver det! Hoppas allt löser sig till det bästa! Kramar till dig! Du verkar vara en supersnäll tjej, har bara haft lite tur i oturen, kan man kanske säga...



Jessy
Postat 2011-01-02 kl 20:49:07

så... kommer du göra abort? Jag håller med dig om abort, det är ganska hemskt, men samtidigt.... wow, vad jobbigt du måste ha det nu. Jag stöttar dig med!

Maja
Postat 2011-01-02 kl 20:49:30
Blogg: http://morrwon.blogg.se/

På ett sätt håller jag med Kevin, du kanske ska göra abort? Det blir svårt med två barn... särskilt som Kelly redan är så liten?

Men samtidigt förstår jag verkligen att du inte vill! Jag själv skulle nog inte klara av en abort...

Lyssna på ditt hjärta, Mikaela!

Du vet att det är det säkraste att lita på. Och jag vet att man kan känna sig kluven och delad! Tro mig!

Hälften för, hälften emot!

Men lita på vad dina VÄNNER och familj säger. Lyssna på goda råd!

Men glöm ABSOLUT INTE bort vad du själv känner! <3



//Maja

Tove
Postat 2011-01-02 kl 20:49:47

Jag tycker du fixar Kelly väldigt bra! Du ska veta att du är jätteduktig och jättefin. Kelly kommer älska dig för den du är när hon blir större, hon kommer känna att hennes mamma verkligen stod för den hon var. Du är speciellt Mikaela! Och det ska du vara glad för. Önskad dig all lycka med Kelly, Kevin och dig och din familj. Det är du värd. Kramar! :)

Jonesy
Postat 2011-01-02 kl 20:50:02
Blogg: http://jonesythekatt.blogg.se/

Det finns så mycket idioter i världen... Och folk älskar ju att gotta sig i andras olycka. Nu säger jag inte att det som hänt behöver vara olycka, för det kan du bara avgöra själv, men det finns ju de som vänder allt de inte själva tycker om till andras olycka. Jisses, tänk om de skulle vara så med varenda liten grej? "Jaså du färgade håret brunt? Det är ju jävligt korkat, bara horor har brunt hår. Jag hoppas du åker fast för prostitution och får dig en läxa i fängelset!" Så skulle det väl låta antar jag...



Du gör rätt i att inte lita på vem som helst. Håll dig till de du älskar och har nära istället. Så är det bara du och Kevin som vet vad ni är redo för och vad som är bäst för er just nu. Att du delar med dig så öppet ska inte människor se som en chans att hacka på dig, snarare som ett privilegie att få chans att ta del av.



Ta det försiktigt och fortsätt lära av misstagen. Det är ju så det är när man växer upp ;)

amanda
Postat 2011-01-02 kl 20:50:05
Blogg: http://jjays.blogg.se/

jag tycker det är synd att det finns så hemska personer där ute. och det är verkligen jobbigt att inte veta vilka man kan lita på. blev helt chockad när jag läste det om att du är gravid igen och jag förstår nog inte egentligen hur du känner. men jag förstår att det är ett svårt beslut att fatta om abort eller inte. jag hade dock inte klarat att göra abort, då jag är emot det...



även om du inte vågar lita på bloggläsare mer så finns jag att snacka med, hjälper så mycket jag kan, och kommer inte berätta för någon om dina problem, vet hur det känns att bli lurad...



Kramar Amanda

Moa
Postat 2011-01-02 kl 20:50:23

Tycker verkligen synd om dig! Det är nog bäst med abort även fast du inte vill. Det blir nog för mycket med både Kelly och en till liten krabat som springer omkring. Jag stöttar dig! Jag och mina kompisar tycker samma sak: Du är en jätte stark och fin tjej! Dom som inte tycker de borde inte läsa om dig! <333

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 20:50:24

Varför är du emot abort? Om du känner att du inte klarar av att få ett till barn är det väl klart att du ska göra abort?! Det kan ju till och med vara bättre för barnet om du gör abort än om du inte kan ta hand om det? Och Kelly är ju fortfarande liten och du kommer ju bli jättetrött av graviditeten och så. Vem ska ta hand om henne då? Men har du tänkt på att man kan föda barnet och sen adoptera bort det? Jag säger absolut inte åt dig att göra abort eller nånting jag vill bara att du tänker efter vad som är bäst för dig, Kelly, Kevin och ev. det nya barnet. Jag tycker att du är jättestark och jag beundrar dig och din blogg så ta inte det här som något negativt. ;)

Iris
Postat 2011-01-02 kl 20:50:33
Blogg: http://irisl.blogg.se/

sv; alldeles rätt. Det är din dagbok och du skriver vafan du vill! egentligen förstår inte jag varför vissa inte kan hålla käft. Om någon tycker att du är dum i huvet så behöver dom FAN inte skriva det! kommentaren ändrar inte på någonting, förutom att den gör dig sämre till mods. Om dom vill ändra på någonting, skapa ett företag om kondomer eller något annat då istället.



Dom jävlarna, bry dig inte det skit! oj vad mycket svärord, inte meningen... älskar din blogg och jag vet att Kelly kommer få en bra uppväxt, och kom ihåg, det är bara viljan som kan styra det, och du vill det så himla mycket, då kommer det att lösa sig ju :)

E M M A
Postat 2011-01-02 kl 20:50:53
Blogg: http://emmas.nu

Jag förstår dig lite faktiskt , är inte , eller har inte varit i din situation. Det är inte många som skulle klarat av att vara mamma i en så ung ålder, så jag tycker du ska vara stolt över dig själv. Det är din blogg , och därför får du skriva precis vad som helst , jag tycker själv att det är skönt att bara få skriva av sig ibland, och det är bloggen perfekt till. Skit i vad folk tycker , om du vill skaffa ett barn till , go for it! Det är ditt liv , dina val & dina handlingar. :)

Rachel
Postat 2011-01-02 kl 20:50:59
Blogg: http://ngns.blogg.se/

Behåll om du vill det. Du klarar visst av två barn!



Det finns fler som får barn med 11 månaders skillnad, det kommer gå galant!



Om Kevin inte vill ha fler barn, så kan han ju se till så att någon av er skyddar er!

Emelie - 18 år och ensamstående mamma till Wilma
Postat 2011-01-02 kl 20:51:41
Blogg: http://emeliieanderssson.blogg.se/

behåll barnet om du vill det. Kevin bestämmer inte de, du kommer ångra dig om du gör abort men egentligen vill behålla.

Jenny
Postat 2011-01-02 kl 20:52:18
Blogg: http://liljan81.blogg.se/

Hej Mikaela. Jag har läst din blogg ett tag nu. Först när jag hörde om dig o din situation tänkte jag bara OMG vad håller hon på med. Men nu när man följt dig i bloggen ser man att du kommer klara detta gallant.

Jag förstår dig att det måste vara tungt med alla dessa kommentarer. Du måste tänka på att de e många i din egen ålder som läser din blogg och när man är 14,15,16 är man väldigt omogen. Du har tvingat växa upp väldigt snabbt och man ser hur bra de funkar för dig.

Det jag vill komma till iallafall är att kommentarerna kommer alltid finnas i din blogg. Folk är avundsjuka och när man är anonym går det hur bra som helst att skriva vad man vill.

du kan ju lösenskydda din blogg så att alla dessa pack inte läser din blogg. Endast de nära o kära. För detta är din dagbok och denna ska du absolut ha. Du ska verkligen få skriva exakt vad du vill här för denna blogg är DIN.

Tänk på saken. =) Jag tycker du e tuff och du är ännu tuffare om du gör en abort o blir världens bästa morsa till Kelly istället.

Massor av kramar till dig

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 20:52:51

Säg din address så skickar jag ett par kondomer. (Skojja)

Beundrar dig, Kelly och Kevin. Du är stark.

Saga
Postat 2011-01-02 kl 20:53:15
Blogg: http://sagajmocklin.blogg.se/

Hej Mikaela.

Jag har dom senaste månaderna läst din blogg sporadisk och inte förrens nu känner jag att jag vill kommentera. Jag är också vad man klassar som "ung" mamma (eller var när jag blev gravid vid 18 års ålder), inte alls lika ung som du dock. var 19 när jag fick mitt första barn och fyller snart 23 och väntar mitt och min sambos 3:e barn. Jag vet att abort är ett svårt val, och förstår dig när du säger att du helst skulle slippa. Men tänk på din hälsa och din nya lilla familj. Naturligtvis är valet ditt och vad du än väljer så ska du välja det som är bäst för dig och Kelly. jag hoppas bara att du finner styrka att fatta det beslut som är rätt för er. Låt ingen "övertala" dig till något utan se istället till hur situationen ser ut, ekonomi, möjligheter,hinder,ansvar och den kännslomässiga balansgången. Skickar en styrke kram..



Till "Alva" som kommenterade tidigare vill jag bara säga : Du är berättigad dina åsikter och tankar, använd dig gärna av den så kallade yttrandefriheten vi har i detta land. Men tänk på att det är dig själv du ställer i dålig dager när du skriver ut saker som "synd att vi inte har kvar tvångssterilisering i sverige". Det är synd att du måste trycka ner andra, oavsett vad du tycker om deras agerande och privatliv. Man behöver inte säga eller skriva allt man tänker!

ellie
Postat 2011-01-02 kl 20:53:40
Blogg: http://myrslokens.blogg.se/

Men gud va hemskt! Du skrev att du inte kan lita på bloggläsare, jag finns om du vill. Även om det är svårt att lita på bloggläsare så kan du faktiskt prata med mig. Jag kan inte övertala dig, men vill att du ska veta att du faktiskt kan lita på mig!

Tyra
Postat 2011-01-02 kl 20:54:06

jag stöttar dig påriktigt! jag har mejlat dig! :)

kram

M
Postat 2011-01-02 kl 20:54:07

om bloggen är för din egna skull.

skaffa lösenord på den så att du själv kan välja vilka som får läsa den.

emelie
Postat 2011-01-02 kl 20:54:42
Blogg: http://eliephie.blogg.se/

Jag stöttar dig till 100%

adda min msn eller något om du vill prata kvittar vad.! [email protected]

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 20:55:32

kevin fick in dig i det här!! Bry dig inte om vad han säger! Behåll barnet!



Keep on faiting!

Fecy
Postat 2011-01-02 kl 20:55:38
Blogg: http://fecy.blogg.se/

Alltså, en kommentar till!



Blir så ARG! när jag läser hur folk är så otroligt elaka mot en tjej som INTE GJORT DEM NÅGOT ONT ÖVERHUVUDTAGET!!!! Tänk på det innan du skriver en elak kommentar, har micah, eller någon annan som skrivit det ett blogginlägg, gjort dig något ont? Har du rätt att kränka dem så fruktansvärt som Micah har blivit här?



Jag tycker att du ska anmäla endel av dessa kommentarer, de är fruktansvärt hemska och elaka mot dig och det förtjänar du verkligen INTE! :( Du skulle kanske tänka på att skaffa lösenord till bloggen så har du kvar allt men det kommer inte någon och kommenterar elakt! Du kan ju tänka på saken i alla fall, för din egen och Kellys (och det eventuella andra barnets) skull! :)



KRAM, du är helt fantastisk Mikaela! :D

Mikaela
Postat 2011-01-02 kl 20:56:04
Blogg: http://www.Mikaelalarsson.bloggplatsen.se

Jag tycker du har rätt i att du bloggar om vad du vill och hur du känner och allt sådant! Och jag stöttar dig i vad som helst! Jag kommer aldrig vända mig emot dig. För en sån stark 15 åring som du är har jag aldrig träffat. Och detta menar jag. Alla bloggläsare kanske du inte kan lita på. Men mig kan du lita på, absolut. Det är bara att du hör av dig! kram på dej <3

Emelie
Postat 2011-01-02 kl 20:57:53

ÄR ingen trogen läsare som vet allt om dig..

Men jag tycker det var stort av dig att välja att behålla Kelly, asså inte göra abort. Och tycker du sköter ditt jobb som mamma riktigt bra. Och jag menar det värkligen!!



MEn det här med att göra abort nu.. Du sade att Kevin övertalade dig till det. JAg tycker du ska göra det som är bäst för dig älv. Så tänk igenom valet, det är juh trotsallt du som bestämmer.



Önskar dig all lycka i världen

Emelie.

maja
Postat 2011-01-02 kl 20:59:17

Mikaela, förstår inte hur ngn kan vara så elak mot dig, du verkar ju helt jävla underbar. Lyssna inte på dom. Dom är bara avundsjuka. Du har massor med annat stöd. Lita på dig själv och det där med barnet gör det som känns rätt, vi kommer stötta dig ändån. Jag vet att jag låter som en beserviser, men jag har en kompis som har gått igenom typ nästan samma sak. Jag var den ändå som fanns där så jag blev gudmor. Mikaela glöm inte, du rockar och du har den bästa bloggen som någonsin skapats, själv följer jag den. Nästan alla i min klass gör det nu för jag tippsade om den hoppas det var lungt aja herrå sköt om dig! :)<3

Emma
Postat 2011-01-02 kl 20:59:35
Blogg: http://27de.blogspot.com

Glöm aldrig bort att du måste lyssna på ditt inre, aldrig någon annans. Det är lättare att säga än att göra, du som har en så pass stor blogg får dagligen positiva och negativa kommentarer, det ser även vi läsare. Alla människor som finns här ute i världen tar lättare till sig negativa kommentarer än de positiva, även fast man egentligen bara borde lyssna till de vackra ord som sägs och skrivs, så ser man bara svart.

Jag ber dig Mikaela, gör det du känner för, inte vad Kevin säger, inte vad någon säger, men glöm aldrig bort att ditt förnuft måste samspela tillsammans med känslorna som växer sig starka inom dig. Du vet bäst vad du vill, och det är dig det ska gynna i slutändan, men glöm aldrig bort, att alltid tänka brett och se allt ur ett tredje perspektiv.

Vi vet alla att du klarar det här, om du kommit såhär långt, så vet du innerst inne att du kan klara allt.

Jag önskar dig all lycka.

Läs detta snälla!
Postat 2011-01-02 kl 21:00:56
Blogg: http://olgaaas.blogg.se/

LÄS DETTA MIKAELA!

Visst så var det slarvigt att få barn igen, men du, gör abort för ditt eget bästa, jag tror att ett till barn blir alldelles för mycket, barnet har inte börjat utvecklas så mycket än, gör abort innan det blir för sent och rikta in dig på att kelly ska få en bra barndom!

kram

julia ingvarsson :)
Postat 2011-01-02 kl 21:02:40

hej du!

usch, riktigt dålig stil av henne.

men tro mig, jag är ingen sån tjej.

skulle vara super roligt att lära känna

dig bättre!

tyvärr finns det folk som gör som henne, men de är såna man inte behöver. sånna man bara ska skita i!

om du vill snacka elr något, kanske gråta ut elr något?!

så finns jag här, merän gärna.

känns kanske lite stelt imed att du inte känner mig, men aja.

puss & kram på dig micah! <3

Ebba
Postat 2011-01-02 kl 21:02:53

Gör bara inget du kommer att ångra.

tänk igenom det ordentligt. Har din pojkvän valt att ha oskyddat sex med dig och gjort det förut och vilket gav er kelly, vem säger då att det inte kan hända igen. tänk igenom det ordentligt.

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:03:52

Jag stöttar dig oavsätt vad! Skit i alla omogna personer som säger elaka saker t dig mikaela! Du väljer vad som är bäst för dig! Ingen annan. ålder har inte med saken att göra så du vet! Du kan lika gärna ha 3 barn nu och ingen ska säga ett piss! För det är ditt liv! Stöttar dig iaf upp till 1000%

Carro
Postat 2011-01-02 kl 21:05:03

Tänkte bara att det kanske är därför du fick "matförgiftning" och jätteont i magen? Tecken på graviditet... Jag stöttar dig i alla fall! Du är OTROLIGT STARK. Du kommer göra rätt beslut, det är jag övertygad om ;)

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:05:38

Svårt att säga på internet, men jag är ingen sån som skvallrar vidare, som vissa andra, mina vänner är så, därför har jag lärt mig att jag vill INTE vara så. Jag är trött på såna, jag hatar sånt!

Och ända sen du vart gravid har jag ALDRIG klagat, det vet jag, jag har nog aldrig slänt in någon taskig eller klagomåls kommentar! Det har jag inte, så hoppas du förstår att jag önskar er verkligen lycka till med Kelly och med Kevin för dig, och jag vet själv i min blogg hackar folk på mig om jag skriver si o så, eller om jag skriver fel, dom ska alltid ha rätt!! Hela tiden.. Men jag älskar bebisar, och tycker det är coolt att du är mamma vid så ung ålder, det är coolt! :)

Jag är själv 12 år och både moster o faster, och jag älskar det!

KRAM!

Yrla Virvla Virvelflicka
Postat 2011-01-02 kl 21:06:11
Blogg: http://iirla.blogg.se/

Är du med barn igen? :O:O

malin
Postat 2011-01-02 kl 21:06:28

Hej mikaela, jag ber dig att inte publicera denna komentar då jag lägger ut mitt mobil nr.



Jag är en tjej på 18 år som brukar läsa din blogg regelbundet. Jag vet mycket om dig, men du inget om mig. Jag har också haft mycket problem i mitt liv, kanske inte som dina, men problem för mig så jag är inte helt ovan med dessa. Det jag ville få fram med denna komentar som kanske alla andra också var att jag stöttaer dig, båda här på bloggen och skulle gärna göra det irl eller genom telefon, det du vill alltså. Om du känner att du vill kunna lita på mig så är min facebook Malin Linnea Isetta (finns bara en). Eller så kan du nå mig på mitt mobil nr 0701 51 94 16. Det är upp till dig nu att bestämma hur det blir. Men jag menar fullt seriöst detta, och jag är ingen skvallrare.

Kram Malin

lisa johansson
Postat 2011-01-02 kl 21:06:37
Blogg: http://lisabrownie.blogg.se/

Det var jag som skrev kommentaren, tror inte jag fick med namn, men jag skrev kommentaren om att jag tyckte det va coolt att du va mamma vid så ung ålder, och att jag själv är moster o faster! KRAM

Hampus mamma
Postat 2011-01-02 kl 21:07:40
Blogg: http://sandraaes.blogg.se/

Kan inte du ha en veckans blogg/dagens blogg? :) //sandra, 16 år & mamma till hampus

Therese med Clara
Postat 2011-01-02 kl 21:08:07
Blogg: http://kossanshandarbete.blogg.se/

Jag tänker inte skriva vad jag tycker du ska göra. För det är DITT val. Sen kan jag och alla andra tycka vad de vill. Det viktigaste tycker jag är att du pratar genom detta med din mamma. Det är trots allt hon som blir förälder nr 2 om man ska tolka din blogg. Verkar inte som Kevin är mycket till förälder.



Hur som helst önskar jag dig lycka till!

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:08:38

Om du vill ha ett helsyskon till Kelly så borde du behålla eftersom du och Kevin knappast kommer vara tillsammans så länge...

Karroo :)
Postat 2011-01-02 kl 21:09:39
Blogg: http://bbejber.blogg.se/

Micah, han kan inte tvinga dig att göra abort :( Det är ett liv, det är som att döda någon :(



Jag vet att du säger att du inte kan ha mer barn, just nu, men du kan iallafall kanske föda det och sen adoptera bort det! Jag tycker iallafall att det är ett bättre alternativ i med att du är imot abort och så :)



Btw: så tycker jag det är modigt gjort av dig att verkligen våga skriva ut i bloggen och jag stöttar dig till 100 :)



Kram på dig och ta hand om er !<3

Namn
Postat 2011-01-02 kl 21:10:09

Jag vet att du inte litar på bloggläsare helt förståligt, men maila mig om du vill prata :) Kan skicka min blogg via mail så kan du gå in o läsa vad jag är en för tjej (har barn) jag vill inte ha en läkning men jag läser undersköterska med inriktning psytratri och har alltid varit den vännen/personen som stöttar och bollar tankar :)

Du är stark och jag förundras över dig. OCh tänk att barn kan aldrig aldrig någonsin vara något negativt. Det är kärlek Mikaela!

Amanda
Postat 2011-01-02 kl 21:10:56
Blogg: http://xmisssunshine.blogg.se/

Läste det du skrev, om vad den där tjejen gjort mot dig, hur kan man göra så? Om du anförtror dig ska det stanna där också! Jag tkr du är en sjukt stark tjej som klarat av massor och bättre än vad dom flesta någonsin skulle kunna! Jag har haft en jobbigt liv och känner igen mig i många avseenden och känslor som du skriver om!Vill du prata ut finns jag här, jag skulle aldrig svika, det lovar jag för jag vet hur ont det gör. Bara att maila så finns jag där :) Sköt om dig :=<3 Kramar!

EMME
Postat 2011-01-02 kl 21:11:01

För det första, ingenting är ditt fel!



Jag tycker att det är den som uppfostrat dig bär det ansvaret, han/hon borde ha "tyglat" dig redan när du började skela åt helt galet håll! Hur kan de låta dig gå iväg med en okänd människa utomlands när du är 12 år för exempel!?



Sen kan jag heller inte förstå varför ingen säger något om din öppenhet här inför alla dessa människor, för ditt eget bästa? Dina anhöriga läser ju tydligen din blogg? Tycker det är helt sjukt av dem att låta en långt ifrån myndig liten flicka göra precis som hon själv vill? Alla är vi unika individer med egna viljor, men det är dina nära och käras jobb att ta hand om dig och vägleda dig till en bra och stabil framtid, jag ser inga som helst spår av det?!



Sen skriver du att detta är din dagbok och att din blogg är bara för dig. VARFÖR måste du då öppet lägga ut din blogg på internet?! Varför skriver du inte i "word" och har det sparat på datorn om det nu bara är för dig?!



Du säger ofta emot dig själv...osäkerhet, ostabilitet och bekräftelse lyser det om denhär sidan. Jag läser inte här för att ditt liv är intressant på något vis, utan jag är här för att jag faktist inte kan förstå att du är sann.



Jag hoppas, för din skull, att du en dag skriver att allt du rattat ner på denhär sidan, är ett skämt, och jag är säker på att många fler tycker detsamma.



Grattis - du har förstört ditt liv!

hanna
Postat 2011-01-02 kl 21:11:34
Blogg: http://hannaaalmgren.blogg.se/

Jag stöttar dig!

Du är nog en av de modigaste personerna jag känner till, jag hade aldrig klarat av de du går igenom.

Och ifall du någonsin hade berättat något för mig så lovar jag på mitt liv att jag aldrig skulle sagt det till någon annan.

Jag har gått igenom det med en nära vän och jag vet hur de känns. Dewt

Emma
Postat 2011-01-02 kl 21:11:48
Blogg: http://emmiisz.bloggplatsen.se

Hej Mikaela :)

Gör vad du tycker är bäst, vad ditt hjärta säger dig.. Givetvis måste du diskuter med Kevin också.. Ni kommer lösa detta.

Vi känner några som bara har 13 månader mellan sina två barn och de två döttrarna har varit som bästa vänner i hela sitt liv.. Så de behöver inte vara negativt.. De kan vara positivt för barnen också.Även för Kelly :)



Ta hand om dig..

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:12:02

åh är du gravid igen? vad roligt :)

Lycka till med allt! :D

Det är många som stöttar dig!

hanna
Postat 2011-01-02 kl 21:12:18
Blogg: http://hannaaalmgren.blogg.se/

Jag stöttar dig!

Du är nog en av de modigaste personerna jag känner till, jag hade aldrig klarat av de du går igenom.

Och ifall du någonsin hade berättat något för mig så lovar jag på mitt liv att jag aldrig skulle sagt det till någon annan.

Jag har gått igenom det med en nära vän och jag vet hur de känns. Det suger!

Du är bäst Mikaela!

pusss<3



p.s förlåt ifall de blev två kommentarer jag råka klicka på klar innan jag va klar :p

sofie widing
Postat 2011-01-02 kl 21:12:18
Blogg: http://sofiewiiding.blogg.se/

fett fin blogg ;)

vad gör du då? ;)

ywonne
Postat 2011-01-02 kl 21:13:02
Blogg: http://ywonne.blogg.se/

hejsan! tittade in helt snabbt för att jag såg att du skrev utifrån att du är "ung mamma". Jag är "ungfarmor" till underbara 2 barnbarn. Min son blev pappa när han var precis fyllda 20, hans tjej skulle fylla 19...i mina vänners och omgivningens ögon unga föräldrar. Detta får dom fortfarande känna av i vissa situationer. Jag har aldrig dömt dom efter deras ålder, det är inte åldern som gör föräldern utan förmågan att se och stödja det lilla barnet. Mina barnbarn har alldeles underbara föräldrar mkt för att dom vågar vara unga, lekfulla, moderna..... Jag vill absolut inte ge dig några som helst råd för det kan ibland bara bli betungande!! Kramar och lycka till med allt!!!!!

Amanda
Postat 2011-01-02 kl 21:13:03

Jag vill inte vara elak, men ibland måste man höra andras perspektiv på det för att man själv blir lite blind av sin situation.



Du, eller Kevin för den delen, är INTE mogna för ett till barn! Det har ni ju bevisat?

Ni har det inte bra i förhållandet, du mår dåligt med dig själv och er två.



Kevin borde veta bättre, han är äldre än dig. Men dessvärre verkar inte ålder spela någon roll i detta sammanhang. Ni är omogna.

Frida
Postat 2011-01-02 kl 21:13:16
Blogg: http://friidaayyss.blogg.se/

Jag stöttar dej! <3 Lovar!! :)

Johanna -fluffmonster & karameller
Postat 2011-01-02 kl 21:13:48
Blogg: http://narei.blogg.se/

Oavsett om det är din blogg eller inte, så bör du kanske tänka dig för innan du skriver ut exakt allting. Folk kommer alltid döma dig, de kommer alltid ha åsikter och tankar om saker de kanske inte borde. Du kan inte hindra folk från att läsa, och det kommer alltid finnas de som läser här för att bråka ur sig åsikter.



Du är 15 år gammal och vet förhoppnings om du kan ta hand om ett barn till. En abort är fruktansvärd att gå igenom, men det är ännu värre om du ska må dåligt, vara stressad och inte klara pressen med två så små barn. Du har satt dig i sitsen, och det är inte mycket mer att göra än att ta tag i det.

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:13:52

Sluta gnäll du vill leva som en vuxen och det måste du nu när du har barn!

Du och Kevin vet båda 2 vad som händer om man har sex utan att skydda sig det har ni Kelly som bevis fattar inte hur ni tänker blir så arg på vissa bara kan skita i att skydda sig för att sedan göra abort medans det finns par som inte kan få barn och som skulle göra vad som helst för att få ett barn!

Och sluta gnäll på dina läsare för dem har rätt om mkt och passar det inte så börja skriv för dig själv som du i försig påståratt du gör men det tycker inte jag!

sluta tyck synd om dig själv du har själv satt dig i denna sitsen nu får du och Kevin reda ut det som vuxna!

jag.,.
Postat 2011-01-02 kl 21:13:58

Jag tycker inte du borde göra abort, för jag är ett ''kärleksbarn'' och gör du abort, DÖDAR du ett barn.. så tänk på det mikaela , snälla! Jag ber dig :(

ApaN
Postat 2011-01-02 kl 21:14:19

Fett synd om farsan!, fyfan att du inte skäms, gör abort du är bara 15 vafan. Du tror du vet allt om livet nu men du har ingen aning. Tycker ärligt talat synd om dig. Du har pajat ditt liv och ditt framtid. Gör abort direkt det är det rätta valet, sluta beté dig som en moraltant om att du är emot abort.

Nat.
Postat 2011-01-02 kl 21:14:55
Blogg: http://madebyhell.blogg.se/

Jag har ingen aning om hur du känner dig just nu, eller ens vad du tycker om det här med abort.

Men jag reagerade på det där med att din pojkvän övertalade dig. Abort, det är DITT beslut, låt ingen annan påverka dig. Jag själv hade aldrig kunnat göra abort, att skada mitt barn, för det är ju ett barn, inte bara ett foster. Och jag förstår att du tycker att det är jobbigt att behålla det. Men har du överhuvudtaget funderat på att adoptera bort det? Jaja, jag stöttar dig i vilketfall som helst! <3

Linnea
Postat 2011-01-02 kl 21:15:45

Usch vilken hämsk människa som gör något sånt!



Jag lovar till 100% att jag stöttar dig<3 Du fixar detta Mikaela :) Du är en stark tjej som komer fixa detta!

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:16:01

Du måste bestämma själv vad du ska göra men tänker du ens lite på kelly och dig själv så ska du göra abort. Kevin är ett svin men i detta faller har han rätt!!

Johanna
Postat 2011-01-02 kl 21:16:21

Hej Mikaela.

DU ska veta att jag beundrar dig och ditt mod att bli mamma vid så ung ålder. Läste i en tidigare komentar att vara mamma är ingen ålder utan nåntig man välsignas till, tro nu inte jag är kristen men jag som inte kan få egna barn ser en graviditet som ett välsignat tillstånd :D alltså är det en välsignelse att få barn. Är du gravid igen hoppas jag att du behåller det men det är ändå bara du som bestämmer över din kropp bara du gumman. Vet inte va kevin har sagt riktigt men jag tycker du ska strunta i vad han säger du bestämmer. Jag tycker du är en jätte bra mamma till Kelly Rose och jag ser upp till dig trotts jag är nästan 15 år äldre än dig ;). Jag önskar och hoppas allt gott till dig och tackar för att jag får följa din vardag i din blogg. Maila gärna om du vill tjöta lite. Förstår om du inte litar på blogg läsare men jag kan garantera dig min tystnad :D.. Sköt om dig nu så hoppas jag iaf på ett litet svar Kram kram

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:17:18

Ärligt talat, stäng av kommentarfunktionen.

Emelie, ung mamma till Nellie
Postat 2011-01-02 kl 21:17:42
Blogg: http://emmiekarlsson.blogg.se/

Hej Mikaela. Vet inte om du läser alla dina kommentarer men jag önskar att du läser min.



Som dom flesta här i kommentarsfältet har skrivit så är det din kropp och du som bestämmer. Är abort inte det bästa för DIG så ska du inte göra det. Men känner du att du verkligen inte klarar av två barn (vilket jag tror att du gör) så ska du givetvis göra abort. Men snälla, ta inte åt dig av allt elakt som skrivs till det. Dom gör det bara för en sak - uppmärksamhet. Stå på dig och följ ditt hjärta. Jag hoppas att du kommer fram till det rätta beslutet - DITT beslut.



Det om att du inte klarar av ett barn till - det tror inte jag stämmer. Man anpassar sig och med hjälp och stöttning ifrån familj och vänner så kommer du att klara det galant. Känn inte att du måste vara perfekt, för ingen är perfekt. Speciellt inte jag. Jag har hand om min dotter på 2 år men jag kan inte göra allt perfekt utan jag gör så gott jag kan - jag gör vad jag måste göra för min och min dotters skull, ingen annans. Sen det där lilla extra är inte jätte viktigt utan huvudsaken är att man som förälder mår bra. för sin egen skull och ditt barns skull.

Jossan
Postat 2011-01-02 kl 21:17:42
Blogg: http://josephinemorphin.blogg.se/

Okej, om det är din pojkvän som tycker det är så himla lätt med en abort och du inte tycker det, då ska du inte göra det. Tänk på att det är ett trauma för dig. Folk kan må kasst huur länge som helst efter, men självklart ska du ju ha rätt stöd, och det verkar det som att du har. Men om DU vill göra abort, ska du göra det , om din pojkvän, som inte har en aning om vad du får gå igenom (bevisligen) övertalar dig låter det faktiskt som att du kommer ångra detta länge :(

Postat 2011-01-02 kl 21:19:40
Blogg: http://pellmen.blogg.se/

Jag stöttar dig.

Visst var det klantigt att inte skydda sig men gjort är gjort nu är det bara att göra det bästa av situationen, du klarar det här för du har gått igenom så mycket värre, just nu kanske det är helt galet men efter regn kommer solsken och du kommer klara det här för även fast det finns många fejkare så finns det också många (om inte fler) som är helt ärliga och stöttar dig för det du går igenom är svårt men när det känns som om du är på botten av allting kan det bara gå uppåt ♥

Evalotta
Postat 2011-01-02 kl 21:19:44
Blogg: http://janeva.blogg.se/

Alla får ha sina åsikter,bara för att åsikterna inte är likadana som dina egna så betyder ju inte det att de trycker ner dig.Sen finns det såklart spånhuvuden som mår bra av att få andra att må dåligt...Tycker det är ganska hemskt om du är gravid igen,du fick en underbar dotter för en månad sen,du kämpar och sliter,mår inte alltid så bra...och nu sitter du kanske i samma situation igen,ung och gravid. Man mognar säkert massor när man får barnet,jag har själv inga barn men jag är 24 år gammal och JAG VET hur fruktansvärt omogen och jobbigt allting är när man är 15,det går inte ens att jämföra 15 med 24.



Hoppas allting löser sig,och jag hoppas att ni tar lärdom av allt det här.Att använda skydd! Eller avstå från sex om ni nu alltid "glömmer".Det behövs bara 1 gång,en spermie för att livet ska förändras drastiskt i en riktning man inte vill.

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:19:55

Du har antagligen fått massa kommentarer nu, både posetiva och negativa, och jag hoppas att du läser denna. Till att börja med kommer det alltid finnas människor som är falska, inte stöttar dig eller bryr sig. Men det finns också dom som bryr sig, mer än du tror och verkligen vill ditt bästa. Du har ingen anning om vem jag är förvisso men jag hoppas att det går bra för dig! (:

Nu när du har blivit gravid igen finns det såklart människor som inte stöttr dig längre, men det finns också dom som fortfarande gör det! Man skall fokusera på det positiva i livet även om det är svårt, jag vet. Jag är faktiskt precis lika gammal som du är och hade kanske aldrig klara det så bra som du gör. Men för att vara 15 år, bara 15 år klarar du det jätte bra! Tänk på andra mammor, dom kanske är 35 men klarar det sämre än vad du gör. Du verkar lägga väldigt mycket tid på kelly, det gör inte alla föräldrar :/

En annan sak som ja bara undrar (utan att döma eller så nu, bara undrar) är varför låter du kevin övertalla dig? Om du vill behålla ditt barn tycker jag att du skall göra det. Du kanske inte tror att du kommer klara det, men det kommer du säkert göra, trodde du att du skulle klara det med kelly så bra? kanske inte och samma sak nu, men om du väl bestämmer dig att behålla barnet tror jag att det kommer gå jätte bra för dig! <3

Bestäm själv och låt ingen annan bestämma åt dig (:

Även om det kanske inte är alla som kommenterar att dom stöttar dig och finns där för dig, gör dom det ändå :) Förhoppnings vis har du läst igenom denna kommentaren och tänker att det är du själv som måste välja ingen annan och vad som än händer vad man än gör finns det tyvär alltid människor som vill att det ska gå dåligt för en att man skall misslyckas. Men det är då man ska vissa alla dom människorna att man faktiskt klarar det, att man inte misslyckas för då kan dom inte längre säga något förutom att: jag hade fel hon klarade det!

Förlåt om kommentaren kanske blev överdrivet lång men ville att du skulle veta att folk bryr sig mer än du antagligen tror!! <3

Ung snart 3barnsmamma.
Postat 2011-01-02 kl 21:20:37

Jag är också en av dem som tycker du ska lyssna på dig själv och vad DU vill! Om DU vill behålla barnet och är emot abort så ska du givetvis INTE göra en abort heller! Det är någonting du kommer tänka på i resten av ditt liv.

Jag blev gravid när jag var 17 och pappan tyckte jag skulle göra abort. Han sa: Gör du inte abort så lämnar jag dig, så får du ta hand om barnet själv. Jag stöttar dig inte i det här.

Jag ringde och skulle boka in en abort tid för HANS skull.. men jag bröt ihop i telefonen och till o med barnmorskan frågade mig om det var detta JAG ville, för annars borde jag tänka både en och två gånger innan jag tar ett abortbeslut. För det är något man får leva med för resten av sitt liv.

Jag gjorde inte abort och det är jag otroligt glad över!

Jag är fortfarande emot abort i vissa lägen (skulle barnet vara mkt sjukt är jag inte emot).

Jag väntar mitt tredje barn och skulle jag bli gravid igen efter denna graviditeten så hade jag behållt det barnet också! Nu är ioförsig både mitt andra och tredje barn planerat.



Jaja, för att komma till punkt.

Tycker INTE du ska göra abort för jag är säker på att du kommer ångradig.

Tänk att det faktiskt är Kellys syster eller bror du bär på. En liten bebis.. precis som Kelly. DITT barn.

Denise
Postat 2011-01-02 kl 21:21:24
Blogg: http://rhavaniel.blogg.se/

Jag stöttar dig! :) <3 Man ska inte döma personer utifrån sånt som händer, man ska stötta dem för dem de är. Lycka till med vilket val du än väljer, Mikaela <3 Kram på er från Denise :)

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:22:12

hej gumman tycker synd om dig och förståt vilken press du har på dig" jag tycker kelly är jätte söt och förstår dig om du inte vill ha två barn du är ju bara 15år ju, men du är duktig för att bara vara 15år! jag tror verkligen på dig till 100% men låt inte kevin välja dina val gumman du kan prata med mig om du vill bara att adda på msn!kram och lycka till!

julia
Postat 2011-01-02 kl 21:22:25
Blogg: http://juliagustafsson.devote.se

ojj stackars dej, att bli utnyttkjad på det sättet, du borde nog ta en paus från bloggen och tänka igenom allt som har hänt, de kan inte vara lätt för dej just nu...



kevin kan inte övertala dej till abort , det är ditt va och vill du behålla ska du få göra det utan att han har någonting att säga till om, ingen har med ditt val att göra, inte din mamma, inte kevin , inte dina bloggläsare , bara du!

jag vet att det är svårt nu, och jag hoppas att det blir bättre snart!!

om du vill kan du maila mej, jag är verkligen inte en utnyttjare, alla kan lita på mej... :)

eemmaaj
Postat 2011-01-02 kl 21:22:28
Blogg: http://saveu.blogg.se/

hoppas du vet att du kan prata med mig, vi började ju snacka redan innan allt blev såhär stort och jobbigt...

Inna
Postat 2011-01-02 kl 21:23:07

Självklart ska man inte pressa någon till något, du gör allt i din egna takt. Alla är olika och det är så världen ska vara, tänk om alla var perfekta? Jag är också emot abort absolut! Men detta är ditt val, ingen ska pressa dig till något, detta är din blogg men den är inte privat... som sagt ditt val.

Anna
Postat 2011-01-02 kl 21:23:25
Blogg: http://annavolley.blogg.se/

jag stöttar dig, jag tycker du är stark som klarat av allt! men jag har inte riktigt förstått är du gravid??:) kramar

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:23:30

ANVÄND KONDOM! DU ÄR 15 ÅR? DU SER FAN UT SOM EN 13 ÅRING OCH BETER DIG SOM ETT BARN!! HAR INTE DIN MAMMA LÄRT DIG ATT MAN SKA SKYDDA SIG I SEX? IDIOT!

Carro
Postat 2011-01-02 kl 21:23:57

hej jag har följt din blogg i några veckor bara men tycker den är jätte intressant!

jag tycker personligen att du inte ska göra abort! det är det västa som finns (utan i vissa fall), asså jag tycker om man är mogen nog att ha sex så for man ta konsikvenserna asså inget dumt menat mot dig för jag är säker på att du inte trodde du skulle bli gravid direkt igen! men jag tror verkligen du skulle klara ett barn till, kevin med! o man har ju hört att det är bra att ha 2 barn i nära ålder eller vad man ska säga så de har varandra att prata med och leka med osv. så tycker inte att någon ska kräva av dig att göra abort eftersom du själv är emot det också!

DU KOMMER KLARA DET!! även fast du har 2 barn, men tänk själv ett tag innan du gör abort tänk på hur du kommer må efter du faktiskt har dödat ditt eget barn, för det är ju ditt barn fast det inte är utvecklat!!

kram Carro

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:24:12
Blogg: http://startown.blogg.se/

Hej stötar dig och tycker du är jätteduktig och stark tycker du är så duktig och står för dig skjälv läs gärna min blogg har gjort ett långt inlägg om dig det kanske kunde muntra upp dig har skrivit många posetiva saker om dig och hur mycket jag bryr mig om dig:)



Hoppas du läser min blogg Hej då.

www.startown.blogg.se

Ebba & Molly
Postat 2011-01-02 kl 21:24:53
Blogg: http://dreamingaboutmolly.blogg.se/

Jag förstår hur jobbigt du har det. Jag förstår även om du inte tror det. Jag vill bara att du ska veta att jag läser din blogg, tycker att du är oerhört stark. Men jag förstår hur mycket du går igenom. Vi är nästan lika gamla och iom det förstår jag vilken värld du lever i. Allt du får försvara dig mot, allt du får stå ut med. Jag förstår. Trots att jag inte kan sätta mig in i situtationen. Men tänk positivt. Ta åt dig allt stöttande kommentarer du får, dagligen, och deleta de kommentarer som gör dig illa. De förstår inte hur du har det, de förstår inte hur du känner. Skit i dem. Jag förstår att du känner dig svag, men titta tillbaka och se på allt du tagit dig igenom och känn dig stark, känn dig stolt.



Ibland kanske bloggen inte är den du ska vända dig till, man kan aldrig lita på internetvärlden. Var försiktig, be strong och tro på dig själv.



Jag stöttar dig. Ta till dig av det och alla de andra stöttande kommentarerna för det är dem som räknas.

Katarina
Postat 2011-01-02 kl 21:26:00

För det första: Alva, nu får du fan ge dig! vem i helvete är du att dömma??

Michaela; Du är stark! Vad du än väljer kommer du att klara det, men valet är DITT!

Var själv en ung mamma. Min älsta föddes två veckor efter att jag fyllt 18. Andra när jag var 20. Det har varit tuffa år, det måste jag erkänna, men skulle aldrig vilja vara utan dem. Nu är de tre tonårssöner som bor hemma hos mig. Älsta har hunnit bli 20...Och som sagt, det har varit grymt tuffa år,fått kämpa med både folks fördommar och att få ihop livspusslet. Önskar att folk skulle ställa upp för unga mammor mer, istället för att lägga skuld på dem. Mitt råd till dig är att bestämma dig för vad du vill och följa den rösten. Skaffa dig bra människor runt dig som stöttar Dig! Önskar dig stort lycka till vad du än bestämmer dig för. Stor kram!

Malinskm
Postat 2011-01-02 kl 21:26:31
Blogg: http://mallanskm.blogg.se/

Du är en stark tjej och jag tror dig och stöttar dig verkligen! Jag har reagerat på vad folk har komenterat på din blogg och blir faktiskt arg för dom är så elak en viss sedan finns det dom som är snälla och det är naturligtvis bra! Du är 15 år och en så stark ung tjej! Du är mogen och tar god hand om Kelly! På något sätt ser jag dig som en vän fast jag inte träffat dig!

Jag förstår att du är besviken på denna tjej som snackat skit om dig.

DU ÄR STARK OCH EN BRA MAMMA!



Linda
Postat 2011-01-02 kl 21:26:58

Du är så otroligt duktig mikaela! Jag kan inte sätta mig in i din sits att behöva välja mellan att göra abort eller behålla barnet. Men följ ditt hjärta och lyssna inte på alla dumma kommentarer folk ger till dig, för de har inte en aning om hur mycket du kämpar! Och jag vet att du inte vill prata om privata saker längre med folk du inte känner, men du får gärna adda min msn elr något, älskar att lyssna på folk och sedan kunna hjälpa och stötta! Du kommer klara det här också. Kram

Viola
Postat 2011-01-02 kl 21:28:00
Blogg: http://violajager.devote.se

Det här är första gången jag läser din blogg och det väckte många känslor när jag läste detta inlägg.

Jag tycker också det är hemskt med abort, men i ditt fall verkar det som en bra lösning. I din situation får du ta dig själv i första hand och tänka vill jag verkligen det här och klarar jag det här?

Sen kan ju inte vi läsare bestämma exakt hur du ska göra och du kan inte alltid lita på att det ska komma folk och stötta dig på bloggen. Det är viktigare att dina nära och kära stöttar dig.

Sara - abort blogg
Postat 2011-01-02 kl 21:28:38
Blogg: http://alisonn.blogg.se/

Vi stöttar dig, faktiskt. hur dumt det kanske än låter så gör vi det. Det finns folk som säger saker att " det kommer du aldrig klara" " du är en dålig mamma " och massa bullshit. Men grejen är, att du är så jävla mycket starkare än dom, du klarar av ett barn när du är unga år. Och det ska du vara jävligt stolt över. Jag hoppas verkligen att du tar åt dig av allting som jag skriver. För dom som trycker ner andra, dom som säger att man aldrig kommer kunna klara det, skulle aldrig klara av att ha en liten bebis på månader.

Puss, och hoppas du mår bättre nu!

Julia
Postat 2011-01-02 kl 21:28:44
Blogg: http://jumpie.blogg.se/

Jag ska nog inte säga något egentligen, men att blogga är inte så enkelt som man tror, man måste ta en massa kritik. Så är det bara. Och nu säger inte jag att jag är elak och säger si och så om dig, men om du verkligen vill blogga så får du stå ut.. Men jag vet att du klarar detta, du ÄR stark Mikaela. Otroligt stark. :) Kram Julia. <3



PS. Detta med att du är gravid igen, hur sjutton ska du göra egentligen..? Jag hade nog valt att behålla, för vem vill ''döda'' ett barn egentligen..? :O DS.

Jenna
Postat 2011-01-02 kl 21:28:54

Jag kan inte säga att jag blev positivt överraskad till det här, men samtidigt.. Det kan ha hänt vem som helst - oavsett ålder, tidpunkt. Du fattar? Det är inte rätt av "vissa personer" här som kommenterar att påstå att du är omogen osv. Det är oansvarigt att inte ha använt skydd och det är du medveten om. Men det jag har hakat upp mig på just nu är inte ATT du är gravid, utan att det är Kevin som är i centrum, det är Kevin som du själv säger som övertalar dig till en abort.



Är han medveten om hur dåligt du KAN må efter en abort? Nej. Han kan lika gärna må dåligt han med, såklart, men han ÖVERTALAR dig. Jag struntar i Kevins åsikter nu. Det är ditt beslut i slutändan. Det är du som avgör om du är redo för ett barn till, och som en annan skrev här bland kommentarerna så hinner mycket hända på 9 månader. Kelly är då 10 månader, nästan ett år. Får du bara stödet av din mamma så kommer du fixa det galant. Väljer du att göra abort av DIN egna vilja och DITT egna beslut och det känns bra - så förstår jag det beslutet också.



Jag hoppas du gör rätt val, något som känner att du inte behöver grubbla på i fortsättningen, något du känner att du kan stå för och säga "Det var mitt beslut, det här var de jag ville göra"



Jag tror på dig.

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:30:20

Jag läser din blogg varje dag och jag tänker jämt. ''Wow hon är verkligen en förebild för unga mammor''. Och det är du. Visst ni borde ha skyddat er men om du är gravid igen har det hänt. Det är ditt val hur du ska göra. Det är ditt val och ingen annans helt enkelt. Vilket val du än gör vet jag att du kommer klara det för du är stark. Du gör många stolta även vi som inte känner dig. Jag vet att det finns många falska människor som utnyttjar dig men jag är en som tror på dig som många andra gör.

martina
Postat 2011-01-02 kl 21:30:33
Blogg: http://martiiinas.devote.se

Hejj sötnos! Det är ju faktiskt jätte elakt av den människan att gå och göra så...för alla som dömmer dig, du gör vad du gör och ALLA i denhär världen gör misstag! Det är du som bestämmer om ditt eget liv, lyssna inte på elaka kommentarer, strunta i dem!!

Och ja, såklart du ska få skriva om vad du vill, det är din blogg ingen annans!<3

sköt om dig! om du EVER vill prata (fast du just sagt att du inte kan lita på läsare) så finns jag här, jag menar det är ju kanske ibland skönt att prata med en helt utomstående.. :))

mega kramar//martina

Ronja
Postat 2011-01-02 kl 21:33:24

Hej tjejen!

Det är bara du och ingen annan som kan avgöra hur du vill ha det. Om du vill kan du prata med mig [email protected] .Jag blir riktigt ledsen när jag läser vad många skriver till dig. Om du är omogen som har sex så är nog jag det också. Jag fick min son när jag var 17 och väntar nu mitt andra barn.Jag hinner inte gå ur tredje klass på gymnasiet så vem av oss är mest omogna då;) Du verkar vara en härlig tjej och jag ser upp till dig ska du veta. Allt som sägs till mig berättar jag inte för någon tänker på dig tjejen<3

Kicki
Postat 2011-01-02 kl 21:33:49
Blogg: http://kickiks.blogg.se/

Mikaela, gör det som är rätt för DIG! Det du kommer kunna leva med resten av livet. Känner du att du inte kan göra en abort, GÖR DET INTE DÅ. Särskilt inte för att några korkade dumboms håller på att kommentera "du förstör ditt liv". Vad fan är det du förstör egentligen? Ingenting! Jag tror du vinner mer på det än förlorar. Som sagt, gör det som känns rätt för dig och det du kan leva med! Kram!

Jane
Postat 2011-01-02 kl 21:34:48
Blogg: http://gojane.blogg.se/

Snygg blogg ;)

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:35:52

Jag tycker dy e grym jag e gravid med mitt första barn å följer din blogg tycker att du e sjukt stark skit i alla som skriver dryga komentater å ta till dig alla possetiva det e du värd ja tror att du e oslagbar å att du skulle klara ett barn till men de är nåt bara du kan känna efter massa kramar Mary

Julia
Postat 2011-01-02 kl 21:36:34

OMG! Blev helt chockad när jag läste detta! Jag tycker att du ska följa ditt hjärta, när det gäller barnet i magen. Du har varit grymt stark hittills, och vi är många som stöttar dej något enormt!! :)

Kram!!

Emma
Postat 2011-01-02 kl 21:37:51

kevin ska inte övertala dig till någonting, det är din kropp och det är du som bestämmer. det är inte bara ditt fel att detta hänt igen utan även hans också, han är 18 han kan skydda sig och han vet hur bebisar blir till precis som du.



du borde verkligen tänka igenom detta och inte ta ett för hastigt beslut. om det nu skulle vara så att du var gravid igen så händer det mycket på 9 månader. du blir äldre, kelly blir äldre och man blir också starkare och lär sig mer och mer. två barn är inte omöjligt i din ålder det handlar om vilja och styrka.



dessutom är det inte säkert att du är gravid, du har bara tagit ett test, det var inte längesen förlossningen och det är då det där med hormoner och sånt.

men ifall det nu skulle stämma att du är gravid så gör som ditt hjärta säger och ta ditt eget beslut precis som du gjorde med kelly. behålla eller abort, antingen eller.



läs inte alla negativa kommentarer, läs de bra och peppa dig själv.



ta hand om dig och din dotter!

Alexandra
Postat 2011-01-02 kl 21:38:36
Blogg: http://anglarohjartan.blogspot.com

Jag skrev nyss på ett annat inlägg. Jag är 20 år äldre än du och det enda jag kan göra är att stötta... jag kan inte dömma andra människor för sådana här saker, särskilt inte en 15-årig tjej!



Jag har halkat in på din blogg av en slump och jag har skrivt ett par gånger innan. Något får mig att stanna kvar som läsare, dels för att det är roligt att läsa hur det går med Kelly, och dels för att jag av någon anledning känner så starkt med dig.



Vill du maila mig och "prata", be om råd, ha stöd, osv så är du välkommen att göra det. Men bara om du vill... jag är ingen expert men jag finns iaf här...

Alva
Postat 2011-01-02 kl 21:39:02

Petra - mamma till Kevin och Nathalie



Det är alltid ett misstag att man får barn så ung. För INGEN i hennes ålder är mogen att ta han om ett barn. Och speciellt inte när hon visar att hon blir gravid igen!



Många barn är misstag och många föräldrar ska aldrig få bli föräldrar. Som dessa två små misslyckade människor.

Erika
Postat 2011-01-02 kl 21:39:04
Blogg: http://eriandas.blogg.se/

Mikaela. Du är så otroligt stark och duktig. Du tacklar allt skit du får som en gudinna. Trots att man mer suger åt sej av det negativa och känner att det är piss. Tänk på hur många som stöttar dig. Du kommer klara det här. Tro på dej själv. Du är en toppen tjej! <3

You go girl!

Kämpa på!<3

Sarah
Postat 2011-01-02 kl 21:39:59
Blogg: http://sarahnilssoon.blogg.se/

Detta är första gången jag kommenterar på din blogg. Denna gången kände jag att jag måste..

Först, vilken idiot brud som gör så mot dig. Jag mer än gärna låtit dig ha mig som ett bollplank så du skulle kunna få prata av dig med någon som inte känner alla eller så.



För det andra: Låt inte någon tvinga eller övertala dig till abort. Gör det som känns BÄST för dig. Du ska vilja göra abort till 110% samma sak gäller behålla. Vänta hellre och fundera än att göra abort för snabbt..



Kramar Sarah

Mooa
Postat 2011-01-02 kl 21:41:47
Blogg: http://ploppizzen.devote.se

Hihi, jag ändrar mitt humör hela tiden, men jag stöttar dejj. Och jag tycker du är modig som vågar säga emot.<3

annah
Postat 2011-01-02 kl 21:42:47

Vet inte om du orkar läsa igenom alla hundratals kommentarer du får här på bloggen, men tänkte att jag skriver en liten kommentar iaf!

Jag tycker du absolut inte ska låta din partner bestämma om du ska göra abort eller inte, det är ditt val, och din kropp. Och att få barn tätt är inte det värsta som kan hända, jag tror et är svårare att leva med ångesten du får om du gör abort fast du vill ha barnet.



Sen tror jag man lär sig av båda det dåliga och bra i livet, och att vara 15 och tvåbarnsmamma kanske för många inte anses som ett bra val, men det är ditt liv och dina val, och vad som än händer gör det ju DIG starkare och formar dig till den du är / kommer vara resten av livet.



Lycka till och låt ingen bestämma åt dig.

nadine
Postat 2011-01-02 kl 21:43:18
Blogg: http://youdontreallywannareadthis.blogg.se/

jag finns om du behöver prata,jag vet,vi känner inte varandra och det kanske känns konstigt när en 13-åring erbjuder en 15-åring hjälp,men jag vill bara att du ska veta att jag finns!och OM du skulle kontakta mig,så lovar jag att inte berätta för NÅN!

DU är bäst!tänk på det!:)<3

Cecilia
Postat 2011-01-02 kl 21:45:01
Blogg: http://calatalo.blogg.se/

Det är ganska uppenbart att man inte kan lita på bloggläsarna, men håller med om att det var fult och tråkigt gjort av den där tjejen.



Det var såklart otroligt korkat att bli gravid igen, men "misstag" gör alla.

saga
Postat 2011-01-02 kl 21:45:43
Blogg: http://sagasfotoliv.blogg.se/

Jag håller med dig mikaela, detta är din dagbok, du skriver vad du vill i den man kommer hit frivilligt!!

Ellen
Postat 2011-01-02 kl 21:46:18

Mikaela, du kan inte förvänta dig att ingen ska döma dig. Du vet själv att du gjorde ett dumt val när du valde att inte använda kondom. men på samma sätt ska du inte tolerera vad alla säger om dig. Du måste säga ifrån, precis som du gör. Jag hoppas att du tänker på ditt bästa i detta läget. Om du inte klarar av en abort kanske du ska tänka på adoption? Eller att behålla barnet? Bry dig inte om vad andra säger. Tänk själv, bry dig inte om andra. men förvänta dig inte att alla ska stötta dig. Jag det att du klarar det, du är starkare än vad du tror. Vill du prata har du min e-mail adress. Du klarar detta! Du är en fantastisk mamma till Kelly. Jag stöttar dig. Sköt om dig nu.

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:47:25

Känner du att du vill behålla barnet så gör det! Lyssna inte på vad någon säger, det är DITT val! Hoppas att hur du än väljer att göra att det går bra för dig. :) <3

Debbie Doo
Postat 2011-01-02 kl 21:48:02
Blogg: http://de

Döm andra så som du dömer dig själv.

Drilona
Postat 2011-01-02 kl 21:48:11
Blogg: http://drilonas.blogg.se/

ar du gravid igen ? Om du inte vill gora abort sa ar det val ditt val ? Att man litar pa personer och sa sviker dom dig ar jag allt for bekant med hall ut efter regn kommer solsken



forlat for att jag skriver helt dumt men jag ar utomlans och kan inte skriva dom sista 3 bokstaverna i alfabetet <3

Rebecca
Postat 2011-01-02 kl 21:49:16
Blogg: http://muffinstack.blogg.se/

Vad du än gör, gör det för att du själv vill det. Du kanske ska ta en paus från bloggen bara några dagar för att inte se vad folk skriver, ELLER så läser du inte kommentarer på ett antal dagar, få någon annan att göra det, eventuellt ta bort kommentarerna.



Det här är ditt beslut, och INGEN ANNANS. Om du känner att abort är bäst, gör det, om du inte vill göra det, gör det inte.



Tänk över det, inte för vad folk skulle säga om dig, eller skriva osv, vi som skriver här betyder inte något när det kommer till det här. Googla, jag vet inte.



Det enda problemet är att jag har hört att det kan vara påfrestande för kroppen att bli gravid så snabbt igen... men det får du själv ta reda på om det är sant, och överväga om det.



Gör det du vill inte det någon annan vill att du ska göra <3



ta hand om dig

Moa F
Postat 2011-01-02 kl 21:49:35

Jag har läst din blogg länge nu men hållt mina åsikter för mig själv. Jag är 19 år och en bra lyssnare. Det man säger till mig stannar hos mig. Lämna ett mail hos mig om du vill så lovar jag att svara. Du kan skriva precis vad du vill. Jag har även läst din blogg sen början av november så jag vet en del så du behöver inte förklara alla relationer och allt som hänt (sånt kan jag tycka är jobbigt när jag ska prata med nån ny).

Snälla, lämna ett meddelande om du verkligen känner för det. Mina öron och mina tankar är dina. Styrkekramar!

Amanda
Postat 2011-01-02 kl 21:50:20

Fast du är ju tyvärr ganska dum om du litar på bloggläsare när du inte har någon aning om vem dessa är!? Det är ju som att gå fram till någon på gatan och vips har den ditt förtroende till 100% ??

Jag
Postat 2011-01-02 kl 21:50:56

Du är stark Mikaela! Lyssna på ditt hjärta så kommer allt gå bra! Jag tror på dig och jag stöttar dig i vad du än gör, och jag vet att det är fler som gör det! Gör abort om du vill, men tänk på att det som är gjort är gjort och du kan inte ångra dig när du väl gjort abort kan du inte ångra dig! Iaf så gör du säket rätt vad du än gör <3 Men du måste vara 100% SÄKER INNAN DU BESTÄMMER DIG! Massa kramar från mig!

Sara
Postat 2011-01-02 kl 21:52:39
Blogg: http://www.sarasvensson.bloggplatsen.se

Mikaela, förstår precis vad du menar! Du är stark och du kommer klara allt, bara du inte ger upp! Ett barn är naturligtvis ett liv, men du måste tänka på dig själv, vad du kommer att klara av och vad du inte kommer att klara av. Du är urstark och kämpar för att lilla Kelly ska må bra och jag beundrar dig verkligen för det, men tänk på vad du klarar av och vad som är bäst för både dig och barnet. Du fixar dethär, jag lovar! Kram ♥

Kimberly
Postat 2011-01-02 kl 21:54:23
Blogg: http://theresiv.blogg.se/

Jag kommenterade tidgare inlägget där du berättade att du var gravid. Som jag sa då att jag gjorde abort och att jag mår dåligt över dte nu. Jag tycker du ska sätta dig ner med Kevin och berätta med exakta ord och detaljet hur du känner och inte BARA göra allt som han vill. Jag vet att det kan vara svårt med två barn i din ålder men nu äre faktiskt så att det är dig du ska bry dig om inte bry dig om vad andra tycker utan tänka på dig och Kelly. Antingen så gör du abort och väntar med ett andra barn eller så kommer Kelly snart få en liten lek kamrat. För livet! :) Jag stöttar dig. Förstår dock att du inte kan lita på dina bloggläsare men önskar du kunde det. Älskar att hjälpa människor. Önska jag kunde hjälpa dig. :) Lycka till!

Therese Berglund
Postat 2011-01-02 kl 21:54:36
Blogg: http://babustyle.blogg.se/

Hej! Jag är en tjej som följer dig blogg varje dag. Jag tycker du är otroligt starkt som orkar med alla omständigheter. Jag läste att du är gravid igen - det är inget fel med det. Du gör precis som du vill, oavsett vad någon annan säger. Jag har inte barn, jag har inte varit gravid, så jag vet inte hur det är. Men jag kan tänka mig att det är svårt och jobbigt. Särskilt när läsare klagar på dig - fast det är din blogg och inte deras. Jag ville bara säga det. Keep goin', you're strong!

Sassa
Postat 2011-01-02 kl 21:55:55
Blogg: http://sassuur.blogg.se/

Micah, underbara fina du! Jag avgudar dig, så hårt! 15 år och du har hunnit med det som många aldrig får uppleva - ett barn.

Jag är stolt över dig och dina handlingar, du är stark! Fina fina människa, vad som än händer med dig och din familj kommer jag alltid att stötta dig, yes i know - du känner inte mig.

Men behöver du stöd så kan du alltid lita på mig, följer din blogg så skriv - vet hur det är !

Kärleken är störst - kom ihåg det! :)

/ sassa

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 21:56:06

Whitetrash

Emelie
Postat 2011-01-02 kl 21:56:31

Om du verkligen vill behålla barmet, så ska du göra det. Det är ditt barn, ditt val. Du har makten. Kelly är ju isåfall nästan 1 år när du föder.

Victoria
Postat 2011-01-02 kl 21:57:13

Människor kommer alltid försöka förstöra för andra.

De är egoister.

De vill alltid ha någon annans misär att gotta sig i.

Tycker du är stark som erkänner att du inte klarar av att ha två barn just nu och faktiskt går emot dina principer..



När man gör saker, som andra oftast inte gör, får man kritik, man får skit, även av dem man trodde sig kunde lita på.



Man gör sina egna val, väljer sina egna vägar här i livet.



Fast, ibland förändras allt, och det man hade finns inte längre.

emma
Postat 2011-01-02 kl 21:57:22
Blogg: http://emmaaaolsson.blogg.se/

hejhej, jättefin blogg! :)

Händer idag?

Anna
Postat 2011-01-02 kl 21:58:00

Hej Micah!



Först vill jag bara säga att Kevin inte ska kontrollera vad du vill jag förstår att du älskar honom och att han också har något att säga till om när det gäller detta. Men jag tycker att du ska behålla barnet du har ju redan ett. Men trots allt så tycker jag att du ska göra det som känns rätt om du bara tar en promenad helt för dig själv så kommer du nog på vad du vill.



Lycka till med allt <33



Pussar och kramar//Anna

Debbie Doo
Postat 2011-01-02 kl 21:59:17
Blogg: http://debbiedoo.blogg.se/

Du ska verkligen inte göra ngt du inte vill. Det kanske känns jobbigt att ha två barn, men jag tror att du klarar det! <3 detta kommer låta mega löjligt, men jag tror på dig!! <33

Lina
Postat 2011-01-02 kl 21:59:31

Gravid igen? Vad roligt, grattis! :)

Michaela
Postat 2011-01-02 kl 21:59:59
Blogg: http://namnetblevmichaela.blogg.se/

Förstår att du mår jättedåligt

Men du ska veta att du är stark och det ät inte alla som tagigt sig så långt som du

Livet kan suga ordenkligt men fortsätt kämpa

Jag och min syster håller tummarna för dig Mikaela

Johanna
Postat 2011-01-02 kl 22:00:10

Om du vill behålla barnet kommer du klara det. Lyssna inte på dem som skriver elaka saker om dig. Om dem inte har något bättre för sig än att sitta och klaga på dig har dem ju et eget liv och är antagligen bara avundsjuka på att ditt liv är händelserikt medans dem själva bara sitter där! DU ÄR STARK!<3<3

Sofie
Postat 2011-01-02 kl 22:00:40

Skriver du allt o är såhär öppen kan du ju räkna med att folk säger vad de tycker..

Lollo
Postat 2011-01-02 kl 22:00:52

Vissa människor är för hemska, att sitta och skriva sådana här saker som vissa av er skriver till en person ni inte känner är bara förfärligt.



Stå på dig Micha!



Ta hand om dig <3

elin
Postat 2011-01-02 kl 22:03:42

tänk över vad DU vill!

du kanske inte behöver göra abort?

du kanske kan göra någon annan familj som inte kan få barn lycklig? Det är säkert jättesvårt då jag tror man får känslor för barnet..

förstår att det är skitjobbigt för dig nu och att 2 barn är alldeles för mycket när man är 15 år..

men tänk igenom ditt beslut och prata med någon du verkligen kan lita på! kram!

Emelie
Postat 2011-01-02 kl 22:03:54

Hej jag tycker du e så stark och du klarar av med 2 barn du e skit stark alla säger negativa saker till dig för att dom vill också ha ett fint barn som kelly och ett till barn på väg lyssna inte på dom för du, du är så himla stark:)

Louise Hedblom
Postat 2011-01-02 kl 22:03:56
Blogg: http://hedblom.blogg.se/

Jag är också emot abort, men genomgick trots det en när jag var 18 år gammal. Nu berodde det visserligen på att jag blev misshandlad av det blivande barnets far.



Ibland får man gå emot sina principer - gå på förnuft istället för att följa sitt hjärta. Man kan inte alltid följa sitt hjärta, utan ibland måste man ta hänsyn till hela situationen.



Anledningen till att du blev stöttat när du var gravid med Kelly beror nog till stor del på att du fick reda på det så sent och då tog ditt ansvar istället för att göra som jag: göra abort i form av att föda ut sitt döda barn.



Anledningen till att du inte får lika stort stöd nu är för att du (om plusset stämmer) blivit gravid pga. att du varit oansvarig och haft oskyddat sex. Det var det som satte dig i denna situation från början. Oansvarig anser många och även jag. Efter att av misstag blivit gravid med Kelly borde du förstå att sex kan leda till en graviditet.

Anastasia//Brunetten
Postat 2011-01-02 kl 22:04:01
Blogg: http://bastisknasarna.blogg.se/

DU snälla mikaela jag och min bästis alma finns vid din sida och stöttar dig du får bara inte ta bort barnet jag är så himla mycket i mot abort och kevin borde inte över talat dig för han vet du att du kommer säkert att ångra aborten sen i hela ditt liv så beholl det och du får ju fan betemma om du vill ha kvar det eller inte det ligger ju i din mage inte i någon annanns och om kevin skulle var en bra kille skulle han stöttat dig och inte övertala dig tillen sak som du sen kommer att ångra eftersom du är i mot abort plus vi stöttar dig i allafall vad som en händer men om jag får mitt barn och jag är lika gammal som du sen är jag gravid i gen skulle jag fan få beholla det och inte till låta att min kille övertalade mig som jag sen skulle ångra i hela mitt liv :) love you blogg

elin
Postat 2011-01-02 kl 22:04:06

tänk över vad DU vill!

du kanske inte behöver göra abort?

du kanske kan göra någon annan familj som inte kan få barn lycklig? Det är säkert jättesvårt då jag tror man får känslor för barnet..

förstår att det är skitjobbigt för dig nu och att 2 barn är alldeles för mycket när man är 15 år..

men tänk igenom ditt beslut och prata med någon du verkligen kan lita på! kram!

Agnes
Postat 2011-01-02 kl 22:05:58
Blogg: http://happydayz.blogg.se/

Det är synd att man inte kan lita på folk :(



Läste ditt inlägg här under om att du fick positivt på ditt graviditetstest. Jag blev faktiskt inte förvånad över att din mamma blev arg. Det finns en andledning till att man borde andvända preventivmedel om man inte vill ha barn. Förlåt att det här låter lite hårt men det var ansvarslöst att ni inte skyddade er. Ni har ju redan Kelly och som du själv säger klarar ni nog inte av ett till barn när ni är så unga och redan har et barn. Ang. om du ska behålla det eller inte tänker jag inte säga någonting om. Du och Kevn borde själva välja utan press från någon främling. Men att inte skydda sig är jättedumt(det vet du nog nu) inte bara för graviditet utan också för sjukdomar. Man kan vara smittad av HIV utan att man märker av det. Det är först om man får AIDS som man blir sjuk. Tänk er för nästa gång!



Lycka till i framtiden! :)

Erica
Postat 2011-01-02 kl 22:06:32

Mikaela, det är ditt barn och du bestämmer vad du ska göra med barnet, nu måste du verkligen lyssna på dig själv och absolut ingen annan! Du säger att du inte klarar det, men jag säger att du klarar det om du bara vill! Viljan att vilja är starkare än någonting annat! Men du gör som du vill, men som sagt är du minsta lilla osäker så behåll det, annars kan du ångrar det och det går aldrig att fixa tillbaka ett liv! Du klarar det, du har mycket stöd runt omkring dig skit i vad alla säger, ta alla hjälp du kan få!! Jag önskar dig alla lycka och välgång i livet!

mimmi andersson
Postat 2011-01-02 kl 22:07:09
Blogg: http://mimmisigrid.bloggplatsen.se

Jag tycker att du verkar vara en bra person och du e stark i det du gör, men jag kan tycka att det är lite oansvarigt av dig att du och kevin lägger ut bilder på er när ni ristat på varandra. Det finns ju tjejer som tycker att du är en förebild, (yngre tjejer) som du hjälper gå sin egna väg o de tycker jag är fel at lägga ut när man har en stor blogg. och ja kan tycka att det är oansvarigt av dig att inte skydda dig men det skadar ingen annan än dig själv. Jag tror på dig mikaela att du kommer klara det jätte bra att vara mamma, verkligen och ja tror att du e en superfin tjej som kanske bara måste tänka lite mera på att det är många tusen små tjejer som läser din blogg. Ta hand om er. / Mimmi

Mari
Postat 2011-01-02 kl 22:07:34
Blogg: http://mixan.blogg.se/

Att amma är inget preventivmedel, som alla barnmorskor säger. bara att barnet "missar" ett mål är det "kört", typ sover en hel natt osv. Så med barn kan man bli när som helst. finns folk som blivit med barn redan inne på bb.. Och jag är emot abort, eller vad det heter, jag menar har man blivit "välsignad" med ett barn i magen tycker inte jag att man ska sumpa den chansen med att ta bort det. plus en abort är en påfrestning för kroppen, kanske kan bli så att man aldrig mer kan få barn, och det skulle jag aldrig utsätta mig för.. sen att det är tätt skulle aldrig kunna spela in som ett argument för mig. tänk snarare vad roligt de kommer få när de blir större. gäller att vända på saker och ting till det positiva. direkt dyrare blir det inte heller, har redan stortsett allt. och inne i tänket med småbarn oxå.. men så klart så är man två om beslutet, och du som är minderåring har en mamma att "lyssna" på oxå..



men en rekomendation till preventivmedel är en hormonspiral. de "räcker" i fem år, och behöver inte bry sig om varken piller (som man glömmer) och om kondom. själv tycker jag kondomen kliar så den är det jag i vår familj som "skrotar". det positiva med en hormonspiral är det att man kan tappa mensen oxå, och det var ett väldigt plus i kanten för min del. dock kan du blöda i fyra veckor men det är det värt, enligt mig..



och om testet. om ett test visar positivt oavsett svagt eller starkt så är det positivt. om "testet" är osäker visar den negativt. så det kan hända att du är gravid och testet visar negativt. men aldrig tvärtom..

Sofie
Postat 2011-01-02 kl 22:08:04

You Go Girl :D

Natti
Postat 2011-01-02 kl 22:08:17
Blogg: http://rosed.blogg.se/

Jag tycker du ska fortsätta att blogga om ditt privata om du vill det, det verkar vara ditt sätt att bearbeta. Personligen skulle jag inte göra det, för det är inte min grej, jag vänder mig till min traditionella dagbok i stället. Alla är vi olika.



Som du själv säger du 15 år gammal, när jag var i den åldern lekte jag fortfarande.. du är ett barn som är en mamma, det är starkt. Sedan om det är rätt eller fel, det hör inte hemma här. Det är ditt val, det var rätt val av dig. Så länge du gör saker du inte ångrar så blir det inte fel, sedan om andra tycker så är det deras problem inte dit. Ja, folk har åsikter, av princip får de skriva vad de vill till dig, precis som du får skriva vad du vill. Men jag tycker att det finns visa moraliska gränser, att man inte alltid bör säga allting till en person. Speciellt negativt. Orka ens lägga ner energi på sådant? Varför inte spara den till något bättre?



Du har mitt stöd, sedan får du göra vad du vill med det. Kram

Alma
Postat 2011-01-02 kl 22:09:28

Du kan lite på mig men du behöver inte om du inte vill men du kan alltid venda dej till mig om du behöver en axel att gråta mot...



Behåll barnet! Kevin din ^^pojkvän^^

bestämmer la inte över ditt liv det är du

som bestämmer vad du ska göra med livet i din mage

antigen dör hon eller lever .



HOPPAS DU GÖR DET RÄTTA VALET mikkan :)

finns här för dej.. vet hur svärt det kan vara men jag hjälper gärna till



mejla [email protected] om du

vill prata om detta!!!! älskar din blogg

Betty
Postat 2011-01-02 kl 22:09:44
Blogg: http://iamb.blogg.se/

Antar att folk finner det provocerande av att en tjej på 15 år har barn.

Egentligen är det ingenting konstigt med det, faktum är att i grund och botten är det i den åldern vi kvinnor ska skaffa barn. :)

Plus att om du stör dig på 'falska bloggläsare' och om det här är som din dagbok, så borde du kanske köra på en mer anonym blogg :)

Ha det gött!

jen
Postat 2011-01-02 kl 22:09:49
Blogg: http://lifeofjen.se

frågan är vad DU vill inte Kevin ... ,han borde sett till att skydda sig o inte göra om samma sak ännu en gång. Ni båda borde ha sett till att skydda er men det kanske ni gjorde, för en kondom kan gå sönder. ,du är ung du har framtiden på dej att skaffa fler barn. men frågan är vad vill egentligen du tror du att du kommer klara av ett till barn har du din familjs stöd, Kevin kanske sticker denna gången är du bered att vara ensam.

Tänk igenom detta noga på vad du vill ingen annan.



sen ska du prata med nån om saker du verkligen vet du kan lita på har du ingen nära irl kompis. Å sen tycker jag o skrivit det innan du borde inte lämna ut för mycket om ditt liv, för folk kommer alltid då att klaga o skriva si o så o då kommer du känna stor press.



känner du att du verkligen behöver skriva av dej om saker skaffa en privat bliogg där du kan skriva om vad som utan att någon dömer dej.



Å förstår att folk tycker o tänker som dom gör det gör alla alla tycker olika o visa vet inte när dom ska hålla käften o inte "lägga" sig i.

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 22:11:22

Mikaela.. jag är inte så ofta på msn eller hotmail längre för jag har typ noll kontakt med mina gamla vänner (bytte skola p.g.a. mobbning), men jag skulle kunna tala med dig om du ville ha någon att tala med.. för jag har själv också gått igenom en massa deprission och är ännu deprimerad men det skulle vara kul att kunna tala med dig. Och jag skulle inte utnyttja dig, och aldrig be dig att länka din blogg för jag vill inte äns egentligen att någon ska se min blogg (har den bara som en dagbok ty

Daniella
Postat 2011-01-02 kl 22:12:13

Aw, stackare :/ Men kom ihåg att det är DIN kropp, DITT val. Ingen kan bestämma om du ska behålla barnet eller ej. Själv tycker jag att det är hemskt med aborter. Men om du känner att du inte kan behålla barnet, så kan man ju alltid adoptera bort det, till en familj som verkligen vill ha ett barn (som inte kan få några själv)eller av andra anledningar... Jag tycker att du är jätte stark, Mikaela & modig! Kram.

julia
Postat 2011-01-02 kl 22:14:35
Blogg: http://juliasundstroms.blogg.se/

Strunta i alla negativa kommentarer! jag vet att det kan vara svårt men försök! du är jättestark som klarar va att ta hand om kelly och om du väljer att behålla ditt nya barn är ditt beslut och ingen annans! det finns jättemånga bloggläsare som stöttar dig, fokusera på dem istället! kram på dig du är stark!<3

Linnea
Postat 2011-01-02 kl 22:15:26

Är du med barn? :o

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 22:17:05

Mikaela, jag skulle gärna maila dig eller vad det nu sen är du gör, msn? Jag har också gått igenom en massa och är fortfarande i det liksom men kämpar för att må bättre.. och jag är inte någonsin inne på msn eller hotmail, för jag har noll kontakt med mina gamla vänner (flyttade skola p.g.a. mobbning) men jag skulle gärna tala med dig. Och jag skulle aldrig utnyttja dig för jag är inte en sådan person, och vill typ inte äns att någon ska se min blogg så.. förlåt för den långa kommentaren.. men om du nångång vill tala så kan du väl sätta ut din address. :)

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 22:17:28

.ej mikaela. Jag är en tjej på 20 år som med förundran läser din blogg dag efter dag. Du har förvånat mig med din styrka och ditt mod. Jag beundrar dig och allt du klarat av vid en så ung ålder. Jag finns att dela lite tankar och funderingar med. Jag är ingen ung mamma men jag har gått igenom en hel del saker i mitt liv med där det krävts en del uppoffringar. Om du känner för det, och inte skrämt dig alldeles för mycket så skriv ett mail till mig. Jag lovar att svara och jag lovar dig, från djupet av mitt hjärta att jag ska lyssna på att du har att säga. Jag vet hur det känns att inte ha något hopp kvar. Ta hand om dig starka flicka. Och krama om Kelly och tänk efter vilket mirakel du åstakommit mitt i allt elände. Kram Anna

.

Anna
Postat 2011-01-02 kl 22:18:17

.ej mikaela. Jag är en tjej på 20 år som med förundran läser din blogg dag efter dag. Du har förvånat mig med din styrka och ditt mod. Jag beundrar dig och allt du klarat av vid en så ung ålder. Jag finns att dela lite tankar och funderingar med. Jag är ingen ung mamma men jag har gått igenom en hel del saker i mitt liv med där det krävts en del uppoffringar. Om du känner för det, och inte skrämt dig alldeles för mycket så skriv ett mail till mig. Jag lovar att svara och jag lovar dig, från djupet av mitt hjärta att jag ska lyssna på att du har att säga. Jag vet hur det känns att inte ha något hopp kvar. Ta hand om dig starka flicka. Och krama om Kelly och tänk efter vilket mirakel du åstakommit mitt i allt elände. Kram Anna

.

M
Postat 2011-01-02 kl 22:18:30

Hur du än gör så tkr jag du är stark..Önskar dej

det bästa! Kram♥

Isabelle
Postat 2011-01-02 kl 22:19:26
Blogg: http://honkallasbella.blogg.se/

MIKAELA! <3



Du är stark och det vet du, jag stöttar dig vilket val du än gör. Jag förstår att det här är jobbigt för dig och att folk skriver elaka saker gör det bara värre. Jag tror på dig gumman!



Jag vet att du skrev att du inte kan lita på bloggläsare men jag lämnade min mail ifall du vill maila mig. Jag kommer som sagt stötta dig. Jag är lika gammal som dig och bor i närheten!

felicia
Postat 2011-01-02 kl 22:19:43

Hej! Förstår att detta är jobbigt för dig och alla i din omgivning, men ta INTE åt dig av alla dumma kommentarer från folk som inte förstår hur detta känns för dig.

Jag hoppas att allt löser sig för er och att du VERKLIGEN tänker dig för nästa gång. Så som du har sagt nu, att du ska använda skydd nästa gång sa du väl efter kelly också??

Ett tips är att du börjar med p-piller eller något annat och går till en läkare och testa dig där och prata och fråga om allt.

Men snälla, för din egen skull, lär dig av det här!!



Ta hand om dig & lilla Kelly nu :)

Anna
Postat 2011-01-02 kl 22:19:51

Mikaela tänk över detta. Jag förstår att situationen är svår.. Men behåll barnet om det är vad du innerst inne vill, du kommer att ångra dig annars!

pebbles
Postat 2011-01-02 kl 22:21:30
Blogg: http://obrien.blogg.se/

jag tycker ändå att du borde förstå att vissa människor reagerar, och även fast du borde få skriva vad du vill osv så är din blogg så pass stor att många olika människor läser den. Du kanske borde skriva om dom mer privata sakerna i en dagbok istället för i din stora blogg om du tycker det är jobbigt att så många klagar på dig.

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 22:22:01

Tycker du är otroligt stark tjejen! jag vill inte låta dum, jag är själv 14 och älskar små barn. Men skulle aldrig klara av att ha ett och vill inte ha ett nu liksom. För din egna skull så tycker jag att du ska satsa på kelly och skolan. Liksom tänka på att du ska få ett bra jobb osv och satsa på kelly sen få barn. Men som vissa andra säger så kan testet ha visat fel med. Men vad som än händer så är det ditt val och ditt liv, även fast jag tycker att du är så ung och det kommer bli så svårt med ekonomin och med 2 barn. Du är bara 15 år gammal och du har redan så mycket att tänka på.. Det var det jag hade att säga. Men jag önskar dig och kevin lycka till och hoppas det blir bra så att ni kan prata och ordna det. Och du måste lyssna på Kevin med för jag förstår verkligen honom men sedan så förstår jag även att du inte vill göra abort liksom. Men erat val!!!!

Nathalie
Postat 2011-01-02 kl 22:22:15

Hoppas att du behåller barnet, tycker allt det här med abort är så fel. :( Det är ändå ett liv det handlar om, ditt barn!

Annsoh
Postat 2011-01-02 kl 22:22:33
Blogg: http://annsoh.blogg.se/

du borde göra abort.. Liksom du leker med ETT LIV!

Och om du och din kille inte förstår det och inte kan skydda sig , så är ni faktis för små för att ha sex!!

Detta är ingen lek , och lågt och hänga ut allting på internet bara för publicitet!....

Inge illa menat.

Rebecka
Postat 2011-01-02 kl 22:22:37
Blogg: http://ruttenskruv.blogg.se/

Blir så fruktansvärt arg på folk som skriver såjävla mycket negativa saker , lixom man sitter inte o kommenterar massa skit hela tiden . då tycker jag bara man ska hålla käften.. DU är en kanon bra mamma. tror dom att du inte klarar av två barn kan dom hålla käften bara. FÖR dom vet fan inget o jag kan inte säga varken eller eller för nae jag känner inte dig .. Men jag tror ändå till en viss nivå att du skulle klara det om du verkligen vill oså:) men sen är dt ju upp till dig om u vill behålla det. vill inte berätta vad jag tycker osv, MEN jag ghar inget imot att du skulle behållat iaf :) o jag blkir så arg när alla håller på lägger sig i erat liv :( fyfan jävla idioter.. tyvärr så är blogglivet såhär . det är sorligt . MEN SKIT I ALLA IDIOTER FÖRFAN URSH .. låt dom inte få sänka dig . tänk på att DET finns MASSA som älskar dig och ser upp till dig :D SOM TEX JAG :D förstår att du har svårt o lita på follk nu.. =(

ha de bäst ... jag finnns verkligen här för dig vad det än gäller lixom :) även fall du skulle tex lämna bort ditt barn så FINNS jag här :)

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 22:22:37

Vad om du ångrar att du gjort abort senare då?

Det är ju inte som man bara sådär blir gravid, det är ju Kevin som gjorde det så han har väl ingen rätt att säga åt dig att en doktor måste döda erat ofödda barn.. guud, använd kondom då skulle jag säga. (menar inget illa)

Me
Postat 2011-01-02 kl 22:23:04
Blogg: http://booklet.blogg.se/

1, är du helt säker på att du är gravid? har du gjort ett extra test? Mitt tips är att gå till läkaren och göra ett riktigt test så att du är 110% säker!



2, alltså, det är ditt egna val! såklart har kevin med skaen att göra också men förlåt men det låter så hemskt när du säger att kevin övertalat dig till abort. Man (enligt mig) ska enbart göra abort om man är 100% säker på det. Annars tror jag själv att man kommer att ångra sig enormt och hammna i en djup deprassion. Tänk inte på ekonomi elelr något sånt, tänk bara "Ska jag behålla barnet?"



3, Jag vill så gärna säga att du kan prata med mig! Men du känner mig inte så hur kan du ha någon som helst aning om du kan lita på mig? Men du kan prata med mig men jag tror inte att det kommer vara lätt för dig att lita på mig. Samt så har vi bara en ska gemensamt, vi båda är 95:or ;). Haha. Du aksnke bara vill slippa allt prat ang barn och bara vill snacka 95:or snack? haha



Hoppas du förstår...

R
Postat 2011-01-02 kl 22:24:59

Även om vissa må vara taskiga så finns vi som stöttar dig också här. Berätta inte för mycket men tänk på att vi finns här och önskar dig det bästa! Kram!

Amanda.
Postat 2011-01-02 kl 22:25:59

Lilla gumman, ta en paus från bloggen ett tag så att du får tänka och göra ditt beslut ensam eller tsm med Kevin. Läs inga kommentarer och blogga inte. Läsarna kommer komma tillbaka även om du inte bloggar på en vecka. Gör ditt beslut utan att påverkas av en massa kommentarer.

Linnea - Mamma till Ludwig
Postat 2011-01-02 kl 22:27:40
Blogg: http://Linneav.bloggplatsen.se

Det kan vara hormoner kvar i kroppen efter graviditenten så gör ett test/ultraljud på mvc så du vet säkert. Jag tycker det är trist att folk hackar på dig men du kanske måste bli lite mer försiktig med vad du skriver ut i bloggen. Hoppas allt löser sig. Kram!

Em.
Postat 2011-01-02 kl 22:29:00

även fast du är 15 år, borde du tänka på vad du skriver här. håll dig till en vanlig dagbok då annars. alla vet att internet är en plats där folk är taskiga. du som är då 15 år som du säger borde kanske då fatta att du inte kan skriva exakt allt. Jag har följt din blogg ett tag! jag är själv 15 år. Men va tror du? att du kan bli bästa vän med läsare genom en chatt? lilla du. du är 15 år, du måste förstå att världen funkar inte så längre. klart att läsaren berättar för hennes kompisar. du är känd bloggerska. vad du skriver här går runt bland alla. de som kommer in här svär precis inte en ed att inte berätta för ngn. ltåer hårt men- väx upp och mogna lite.

Claudia
Postat 2011-01-02 kl 22:29:25
Blogg: http://yayitaa.blogg.se/

Hejsan micah...jag började nyligen läsa lite då och då på din blogg.

Jag vet inte hur de känns att vara mor men att se hur min mamma älskar mig får mig att förstå att de nåt underbart.

De måste vara svårt o vara så ung o ha två barn men om du känner att du e stark nog att klara de så ska du inte bry dig om vad alla andra tycker för detta är ditt och din killes liv inte någon annans.

Jag vet iallafall hur de känns att bli kritiserad av alla även vänner.

Men de gäller att hålla upp huvudet o vara stark.

Och som jag ser på din blogg din flicka kelly är otroligt söt och grattis till dej och även grattis till en ny bäbiz som e påväg.

Jag önskar dej lycka till.

Se fram imot detta nya året med dina barn ok.

Kramar

Sara
Postat 2011-01-02 kl 22:29:32
Blogg: http://zaira.blogg.se/

Mikaela, du är så jävla stark! Allt som du gått i genom, jävlar vad jag ser upp till dig!

Men gör alltid vad som känner bäst. Att Kevin övertalat dig till abort är bådas beslut, men om du inte är säker? På sätt och vis så dör en människa när man gör abort, men tror du inte att du dör lite också? Du är en sån känslofylld människa, så tänk på dig själv i en stund! Hur skulle du må när du är så emot det abort? Tycker att Kevin kanske är lite självisk när han övertalat dig, det känns lite som han gör det för sig själv (det verkar lite så). Men samtidigt måste jag ju tänka mig in lite i din situation, vilket är väldigt svårt eftersom jag inte är 15år och mamma!

Förlåt om du tycker att jag lägger mig i, men det känns som att jag känner dig, så vill bara stötta dig!

Kramisar!!

Sara

Angela
Postat 2011-01-02 kl 22:31:52
Blogg: http://angelasvardag.blogg.se/

Hej!

Jag känner inte dig,men det du har gjort imponerar mig! Många tjejer i din ålder kan knappt ta hand om sig själva,än mindre ett litet barn. Att det är jobbigt ibland förstår jag o låt ingen döma dig för det,det är jobbigt att vara mamma oavsett om man är 15 eller 35. Jag är 33 år o har tre underbara söner,men vissa dagar driver dom mig till totalt vansinne....o vet du!!?? Det är helt OK att säga det,det är starkare att erkänna det än att ljuga för sig själv!! Att du gör abort den här gången har jag så stor respekt för,det visar på enorm osjälviskhet!! Jag vet att det är ett helvetes beslut att ta (gjorde en abort för 2 år sedan),men man måste veta att man kan erbjuda barnet allt man vill om man behåller det!! Du har ju dessutom all tid i världen att skaffa fler,inte för att det är en tröst.

Att folk ens orkar kommentera negativt,tycker jag bara bevisar vilket innehållslöst liv de måste ha själva. Jag säger alltid till mina barn: sköt dig själv o skit i andra!! Klart man ska ställa upp för andra,men har man inget snällt o säga så behöver man inte säga något alls!!

Jag tycker att du verkar vara en stark o smart tjej som kan ta egna bra beslut,så strunta i vad andra säger åt dig!! Lyssna på dig själv o dom som är dig närmast!!

Kolla gärna in min blogg!!

Kram på dig o lilla familjen!!

Sebastian Ekdahl - AFD
Postat 2011-01-02 kl 22:33:00
Blogg: http://alltfordig.blogg.se/

Om du känner dig nere ta en titt på min sida, jag försöker få alla besöker att le :)

Lovisa
Postat 2011-01-02 kl 22:35:56
Blogg: http://lovisasomething.devote.se

Du är stark mikaela <3 men du måste växa upp lite, se världen! Sätt dig och tänk en lång stund på vad du verkligen vill. Det är ditt och Kevins beslut så låt även Kevin göra lite!

amanda
Postat 2011-01-02 kl 22:36:08
Blogg: http://amanddaberglund.blogg.se/

Det blir ju bäst för kelly om hon får vara ensamm bebis. Hon kommer ju få mycket mer kärlek från dig och kevin om hon får vara själv än om hon ska få ett litet syskon.

Du kommer klara detta, du är stark

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 22:38:12

Jag förstår inte hur fan ni tänker? Det är inga gosedjur ni håller på med, det är MÄNNISKOR, ett människoliv du pratar om. Du är fruktansvärt omogen och borde inte ha barn i denna ålder överhuvudtaget. Är du inte mogen att använda skydd så är du inte mogen nog att ligga heller!

Det är du och din pojkvän som satt er i den här situationen och jag hoppas VERKLIGEN att ni tänker efter så ni inte förstår barnets liv om ni nu behåler det.

Ollieee
Postat 2011-01-02 kl 22:39:13
Blogg: http://ollieee.blogg.se/

Stackarnn :(((

Fin blogg btw :D

Brukar vara inne här då och då och kolla runt :)

Vad har du gjort idag då? :)

:/
Postat 2011-01-02 kl 22:39:17

synd att döda ett litet barn som så gärna vill komma till världen , vara med kompisar åka runt i världen shoppa , ett litet barn som kanske skulle kommit till istället för kelly men fick en till chans att bli till , synd att du mördar den, när du har gjort fel. inget taskigt menat men det är så..

Alicia
Postat 2011-01-02 kl 22:40:04
Blogg: http://sommarkompisar.blogg.se/

Jag gillar dig & jag gillar Kelly & du ska veta att du ska inte ta åt dig, vissa är snällare än andra, vissa är dummare än andra men, jag gillar dig & din blogg!

jag har en fråga, vad ska du göra med din andra bebis? du behöver inte svara om det är för personligt gmn!<3

Karin
Postat 2011-01-02 kl 22:41:13
Blogg: http://karinmortbergs.blogg.se/

Det är verkligen helt idiotiskt av alla som klagar på dig!! Jag älskar din blogg och ja tycker du ska fortsätta precis som du har gjort!!! Kram Karin :)

Clara
Postat 2011-01-02 kl 22:42:43

Mikaela, det finns även många som stöttar dig här och som läser din blogg. vad du är gör så tänker vi på dig, stöttar dig och vill ditt bästa. jag har aldrig träffat dig men du verkar väldigt mogen och jag vet att du kan klara av vad som helst. bry dig inte om alla som håller på och skälla eller trycka ner dig, det visar bara hur barnsliga och omogna dom är.

gör vad du själv känner, ingen annan ska kunna styra över det, vi vet att du klarar av allt, det har du redan bevisat!

kramar

Clara

Nathalie
Postat 2011-01-02 kl 22:44:03

Behåll barnet, hoppas du förstår det innan det är försent! Mikaela du klarar det, du är stark! Du är en av de få som verkligen berört mig, jag känner dig inte, men jag beundrar dig verkligen! Hoppas Kelly inser hur stolt hon faktiskt ska vara att ha en mamma som dig. Jag önskar dig all lycka! Kram

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 22:44:42

Du är stark det vet vi som läser din blogg. Folk som kommer med negativa kommentarer ska du strunta i för dem vet absolut ingenting. Det är ditt val mikaela men samtidigt är kevin också inblandad. Du är 15 år och ett barn är ett stort ansvar bara det. Tänk på barnets bästa, kommer den få den uppmärksamhet som den behöver. Kommer ni att klara det? Lycka till! <3

Milla
Postat 2011-01-02 kl 22:44:53
Blogg: http://prettylittleditty.blogg.se/

Vet ni? Det hjälper inte ett skit att skuldbelägga i den här situationen, "vill du verkligen döda ditt barn?" är kommentarer från er som antagligen inte greppar vad det handlar om. Det är jobbigt nog med ett barn och jag tycker att du ska tänka efter om du orkar och klarar ett till så snabbt inpå, vi vet ju båda att det absolut inte bara är gulligull och Kelly kommer bara att bli mer krävande när hon börjar krypa och gå. Du har ju först och främst ett ansvar att göra hennes liv så bra som möjligt. Men det är inte vad jag eller någon annan tycker som räknas! Det är du som gör valet.

Kram

Mamman i hörnet
Postat 2011-01-02 kl 22:46:47

Men gumman då.. Tycker inte synd om dig men lider med dig då folk som inte har med ditt liv att göra dömmer dig! Det finns ingen som kan säga åt dig vad du ska göra eller inte göra, det är ditt liv och dina val! Du är ung och påverkas förmodligen mycket av vad folk skriver? Tycker det är hemskt att höra att du har det så svårt men tyvärr är det nog så i stunder som dessa, hoppas att du kommer fram till ett beslut som är rätt för dig, som gör at

Jennie
Postat 2011-01-02 kl 22:46:51

Mikaela! Jag är en av dem som stöttar dig oavsett om du väljer att behålla eller inte. När jag läser dina kommentarer blir jag så arg, jävligt arg! Självklart är nästan alla anonyma, dem vågar inte stå för det dem säger. Jag skulle vilja komma till dig och bara krama om dig.. Se till att göra dem bästa besluten för dig, för det är du som måste leva med dem. KRAM <3

Josefin
Postat 2011-01-02 kl 22:46:52
Blogg: http://qiwish.blogg.se/

Heej! Väldigt tråkigt att höra att någon har brutit ditt förtroende! Det är nått av det värsta som finna! Vet hur det är, har nämligen ingen just nu mer än min sambo att lita på. Men ibland skulle man behöva en vän, en utomstående.

Detta med abort är du som bestämmer det och INTE bloggläsarna! Jag brukar vara rak och säga vad jag tycker och tänker och jag tyckte att det var dumt att inte använda skydd. Men gjort e gjort. Kan inte låta bli att bli lite svartsjuk på folk som blir gravida och gör abort gång på gång när jag själv sitter här hemma och försökt att bli mamma i över 1 år =( Hoppas du förstår att det inte e nått illa menat mot dig, utan i allmänheten. Lycka till med vilket val du än gör! Styrkekramar

Amanda
Postat 2011-01-02 kl 22:48:05

"Tänk på att jag är 15 år"...yes, du kanske borde själv tänka på att du är 15 år. Om du inte är mogen nog att inse att det finns folk som inte håller med dig och uttrycker sin åsikt (okej, finns bättre sätt att uttrycka sig på). Så det är okej för dig att skylla på att du är 15 år och att man inte ska sätta press på dig, men ett barn är du mogen för för att vara 15 år? + ett till nu??

Jessica
Postat 2011-01-02 kl 22:48:06
Blogg: http://wahlqvist.blogg.se/

Hittade din blogg precis.. Men du verkar vara en klok tjej!! Lyssna inte på dem som komer med negativa saker, du vet ju bäst själv vad du ska göra och inte göra.. Jag ahr själv en son på 8 Månader och de kräver en enorm uppmärksamhet och energi hela tiden. Vart är han nu, vad har han i munnen, Nej, mamma kan inte bära dig hela tiden.. Tänk på de då du tar ditt beslut att din lilla söta tjej där kommer bli mer krävande än att bara liggas till i vagnen eller på en filt.. Går du in för att klara 2 barn så är de klart att du gör de men du måste tänka på hur mycket du själv kalrar av och hur mycket tid du vill ha för dig oxå?!.. Du kommer att fatta rätt beslut vad du än väljer att göra!!

Kramar Jessica & Liam

mamman i hörnet
Postat 2011-01-02 kl 22:48:56

Lyckades klicka iväg innan jag skrev färdigt, det jag ville sluta med är att jag önskar dig all lycka och skänker dig en tanke och hoppas att det löser sig på bästa sätt för dig. Kram på dig tjejen!

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 22:49:25

Har du ett till liv i din mage??gillar nt abbort,men det är ju för ditt eget bästa:) Ha det så bra med kelly

emelie
Postat 2011-01-02 kl 22:50:35
Blogg: http://erg.blogg.se/

hej vart skit piss när jag såg det här inlägget :S folk ska inte döma dom ska stötta ! e lika gammal som dig men vill bara säga att gå efter din egen vilja . har en morsa som gjorde abort vid din ålder vilket inte var bra för henne men alla e olika. Och du kanske klarar det bättre än henne om du nu väljer att göra det. Och jag gillar inte att folk ser kelly som ett misstag hon e ju ett merakel rättare sagt men jag stöttar dig som många andra också gör :) skulle gärna vella träffa dig också :)

ALVA HANSSON
Postat 2011-01-02 kl 22:51:10
Blogg: http://alvahansssson.blogg.se/

Väldigt bra skrivet! Jag tycker inte om falska människor. Jag vet att du tror att du inte kan "lita" på mig. Men jag är en av de "snälla människorna". Jag tycker att allt du har gjort och som du skrvier om är väldigt starkt gjort och imponerande!



kram

J
Postat 2011-01-02 kl 22:52:35

Låt ingen övertala dig till något du inte vill. Din kropp - ditt beslut

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 22:52:53

den människan som sa så är ju onöödig jag fattar it vad hon tjänar på det? Lixom du visade henne att du kunde lita på henne då bode hon vara stolt .. inte gå runt och snacka massa..

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 22:52:59

Oj förlåt Mikaela om jag inte borde skrivit den komentaren att du kunde snacka med mig, ville inte göra dig upprörd :/ och den som sa det till sina kompisar kan dra åt helvete!!



Kram <3

Malin
Postat 2011-01-02 kl 22:54:53
Blogg: http://mams86a.blogg.se/

Hey, har besökt din blogg ett par gånger och förstår att du möter av mycket otacksam läsning, försök att strunta i dem. Dem ska vara glada över att du välkomnar in dem till ditt liv och om dem inte uppskattar de så är dem välkomna att gå någon annanstans och lägga sig i.



Och du behöver nog inte tänka på det här med abort eller så just nu för jag tror att det är hormoner efter lilla Kelly som är kvar. Så man kan säga att de test du tagit antagligen läst av din andra graviditet så det är nog ingen fara ska du se.



Men låt inte alla kommentarer störa er i ert familjeliv och babylycka. =) Jag har själv varit där du är idag och man lär sig allt mer för var dag som passerar. Det spelar ingen roll vilken ålder man har, alla som skaffar barn är någon gång förälder för första gången. =) Lycka till! kram

Mickaela
Postat 2011-01-02 kl 22:57:48
Blogg: http://kickmicki.blogg.se/

va fan är det för fel på er? Låt Mikaela vara, hon har ett eget liv med egna beslut, hon är en vanlig människa som har ett eget liv, lägg er inte i hennes liv! Om ni "stör" er på att hon är gravid igen - gå inte in på hennes blogg då! Låt henne vara!!

S
Postat 2011-01-02 kl 22:58:30

Det är kanske jag som är för känslomässig men jag är tårögd när jag skriver detta. Jag vet att du klarar det, abort är inte rätt. Jag blir så ledsen på alla kommenterare som ger dig spydiga kommentarer. De tänker inte på hur du känner det.

Snälla bry dig inte om dom, du är värd mycket bättre! Många kramar.

Linn
Postat 2011-01-02 kl 22:59:16
Blogg: http://tausons.blogg.se/

Hejhej

Du är stark, Du kommer klara det....

Jag stöttar dej....

Du fick min mejl om det skulle va nåt...

Mej kan du lita på....

Puss o Kram ♥

Lovisa
Postat 2011-01-02 kl 22:59:40
Blogg: http://shisaalicia.blogg.se/

Det var riktigt elakt lätt. Jag tycker du ska bestämma själv om du vill behålla barnet eller inte. Det är ditt barn och dina val. Ingen kommer kunna säga nej till det, för det är din kropp.. Men du måste kunna tänka på ditt eget bästa också. Ska du uppfostra två barn, två småbarn? Kommer det att funka? Hur ska det gå med skolan och din framtid då? Kelly kommer kanske också få det dåligare då. Men som sagt det är ditt val och jag lovar dig att alla dina bloggläsare kommer vara på din sida vilket val du en bestämmer. Jag känner dig inte men du värkar vara en sån gullig tjej som inte vill någon människa något ont, så jag fattar inte hur du kan bli så sårad. Men kom ihåg lyssna inte på alla andra, lyssna på ditt eget hjärta och följ det! Hoppas det löser sig och att du väljer rätt val.. KramKram

Caroline
Postat 2011-01-02 kl 22:59:56

Tråkigt om du mår dåligt över detta.. Jag är inte emot abort, men känner du att du klarar ett barn till o skulle älska han/hon lika mycket så ser jag inget negativt i det... Alla är vi olika / Syster till 19årig tvåbarnsmamma!

Elin
Postat 2011-01-02 kl 23:00:34

Det är ju erat val, förstår inte varför vissa bloggläsare beter sig som om de har något med detta att göra. Visst, du skriver ut det på bloggen. Men det betyder väl inte att man kan komma med vilka idiotiska kommentarer som helst?



Måste bara säga att innan hade jag fördomar mot unga mammor, eller folk som förlorade oskulden tidigt. Trodde det bara var massa fjortisar. Men tack vare dig och din blogg har jag faktikst fått en annan åsikt. Tycker det är väldigt starkt att få ett barn vid tidig ålder. Vad du än väljer att göra, så har du tagit ditt ansvar. För du gör säkert det som är bäst för dig och barnet. Hur som helst, ser verkligen upp till dig och fashineras av hur stark du är <3 Förresten vågade jag aldrig säga till ngn innan att jag gillade Miley, men när jag såg att du gjorde det verkade det mer ok och nu står jag för det!



Ser verkligen upp till dig. Tycker både du & kevin tar ansvar. <3

Mia
Postat 2011-01-02 kl 23:02:46
Blogg: http://mamam.blogg.se/

Hej! Jag har ganska nyligen börjat läsa din blogg, och jag tycker den är fin. Du är väldigt ärlig och jag tycker du är jättemodig. Jag blir upprörd att läsa att folk skriver elaka saker till dig, och går bakom ryggen på dig när du har blottat dig så och trott att personen i fråga är pålitlig och bryr sig.

Jag är själv mamma, inte på långa vägar lika ung som du är. Jag var 22 när min dotter föddes, men även jag fick höra en del. Hade släktingar som stått mig väldigt nära som vände mig ryggen osv.



Jag förstår att detta är en jättejobbig situation du sitter i själv, och du verkar själv förstå att du har försatt dig i den själv. Men alla kan göra misstag, en, två eller flera gånger. Det är så man lär sig! Jag tycker i alla fall att du ska lyssna på dig själv, och inte ta ett beslut beroende på vad andra säger.



Vill du så är du välkommen att mejla mig, och jag lova och svära på heder och samvete att jag inte tänker gå bakom din rygg! Låter som om du kan behöva lite extra stöd!



Annars önskar jag dig lycka till med allt, och jag fortsätter följa dig här på bloggen.

Mvh Maria

Jennifer
Postat 2011-01-02 kl 23:03:15
Blogg: http://jennifernording.blogg.se/

Du ska aldrig låta någon annan övertala dig vad du ska göra, inte ens kevin..

Tänk efter , vill du göra abort så ska du göra det, men du ska ALDRIG göra det för någon annans skull!!.

Kom ihåg det, det är ditt liv, din kropp!.

Sköt om dig!

S
Postat 2011-01-02 kl 23:04:04

Dessa barn blir så pass täta i åldern. De kommer att göra allt tillsammans. Det blir inte så svårt som man tror. Om Kelly hade haft en tvilling, att det hade varit ett tvillingpar du hade väntat nu till November.. visst hade du ändå behållt Kelly och tvillingen, trots att det var två?

Rebecca
Postat 2011-01-02 kl 23:04:04
Blogg: http://staaaacey.blogspot.com

LYSSNA INTE PÅ ALLA DE KOMMENTARERNA!

Du behöver stöd nu! inte att någon kritiserar dig för att du ska göra abort!

Jag förstår att du mår dålig.

Och jag förstår att man inte direkt väntar sig en ny graviditet efter så kort tid!

Jag önskar att det fanns något jag kunde säga som fick dig att må bättre!

Men bara så du vet. så kan du skriva till mig om du känner att du behöver det.

lägg isf en komentar i min blogg. så publicerar jag inte.

Hoppas du snart får lite mer lycka i livet än bara motgångar <3 massa kramar // Rebecca

Matilda
Postat 2011-01-02 kl 23:07:18

Eru mä barn igen?

Tove
Postat 2011-01-02 kl 23:11:28
Blogg: http://zezuz.blogg.se/

Dom som skriver de kommentarerna har bara inte suttit i din sits. Dom fattar inte dilemmat!



Och om man gör abort för barnet i magens skull och barnet fof inte har ett seriöst liv kan det vara rätt med abort!



Jag kan inte änns tänka mig hur du har det nu och jag ser upp till dig, hur stark du är!

så du får en liten stötande kram här och nu om hjälper lite! :)

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 23:11:34

skulle du få ett till barn nu så skulle det bara bli 9 eller 10 månader mellan dina barn. Därför ska man vänta i 2 månader med att ha sex efter en förlossningen, för då brukar man vanligtvis gå på efterkontroll hos barnmorskan o kunna få preventinmedel samtidigt..

Flizan
Postat 2011-01-02 kl 23:12:39
Blogg: http://monokerus.blogg.se/

Alla gör misstag, det är inte svårare än så. Sen finns det så mycket folk som är så oerhört korkade över nätet, man undrar om de är dumma i huvudet på riktigt eller om deras IQ bara sjunker då de inte ser personen de klankar ner på framför sig.

Jag tycker du är jätteduktig som kämpar på, och det kommer bli jobbigt nu vad du än väljer - men förhoppningsvis ska det fungera så bra som möjligt för dig. Ta hand om dig!

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 23:15:43

Du är en stark tjej! Du skulle klara av att göra både och. Det är du som måste ta ansvaret och välja! Ingen annan än du kan säga vad du måste eller ska göra. Det skulle inte ens bli ett år mellan barnen, men det går ju ändå! Du måste känna efter, välja själv!



Kom ihåg att du är stark!!

Martina
Postat 2011-01-02 kl 23:16:26
Blogg: http://mimzyslife.blogspot.com

Håller med några av de andra här: jag tycker du ska göra ett "riktigt" graviditetstest och ett ultraljud. Jag tror inte du är gravid. Det kan vara hormoner. Kolla upp detta snarast!



Sen kanske det var lite dumt att skriva om det innan du/ni var säkra. Men det är av misstagen man lär sig :)

M'
Postat 2011-01-02 kl 23:17:14

Gör vad du själv tycker och tänker. För det är dej det handlar om det är du som ska leva sen. Gör vad som är bäst för dej. Du kommer välja rätt beslut. Du kommer klara det hära.

Linnéa
Postat 2011-01-02 kl 23:17:42
Blogg: http://linzes.tumblr.com/

Jag tycker att du borde stänga av kommentar funktionen. Då slipper du alla idioter som klagar.

Och till alla er som läser bloggen och klagar på henne FUCK YOU!!! Det är Mikaelas blogg hon skriver om vad hon vill kom inte och klaga. Istället för att klaga kan ni väl skaffa er egna blogg och skriva om det ni vill.

lisa A
Postat 2011-01-02 kl 23:22:00

Jag vet att alla säger si och så om dig.... Men jag kan lova här och nu att jag alltid kommer finnas om du vill prata och jag kommer stötta alla dina val! Och jag skulle aldrig berätta för någon vän det du berättar för mig för det är mellan dig och mig då..!! Om du någon gång skulle vilja snacka är det bara för dig att skicka ett mail så kan du få mitt nummer och vi kan snacka...! Jag skulle aldrig kunna svika dig eller göra något dumt mot dig överhuvud taget för jag har själv varit mobbad utstött och fått massa elaka dumma kommentarer och jag har blivit utnyttjad själv inte precis sexuellt och så men utnyttjad för pengar och att ens vänner bara kräver och kräver saker...!!

Och jag kommer stötta dig i allt du kommer göra! Jag lovar dig jag finns här!!<3333

Amanda Roos
Postat 2011-01-02 kl 23:22:18
Blogg: http://imherewithoutyou.blogg.se/

Hej! Jag heter Amanda och jag har precis startat att läsa din blogg.Den verkar så himla intressant och jag beundrar dig djupt! Du verkar vara en sådan stark person. Jag har alltid sett upp till starka personer. Skulle gärna vilja prata med dig och om du vill så kan du gärna adda min msn eller något: [email protected] läste även att du inte kommer lita på någon av dina läsare. men du kommer fatta sen anledningen. Vi har väldigt mycket gemensamt. många kramar! Amanda

-----
Postat 2011-01-02 kl 23:22:20

Jag fattar inte varför någon skulle göra så, jag är själv tretton och tycker det är jobbigt bara att vara tonåring, mig kan du gärna maila, å fåru veta mer om mig.... Om du vill ;)

Micaela
Postat 2011-01-02 kl 23:29:55

jag tycker det är riktigt lågt av dina bloggläsare att klaga och trycka ner dig på det sättet dom gör. Alla människor är lika mycket värda trotts 1 eller 2 graviditeter i tidig ålder. Det är din kropp och ditt val. Vill du behålla barnet så ska du göra det. Vill du göra abort så ska du göra det. Ingen annan än du kan bestämma över din kropp och vad du väljer att gå igenom. Ingen annan kan välja åt dig eller säga åt dig vad du ska göra. Du är inte myndig men nu har du ett barn och då räknas man som vuxen. Jag vill iaf säga att jag älskar att läsa din blogg och jag tycker du ska fortsätta. Bry dig inte om dom andra. jag stöttar dig! <3 Hälsa kelly från mig :D

Camilla
Postat 2011-01-02 kl 23:30:14
Blogg: http://camillaedlund.blogg.se/

Folk gillar att förstöra och trycka ner andra. Och när du skriver om att du tar åt dig, och visar hur sårbar du är så fortsätter de att hålla på. Du är stark, och du har många som stöttar dig! Och vill du inte gå igenom en abort så ska du inte göra det för Kevin har ingenting att säga till om, det är endast ditt beslut. Hans beslut var att ha oskyddat sex med dig, och han är såpass gammal att han vet vilka risker det finns (och sen har ni ju fått Kelly på de viset). Två barn skulle nog vara jobbigt, men vissa säger också att det är lättare att ta hand om mindre barn än att man skaffar nästa barn när den äldsta är i trotsåldern.

Jag är själv gravid, har inte alls det stöd jag skulle behöva och har fått massa skit från folk pga att jag råkade ut för samma sak som dig.



Nu hinner du nog inte läsa alla kommentarer pga att det är så många, och du litar inte på bloggläsare. Men jag är en person som är bra på att lyssna, och jag är inte den typen som sprider saker vidare!

Erika
Postat 2011-01-02 kl 23:30:27
Blogg: http://erikahej.blogg.se/

Jag säger precis som många andra sagt att jag gärna lyssnar på dig. Jag är duktig på det, och jag är minst lika duktig på att skaka av mig mina egna problem med andra så om du vill dela problem med mig, så gör jag gärna det, även om du bara vill ha mig till att lyssna! :) Jag har kommenterat din blogg många gånger, aldrig dock givit ut min bloggadress av någon anledning, alla gånger jag kommenterat har det varit för dig och de alla flesta gångerna har jag varit otroligt förbannad. Antingen så är det det ena elle så det andra. Antingen har de kallat dig ett antal fula saker eller så är det som nu, någon har ljugit, gått bakom ryggen, etc. Jag tycker att det är så galet okänsligt att folk faktiskt försöker göra dig psykiskt illa. Jag menar, inte undra på att världen är som den är, bara ditt kommentarsfält visar på hur sjukt dum i huvudet, inkompetenta, primitiva och helt störda vissa männsikor är. Nu vill jag inte vara utpekande mot vissa folkgrupper eller något utan höjer bara Sverige lite extra för att vi är ett av de mest nymoderniserade länderna i världen och ändå finns det så OTROLIGT många människor som är så pass hänsynslösa, respektlösa och sjuka att de t.ex. nämner TVÅNGSSTRILISERING på 2000-talet. Hur sjukt är inte det?! Jag säger då det, inte undra på att världen är som den är.



Du är i alla fall en av de starkaste femtonåringar jag någonsin hört talas om. Det är lätt för mig att säga att du inte ska bry dig om de negativa kommentarerna du får men du är värld så otroligt mycket mer än all den jävla skit som folk försöker trycka in i hvuudet på dig. Det är inte rättvist och ingen människa har rätt till att få dig att må dåligt! Det är så fegt att sitta där bakom en datorskärm, nästan helt anonym och slänga ur sig vad som helst. Jag undrar hur mycket bättre de mår efteråt.



Jag tycker att du är en toppen tjej som är värd så mycket mer än såhär. Och blir det alldeles för mycket negativa kommentarer så berätta inte lika mycket om ditt privata liv utan rafsa ned det på någon av de andra bloggarna du hade :) Och kom ihåg, jag lyssnar gärna! :))



Elin
Postat 2011-01-02 kl 23:30:40

Gör inget mot din vilja, du kommer ångra dig då. Om du nu gör abort eller föder barnet så be din barnmorska skriva ut cerazette p piller åt dig. Dom kan börja ätas direkt efter förlossningen. Och många slipper mensen, bla jag själv :).

Linn
Postat 2011-01-02 kl 23:33:38
Blogg: http://lovegrows.blogg.se/

Även om det kanske inte var det bästa att bli med barn igen så tycker jag som du. Det är någons liv det handlar om och man ska välja ifall den ska då leva elr inte och det är inte så jävla lätt, dom läsarna som tycker gör abort för fan elr vad dom tänker borde tänka sig själva i den situationen.

Söttar dig till hundra procent du e den bästa laman som finns

Anna
Postat 2011-01-02 kl 23:33:52
Blogg: http://annalds.blogg.se/

Jag tycker inte du ska göra något annat än det som känns rätt för dig. Tänk på det du har. Även om du gör abort är du fortfarande så stark som klarar av det du gör! Och jag stöttar dig, faktiskt.

Ninsi
Postat 2011-01-02 kl 23:34:26
Blogg: http://weinchi.blogg.se/

Micah jag är en läsare som verkligen älskar din blogg. Jag älskar att du nte bryr dej om vad andra tycker om dig, av vad du skriver osv och delar med dej dina känslor. Det är inte många läsare som delar sina känslor då de vill nte ha en massa "problem" med en massa läsare som lägger sej i andras liv.



Jag är 13 år och kommer från Kina, mitt liv är nte lätt heller, men visst är nog din svårare. Om du läser min blogg, detta inlägg: http://weinchi.blogg.se/2010/december/i-hate-my-life-1.html#comment



Jag finns alltid för dej, jag älskar att snacka om känslor och problem, jag älskar också att hjälpa en massa vänner. Jag är faktiskti ganska bra på att muntra upp och hjälpa personer osv, det har iaf mina vänner sagt. ♥



(Maila min msn, finns om du vill snacka. <3)

Linnéa
Postat 2011-01-02 kl 23:35:15

En som bara läser din blogg är ju ingen att prata med! Det måste vara någon DU känner väl, personen ska inte bara känna dig..

och det du skrev i ett inlägg tidigare om att folk är elaka.. så är det bara! Du skriver om dig och ditt liv här, det är klart att folk tycker både negativa och positiva saker! Alla får skit, alla stoora kändisbloggar får mer än dubbelt så mycket som du men de lär sig att ignorera det till slut. Det är ingen idé att ifrågasätta folk varför de tycker på ett visst sätt och säger vissa saker..

Malin
Postat 2011-01-02 kl 23:45:21

FÖrstår att det känns tungt när ingen stöttar dig, men vissa saker, som det här, kanske du skulle hålla utanför bloggen. Din blogg har blivit såpass stor nu så du måste nog tänka på att inte lämna ut hela ditt privatliv i den. Hoppas allt löser sig. Tycker du är jättestark som klarar att ta hand om ett litet barn trots att du bara är 15 år :)

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 23:47:39

Bry dig inte om vad alla andra tycker och säger.. Jag har suttit och läst en massa kommentarer nu här, och vissa är verkligen helt dum i huvet.. Jag tycker du är så himla stark, som har sån stor blogg och skriver precis allt som händer i ditt liv och allt du funderar över, jag skulle aldrig våga vara så öppen för jag är för blyg, jag tycker verkligen du är superstark och är bara 15 år. Du ska göra precis som du vill och

Josefine
Postat 2011-01-02 kl 23:48:29

Mikaela! Jag beundrar dig som är en sån stark och suuperduktig Mamma!! om det visar sig att du verkligen är gravid igen, så stöttar jag dig! Jag tror på dig Mikaela!! ...du säger att du inte klarar av 2 barn, det är klart att du känner efter det bäst själv naturligtvis, men jag skulle absolut inte bli förvånad om du klarar av det för du är så otroligt duktig! :)

Tänk vad tajta kelly och "hennes lillsyskon" skulle bli! Jag känner 2 st som är 14 och 15, dem är syskon och det är bara 10-11 månader mellan dem och de är nästan som tvillingar, de är med varandra jämnt!

Om du tänker dig själv efter aborten, skulle du inte Ångra dig när Kelly blir lite större??..

(jag är imponerad av dig och jag vet att jag absolut inte är ensam om det!, du är stark!)

Men Kom ihåg att det är erat, ditt och kevins val och ingen annans!!!!!!

Kram<3 och lycka till med allt! <3

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 23:49:34

Jag tycker att det du skriver i din blogg verkligen har en mening och man kan känna igen sig när du skriver.Jag har läst andra bloggar men jag fastnar inte för vad de skriver om sitt glitter och glamour.Det är inte riktigt,medans det du skriver är riktigt.När folk hackar och skriver dumma kommentarer tycker jag du inte ska ignorera de men inte ta emot det utan du ska bara läsa det och försöka tänka dig in hur falska dessa personer är och varför de skulle vilja skriva/säga skit om dig. Antaglien bara för de¨avundas hur duktig du är. :)

Anonym
Postat 2011-01-02 kl 23:52:41

Vet inte om du tror på gud men..

Jag ber för dig!

Caroline
Postat 2011-01-02 kl 23:56:44

Bry dig inte om vad alla andra tycker och säger.. Jag har suttit och läst en massa kommentarer nu här, och vissa är verkligen helt dum i huvet.. Jag tycker du är så himla stark, som har sån stor blogg och skriver precis allt som händer i ditt liv och allt du funderar över, jag skulle aldrig våga vara så öppen för jag är för blyg, jag tycker verkligen du är superstark och är bara 15 år. Du ska göra precis som du vill och inte låta någon bestämma över dig. De är bara ett litet embryo än, de är inte ens utvecklat till ett foster, så skit i alla som skriver nå annat. Tänk på vad som är bäst för dig och Kelly. Och bestämmer du dig för att behålla de, så har du nog många som kommer stötta dig ändå även om de kanske inte känns så nu. Och låt inte Kevin få bestämma hur du ska göra, utan de är DU själv som bestämmer, INGEN ANNAN!

Jag har själv nyss fått barn för exakt 3 veckor sen idag och är 18 år, när jag fick reda på de så var många emot och många stöttade mig och jag och min kille hade även vart tillsammans i 3 år och vela behålla de och är såklart fortfarande tillsammans. Men många som sa åt mig att gå klart skolan och göra abort och allt.. Men jag stängde igen öronen och tänkte på mig själv och vad JAG vela, och nu har jag världens underbaraste son. Så jag vet hur de är när någon försöker tvinga en till något.

Kram!

a g n e s
Postat 2011-01-02 kl 23:57:00
Blogg: http://happypig.blogg.se/

Jag måste bara fråga en snabb fråga. Vad säger din mamma när du skriver i din blogg att du är ledsen och mår skit och de ? säger hon nått speciellt ?(:



Malin
Postat 2011-01-02 kl 23:59:28

Hej! Jag har läst din blogg lite till och från nu och följt ditt liv med din lilla bebis. Nu när jag fick reda på att du eventuellt var gravid igen så blev jag typ arg. Jag skrev en tidigare kommentar då jag skrev att det var oansvarigt av er att inte skydda er. Såklart så är det det. Men, vad vill du? Vad vill ni? Det är det du ska tänka på. Okej, det var jäkligt klantigt av er och nu av alla gånger borde ni lärt er att sex är ingenting att leka med. Men, nu när du kanske är gravid så kan du inte göra något annat utan att ta ett beslut, gör det som känns bäst för dig och barnet. Jag tar tillbaka min komentar som jag själv tycker var lite elak som var pekad just mot dig, men det var min första reaktion. Hoppas du läser komentaren. Sköt om dig!



C
Postat 2011-01-03 kl 00:03:52

Det finns kanske 10% av Dom "snälla" som ALDRIG skulle svika dej som läser din blogg, och jag är, tro det eller ej, en av dom. Jag säger inte att du efter omständigheterna behöver/vill kontakta mej eller nåt men bara så du vet, det finns vissa som finns där för dig. Och som alla sagt, din kropp - ditt beslut. Känn dej inte stressad av alla andras kommentarer om saken. DU bestämmer. Puss.

Jasmine
Postat 2011-01-03 kl 00:09:03
Blogg: http://weirdfantasy.blogg.se/

Måste bara säga att jag stöttar dig oavsett vilket du gör. Själv är jag helt emot abort tyvärr min egen åsikt dock efter som jag vet att jag skulle inte klara av det. Tycker du är stark även om du skulle ha ett till barn och om jag skulle känna dig bättre skulle jag vilja göra allt för att hjälpa dig <3 Även fast jag bara är en bloggläsare till dig så ska du veta att du är en av dom starkaste människor jag vet! Finns även om du inte skulle kunna lita på en blogg läsare mer <3

Amanda
Postat 2011-01-03 kl 00:14:25
Blogg: http://panda93.blogg.se/

Men Micah då!

Alltså jag blir så otroligt förbannad när jag läste det här, jag förstår inte hur någon av er som läser den här bloggen kan göra så mot dig. Så otroligt lågt. Om ni inte kan vara sånna personer som man faktiskt kan prata med. säg det istället för att såra folk.



Jag är stolt över dig, även om jag inte känner dig som sagt. Men du skriver exakt vad du känner? Och du säger ifrån. Du förtjänar ingen av den skiten du får, ingen alls!



Och med att du är gravid igen, du ska göra det som känns bäst för dig. Kevin kan inte övertala dig till en abort. du måste göra det DU tycker känns bäst, vill du inte göra abort ska du inte göra det. Det kan bara du bestämma!



Peppade Kramar från Amanda

mathilda
Postat 2011-01-03 kl 00:25:02

Michaela, du verkar ha väldigt mycket i ditt huvud just nu, och kanske det är bäst att reda ut det själv. tillsammans med din familj och Kevin, helt enkelt strunta i bloggen ett tag.



Jag tycker du är väldigt stark som gjort allt det du gjort trots att du bara är 15, och var 14, år gammal. Ingen kan döma dig för att göra saker fel, vem gör inte saker fel när dom är i din ålder? Själv gjorde jag inte en enda sak rätt. Det kommer lösa sig för dig med, även om det inte känns så just nu. Det kanske kan kännas som om hela världen är emot dig just nu, men så är det itne. vi som tycker om det du skriver och läser för att vi tycker om din person skulle aldrig säga något elakt.

Jag förstår om du inte vill prata med nån du inte känner, men min mejl finns bifogat. Det kan vara skönt att låta någon utomstående reda ut allt ibland. Välj själv.



Tusenmiljoner styrkekramar

Emma
Postat 2011-01-03 kl 00:27:19

Han har ingen rätt att tvinga dig till abort. Att vara tvåbarnsmor är någonting som alla kvinnor kan klara, vi har våra instinkter, våra väääldigt starka modersinstinkter. Om du bestämmer dig för att behålla - ja då skulle du också klara det! Jag stöttar dig fullt ut i ditt beslut och jag tycker du är bra på att blogga. Fortsätt som du gör och skit i andra bara. Puss och kram på dig!

Fiia
Postat 2011-01-03 kl 00:27:36
Blogg: http://cutis.blogg.se/

Asså jag har inte läst din blogg från början men läste någon gång från när du innan du fyllde år och fick Din söta dotter Kelly. Iaf, fattar inte hur folk kan vara såhär. Som sakt, visa vill förstöra för du har kanske många läsare eller för du är ung och gör dumma saker och inte tänker dig för. Jag tycker iaf synd om dig och du gjorde rätt att behålla din dotter. Men du måste tänka på hur de kommer påverka ert förhållande, kelly och dig själv om du behåller detta barnet. Och de där med att du inte kan lita på nån läsare. De finns och du märker nog vilka till slut.

Jag vet hur de känns de du ska gå igenom. Finns iaf du vill prata om de.







Kramar.

victoria
Postat 2011-01-03 kl 00:28:05
Blogg: http://victoriasss.blogg.se/

Hejsan!

Alltså jag har aldrig varit gravid så jag kan inte föreställa mig. Menjag har kompisar som blivi gravid och vissa har gjort abort och vissa inte. Jag har alltid tänkt att jag skulle göra abort om jag blev med barn men när jag tänker efter så om jag skulle vara i den situationen så skulle jag nog inte klara av att göra abort.. Men om jag var i din situation så skulle jag nog ha gjort abort, eftersom att du är så ung och har en liten bebis redan. Så ägna tid åt Kelly nu och sen skaffar du barn när du är redo för ett till barn. Fast det är min åsikt, du gör ju som du vill! :) Kram Victoria

sara
Postat 2011-01-03 kl 00:32:09
Blogg: http://dubidub.blogg.se/

Hej va trist att någon gör så. men du ska verkligen vara försiktig med vem du litar på den man minst anar kan vara en riktig skitstövel. åå Tycker det tråkigt att alla klagar på dig istället för stötta dig det e ju ändå dina val i slutändan som betyder nått inte vad alla andra tycker så jag förstår om du klagar på oss bloggläsare.

jag förljer din blogg varje dag tycker du e en stark å modig tjej å du är ung men de spelar ingen roll du hade lika gärna kunnat vara 30 år å skriva,säga,göra,allt du gör men för det finns de ingen anledning å klaga å klanka ner på dig så som alla gör. jag blir ganska arg när jag läste detta nu så SLUTA KLAGA PÅ MIKAELA!!!!!!

Jag tänker ialla fall inte klaga på dig jag tycker du e en jätte modig tjej å jag e här för å stötta dig inte som andra idioter som bara klaga.

massa kramar till dig från sara!!

Sandra
Postat 2011-01-03 kl 00:34:30
Blogg: http://smanninger.blogg.se/

Hej, du är verkligen enormt stark tjej måste jag säga och skulle gärna vilja stödja dig vid din sida, du ska inte behöva känna dig pressad till detta, ta bara den tid du behöver och tänk på vad du vill göra, och din pojkvän är ju nog som dum och inte tagit på kondomen för det är ju hand ansvar genom att han inte ska komma i dig igen, eftersom att han själv säger att han inte vill ha barn nu, och att han också varit elak mot dig som jag sätt att du läst, och du ska bara göra det du vill. om inte han vill så kan ju han dra, men du älskar ju såklart han och det gör ju många i ett förhållande men för det bästa så ska du ju inte bli dissad av honom utan han ska bli det av dig för du är såpas mycket mognare än han. Jag älskar barn och jag skulle aldrig göra abort. och jag och min kille vill också ha en bebis, och jag är själv imot aborter. Du är otroligt stark. Hör gärna av dig till mig om du vill prata om vad som. Jag lyssnar verkligen och vill gärna ge dig tips till vad som! :)

Annika :)
Postat 2011-01-03 kl 00:35:45
Blogg: http://annikasrum.blogg.se/

stöttar dig,, hur det än är :)<3

Det var därför jag gjorde den där facebook gruppen till dig ;)

Linn
Postat 2011-01-03 kl 00:37:25

Hej! Förjävligt att läsa hur dumma människor kan vara. Du är stark bry dig inte om vissa idioter, för du är så mycket starkare än vad dom är. Dock måste jag få säga att jag tycker verkligen inte att du ska göra abort. Tänk på att det är en människa du har i magen som du ändå själv har skapat. En människa som också har rätten att leva. Att få uppleva livet. Men jag förstår dig ändå, men jag har så otroligt svårt för abort. Asså jag vill verkligen inte klaga på dig för du verkar vara en super fin människa. Jag menar inget illa i det jag skrivet vill bara att du ska veta det. Men jag tycker inte att abort är rättvist, mot barnet som du har i din mage.



I alla fall lycka till med allting och kom ihåg att du är stark och du kommer att klara det här. Det finns en mening med allting som händer.

rebecca
Postat 2011-01-03 kl 00:41:30
Blogg: http://rebeccalundell.blogg.se/

Jag finns fortfarande.

jag har inte ett barn & är gravid, & jag tror inte jag riktigt fattar hur jag hade gjort men jag är redo för att vilja förstå, vilja stötta dig.

åh, jag låter säkert helt weird & löjlig men seriöst, du verkar riktigt nere (vilket jag tycker du har "rätt" till), och jag finns för dig som jag finns där för mina andra vänner. även om jag inte jag känner dig, & du känner inte mig (jag känner dig dock mer via bloggen, som jag följer i stort sätt varje dag) men eftersom jag läst din blogg om att du mår skit så finns jag verkligen.

jag är ingen tjej som sviker. för jag vet hur det känns att bli sviken alldeles för väl. jag har varit i en depression, jag vet hur det känns när allt känns skit & man vill bara sova förgått.

om jag inte mena detta, skulle jag då, gång på gång, skriva sånna här saker till dig då?

tänk på saken. mejla om du vill ha stöd.

om du så vill bara snacka vardagligt först för att se om jag menar det for real.

hoppas allt blir bra tillslut i alla fall!

Kajsa
Postat 2011-01-03 kl 00:41:46
Blogg: http://kajsaalice.blogg.se/

Hej Mikaela !

Om du vill behålla barnet, gör det ! Jag tror att du kommer klara av två barn med lite hjälp. Och Kelly är mycket äldre också. Om du nånsin vill prata finns jag här! På min MSN, jag är verkligen inte en sån som snackar skit om andra eller nått. Det som du säger till mig stannar hos mig.



Du är en stark tjej !



Kajsa

Moa :)
Postat 2011-01-03 kl 00:46:08
Blogg: http://ganrud.blogg.se/

Jag kan verkligen inte tänka mig in i hur jobbigt det är.. men kan försöka. Men tänk på att abbort är helt och hållet ditt eget val. Inga andra ska pressa dig till det eller skrämma dig ifrån det.

Men tänk efter, orkar du ett till barn nu? Du kan alltid bli gravid senare, även om du gör abbort nu. Ingen har rätten att dömma dig om du gör abbort, eller om du inte gör det. Det är du som gravid och inte dom. Du är starkare en många många andra.

Fortsätt var stark, och hör med Kevin, vill han det här? Orkar han? Orkar du?



Ta hand om dig, Kelly och Kevin <3

Kram! :)

Louise
Postat 2011-01-03 kl 00:49:42

du vill bli tagen seriös och som en vuxen person som kan ta hand om dig och ditt barn. men ändå tycks du gömma dig bakom din ålder när du egentligen borde visa att du kan ta ansvar. att se så otroligt lätt på att skydda sig när man har sex är inte moget. kevin borde defenitivt också ta ansvar. ni vet båda vad somkan hända om ni fortsätter att inte använda skydd.



hoppas att du inte är gravid igen när du själv inte vill behålla barnet.



kram



Emma
Postat 2011-01-03 kl 00:57:16

Hej, -jag vet hur det är när det känns som att ingen lyssnar och ingen i ens närhet fattar det är en frustrerande känsla som är svår att hantera. ibland behöver man ju faktiskt prata med någon man inte känner personligt. Men att en människa gör något så puckat och tar bort tilliten du hade för dina läsare är en rent elak sak att göra, Jag tycker att du ska strunta i vad andra tycker om dig. Sätt en lapp på din spegel där du skriver tre saker som du tycker om med dig själv och så läser du dessa sakerna var dag och på så sätt kan du sakta bygga upp ett förtroende för dig själv och dina beslut. Tro på dig själv du är stark, jag menar du har fött en välmående och välskapt liten flicka, och det klarade du själv för de va ju inte direkt någon annan som krystade ut ditt barn. Det visar på en stor inre styrka.

Ja detta är ju hur jag ser på saken ta inte illa vid dig, jag vill bara hjälpa om det nu går.

Några sista ord

Även dåliga saker kan leda till något bra i slutändan.

Jag vet av erfarenhet men mitt var en annan typ av tragedi i livet.



Många styrke kramar till dig :D

emma
Postat 2011-01-03 kl 01:00:31
Blogg: http://emony.blogg.se/

lyssna på ditt inre det säger dig npg det mesta, förstår hus svårt du har det men jag vill gärna hjälpa dig så säg till om du skulle vilja/bevöva snacka... kram emma

JOhanna
Postat 2011-01-03 kl 01:04:58

Tänk dig för 300 gånger innan du gör en abort!! Det är inte alls att "bara ta en tablett", det psykiska kommer att bli jättejobbigt, och jag tror att du alltid komemr att undra om det där barent. Och det är ju inte så att bebisen komme rimorgon direkt. Som någon annan skrev, varför inte adoptera bort det barnet då. istället för att göra abort?



Men det är ju upp till dig. Låt inte Kevin övertala dig till något som du kommer att ångra resten av ditt liv.

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 01:11:59

Tänk också på att man aldrig ångrar sina barn när man väl har dom. Men du kan aldrig ta tillbaka en abort. När nästa barn föds kommer Kelly inte att vara ett nyfött barn längre, utan en större tjej. jag har själv ett år mellan mina barn och visst var jag väldigt orolig i början, men nu, ett och ett halvt år efetr att jag fått min tvåa, ångrar jag absolut ingenting. Det ÄR inte så väldigt mycket mer jobb att ha två barn, nu leker dom ju tillsammans och kan "roa varandra". Om du är emot abort, ska du då verkligen...? Vill du verkligen det innerst inne? Önskar dig all lycka.

Sa
Postat 2011-01-03 kl 01:13:27

Jag håller med "Fialotta" låångt upp i listan.

Kevin HAR vart med, han visste om både kondom och vad oskyddat sex ger INNAN han hade det. Han ska inte tvinga dig till ett jäävla skit! Man är TVÅ om att göra barn, man är även två om att bestämma vad man ska göra mo det inte är planerat. Men man ska ALDRIG tvinga en människa till något den inte vill innerst inne, speciellt inte om man säger sig älska personen i fråga.. Seriöst, men han ÄR ett rövhål.. Love!

Ida
Postat 2011-01-03 kl 01:13:30

Jag tror på dig:) Du klarar allt du vill. jag tycker det bara är ditt beslut. du är en bra mamma tänk på det DU KAN OM DU VILL!! och det borde alla fata !!!!!

Vikkan
Postat 2011-01-03 kl 01:13:32
Blogg: http://kingvillage.blogg.se/

Hej Tjejen!



Fan va hård vissa är mot dig, stackare.

Och ta mig på rätt sätt nu, jag vill inte skälla på dig. Jag vill stötta dig. Men DU måste komma ihåg att DU och kelly är den viktige i DITT liv. Så Kevin ska fan inte bestämma hur du ska göra, det är din kropp och mest ditt ansvar. Det är ju fan du som får ta det tuffa. Han har det ju aslätt jämfört med dig. Och jag kommer stötta dig vad du än väljer. Men låt inte Kevin "behandla dig illa" alltså, är du bara nere pga han, å allting känns jobbigt pga han, då måste du ju släppa taget, ta en paus tills du hittat dig själv och mår bra och känner dig STARK, så du orkar med honom med. För kelly är den viktiga, inte kevin, Kevin klarar sig utan dig men inte söta kellY!



All styrka till dig Mikaela, Jag tänker på dig, skickar dig stöttande tankar. Lycka till tjejen, och ta inte åt dig om nån är dum. Du är en stark tjej! Och modig!



Kramar!

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 01:13:45

alltså, du kan ju inte säga åt bloggläsare att 'inte säga vad dom tycker'.. i såna fall kan jag tipsa om att du kan ta bort kommentarsfunkionen? antingen får man ta kritik eller så ignorerar man allt. its up to you! men alla kommer fortfarande ha åsikter så länge du har gjort dig till "en offentlig person". sorrie. det kommer alltid att finnas elaka människor som har något negativt att säga.. men det gör det ju såklart inte rätt.. :/

Madde- ung trebarnsmamma
Postat 2011-01-03 kl 01:22:01
Blogg: http://beppii.blogg.se/

Gör som ditt hjärta säger <3

Och bry dig inte om noncharlanta bloggläsare, visst du kanske tycker jag är en av dem. Men jag läser från hjärtat & tänker på dig. Även om jag inte kommenterar så hemskt ofta, är en aning kass på den biten. Har själv fått göra många aborter, verkligen inget som är bekvämt...

Gör precis som du känner!

BAMSE KRAM

Sara
Postat 2011-01-03 kl 01:23:07

Hej Mikaela. Hoppas du läser detta!

Gör inte abort om DU känner att det är fel. Det är ditt val, inte Kevins. Kevin ska inte tvinga dig till någonting alls! Klart att de inte är optimalt att bli gravid direkt efter du redan fött ett barn, men tänk på att du kommer ångra dit sjukt mycket om du gör något som inte känns helt rätt. Hoppas de går bra för dig vad du än bestämmer dig för! Kram

Sandra Michelle
Postat 2011-01-03 kl 01:38:26
Blogg: http://mousy.blogg.se/

Hej Mikaela.



Precis som du skriver i din blogg så är du bara 15år gammal. Du har precis blivit mamma i ett väldigt tidigt stadium i livet, och det innebär att du får press på dig vare sig du vill eller inte.



Det är väldigt tydligt i bloggen att du inte mår bra och verkar väldigt vilsen. Jag förstår dig att du väldigt gärna vill blogga och kunna få ut dina känslor, men samtidigt så sitter tusentals andra och granskar ditt liv. Tänk på vad du lägger ut för det kan skada dig och din dotter. Det som läggs ut på nätet, stannar för alltid på nätet.



Jag kan förstå andras reaktioner.Du har redan blivit gravid en gång som 14åring eftersom du inte skyddade dig, och nu är du gravid igen och din dotter är så gott som nyfödd.



Kontakta psykiatrin om du inte redan har en fast kontakt. Be kanske om en kontakt inom socialen? De stjälper inte bara, de finns även där som stöd. Ibland har de grupper för unga föräldrar. Se efter om det finns i din kommun! Kanske både du och Kevin kunde ha glädje av det?



När det gäller din ev. nya graviditet så tänk igenom beslutet. Som många andra skriver så är det inte "bara en tablett". Nog för att Kevin måste få ha en åsikt i det hela, men han borde veta vid det här laget hur ett barn blir till.



Den dagen man blir förälder får man växa upp och bli vuxen. Från den dagen är det barnet som kommer först, och inget annat.



Sköt om dig!



/Sandra.

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 01:40:58

Ta inte det här fel men va fan micah ? Lär du inte dej med en gång ? Man kan inte ha barn då man själv är det. Kanske det är tid för dej att vakna upp från din prinsesslivsdröm. Allvarligt. Du har ett barn. Nu kommer du/ har du dödat ett barn. Jag tycker att om du kan ha sex utan kondom eller andra preventinsmedel så skulle du kunna visa ens lite mognad och ansvar genom att behålla barnet men nej. Detta är ennu ett bevis på att du ennu är ett barn.

Enda jag nu kan säga är kämpa på och hoppas att du vaknar upp snart.

en som alltid kommer stötta dej, väder som vind, dag som natt
Postat 2011-01-03 kl 01:45:13

Jag förstår inte hur du mår eller något eftersom att jag aldrig varit gravid, storbloggare med kränkade kommentarer. Men du ska veta att jag alltid kommer stötta dej, Jag har alltid viljat bli gravid. Och jag beundrar dej som vågade behålla, vågade blogga om det. Jag beundrar dej, för mej är du en stor idol! En person som jag ser upp till!

Det är tråkigt att det ska finnas folk som sitter tryggt bakom sin datorskärm och skriver sina kränkade kommentarer till personer som mest av allt skulle behöva en stor kram och massa beröm för hur modig man är!

Jag kommer alltid finnas Micah och jag hoppas att du aldrig aldrig någonsin kommer ta åt dej ett ÄNDA ord av dessa evigt kränkade kommentarerna, Läs istället alla positiva stärkande kommentarer och ta åt dej.



Efter regn kommer solsken!

Vi finns för dej Micah! <3

Emelie Rommedahl
Postat 2011-01-03 kl 01:48:45
Blogg: http://erommedahl.blogg.se/

Kevin skall föreställa att vara äldre än dig, och han missade knappast att ni hade sex oskyddat. Om du väljer att behålla det så skall han bara hålla käft, enligt min mening. Stör mig otroligt mycket på hans beteende nu. Dock så tror jag det vore det bästa för dig att ta bort detta barn, och vänta lite med barn nummer 2. Sätt sedan in en spiral så du slipper hamna i denna sits igen <3

ida
Postat 2011-01-03 kl 01:52:22

Kämpa du klarar det. Det är ju dessutom din kropp . Kevin kan inte bestämma ifall du skall göra abort eller inte. Följ ditt hjärta. Stöttar dej oberoende vad du väljer (:

Natahlie
Postat 2011-01-03 kl 01:57:58
Blogg: http://nataljaskompis.blogg.se/

Hej jag heter Natahlie. Har kollat din blogg förut. Eller jag har följt den ett tag. Och jag vill att du ska svara på min kommentar på min blogg, helst !



När jag såg inlägget om att du var gravid igen var min första tanke OMG! Vad kommer hon göra nu? Hon har ju redan en unge?! Fast sen så börja jag tänka. Jag förstår ju hur du känner dig. Att du blir sviken av bloggläsare är ju kanske inte så konstigt. Dom ändrar sig ju hela tiden om vad dom tycker. Du kanske inte vill lita på någon mer just nu, men jag ville bara säga att ag hoppas på att du kanske kan lita på mig. Eller praat med mig. Mina kompisar tycker att jag är bra på att lyssna och att folk kan lita på mig. Jag lovar att du kan lita på mig.



Det är ganska kul att du är med barn igen. Fast vill du verkligen ha barn så tidigt? Alltså valet är ju ditt ingen annans. Jag kommer stötta dig till vilket val du än gör! Och jag känner dig inte. Men efter vad jag har sett på din blogg så har du vuxit upp bra fort sen du fick Kelly en unge till skulle nog inte göra dig så mkt. Men på samma gång så är du fortfarande femton. Jag mena det verkar som det händer så tidigt allt....



Och jag beundrar dig för att du är så stark. Ingen ska kunna klampa ner på dig för att du har Kelly. För du är stark, som inte gjorde abort och som fullföljde graviditeten. Och nu har du Kelly du bara mognar mer och mer. Men du är fortfarande femton du har rätt att bli ledsen eller må dåligt om du vill. Jag förstår dig helt och hållet!!



Och du har rätt att kalla det här ett misstag. För du palnerade ju inte att du skulle bli med barn med Kelly. Men du har ju en unge. Och du kanske inte vill ha mer en Kelly just nu och då förstår jag om du tycker att det här är ett misstag. Det är helt och hållet upp till dig och ingen annan.



jag finns och du får jätte gärna skriva till mig om du vill det. Jag lovar till 1000000000 att du kan lita på mig. Jag kommer nte berätta det du säger till någon. Och jag ber dig snälla svara på min kommentar. Helst på min blogg eller email adress ! Kramar på er (:

Madeléne
Postat 2011-01-03 kl 01:58:41
Blogg: http://http://maddeemmaa.blogg.se/

Hej

Madeléne här.

Jag tycker du & din fam är fina.

Om du är gravid i gen så finns jag här för dig.

jag tycker du ska göra som du själv vill gör "aport"om du vill gör inte det om du inte vill. Följ ditt härta kevin ska inte bestämma om du MÅSTE göra aport lr inte det väljer du faktist själv. lycka till

jag finns här för dig! <3

KRAM MADDE!

sara
Postat 2011-01-03 kl 02:05:20

hej, jag har aldrig kommenterat förut, men jag har följt din blogg länge nu och jag tycker att du gör ett jättebra jobb med kelly, jag förstår hur du känner med att göra abort, jag är också emot det men om det är bästa lösningen så kanske det hjälper även fast det kommer vara jobbigt att göra det, men jag vill att du ska veta att jag finns och kommer stötta dig vad du än gör. bara att höra av dig om du vill prata! men kom ihåg att du är värdefull och en förebild för många:) kram på dig

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 02:09:07

"kevin har övertalat mig till abort" då kan antingen kevin börja anväda kondom eller så kan han kanske stelirisera sig om han vägrar ha kondom

Sara - Only Saras
Postat 2011-01-03 kl 02:27:17
Blogg: http://onlysaras.blogg.se/

Först vill jag bara säga att du har rätt ''Döm andra som du dömer dig själv'' eller ja ''behandla andra som du behandlar dig själv''. Men asså jag tycker att det är synd att du inte kan lita på läsare mer, jag stöttar dig och du har min msn så ja du får gärna adda OM DU VILL! Men innan du litar på en läsare och börjar berätta dina hemligheter ,lär känna personen . Jaja , tror vill inte skriva en saga som några andra har gjort. Ha en bra dag :)

juliaericson
Postat 2011-01-03 kl 02:38:46
Blogg: http://saviourtonight.blogg.se/

Dra inte alla bloggläsare över en kant nu bara.. Du kan säkert prata med många av dina bloggläsare om saker och ting, men tänk på vad det är du berättar och om dom anförtror sig tillbaka till dig. Människor som bara vill prata med dig för att komma in i "bloggvärlden" tycker jag bara du ska skita i om du behöver prata om saker och ting.



Folk stöttar dig fortfarande även om de nu är så att du är gravid igen. Dom viktigaste som borde stötta dig är din familj, nära och kära. Sen äre klart att det känns bättre av att vi läser och tar åt oss utav det du skriver och vill att du ska veta att vi stöttar dig.



Det är bra att du och kevin pratar om det här tillsammans, och gör beslutet tillsammans. Låt inte folk trycka ner er genom att säga att det där var ett liv. Ni tänker ju samtidigt på det barnet? Eller hur? Ni vill ge barnet de bästa de kan få, och just nu gick inte det.



Det är bra att du står på dig sötnos! Håll huvudet högt och ryggen rak i alla situationer. Det här är din plats, din ruta att stå på, ingen annans.



Håll huvudet högt, alltid.

Kramar.

Emelie
Postat 2011-01-03 kl 02:55:03
Blogg: http://lillaemeliekarlsson.blogg.se/

Har följt din blogg ett bra tag nu, måste säga att du är stark som kalar av all dessa "skit" du får från vissa. Jag tycker att du är en vädligt bra mamma till kelly för din unga ålder! Jag vet mammor som är betydligt äldre än dig och behandlar sina barn som skit. Det jag ville komma fram till var att jag tycker du är stark och det finns många som stöttar dig! :) Lycka till med allt. Kramar

Julia
Postat 2011-01-03 kl 03:11:32

Jag skulle råda dig att göra abort, men jag förstår inte varför du väljer Kevins val? Du skriver att du vill behålla barnet, varför gör du det inte då? Det är din kropp, Kevin bestämmer inte över den. Det var dumt att ni inte använde kondom eller preventivmedel, Kevin får skylla sig själv lika mycket som du. Han har ingen rätt att bestämma över din kropp. Jag blev ledsen när du skrev att det var HANS val, att HAN övertalat dig till något du inte vill.



Att klara två barn, det är väldigt jobbigt. Speciellt när man är ung och fortfarande inte gått klart skolan. Som sagt, jag råder dig till abort. Men jag förstår inte varför Kevin ska bestämma över dig!

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 03:52:12

Ett tips sluta skriv alla tycker att du verkar helt ja.... ? du kommer ångra dig när du blir äldre att du visade för hela sverige alla dina problem, det är så alla komemr minnas dig, Varför bloggar du ens för att få en massa gratis saker och pengar ? -.-'

Tina
Postat 2011-01-03 kl 07:32:44
Blogg: http://crystallights.blogg.se/

Jag brukar inte vara den som kommenterar andras bloggar. Men herregud säger jag bara, va fan är det med folk egentligen. Det är väl hennes blogg & inte eran? Just det, tänkte väl det. Låt då den stackars tjejen vara ifred. Tänk på hennes val som mamma vid 15 års ålder. Fattar ni vad som krävs för det egentligen, hon är ju nästa ett barn sjölv fortfarande. Så jag tycker inte ni ska klaga så mycket på henne om hennes val nu skulle bli abort.

Hon kunde valt det med Kelly med, men det gjorde hon inte. Ni som skrver dumma saker jag tror inte ni förstår riktig vad som krävs för att bli mamma i denna åldern. Jag tycker dom som blir mammar i den åldern är så otroligt modiga egentligen. Men iaf tänka inte lägga ner någon energi på folk som sitter bakom sina datorskärmar o försöker vara coola.

& du Micah, jag vet att det e svårt men försök att bara skaka av dig det dom säger. Det är ditt liv inte deras. Du gör som du vill. & ja du har bloggen för din skull & då ska du kunna skriva vad du vill & inte öppna upp en privat. Jag har själv en blogg så jag vet, där jag kanske också skriver lite privata saker. dock håller jag en del utanför. men det är som du säger det e för våran skull. Men iaf det jag tänkte säga var att jag förstår dig helt & hållet om du väljer abort. Jag vet att du skrev att du inte kan lita på ngn bloggläsare längre. Men tänkte bara säga det att jag gjorde en abort för några månader sen. så vill du prata med ngn som har varit med om samma sak, så får du jätte gärna höra av dig. Men jag har också full förståelse om du inte gör det.

Ta hand om dig & stå på dig! Du är så mycket bättre än dom, dom sitter bara bakom sin lilla dator skärm & kommenterar för att dom inte har något bättre för sig.

Hoppsan detta blev lite längte än jag trodde men men (:

Emma
Postat 2011-01-03 kl 07:45:50
Blogg: http://hollywoodkid.blogg.se/

Vad som en hander, hur det en hander, sa har du Kelly och Kevin. Du har din mamma och ransten av din familj. God du en abort manste du lara dig att leva med det, samma galler att behalla.

Stottar dig fran USA!

Annica
Postat 2011-01-03 kl 08:01:04

Du kan om du vill, det är din kropp och det är du som har sista ordet innan en abort. Han har ingen rätt att bestämma att du ska göra abort, han kan säga vad han vill men det är du som har bestämmanderätten då det är DIG och DIN KROPP det gäller. Behåll barnet, jag vet att du kan!

johanna
Postat 2011-01-03 kl 08:33:15

fan vad hemskt!! jag blir så arg när dom gör så:@

jag tycker du ska göra en abort, micah.det kommer bli jätte jobbigt att ta hand om två söta barn , som är nästan lika gammla.Och du måste amma mycket fler gånger(Kevin kan ju inte amma).

du kan ju skaffa fler barn när kelly blir äldre runt 2-3år.Det är jobbigt att göra en abort, men ja så är det!

Hoppas du inte blir arg det jag har skrivit.

många kramar till dig,kelly..Lyckatill med alltihop<3

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 08:41:00

Hej :)



Är det jag som missuppfattade texten på näst sista stycket, eller är du gravid igen ? Verkade lite så tyckte jag :P Fast det kanske du inte är ? :)

Fin blogg <3

Linda
Postat 2011-01-03 kl 09:46:29

Hej micah! Jag tycker du gör helt rätt att inte lita på bloggläsare man vet inte om det är snälla eller duma människor det är svårt att veta när man inte känner dom.. Jag tycker du är en modig tjej du vågar visa hur och vem du är, det är inte många som gör det.. Jag tycker du ska lyssna på ditt hjärta vad det säger om du ska behålla eller göra abort, jag kan förstå att det är väldigt jobbigt, jag skulle aldrig klara av att göra abort så jag kan förstå dig.

Malin
Postat 2011-01-03 kl 09:55:08
Blogg: http://honsomhetermalin.blogspot.com

Gör som du själv vill och skit i vad andra tycker..

Elin
Postat 2011-01-03 kl 09:55:22

Hej Mikaela! jag är också imot abort jag vet precis hur det känns när man blir utnytjad (stavning) har ochså blivit det och jag talar saning och jag var vän med en som hete Felicia och jag patade med henne och sen så när jag kom till skolan nästa dag så visste alla om att jag mådde dåligt och att jag hade bäställt mimmi en reboen och att jag var bebisgalen men jag började läsa din blogg när du åkte på malta resan och sen var det en av mina kompisar som hete Cecilia och när hon fick reda på att mimmi var beställd då blev det massor med liv och härja och sa att jag skulle kasta henne igolvet och massor men såna saker och jag blev förståss jätteledsen men hon bara fortsatte och fortsatte och jag blev förstås jätteledsen och jag skulle ALDRIG svika dig för du är min idol jag drömmer tillo med om er min högsta dröm är att se dig live och kelly och kevin:)ni är en underbar familj så puss på dig hälsa kelly belly:)

Petra - mamma till Kevin och Nathalie
Postat 2011-01-03 kl 10:04:54
Blogg: http://petramkevin.blogspot.com

Till alva!



Kelly ser ut att må bra, och hur kan du sitta och prata illa om hennes föräldrar!

Som jag skrev förut mamma är ingen ålder, och jag tror nog att micaela är fullt kapabel till att ta hand om sin dotter, hade hon varit för ung eller en dålig mamma hade social tjänsten redan tagit kelly.. Vilken dom inte gjort och vilket dom ALDRIG kommer göra..



Har du själv egna barnU Hur gammal är duU

Sofia
Postat 2011-01-03 kl 10:39:15
Blogg: http://clipp.blogg.se/

hejsan! jag har missat att du är gravid igen, blev lite chockad när jag såg det!

men keep up the good work, gör precis vad du känner och låt dig inte påverkas av någon annan! :)

PHOTOLENS » photo&style
Postat 2011-01-03 kl 11:01:29
Blogg: http://photolens.blogg.se/

Jag hoppas du har ditt eget val och inte lyssnar på dina bloggläsare allt för mycket. Det är ändå ditt barn och det blir ert liv. Men ja, tänk på Kelly. Tänk på om du kommer klara två barn? Tänk på följderna? Om du är riktigt stark tror jag du klarar två barn, men om det är bäst för dig vet jag inte. Så det är helt och hållet ditt val. Tänk på din framtid. Jag tror och vet att det finns många som stöttar dig! ♥ Du är en mycket stark person, så gör det som känns bäst för dig själv!

Ellie
Postat 2011-01-03 kl 11:15:57
Blogg: http://missellie.webblogg.se/

Jag tycker det är hemskt tråkigt att Kevin och du fortfarande fortsatt ha oskyddat sex,använder man inte kondom så är man inte redo för att ha sex.Jag är varken för eller emot aborter men jag tycker att det inte är okej att använda abort som preventinmedel oavsett villken form av abort du gör.

Maria
Postat 2011-01-03 kl 11:16:29

Nu ska jag försöka och inte säga vad du ska göra men jag tycker så här: lyssna inte på alla andra, sätt dig ner tänk efter, vad är bäst för dig & kelly?, är det ett syskon till henne eller inte?. Det är din kropp, ditt barn och ditt val.



Men innan du gör något som du kommer ångra tänk efter ordentligt, få INGEN att övertala dig till abort. Gör det som känns bäst för dig. Jag är säker på att din mamma kommer stötta dig oavsett vad du gör.



Lovis
Postat 2011-01-03 kl 11:23:42
Blogg: http://pinkcitrus.blogg.se/

Guud, är du gradvid..igen?

Jag hoppas att du klarar det...igen.

Och jag tycker inte att du ska dömma oss...elr det gör du ju inte. Men en dag så kommer du kunna träffa en blogg läsare som du kan lita på.

Fortsätt kämpa! Du kommer att klara det!

Men ÄR du gradvid igen, kommer jag och många andra stötta dig via bloggen.

!!! :)

Alice
Postat 2011-01-03 kl 11:36:12
Blogg: http://alicesigges.blogg.se/

Är du gravid igen? Jag fattar ingenting...

Kelly
Postat 2011-01-03 kl 11:36:47
Blogg: http://kiiowa.blogg.se/

Mikaela, jag finns alltid för dig! jag skulle aldrig göra så mot dig, mot någon. Jag vet hur det känns, jag har haft samma problem fast över en annan andledning.

Tro mig, jag om någon har livserfarenhet, så är det något så bara skriv till mig genom min blogg eller msn. Du har min msn.

Jag har varit med om mer än vad dom flesta 80åringarna har, och jag är 14 år.

Mycket hemskt har hänt i mitt liv, men jag låter inte det tycka ner mig, jag fortsätter kämpa, för jag vet att det finns folk som bryr sig om mig.

Detta borde du med tänka på.. folk bryr sig om dig mikaela, och vi tycker att kelly är jättesöt och du är en jättebra mamma!

och som sagt, vill du snacka med någon, nån gång så ställer jag alltid upp, alla mina kompisar brukar komma till mig när dem mår dåligt och snacka med mig för dom vet att dom kan lita på mig, för det du säger till mig stannar hos mig med.



Glöm aldrig det Mikaela!

Kram.

Kajsa
Postat 2011-01-03 kl 11:39:41
Blogg: http://kmlv.blogg.se/

Så här är det, ta inte åt dej. Publicera inte kommentarer som gör dej ledsen eller upprörd, ignorera allt som du inte vill läsa om dej eller prata om. Jag vet att det är svårt, men om du visar till alla att du inte bryr det ett s*it om vad de tycker, så tror jag att de kommer att ge upp.



Och jag tycker att du är stark, och som den starka personen du är, så ska du inte ta åt dej. Att vara en bra mamma har ingen ålder. Och om du inte tycker att du klarar av ett barn till, så gör abort. Jorden kommer inte att gå under för det även om det känns ganska uselt.



Och den där bloggläsaren som gjorde det där mot dej, gör så mot henne. Eller något, lägg ut hennes (jag antar nu att det är en hon)namn eller något som kommer att göra henne precis lika ledsen, eller värre. Ibland kan det kännas bra att ge tillbaka, slår du slår jag, liksom. Hon gjorde så mot dej, du gör så mot henne.



Och jag stöttar dej för att jag är helt jätte säker på att du kommer att klara av Kelly, jag stöttar dej för att du gör något som vissa (jag) inte skulle klara av, så du behöver någon att stötta dej. Och jag vet att det kommer vara svårt för dej att prata ut med en bloggläsare efter det där men den andra, så jag förväntar mej inte att du ska börja snacka med mej, men vet bara att jag stöttar dej.

indiemorsan
Postat 2011-01-03 kl 12:03:55
Blogg: http://indiemorsan.blogg.se/

HEJ MIKAELA! JAG SKRIVER DETTA MED STORA BOKSTÄVER SÅ ATT DU SKA SE DET I HAVET AV KOMMENTARER.



BARA SÅ DU VET SÅ ÄR DET INTE SÄKERT ATT DU ÄR GRAVID. ETT GRAVTEST KAN PLUSSA I MÅÅÅÅNGA VECKOR EFTER FÖRLOSSNINGEN PGA ALLA HORMONER DU HAR I KROPPEN.



KRAM, INDIEMORSAN.

Elinore
Postat 2011-01-03 kl 12:06:01
Blogg: http://elinoreterngard.blogg.se/

Hej Mikaela.

Jag heter Elinore och är 15 år. Jag bor i Thailand och älskar din blogg.



Jag brukar inte läsa bloggar för jag vill faktiskt inte veta vad främlingar till mig gör på dagarna men jag har nu följt din blogg i snart 6 veckor och tycker att den är intressant.

Jag ser att du har det svårt och ibland kan det hjälpa att prata med någon, någon som inte finns så nära dig... Jag vet att någon vände ryggen mot dig och utnyttjade dig när du försökte prata med personen om dina problem. Därför säger jag inte att du måste prata med mig, jag säger att jag finns här (på andra sidan jordklotet) om du någon gång behöver skriva av dig.



Jag vet att det inte är lätt att lita på folk (tro mig jag har varit med i situationer där folk har "stuckit" mig i ryggen flera gånger), speciellt på främlingar men om det är svårt så är jag bara ett mejl bort.



KRAMISAR från ett varmt thailand. / Elinore

Frida
Postat 2011-01-03 kl 12:16:32
Blogg: http://fridaafiianilsson.blogg.se/

Är du gravid igen? Eftersom du skriver att du inte klarar av 2 barn just nu? Och att Kevin övertalat dig till abort.

Ett tips på vad som hade varit roligt att läsa i din blogg är så kallat "veckans blogg" eller dagens blogg". Där du läser dina läsares bloggar, och tipsar om dom .. Och varför du gillar just den bloggen du valt att skriva om..

Hälsa Kelly från mig.

Kram på dig ..

M....
Postat 2011-01-03 kl 12:16:58

Hej Mikaela! Jag förstår verkligen inte hur man kan vara så dum. Bara berätta allt för sina kompisar?! Det är helt sjukt! (Missförstå mig inte, jag pratar om den där läsaren som du pratade med...) Jag finner inga ord, men det är så sjukt dumt och ah, jag vet som sagt inte vad jag ska säga. Men jo, en sak vet jag, Jag stöttar dig till 110% när det gäller Kelly och att du är gravid igen och sånt. Jag lovar. Jag tycker att du är cool som vågar skriva sånt och stå för vad du tycker m.m. Det är faktiskt inte så många som är så starka. Så jag vill bara säga en sak; Lycka till! :) Kram. <3

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 12:33:56

Mickaela, jag lovar dig mer än allt annat att du kan lita på mig, vet du vad folk kallar mig i skolan & mina vänner, de kallar mig för en psykolog, jag förstår alla & jag lovar dig jag har haft SÅÅÅ MYCKET PROBLEM! jag har haft så mycket problem att jag inte kan beskriva med ord, jag skulle gärna snacka med dig, & du behöver absolut inte dela med dig utav dina hemligaste saker, fast du behöver verkligen prata ut, mickaela det behöver du, det behöver du för att må bra, alla sår läks med tiden, men vissa behöver hjälp, alla har olika problem & jag är en tjej som har gått igenom en massa,på egen hand, jag har reparerat mig själv, men det har varit svårt & jag förstår folk, & jag älskar att hjälpa folk, du kan få redan på var jag bor, & allting om mig så om jag nu någon gång skulle svika dig NÅGOT JAG ALDRIG KOMMER ATT GÖRA så kan du verkligen anmäla mig, skriva vilken idiot & en massa om mig, jag skriver detta för att jag vet att jag aldrig skulle göra en sådan här jag, jag skulle helst skicka detta som en mail men jag kan inte din mail adress, ge mig en chans du behöver absolut inte dela med dig dina privat saker till mig, men du kan ändå försöka för att må bra, du kan ringa mig med dolt nummer så får jag inte heller ditt nummer så att du känner dig säker, jag har skrivit mitt nummer bredvid min mail som du kan se & ring eller sms mig helst för att det är svårt att nå mig via mail, ge mig en chans, eller inte, du bestämmer! <3

emma
Postat 2011-01-03 kl 12:35:20

Alltså... du är 15 år. du har hela jävla livet framför dig! Varför skaffa ett barn till nu?! Du bor hemma, har ingen inkomst, ingen utbildning. Du verkar tycka det är nog jobbigt med Kelly ibland.Din kille lär nog tyvärr inte stå vid din sida länge till. Abort kan ibland vara en bra lösning. Och jag tycker du ska välja den lösningen. Jag tvivlar inte på att du kan ge ett barn till kärlek men det handlar om mer än så!

ELINOR
Postat 2011-01-03 kl 12:40:54
Blogg: http://elinorstankar.blogg.se/

är du helt EFTERBLIVEN!!? Kondom??? KONDOM?! Du får fan skylla dig själv om du inte använder KONDOM!!! Förhelvete!! Ditt och bara ditt fel och ansvar! SLUTA klaga på alla andra att de är deras fel. Vi har inte hindrat dig från att använda kondom! Skärp dig!!!!

Wilma
Postat 2011-01-03 kl 12:41:09

Du har rätt, vi kommer ju hit frivilligt, inte för att vi blir tvingade och du har visst skriva vad du vill, tex om Kevin och du eller dina jobbiga stunder. Bry dig inte om dom som är dumma för du är bättre än dom för att du inte skriver nåt dumt om nån!(har iaf inte sett det) Kom i håg det!!! Kramar

Wilma

Lisa
Postat 2011-01-03 kl 12:53:57
Blogg: http://thailandlisa.blogg.se/

Hej Michah...

jag är oxå emot Abort.

men Jag tycker inte om de andra som pressar dig det tycker jag väldigt synd om dig.

Varför ska ni bloggläsare läsa detta blogg och skriva massa skit om Mikela, men väx upp?. hon kanske känner sig kränkt?. Det är inget kul säga dumma saker?.Mikaela, strunta i dem andra som säger dumma saker om dig....

Många kramar från Lisa!

Rosanna
Postat 2011-01-03 kl 12:56:57
Blogg: http://hellstrand.devote.se

Hej Mikaela!

Jag älskar dig blogg, jag har följt den ett tag nu, du är så himla stark!



Sen så är det såhär: DIN blogg DINA åsikter! Skit fullständigt i vad de här avundsjuka jävlar har att säga! De är avundsjuka på dig, du är den starkaste personen jag har hört talas om. Det är inte många som skulle klara av att leva med ett barn och pojkvän i våran ålder. Och dessutom inte ge upp när man får så jävla mycket kritik för minsta lilla skitsak, vansinne!

Det är klart att du ska skriva om när du är ledsen o.s.v om du mår bättre efteråt! Det är ju som sagt för din skull du har bloggen, det är ingen som har tvingat "oss" att läsa den, ALLA har en egen vilja!



Du borde lyssna på Kevin eftersom han är halva orsaken till din andra graviditet. MEN han ska inte bestämma för det är du som ska bära barnet och sen föda det. Det är ditt val, men han kan komma med åsikter.

Jag vet att du kommer göra rätt val!



Fortsätt vara stark Mikaela! Gå rakt igenom murarna av de där elaka och bara allmänt korkade kommentarerna!



Lycka till!



Kram! <3

Millllla
Postat 2011-01-03 kl 13:06:00

Jag fick barn när jag var 16. Hon är nu en vacker 16 åring själv. Jag tvekade aldrig på om jag skulle behålla henne. Det var en självklarhet från mitt håll. Men det har varit kämpigt. Speciellt ekonomin. Den har hela tiden hängt med som ett stort svart moln. Man har ingen buffert som 16åring. Om det är ngt jag skulle vilja ha gjort annorlunda så är det den biten. Det har inte varit roligt att neka sina barn saker bara för man inte har haft pengar. Så det har tyvärr varit märkbart under många år. Även idag. Men jag hade aldrig klarat det utan min man vid min sida och en mycket stöttande mamma och pappa. Vi är nu lyckligt gifta sen 12 år tbx å har underbar 8 åring oxå. Vill bara säga att man kan klara av allt. Och ändå hålla ihop som ett par. 

Jag vet att det är en jobbig tanke att ta bort ett barn. Det kräver mycket av dig. Jag vet oxå att du känner dig som en svikare mot ditt barn bara av att tänka tanken. Jag kommer oxå ihåg känslan av att min man inte ville behålla våran dotter. Kändes som han sa nej till MIG personligen. Att han inte ville ha oss. Kände mig länge sviken av honom. Men tyvärr så tror jag att ni får det väldigt tufft och fixar ett barn till om ni vill hålla ihop som par. Ni är så mycket mer än här och nu. Men jag vet oxå att du som mamma till Kelly fixar det här. Du har en fin man vid din sida som du bara måste våga att lita på. Man är så mycket starkare än vad man tror. 

Jag vet hur det är att förlora ett barn. Jag vet hur man känner sig tom inombords. Vi förlorade vårat barn i v 40. Hon hade svåra hjärt fel som inte hade upptäckts av det ultraljudet. Det kom som en chock. Allt hade känts som vanligt. Sparkade friskt på kvällen. Nästa dag var hon borta. Värsta dagen i mitt liv. 

Man kan ALDRIG vara säker på att få ett friskt barn. Tyvärr tror man ju det hela tiden. Man bör ha det med sig i tankarna. Fast man inte vill tro det. Jag var sängliggande i 2 månader efter det. Bara stirrade rakt ut eller sov. Vägde tillslut bara 45 kg. 10kg under min vanliga vikt, innan jag var gravid.. Men jag överlevde med stora ärr i mitt hjärta. De har blivit mindre med åren. Men de finns fortfarande kvar och gör fortfarande väldigt ont ibland. 



Du har en underbar frisk dotter och en underbar pojkvän. Och du är en underbar mamma redan nu. Och ni fixar detta tillsammans. Det tar tid och komma över. Ni kommer få ärr. Hur ni än kommer att göra. 

Men ni kommer bli starka som par och som Kellys föräldrar. 

Men jag tror alltid att allt för med sig ngt gott. I vårat fall kom en underbar 8åring ist för våran tilltänkta dotter. 

Jag tror på eran framtid tillsammans 

P.S

Du går gärna maila mig. 

Jag är ingen dömande människa. Det finns inga rätt eller fel. Bara man gör ngt bra med sina beslut. Så finns det alltid en fin framtid <3

Nathalie @ Bloody Disgusting
Postat 2011-01-03 kl 13:48:52
Blogg: http://bloodydisgusting.blogg.se/

Bra att du gör en abort. Vet att det kommer bli tufft men det är det rätta tror jag. Och för fan, skydda dig så inte sånt här sker fler gånger!!

Terese
Postat 2011-01-03 kl 14:04:18
Blogg: http://sthlmsmammanterese.blogg.se/

fårb jag bara fråga, har du inte hört talas om preventivmedel? Finns ju en hel del?

Du kanske inte skulle ha sex över huvudtaget, eftersom att du uppenbarligen inte fattar att det leder till BARN.

elin
Postat 2011-01-03 kl 14:21:41
Blogg: http://mellansyyster.blogg.se/

jag stöttar dig!

Ebba
Postat 2011-01-03 kl 14:29:47

Du har heeeeelt rätt mikaela! Dom som gör sådär är riktigt dumma i huvudet! Hoppas att de slutar upp med det! Puss!

Zanna
Postat 2011-01-03 kl 14:31:44
Blogg: http://coxiq.blogg.se/

Lilla Vännen.. Jag förstår hur jobbigt du har det nu, vem kan du lita på? Vem vill ditt bästa och vem vill bara få inside info? Nackdelen med att vara en person som syns och hörs, tyvärr..



Vet själv, jag var nydligen med i tidiningen Amelia och fick ett långt mejl utav en tjej, jag svarade henne, öppnade upp mig för henne och senare visade det sig att allt var en bluff! Allt för att mitt psyko EX skulle få veta så mycket som möjligt om mitt liv nu..



Jag har sagt det förr men jag säger det igen, du är alltid välkommen att mejla mig, även anonymt - dvs, jag vet alltså inte vem jag mejlar med och kan därmed inte använda nåt emot dig även om tanken aldrig skulle slå mig. Har kontakt med många ungdommar över mejl som ber om råd & hjälp, tips och stöd och ALLA behöver någon dom kan lita på.. Och någon som inte dömmer.



Det är såå lätt att bli gravid så snabbt igen efter en förlossning så jag tycker inte du ska banna dig själv, det är väldigt många tjejer som är med om exakt samma sak, det händer omkring oss hela tiden, i tysnaden.. I mörkret.

Det kommer alltid vara ditt val, ditt liv och ingen ska säga åt dig vad du ska och inte ska göra.

Gör det som känns rätt för dig och INGEN har rätten att dömma dig, nånsin!



Tycker du gör ett himla bra jobb med lilltjejen du har nu, mammarollen sitter inte i åldern :)



Ta hand om dig , stumpan! Och jag finns här för dig, bara att slänga iväg ett mejl om du skulle känna för det :)

Som sagt så är det många barn & ungdomar som skriver till mig om sina bekymmer, känslor m.m så jag dömmer inte någon, jag vill bara finnas för dom som behöver mig!



Kommer även ut en ny artikel om mig & mitt liv i Aftonbladets bilaga Härligt hemma den 8/1 , du är mer än välkommen att läsa den då.



Massa varma strykekramar till dig! //Zanna

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 14:35:13

Om du tänker på Kelly och på din familj som måste försörja både dig och dina barn så gör en abort, är mot abort e dem flesta fall men i detta faller så känns det som om det är Kelly, du och din familj som kommer att blio lidande och om man göra abort tidigt så det inte speciellt jobbigt men väntar man och sen ångrar sig så är det mkt värre!! Skaffa skydd nästa gång du borde lärt dig vad som kan hända om man har oskyddat sex och Kevin få kastrera sig om han vägrar ha komdom eller helt enkelt inte ha sex med dig alls förrän du har skaffat skydd.

Pernilla
Postat 2011-01-03 kl 15:00:05
Blogg: http://alwayspernilla.blogg.se/

Hej Michaela!

Jag har följt din blogg ett tag nu. Jag tycker att du är otroligt stark, en bra mamma! Jag slår vad om att du skulle kunna ta hand om ett till barn! Mejla om du vill prata.

Emmy Asklöf
Postat 2011-01-03 kl 15:00:47
Blogg: http://emmyasklof.blogg.se/

Hej, jag har läst och kollat din blogg sedan en kompis rekommenderade den för mig, 2 dagar innan Kelly föddes. Jag har även rekommenderat den till många andra, eftersom jag tycker att det du skriver är intressant att läsa om. Eftersom det är en blandning av dig som förälder, dina känslor, Kelly, Kevin och ditt liv.



Jag tycker det är riktigt hemskt att den bloggläsare du pratat med och visade dina känslor för inte bryr sig. Det finns för få BRA personer, som faktiskt kan lyssna och hålla det inom sig, och inte sprida rykten och berätta för andra! Man väljer ju en person som man litar på och visar sina känslor för eftersom den personen verkar pålitlig, snäll och förstående.



Jag tycker du och Kevin är underbara och snälla föräldrar till Kelly, ni visar många bilder och låter oss alla ta till oss av det du skriver och tycker. Ni är unga men verkar ändå ta hand om Kelly riktigt bra och ni älskar henne från era hjärtan, det ser man verkligen - kärlek är det mest viktigaste. Det du skriver om är realistiskt och kärleksfullt och du har verkligen en mening med skriva i den här bloggen.



Jag kommer fortsätta läsa din blogg, och stötta dig, även om du gör abort eller inte.

Det får du och Kevin bestämma själv och se vad som känns bäst för er båda.

Jag själv tycker du är en oerhört stark person, och mamma, som jag tror skulle klara av att vara 2 barns mamma galant även om du är så ung. Du har din familj, dina vänner, Kevin och Kelly.



Du har helt rätt, det är din dagbok och ditt liv du skriver om och det är helt fel av de som bara klagar och klagar på dig, det är ju faktiskt din blogg - och liv!

Det är väldigt många som tjatar om att dom tycker att det är bäst att du gör abort, använda preventivmedel m.m. Men det har dom inte med att göra! Undra hur dom skulle känna sig om dom var dig, det skulle inte vara så lätt för dom heller då.

Ibland hoppas jag dom som är riktigt elaka lär sig en läxa och lär sig att vara hövlig och stöttande!

Om dom bara vill klaga och klanka ner på dig och dina val så tycker jag dom kan tänka det för sig själva och inte skriva det!



Jag lovar dig starkt, jag kommer skriva och stötta dig. Vad som än händer kommer jag läsa bloggen och kommentera.



Griniga och jävliga bloggläsare: Ni kan dra någonstans!



Mikaela: Jag skulle vara jättestolt om du varit min mamma, du är min idol. <3



Kramisar, Emmy Asklöf :) <3

Hannah
Postat 2011-01-03 kl 15:06:35
Blogg: http://haannnahk.blogg.se/

Mikaela, jag tycker det är jätte starkt av dig att ha Kelly, och att du blev gravid igen måste vara skit jobbigt! Men jag tyfcker du verkligen ska tänka till, jag är en bloggläsare du kan prata med om du vill, adda min msn som är min mail så kan vi prata. Du är verkligen min förebild och jag vet att du är många andras förebild också så jag tycker dom som trackar ner på dig och får dig att må dåligt kan ta och sticka ifrån din blogg, det är ju din blogg, ditt liv och dina val och ingen ska komma och få dig att må dåligt! Du ska veta att jag finns här iallafall, adda msn så pratar vi!<3

KRAM HANNAH

Fanny
Postat 2011-01-03 kl 15:20:54

Du har all rätt att skriva när du är ledsen, du får skriva exakt vad du vill på bloggen, det är ju din blogg liksom, inte läsarnas. Jag tror att du klarar att ta hand om ett barn till, jag säger inte att det inte kommer bli jobbigt, för de kommer bli jättejobbigt men jag tror att du klarar av det. Låt bara ingen annan övertala dig om vad du ska göra, det här är helt ditt val. Tänk inte på dina föräldrar, tänk inte på vad Kevin tycker. Det är helt och håller din kropp, och enligt lag är det bara kvinnan som får bestämma vad hon ska göra med den. Jag ser inte ner på dig för att du blivit gravid igen, absolut inte. Du är en stark tjej, som klarar någonting som jag aldrig skulle kunna göra. Jag är otroligt imponerad av dig, och jag hoppas att du ser den här kommentaren och mina andra, för du är verkligen en fantastisk person, fortsätt vara den du är, och bry dig inte om vad andra säger. Vet att det är svårt att göra, men försök! Iaf, för att avsluta kommentaren, så vill jag bara säga lycka till :) och låt inte andra göra ditt val åt dig.

Johanna
Postat 2011-01-03 kl 15:21:54
Blogg: http://justmeandmylife.devote.se

Så som vissa skriver att du ska göra abort. Och ALVA att det är synd att inte tvångssterilisering finns kvar? du är fan inte riktigt frisk. Ni som är så jävla elaka kan ju ta och tänka till för hade det varit ni som råkat ut för det så hade ni inte tänkt lika dant som ni gör nu. Ta och tänk till. Vissa har ju helt sjuka åsikter. Det är ett barn det handlar om inte en hund som man bara kan ge bort om man tröttnar eller en docka som man kan slänga undan på vinden. Tänk till för fan. Mikaela det är många som störtar dej i detta. Och du ska absolut inte lyssna på något elakt och inte ta illa upp. det finns många som har varit med om samma sak som dej. Jag finns här att prata med i alla fall. Nej jag är ingen falsk person. Så vill du prata så kan du lita på mej till 100% det lovar jag dej. Skulle faktiskt behöva prata med en sådan som dej.

/Stora kramar Johanna!

Jessica
Postat 2011-01-03 kl 15:28:07
Blogg: http://fjanban.blogg.se/

Du ska inte ta skit från andra! Dom som säger sådana saker är bara svundsjuka så in i helvete! Jag är oxå avundsjuk, det måste jag erkänna, hade inte klagat på att få barn när jag var i din ålder, jag hade blivit överlycklig! Ens blogg är ens dagbok, som dock finns på nätet, så jag tycker det är starkt av dig att berätta fär världen vad som händer och vad du känner.



Du undrar säkert varför jag är avundsjuk, det är för att jag inte kan få barn och jag vill ha 3, så det går inte en dag innan jag fäller en tår för alla de gånger lingonveckan börjar..



Du är stark och underbar! Fortsätt med det du gör! <3 Love u! :D

Maria
Postat 2011-01-03 kl 15:28:49
Blogg: http://miiasegen.blogspot.com

Jag tycker absolut att du ska behålla det de e ju ditt barn för fan!!!!!!!

Gör som du vill bry dej inte om andra det är du som ska ''bära'' det. Jag vet att du inte vill bli lämnad ensam men, tänk på oss vi vill veta hur det går för dej så tycker absolut inte att du s

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 15:57:50

Du är en stark tjej förstår jag när jag läser din blogg. Jag vet att du väljer det som blir bäst för er. Hoppas du har all stöd du kan få av dina nära och kära. KRAM en mamma på 47 år

Tilda
Postat 2011-01-03 kl 16:06:04

Hej, jag är också emot abort tycker det är riktigt hemskt att döda något så fint. Men i ditt fall förstår jag dig hur skall du klara av 2 barn och gå i skolan och allt. Men om du vill behålla och Kevin inte så tycker jag att du skall behålla. Jag känner ju inte dig så jag vet inte hur mycket dina föräldrar hjälper dig med Kelly. Men om du kan lita på att dom 100% står vid din sida och hjälper dig är det rätta att behålla. Lyssna till ditt hjärta <3



Kramar Tilda :)

lycka till , vad du än väljer.

Cattie
Postat 2011-01-03 kl 16:06:33

Om du är gravid tycker jag att du ska göra det som är bäst för dig och Kelly och så klart Kevin. Men viktigast är att du ska må bra!

//Cattie

sofia
Postat 2011-01-03 kl 16:09:35
Blogg: http://sofialiljeqvist.blogg.se/

jag vet inte om du läser just denna kommentar, när du får så otroligt många, men jag hoppas! Occh jag tycker det är hel hemskt att du inte kan lite på dina bloggläsare längre, jag är en av dem som gärna hade låtit dig prata ut med mig. ag vill bara hjälp,a lätta din börda

jag säger så här, alla gör vi misstag, både en och två gånger, jag förstår att det är jobigt att behöva tänka på abort, men tänk på hur det kommer bli, tänk på barnet, det är inget fel om du väljer att behålla barnet, inget fel om du väljer att behålla, inget fel om du väljer att göra abort. tänk på vad som är bäst, ingte rätt och fel!

kram

Malvina
Postat 2011-01-03 kl 16:10:27
Blogg: http://malvinadenfina.blogg.se/

Jag är bara elva år, och läser din blogg hela tiden. Jag förstår att du inte mår perfekt. Men jag stöttar dig FULLT UT!

Kram! =) <3

Sandra
Postat 2011-01-03 kl 16:17:19

Du är bra, du klarar det här oavsett vad!

Felicia
Postat 2011-01-03 kl 16:24:56

Elin
Postat 2011-01-03 kl 16:35:17
Blogg: http://zackoochdexie.blogg.se/

Gör absolut inte abort om du inte själv är 100 på det. Då kommer du att ångra dig för resten av ditt liv.

marie
Postat 2011-01-03 kl 16:38:33

Skit i alla andra, du ska känna sig mycket stolt som är 15 år och har hand om ditt egna barn och klarar av det så bra som du gör. Tycker du fattar helt rätt beslut om en abort, visst att det är ett liv men tänk på det underbara livet du precis skapat. Lägg all din tid på henne så hon får det så bra som möjligt. Sätt in en p-stav och vänta några år innan du skaffar ett till. Det är kämpigt med en abort men i din sits är det absolut det rätta alternativet, både för ddig och för din dotter.

AnnA
Postat 2011-01-03 kl 16:45:06
Blogg: http://cd

Döm andra så som du dömer dig själv.

AnnA
Postat 2011-01-03 kl 16:49:34
Blogg: http://desenastetankarna.blogg.se/

Hoppsan, råkade nog posta en tom kommentar innan detta :p

Egentligen ska man inte lita på någon på nätet. Jag vet inte men, när jag va i tonåren så gick det verkligen inte att lita på någon i min egna ålder.. Tonåren är tyvärr jobbig, och tjejer speciellt, är riktiga skvaller"kärringar". Tycker du ska be om att få prata med en kurator/terapeut/psykolog istället, någon som är äldre och förstår dig bättre. Eller kanske någon tjej i din ålder som också är ung mamma. Mvh Anna

Nathalie
Postat 2011-01-03 kl 17:03:31

Hej Mikaela har läst din blogg några månader nu, och jag reagera bara på det att du säger att Kevin har övertalat dig till att göra abort? Snälla tänk en gång till först bara. Tänk hur det kommer kännas sen när du vet att du har dödat ett liv, som du har skapat? Förstår att det kommer bli jobbigt med ett till barn, men tar ju ändå 9månader innan nästa kommer. Sen kan du ju alltid adoptera, även om jag förstår att man kanske inte kan ge bort sitt barn, det krävs mycket av en själv för att kunna göra något sånt. Men det jag vill säga är, låt ingen övertala dig till abort, det är endast du som bestämmer om du verkligen vill ta bort ett barn! Hoppas allt blir bra Mikaela! Många kramar :)

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 17:10:36

Du är 15. Du vet att man kan bli gravid om man inte skyddar sig. Här sitter du och kräver stöd från människor som ser upp till dig, som ser dig som deras förebild. Människor som tycker du är stark för att du behöll din dotter, som egentligen var ett lyckat misstag. Varje dag läser människor om hur jobbigt detta är för dig, och de stöttar dig. Sen har du mage att klaga på att folk, som egentligen gör din en tjänst genom att läsa din blogg, tycker du tappar din roll som förebild? Döm andra som du själv vill bli dömd, så rätt. Det borde gälla dig också!

johanna
Postat 2011-01-03 kl 17:26:56
Blogg: http://joojjooduvet.bloggplatsen.se

jag fattade inte riktigt det du skrev , är du gravid igen?:)

uppskatar svar:)

ulrica
Postat 2011-01-03 kl 17:28:21
Blogg: http://ulricasofia.blogg.se/

Nu är jag bara en i mängden som skriver till dig, men jag förstår på sätt och vis hur du menar, jag skaffade blogg för ett bra tag sen. Jag använde den för att skriva av mig för att det känns som en sten som lyfts bort från hjärtat när man mår dåligt och alla andra kanske inte orkar lyssna hela tiden. När min första kärlek gick bort var det ett suveränt bra hjälpmedel för mig att skriva av mig. Dock gick det överstyr och min mamma blev rädd. Så nu har jag en hemlig blogg för mig själv där jag skriver när jag mår dåligt. Men på något sätt vill man ju ändå att andra också ska få se vad som händer i ens huvud, men jag bestämde mig för att ha det för mig själv. Och du ska veta att du är en ytterst stark person som står emot. Du kommer säkert få många negativa kommentarer, men du får se bloggen som ditt arbete och inte ta med dig arbetet hem. Annars kommer människor som du inte har en aning om ta över ditt liv! DITT! Du gör dina val och går dina väger för att du är du! Du är en bra tjej och stå på dig! Att du gör abort enligt min åsikt är bra för att det är vad du vill och då kan du ge kelly mer tid som hon behöver nu när hon är så liten. Hade du valt att behålla hade du säkert klarat det med på ett eller ett annat sätt, för du är stark!

Tilda
Postat 2011-01-03 kl 17:33:32
Blogg: http://tiildahansson.blogg.se/

Håller med dig heelt:) Förstår att du inte kan lite på dina läsare om dom håller på så:O Och du, Kelly är jättesöt;)

Anna - Mamma till Saga och i längtan efter pyret i magen med BF 1/7-2011!
Postat 2011-01-03 kl 18:00:32
Blogg: http://egopix.blogg.se/firsttimeuser/

Låt ALDRIG någon övertala dig till abort, det är så dumt för då är det inte ditt val längre. Då har Kevin valt det och det finns en risk att du komnmer att hata honom längre fram.. Snälla, snälla du! Bestäm det DU vill!

För din skull, och för Kellys skull. Handla utifrån ditt eget hjärta i den här frågan!

Jag stöttar dig på riktigt och skulle aldrig döma dig för detta, jag tror på dig och vet att du är mogen nog att ta bra vuxna beslut!



Kramar!!

Lilltösen
Postat 2011-01-03 kl 18:06:40
Blogg: http://lilltosens.blogg.se/

Hej.Läste att du väntar ännu ett barn till. Jag kan förstå dig att det känns tufft och att du inte vet om du kommer orka ett barn till. Men du ska behålla det om du själv verkligen vill det. För jag vet att du kommer klara att ha hand om två barn. Kelly har det ju hur bra som helst med dig. Fundera igenom noggrant på vad du vill innan du gör abort. Så att du inte ångrar dig. Kram

Emelie.
Postat 2011-01-03 kl 18:08:15

Hej Mikaela!

Jag stöttar dig i alla väder och skurar!



Det är ditt val, din kropp och dina beslut. Tänk igenom det riktigt så du inte ångrar något.

Jag önskar dig all lycka till. Bamsekramar till dig och Kelly.

Jenny
Postat 2011-01-03 kl 18:32:04
Blogg: http://imortaelis.devote.se/

Det är ingen som ska "övertala" dig till någonting du ska göra det som känns rätt för DIG, sen om det är att behålla eller att göra abort vet bara du.

syster
Postat 2011-01-03 kl 18:32:14
Blogg: http://systercynism.blogg.se/

hej igen,



om du tar ditt eget beslut, är det RÄTT beslut. oavsett om det skulle vara abort, behålla, eller adoptera.



jag har själv gjort abort två gånger, den ena gången var det av ren dumhet, den andra skedde trots p-plåster. det är skitjobbigt, men det känns ändå jävligt skönt(EFTERÅT). ett tips är att du i samband med att du föder, eller gör kirurgisk abort, sätter in en spiral. det går självklart att sätta in när som helst.



du vet säkert detta, men till andra som inte gör det är det ett skitbra tips tycker jag.

lollo
Postat 2011-01-03 kl 19:01:45

stackarn... :(

Men en fråga; Är du gravid med ditt andra barn nu?

Anonym
Postat 2011-01-03 kl 19:16:46

Vad ska du säga till Kelly när hon blir stor?

att hon igentligen skulle ha ett syskon men som du bara inte ville ha? för du inte kan skydda dig. FYFAN!

Jessica
Postat 2011-01-03 kl 19:21:31

Du är en sjukt stark person, du bryr dig om Kelly och vill hennes bästa. Det ser man. Men det är kanske inte så jätte bra att du har sex utan att använda kondom eftersom det finns möjlighet att du nu blir gravid igen. Jag har följt din blogg sen början av din graviditet och jag tror att det bästa som skulle vara bäst för både dig och Kelly är ifall du och Kevin skulle göra slut. Jag vet att du kommer att klara dig själv! Du är en stark person och jag vet att vad som än händer så kommer du att fixa det! Lycka till nu Mikaela! Kram

Ninni
Postat 2011-01-03 kl 19:21:32
Blogg: http://danceelin.blogg.se/

Du säger att du gärna vill kunna lita på bloggläsare.. Du kan faktiskt lita på mig, men jag fattar om du inte vågar nu efter allt du har fått gå igenom.. Men om du vill kan vi kanske träffas någongång igen? Du måste självklart inte berätta allt för mig, vi kanske bara kan umgås.. Senare kanske du känner att du kan lita på någon igen? Jag har träffat dig en gång förut, och bara av det vet jag att du är en stark tjej som klarar det du säger att du ska klara, det du vill klara.. JAG STÖTTAR DIG, radera alla elaka kommentarer och få styrka från dem snälla.. och bloggläsaren som sårade dig, hon kan slänga sig i väggen!

jujja
Postat 2011-01-03 kl 19:25:52

Tänk på att det är en liten, precis som kelly... you can do it!!

Sarah
Postat 2011-01-03 kl 19:45:47

Jag tror att de flesta här inne tror att dom gör Mikaela en stor tjänst genom att tala om för henne att hon ska göra si eller så, abort eller inte. Och det gör mig så fruktansvärt förbannad. Hur många av er som har delat med er av era åsikter har någon som helst erfarenhet av hur det är att bli oönskat gravid i så tidig ålder? Ni har ingen aning om hur förvirrad och ledsen man är, ni har ingen aning om hur det känns. Ni skriver hela tiden att det är hennes beslut, och sen vad ni själva tycker hon ska göra. Gör istället Mikaela en tjänst och dela inte med er av era åsikter, hur NI tycker att hon ska göra. Det var väl ändå hennes beslut ellerhur?

Sophia
Postat 2011-01-03 kl 19:47:12

Hej!:)

Du är en supermamma! Du är jätte stark och duktig som klarar Kelly själv <3

Men du väljer att lägga ut så mycket av ditt privatliv på bloggen så kommer du få negativa reaktioner. Du kanske ska skriva dagbok om dina mest privata grejer. jag menar, allt du lägger ut ligger kvar på internet jätte länge. Och lite dumt att inte skydda sig med p.piller tex, två barn kanske blir lite mycket för dig? Du måste skaffa utbildning, gå på gymnasiet osv. Så du kan försörja dig själv när du blir äldre.

Jag vill inte vara taskig, men hoppas allt löser dig. Kom ihåg att du är världens bästa mamma och din bebis kelly är supersöt!<3

Puss

Sophia
Postat 2011-01-03 kl 19:47:29

Hej!:)

Du är en supermamma! Du är jätte stark och duktig som klarar Kelly själv <3

Men du väljer att lägga ut så mycket av ditt privatliv på bloggen så kommer du få negativa reaktioner. Du kanske ska skriva dagbok om dina mest privata grejer. jag menar, allt du lägger ut ligger kvar på internet jätte länge. Och lite dumt att inte skydda sig med p.piller tex, två barn kanske blir lite mycket för dig? Du måste skaffa utbildning, gå på gymnasiet osv. Så du kan försörja dig själv när du blir äldre.

Jag vill inte vara taskig, men hoppas allt löser dig. Kom ihåg att du är världens bästa mamma och din bebis kelly är supersöt!<3

Puss

Angelica
Postat 2011-01-03 kl 20:15:23
Blogg: http://icaibloggen.blogg.se/

Kanske inte lönt att kommentera, får inga svar ändå :P

men du ska skriva precis vad du vill!

Du har blivit gravid igen - ett misstag som du kan ordna på 2 sätt, ta bort eller behålla. Jag stöttar i vilket som. Du är den enda som kan svaret, ingen annan!

Lovisa
Postat 2011-01-03 kl 20:35:55

Mikaela. Jag läser din blogg flera gånger per dag och jag tycker så synd om dig på grund av all skit du behöver ta emot, och alla gånger du och din pojkvän bråkar, och att du är en sån ung mammma som nyligen har fått barn antar jag gör det lite extra jobbigt med allt annat som händer runt om. Och jag tycker att du ska göra som du själv vill när det gäller att få barn igen. Lita på magkänslan, för jag tror verkligen att du är en supermamma. Jag är lika gammal som dig och jag vet själv att jag inte hade kunnat klara av att ha ett barn i den här åldern.

Vet du, när jag gick in på din blogg och läste ett inlägg längre upp om att du behövde prata med Kevin så blev jag så ledsen. Jag blir så ledsen ifall det händer någonting mellan er, för det är ju bra att ni håller ihop för Kellys skull.

Sen rullade jag ner på sidan och såg det här inlägget. Precis när jag tänkte skriva med dig för att jag ville prata med dig, och jag tänkte att du kanske ville prata med någon också. Men, jag vill bara att du ska veta att även om du inte känner mig så finns jag här ifall du vill prata om någonting, och tro mig, du kan lita på mig, för av egna erfarenheter så känns det faktiskt som om jag kan hjälpa dig på något sätt med en hel del saker. Så om du vill höra av dig så gör det, och jag svär på mitt liv att du kan lita på mig, för jag tycker verkligen synd om dig på grund av allt som jag märker att du är ledsen av.

Kramar till dig och Kelly

Malin
Postat 2011-01-03 kl 20:52:54

Hej Mikaela! Har följt din blogg länge men aldrig skrivit nå. Såg att du skrev att Kevin har övertalat dig att göra abort. Jag har själv blivit övertalad till precis samma beslut. Jag ångrar det kan jag säga! För kärleken till ett barn är större än något förhållande. Sviker Kevin dig i ett beslut att behålla barnet har du alltid din familj som sötttar dig och kommer älska dig oavsett. Tänk inte på ditt och hans förhållane och om han skulle lämna dig för du behåller barnet. Tänk enbart på dig själv och Kelly. Följ magkännslan det är mitt enda råd! Hoppas att det löser sig till DITT bästa.

milena
Postat 2011-01-03 kl 21:12:11
Blogg: http://mellia.blogg.se/

Hej igen Mikaela.

Jag kommenterade inlägget där du skrev om den andra graviditeten nyss. Sen läste jag detta, för jag har följigt din blogg sen början av graviditeten och läser den nu varje dag.

En sak har jag uppfattat här är, du är stark, du klarar vad som helst, du är en förebil. Tänk på hur mycket du älskar Kelly, hur det var att bära henne, tänk en till Kelly, chansen att ge någon lika vacker ett liv. Men så låter du Kevin övertala dig till abort? Är du inte vuxen någ att ta ett eget beslut? Jag tycker att du ska behålla barnet Micaela.

För som du sa själv, abort är fel.

Kram

Milena Axklo 14 år

Lillan
Postat 2011-01-03 kl 21:14:41

Oavsett vad du bestämmer dig för så kom ihåg att det är din kropp och ditt beslut. Ingen annan kan bestämma åt dig. Din blogg = Ditt egna utrymme.

Jane
Postat 2011-01-03 kl 22:07:56

Hej;) Söta rara du, jag tycker att du ska behålla ditt barn. Valet är helt ditt men så tycker iallafall jag. Du kan kämpa ditt bästa den här terminen och få bra betyg, sedan kan du vara mammaledig i ett år och söka in på gymnasiet ett år senare än alla andra. Om det är ett fullt friskt barn så tycker jag att det är fel med abort. Det finns jättemånga människor som vill få barn men som inte kan få och/eller föder sjuka barn.Du är värd det bästa och jag tror att du klarar två barn om du vilar med skolan. MEN KOM IHÅG DET HÄR ÄR DITT LIV OCH INTE MITT SÅ GÖR DET SOM KÄNNS RÄTT FÖR DIG KRAM och maila gärna mig för jag har mailat dig och jag håller hemligheter. PUSSAR TILL KELLY :)

Maya
Postat 2011-01-03 kl 22:46:19
Blogg: http://mayaindianen.blogg.se/

Jag blev gravid när min första bara var 3 månader.. och ja det är tufft att barn så tätt men inte de första månaderna, nyfödda barn sover ju nästan hela dagarna och sen blir det lite jobbigt när de ska börja bråka och ha samma grejor men inget är omöjligt! Nu är mina barn snart 2 år och 1 år och de leker jättebra tillsammans och de busar och skrattar! Hur ska du göra?

Irene
Postat 2011-01-03 kl 22:58:02

Hej Mikaela, jag snubblade in av misstag på din blogg, jättefin och jag tror säkert att du är en stor inspiration och för all del ett skrämselskott för många. Du skriver inte bara om rosenröda drömmar om att ha en liten bebis utan verkligheten som den är. DIN verklighet som den nu är. Jag måste dock hålla med Moa som skrev att du skulle göra den här bloggen till en privat blogg för dig och för all del dina närmaste. Jag önskar dig och din lilla familj allt gott i livet och hoppas det går bra för er! Puss och en kram från en mamma som känner sig som en dinosaurie i jämförelse:)

Matilda
Postat 2011-01-03 kl 23:11:20

ja har nt läst din blogg förens nu men ja vill ba säga... lita nt på nån som du inte har träffat för du märker ju man snackar. ja har oxå snackat om dej med mina kompisar lite men då har vi mäst sagt att du e cool för du klarar av att bli mamma... kan du nt snacka med dina riktiga kompisar som du vet att du kan lita på ist för med dina läsare..? vet att de där lät drygt o förlåt för de men va ändå tvungen att säga nåt... hoppas att din abort går bra :) o va nt emot de de e nt så fel egentligen ju <3

elaine
Postat 2011-01-03 kl 23:33:33

VI vet att du vill behålla barnet eftersom du är emot abort..

för att både du barnet kevin & kelly skulle må som bäst, så adoptera bort barnet. Då har du inte gjort något fel, du ger barnet en chans till livet och du ger en gåva till ett annat par som inte kan få barn som önskar sig en liten bebis mest av allt.Jag är själv adopterad och adoption är skit bra tycker jag. Det är för barnets bästa.Och ja vet att jätte många tycker och säger såhär ; hur fan kan man bara ge bort sitt barn ?? " det är för barnets BÄSTA. för erat bästa. När ni har hittat rätt adoptivföräldrar så kommer klumpen i magen gå bort. Men barnet kommer alltid finnas kvar där för dig, och bara för man adopterar bort det så betyder det inte att man inte älskar barnet. Man adopterar bort barnet för man älskar det så och vill barnets bästa! och alla vi vet att du och kevin kan inte ha ett til barn..

men detta var bara ett tips och hoppas att det går bra nu och att allt löser sig!! kram.

Linda ♥
Postat 2011-01-03 kl 23:41:24
Blogg: http://lindaemanuelsson.blogg.se/

Du är stark tjejen <3 Men ibland så måste man göra val som man inte vill och att ha två barn i din ålder är inte bra. Du är själv på en plats då du inte vet vart du har dig själv. Tro mig, man tror att man står på jorden, men så blir man äldre och man fattar att man inte alls visste vem man var. Detta säger jag inte för att förnedra eller som någonting dåligt, utan för att det är verkligen så. Det tar ett tag innan man hittar sig bland allt virr varr och att ha ett barn kan vara både för och nackdel med det. För dig så tror jag nog att det är en fördel, hon är ju en lycla för dig. det ser man på hur du skriver. Du är grym, glöm inte det <3

Molin
Postat 2011-01-03 kl 23:47:06
Blogg: http://molinsvarld.blogg.se/

Mikaela, du är så stark, klart ingen dömer dig. Dom som är negativa är bara avundsjuka eller så har dom inget bättre liv. Om du är gravid igen och vill behålla varför gör du inte det. det kommer vara så många människor som säger att du inte kan ta hand om två barn, det du borde göra är att följa ditt hjärta och gå ut och visa dom att du visst kan! Du är fantastisk mikaela, 15 år och mamma, inte många som klarar det!

kramisar!

Sandra
Postat 2011-01-03 kl 23:50:50

Hej!

Jag känner att jag verkligen vill kommentera det här inlägget trots att jag aldrig brukar kommentera blogginlägg. Låt ingen tvinga dig till en abort!

Det är bara du själv som kan veta om du klarar av en abort och vill göra det eller inte. Dina minnen om aborten kommer att följa med dig för resten av ditt liv, men om den som tvingar dig till en abort finns med dig om några år har du inga garantier för. Gör det som för dig själv känns bäst, inte det som känns bäst för alla andra och som alla försöker trycka på dig att är det rätta!



Jag vet att du skrev att du inte kan lita på bloggläsare och det gör du alldeles rätt i med tanke på hur stor din blogg är.

Om du ändå av någon orsak vill prata med någon av dina bloggläsare så lyssnar jag gärna. Jag fyller 19 år i år och förhoppningsvis blir jag antagen till en psykologutbildning till inkommande höst.



Ta hand om dig!

M
Postat 2011-01-04 kl 00:10:46

Hej!

Vill bara säga att jag tycker du är en väldigt stark tjej, som kan stå på benen och vara glad, trots all skit du får.

Det är inte ofta jag kommenterar en blogg eller något sånt, men jag måste bara få peppa dig. Jag är själv 15, så jag känner igen mig i hur du tänker. Du är stark, glöm inte det. Och bry dig inte om de dumma kommentarerna, följ ditt hjärta och umgås bara med såna som du kan lita på och som älskar dig.

Du är en fin tjej, och en fin mamma.

FOTOBLOGG / - Ylva
Postat 2011-01-04 kl 00:20:21
Blogg: http://byyllvaa.blogg.se/

Tycker du är stark och modig, och med Kelly tyckte jag du gjorde rätt som behöll henne. Men om det är så att du är gravid igen, tycker jag att det bästa vore att du gör abort. Jag vet att det är ett liv och sådär, men jag tror att det är lika bra så, för det blir säkert jättetufft att ta hand om två barn i din ålder.



Måste även tillägga att du tyvärr måste räkna med negativa kommentarer, det är ju trots allt en blogg och då kan ju vem som helst skriva till dig precis vad dom tycker :)



Lycka till i alla fall!

Sandra
Postat 2011-01-04 kl 01:24:56

detta måste nog var ett av sitt livs jobbigaste beslut och sedan gå ut med de i bloggen du är modig!



Jag förstår dit val eftersom, de är svårt att ha ett barn i ung ålder de fattar väl varenda människa man har så mycket att tänka på och man är mer osäker. Du borde sätta in spiral så fort som möjligt om du väljer att inte ha kvar barnet. Men de finns ju fler beslut du kan ju vara surugat mamma? vet inte om de funkar i sverige men då kan du göra en annan familk lycklig men fortfarande ha kontakt.



De beslutet du väljer är varken rätt eller fel för de finns olika sätt att se på de! Du vet att du har din familj, och försök att SKITA i personer som endast klagar och gnäller dom förstår inte vad du genomgår du är en otroligt bra förebild för yngre och äldre tjejer!



Puss

jenny
Postat 2011-01-04 kl 01:33:48

du behöver inte gå ut så jävla mycket med ditt privatliv. men du är för ung att förstå att det är kritik du får när du skriver ut sådant? skulle ALDRIG i hela friden skriva ut till halva sverige att jag var gravid IGEN, om jag var 15 enstaka år och inte skulle behålla ungen. tänk dig för eller inte alls, men då får du även tåla.

Kim
Postat 2011-01-04 kl 01:42:50

Du ska inte lyssna på vad andra tycker du är stark nog att stå upp för dig själv och det visar du i bloggen, du är ärlig och det gör att man visar sig sårbar men hittills har du klarat dig galant! Strunta i alla dåliga kommentarer och så läser du alla bra som du får! Keep going strong!

Anonym
Postat 2011-01-04 kl 07:33:47

är du gravid igen ? :o Jag stöttar dig ! Gör något som du själv vill, ingen annans. Jag vill inte lämna ut mitt namn men jag finns här,som andra 50 000 läsare ! :)<3

linnea
Postat 2011-01-04 kl 08:45:47
Blogg: http://linneabigseth.blogg.se/

käka p-piller kvinna!

jag
Postat 2011-01-04 kl 10:56:30

jag blev också gravid 2 månader efter förlossningen hade bara sex 1 gång! blev ändå gravid funderade men jag tyckte det var orättvisst mot min första att inte få ett helt år ens själv med sina föräldrar därför ville jag göra abort tur i oturen fick jag missfall men tänk två gånger innan du beslutar dig för att behålla

sesse
Postat 2011-01-04 kl 10:59:13
Blogg: http://mmjaaoow.bllogg.se

jag vill verkligen inte att du ska göra abort tänk en lite mini-kelly ligger kanske i din mage och vill komma ut ett liv !

en människa ligger inuti dig jag tycker inte du ska göra abort



och så har jag en fråga du skrev at kevin hade övertalat dig att göra abort ska du göra det :(



ha det så bra och en massa kramizzzar till diiig :* älskar din blogg :)

Anonym
Postat 2011-01-04 kl 11:37:13

jag dömmer inte,

jag bara undrar, varför skulle bebisen i magen inte vara lika mycket värd som kelly?

man får ta konsekvenserna!

kram

emilia
Postat 2011-01-04 kl 11:39:29
Blogg: http://freefallin.webblogg.se/

Jag tycker att du ska strunta i vad andra tycker i ett litet tag och fundera ut vad det är som du vill, glöm inte att det är ditt liv och ingen annan kan bestämma över det. Visst kevin är pappan till barnet men vill DU göra abort eller inte, fundera ut vad du vill innan du börjar lyssna på vad andra tycker. DU ÄR GRYM! Tainte någon annans skit, för du är bättre än så!:) Lycka till!<33

Frida
Postat 2011-01-04 kl 11:52:53

ÄR DU EMOT ABORT SÅ GÖR INTE ABORT BARA FÖR ATT EN KILLE SÄGER TILL DIG ATT GÖRA DET.

DET ÄR DU SOM BESTÄMMER ÖVER BARNET OCH INGEN ANNAN.

OM DU KÄNNER ATT DU BEHÖVER NÅGON ATT PRATA MED REKOMMENDERAR JAG DIG ATT GÅ OCH PRATA MED EN PÅ UNGDOMSMOTTAGNINGEN SOM ÄR UTOMSTÅENDE.



DU KLARAR MER ÄN VAD DU TROR OCH SOM JAG SKREV BARA DU SOM BESTÄMMER VAD SOM SKALL HÄNDA MED BARNET I MAGEN!

Malin
Postat 2011-01-04 kl 12:13:28
Blogg: http://piccadillytears.blogg.se/

Tank efter precis sa manga ganger du vill och behover sjalv dock. En abort ar nog ingenting man vill bli overtalad till att gora, utan nagot du maste vara sa saker pa som du absolut kan vara.

Nathalie
Postat 2011-01-04 kl 12:37:30
Blogg: http://nathalielundquist.blogg.se/

Hej mikaela!

När jag läser och följer din blogg förstår man på riktigt hur ett tufft liv är, och vad som kan innehålla. Men även fast du har gjort misstag såå tycker jag fortfarand att du är en sjukt bra bloggare! Du skriver verkligen hur du känneroch hur dina tankegångar går.Det är inte alltid lätt att göra beslut om att göra abort. Själv sskulle jag heller aldrig göra detmen just därför skulle jag noginte heller utsätta mig för riskerna.... Nu skainte jag klaga pådig förigentligen finns det inget att klaga på! du har en riktigtbra blogg och jag fattar inte hur du klarar av att blogga så mkt;o ? Själv har jag inget barn och skulle då ha hur mkt tid över till bloggen som helst,men på någotsätt finns inte den tiden där för mig heller... Ville bara säga att du ska kämpapå i ditt liv och fortsätt skriva omhur du verkligen mår och känner för det är just därför du har så många bloggföljare! Folk gillar att läsa omditt liv precis hur du mår just nu och varför u mår så. Såsluta inte upp med det bara för att det finns omogna nollor som är avundsjukapåditt livsommammaoch storbloggare! Skit i dom och fortsätt vara den underbara människa du är. Ta t dig nu för här har du ingen falsking ;)

Kramis Kramis Nathalie

sofie
Postat 2011-01-04 kl 12:41:57
Blogg: http://fiatavling.blogg.se/

det är du som måste välja låt ingen annan styra dit liv jag axsepterar vad du väljer och det ska alla andra också göra man kan nästan höra hur lycklig du är när man läser dina i lägg du kommer att överleva <3 du är best och din blogg är jättebra <3 <3 !!

jag tror på att du klarar det här mikaela , lycka till i framtiden !!!!

julia
Postat 2011-01-04 kl 12:49:41
Blogg: http://juliiikarlsson.blogg.se/

Ibland måste man göra val som känns fel nu, men som i efterhand kanske var bra. 2 barn kan bli väldigt svårt, min mamma var 2-barnsmamma när hon var 26 år gammal och tyckte det var svårt, jobbigt.



Jag tror att du skulle kunna klara av det vilket alternativ du än väljer (och jag fattar hur du resonerar kring abort, tänker precis likadant!)



Och försök att strunta i idioterna, det är klart att det är svårt, men när man visar att man inte bryr sig så mycket om det så kommer det minska. Ingen orkar vara taskig mot en människa när man visar att man inte bryr sig!



Du är stark, och jag "stöttar" dig, eller vad man nu kan säga!

isabellelarsson
Postat 2011-01-04 kl 13:06:24
Blogg: http://iisabellephoto.blogg.se/

fan va bra skrivet !

17 år och ung mamma
Postat 2011-01-04 kl 14:39:03
Blogg: http://paulinagavelin.blogg.se/

Hej, du kanske inte ser det här men jag ville bara tala om att om du känner att du verkligen behöver någon att prata med så ställer jag upp. Förstår absolut om du inte litar på mig och så, . Jag har även ett barn och vet hur tufft allting kan vara. jag är 17 , var 16 när jag blev gravid. Och såg att du var gravid igen. Gå efter hur du känner bäst för att göra, det är ditt val. Låt ingen tvinga dig till abort om du känner att du inte klarar av det. För gör du abort emot din vilja så kommer du säkert att bli jätte ledsen och så, och de kommer göra din dotter orolig för hon känner av dig direkt :/ Gå efter dina känslor :) Och var stark , låt inte någon trycka ner dig med dumma och korkade kommentarer. Jag tycker att du är jätte stark och modig som behöll henne ! Verkligen imponerad, tycker du tar så bra hand om henne, många i din ålder hade nog aldrig klarat av det :)

nathalie björklund [16 syskon]
Postat 2011-01-04 kl 16:07:32
Blogg: http://sprayer.blogg.se/

Tänk inte på vad andra säger. Gör det du känner för. Att inte göra abort. Jag tycker att du ska behålla det. Men om du känner för att ta bort det & allt känns fel.. Då kan du ju göra abort. Men tänk också på att det är ett liv,

isa
Postat 2011-01-04 kl 16:57:17

Den här kommentaren kommer antagligen låta överlägsen, så jag ber om ursäkt direkt. Det är egentligen inte min mening.



Du gör ett aktivt val att blogga. Det ger folk rätten att tycka och tänka, och eftersom du har ett öppet kommentatorsfält så ger det folk rätten att skriva sina tankar. Det ger självklart ingen rätten att vara elak mot dig, men folk är fega på internet. Kanske borde du sluta blogga så öppet och naket? Eller lägga ner bloggen. Jag förstår att det är skithäftigt att vara nybliven mamma, och dessutom så pass ung, och det är klart att folk är intresserade (jag är nästan 10 år äldre och kikar in här ibland, just för att jag är fascinerad), men mår du inte bra av det (vilket du inte verkar göra när du lägger upp ett sånt här inlägg), så måste du fråga dig själv om det är värt det. Vet inte hur många som läser din blogg - men tänk på att det är många som sitter med åsikter utan att säga ett ljud också.



Sen, den där graviditeten... det kan helt enkelt vara så att din kropp fortfarande "är gravid", att hormonerna ännu inte gått ur kroppen. Du behöver alltså inte vara gravid ännu en gång. Men, skulle fallet vara så, så lyssna på dig själv. Du säger själv att du inte klarar av ett barn till just nu, och det är inget konstigt med det. Oavsett du är 15 eller 30 är det jobbigt med två barn så pass tätt. Ingen av dina bloggläsare kan tala om för dig vad du SKA göra, mer än att lyssna på dig själv och jag tror att du har sagt ditt. Det beslut du tar är klokast för dig, och för din dotter och för pappan.

Sara Olofsson
Postat 2011-01-04 kl 17:22:37

Jag stöttar dig vad du än väljerr att göra du är stark Mikaela <3<3

Jennifer
Postat 2011-01-04 kl 17:36:34
Blogg: http://nominem.myshowroom.se

"Behöver klaga lite på er" Du vill klaga på dina läsare, dom klagar på dig?! Väx upp folk?!

Och jag tycker verkligen inte att du ska behålla barnet. Det är vädligt osmart. Om jag har uppfattat det rätt så har du ingen egen ekonomisk inkomst, ska du och dina två barn leva på din mamma till du går ut skolan, vilket kommer bli jävligt svårt med två barn? tänk inte på vad som DU tycker är fel, tänk på ditt barn istället

zainab
Postat 2011-01-04 kl 18:16:49

Finns om du vill snacka har en hel del erfarenheter bara att adda

Malin
Postat 2011-01-04 kl 18:30:13

hej jag är e16 år och har viljat ha barn länge, jag har lite frågor och undrar om du skulle kunna svara på dem?

A&V
Postat 2011-01-04 kl 18:52:10
Blogg: http://sistersatheart.blogg.se/

Strunta i vad alla andra säger! Du vet om du vill behålla barnet eller göra abort. Gör det som känns bäst för dig och strunta i om dem runt omkring dig inte håller med dig.

Jag förstår att det är svårt för dig, det gör jag verkligen. Men du måste göra det som DU vill, så att DU blir glad, nöjd och lycklig.

Jag vet att du kommer att välja rätt!



Önskar dig & lilla Kelly all lycka <3

KRAMAR FRÅN ASTA <3

Anonym
Postat 2011-01-04 kl 19:41:16

Är första gången jag tittar in här..Du gör själv exakt det du känner är det rätta,angående din graviditet. Människor,kända som okända kan tycka och tänka och komma med massa råd,men det är endast du som har svaret!

Oooooh gud vilka taskiga ,löjliga kommentarer du får stå ut med,tex hon Alva,USCH vilken onödig kommentar!!Ignorera dessa dumma kommentarer,tyckr du kan radera dem oxå!! Lycka till med beslutet! kram

Anonym
Postat 2011-01-04 kl 19:42:37
Blogg: http://prinsessanbananhammock.blogg.se/

Oj glömde fylla i namn,mail och blogg =))

Malin Karlsson
Postat 2011-01-04 kl 19:59:34
Blogg: http://mapple.blogg.se/

Jag vet att det finns andra som säger att man kan lita på dom men sen går runt och pratar skit om dej andra sekunden !

Men jag är inte en sån lovar ! Så om du viill prata ut med mej så kan du göra det , finns här för dej !



Du kan adda mej på msn så kan vi prata där eller så kan vi göra det på något annat ställe .... Hej då från MAlin

Lillen som läser bloggar
Postat 2011-01-04 kl 20:06:49

Jag tror faktiskt du klarar av 2 barn :)

men om du verkligen känner att du inte klarar av 2 barn tkr jag att du ska välja adoption ^^

krille
Postat 2011-01-04 kl 22:00:12

hejsan:D fick se din blogg och läste nu i den ditt liv verkar spännande och så:D blir imponerad på dej att vara 15 och e mamma:D och gravid igen:D själv e jag med emot abort ska du veta!! tycker det e så hemskt att se ett liv gå i spillor lixom:( men jag tror faktist s här du verkar vara en stark mamma jag tror faktist att du skulle klara 2 barn:D jag hoppas verkligen du gör rätt beslut:D

Josefin
Postat 2011-01-04 kl 22:22:24
Blogg: http://baradinflicka.blogspot.com/

Jag är bra att lyssna på:) Tycker du ska följa din råd till vad du vill göra. Och inte lyssna på andras skit. Förstår att det är ett tufft beslut men hoppas du väljer rätt:D

Signe
Postat 2011-01-04 kl 22:23:14
Blogg: http://thepianofreak.blogg.se/

Du behöver inte göra abort Mikaela. Du kan adoptera bort barnet när det föds. Morsans kusin adopterade en svensk bebis. De fick reda på att mamman var i 7e månaden och fick flickan när hon var 4 timmar gammal. Det är ett förslag från sida och jag hoppas verkligen du läser det här.!

Massa kramar från mig! <3

Hanna
Postat 2011-01-04 kl 23:54:03
Blogg: http://hannagiidlund.blogg.se/

Hej Mikaela,brukar läsa din blogg då och då och checka kommentarerna,alltså vad kan man säga till dom som inte förstår att du är du,dina val ditt liv,okej att dina föräldrar kanske tycker si och så men jag tror dom stöttar dig,iaf om jag kände dig hade jag stöttat dig på 100%,tycker att du kan sluta tänka utan börja känna djupt in i ditt hjärta,ska jag behålla det här livet som bildas i min mage eller ska jag låta de gå..och jag tror på dig,säger bara såhär du skulle nog vara en hel grym 15 morsa ,alltså inte vem som helst hade kunna det,tror säker du klarar av två,du är ju inte direkt en snorunge vad jag tror,orka inte se alla meningslösa komentarerna,om du vill prata med mig så får du göra det,bara att maila,finns för dig fast vi inte ens känner varandra..du väljer :)/kram

Lovisa
Postat 2011-01-05 kl 01:12:22
Blogg: http://lovisabengtsson.blogg.se/

Förstår att det är jobbigt och det du skriver är helt rätt! Det är ju folks val att sitta och läsa din blogg.. så sluta klaga?

Jag vet att du nyss skrev att du inte litar på någon men du ska vete att det inte bara finns Falska Idioter(som man trodde att man kunde lite på)

Jag stöttar i alla fall dig till 100%

Och det här med abort och sånt.. som i kommentarer innan så kan man alltid adoptera bort det, då gör man andra jätte lyckliga som kanske inte kan få barn, det kan såklart vara jätte svårt att föda ett barn och sen ge bort det men eftersom du är emot abort så är ju det ett ganska bra alternativ.. hoppas att väljer rätt och lycka till med allt!!

Kramar // Lovisa :)

Anonym
Postat 2011-01-05 kl 02:36:26

En sak du borde tänka på: Du säger att det är jätte jobbigt för dig då ingen av dina bloggläsare stöttar dig i din andra graviditet, men de flesta mammor har ingen blogg, du har din mamma, pappa, din pojkvän och säkert massa vänner som finns för dig. förlita dig inte på människor bakom en skärm och tro att de alltid kommer att stötta dig i dina problem. Lev som en normal mamma och förvänta dig inte en massa posetiv respons från som sagt bara människor bakom en skärm. Skit i vad andra tycker. Du är bra som du är Mikaela!

Emy
Postat 2011-01-05 kl 02:49:56

Mikaela, du vet väl att man kan blockera de ip-adresser man vill från att kommentera på bloggen :) hoppas du du och kelly har det bra! KRAM emy

Johanna
Postat 2011-01-05 kl 09:06:11
Blogg: http://johannalundsrom.blogg.se/

Va i hela världen är det jag läser?! -folk är ju elaka mot dig här!

Utn anledning. Folk somk klankar ner på andra mår inte så bra själva och då måste dom va elaka för att må bättre.

Skit i allt elakt som skrivs här!

Fantastiskt att du är gravid igen, lite tidigt kanske, men grattis!



Kram

Jessica
Postat 2011-01-05 kl 11:02:12
Blogg: http://jjessicafforsman.blogg.se/

Hej! Absolut inget illa menat, men jag måste börja med att säga att det är lite klantigt av er båda att du blir gravid igen. Men samtidigt förstår jag dig, har man aldrig skyddat sig så är det ju en vane sak att inte göra det. Det är som med nästan vad som helst, kanske att men alltid låser ytterdörren när man kommer hem. Jag är också emot abort, eller kanske inte emot det. Jag har inga problem med att andra gör abort, för jag tycker att alla ska ha ett eget val och om man inte vill ha kvar barnet är det självklart för mig att man ska få ta bort det. Men skulle jag själv bli gravid skulle jag aldrig kunna "döda" mitt eget barn. Jag skulle inte klara av att leva med att jag tagit bort det och jag skulle ångra mig varje dag i resten av mitt liv. Fast nu är det ju lite svårar i din situation. Jag menar du har redan en underbart söt dotter som inte är gammal alls. Och som du redan vet så är det ju jobbigt att vara gravid och bära på ett barn. Men får du hjälp och stöd av familj och vänner så tror jag att du kommer klara det, du är stark! Ett annat alternativ är ju att adoptera bort barnet, jag vet att det inte låter som den bästa lösningen. Men om man absolut inte vill göra en abort och vet att man inte kommer klara av att ta hand om barnet vet man i alla fall att om man adopterar bort det så får den det bra och en familj som älskar barnet som sitt eget.



Tycker att det är tråkigt att det finns så många idioter. Och tråkigt att du känner att du inte kan lita på oss bloggläsare. Men jag menar verkligen det när jag säget att jag tycker du är en enormt söt, stark tjej. Du klarar nog vad som helst, so keep it up girl!

a
Postat 2011-01-05 kl 13:28:07

jag kommer alltid stötta dig!!<3



hoppas du och kelly har det bra!<3kram

Anonym
Postat 2011-01-05 kl 14:26:45

Jätte många har stöttat dig från första gången när du blev gravid, och nu är du gravid igen och inte orkar med 2 barn du är ju helt knäpp att inte ha kondom...



du är 15 och har ett bra liv innan du fick Kelly!!

man skall inte ha barn när man är 15!

man måste göra si och så, och livet blir genast jobbigare för dig..

jag tycker du gjorde fel med att skaffa barn i överhuvudtaget.



Det är OMOGET av dig!!!

Stina
Postat 2011-01-05 kl 17:19:34

Gud vad elakt gjort, men jag säger såhär. Jag har själv varit med om det och skulle aldrig någonsin gjort så mot någon.

Du kan adda mig på msn eller maila mig om det är något, ALLTID!

[email protected]

M :*
Postat 2011-01-05 kl 17:36:18

Jag tycker inte du ska göra abort det känns väl att man mördar sitt egna barn då?

och du kanske skulle kunna få tvillingar när du fick kellly ju?

jag tycker du ska ha kvar barnet! :)

hur ställer man frågor till dej? (skicka på mejl hur man gör ;) )

tycker du är stark och modig och klara 2 barn! :*

Lisa<3
Postat 2011-01-05 kl 18:53:00
Blogg: http://lisaajax.blogg.se/

Vad taskigt att man utnyttjar dig!!<3 Du verkar vara en jätte bra människa som står stadigt på jorden!=) Och du tar dina egna beslut,och jag vet att du kommer att klara av det för du är en sån stark människa!!

Jag tycker att det är bra att du skriver och tar kort på när du mår dåligt eller andra saker!!<3 Det är som du säger "Din Dagbok" och folk får acceptera vad du skriver!!<3

Kram kram//Lisa<3

(Hoppas du kan lita på mig<3)

Elvira
Postat 2011-01-05 kl 18:58:15

Du är så söt Micah! :D Lyssna inte på vad alla andra säger. Jag tycker att du ska göra precis som du vill, och jag vet att många människor stöttar dig i vilket val du än gör, inklusive mig. <3 Desseutom tycker jag att du är så himla gullig, alltså att du har fint utseende. Kelly Rose kommer säkert bli jättesöt! :D <333

Mimi
Postat 2011-01-05 kl 21:01:35
Blogg: http://thedevilsangel.blogg.se/

Så elakt av henne och göra sådär, verkligen inte snällt. De är ju ditt val om behåller eller inte de andra barnet. Du är ju inte sämre person för att du tänker på Kelly, tvärtom.



Jag önskar dig all lycka som finns, du verkar vara en helt bedårande tjej som förtjänar de mycket bra.

Linnea - En Ponny Ryttare
Postat 2011-01-05 kl 21:38:45
Blogg: http://ungponnyn.blogg.se/

Jag kan inte säga att jag förstår hur du känner dig men jag kan säga att jag förstår dina känslor. Att inte kunna lita på någon är otroligt svårt. Någon som man litade på men som inte höll vad man sa till henne/honom..A, där går gränsen. Folk som hackar på dig är bara avundsjuk på hur du har det. Dom ska lägga sig i DITT liv och vad DU gör. Du bestämmer helt och hållet vad DU gör. Att du blev gravid igen kan inte du hjälpa. Det blev som ett missförstånd. Du visste inte att man kunde bli gravid så fort efter förlossningen och det är inget du kan hjälpa. Du gör som du vill och ingen kan ändra på det Mikaela. Du vet bäst vad du vill göra. Du bloggar inte för att få mest läsare, utan du bloggar för att ha en dagbok och din dagbok måste folket acceptera. Om dom hackar på dig, varför läser dom den då. Du har också ett liv och känslor. Precis som alla andra!

Gör som du vill, låt inte andra trycka ner dig. Du har ett liv precis som alla andra och DU känner dig bäst så du vet vad du vill göra med detta som hänt nu. Du vet det bästa!! Jag står faktiskt på din sida Mikaela. Även om jag inte känner dig så bra eller har följt din blogg så himla länga så tror jag att du vet det bästa själv. Vill du ha en extra hand så vänd dig till mig. Jag håller ALLT du säger. Även om hon andra tjejen sa såhär och inte höll det så är det svårt för dig att tro på mig. Men du vet bäst själv och du du känner vem du kan lita på :)

Kram Linnea !! :)

eli
Postat 2011-01-05 kl 23:39:14
Blogg: http://ellui.blogg.se/

Alltså jag tror att många lockades till din blogg pga att det står "14 år och gravid till 15 år och morsa" på blogg.se's sida och där finns det också en länk till din blogg. Folk tycker om att läsa om sånt här, unga mammor under 18 år. MEN, jag antar att flera som läser din blogg som inte läste den innan du fick kelly bara vill att du ska ha en bra blogg som dom kan läsa men kanske fullständigt skiter i om du får det jobbigt med två bebisar. Folk jävlas ju hela tiden och det är ju klart att det skulle vara ännu roligare att läsa om hur du klarar vardagen med en till bebis men du kan inte fråga dina bloggläsare vad dom tycker om saken. Behåll om du känner att du klarar det, eller tänk dig själv, skulle du vilja ha en morsa som inte hinner med att ta hand om dig? Du kanske skulle klara av det, det har jag inte sagt att du inte skulle, men det är ju ändå du som måste välja det. Vill man absolut inte göra abort så ska man ju inte göra det, men det kan vara det bästa ibland.. Men du har ju fortfarande kelly att ta hand om så det du bestämmer dig för tror jag inte du kommer ångra om du har tänkt igenom det noga.

Rebecca
Postat 2011-01-06 kl 01:26:52
Blogg: http://beccaaesselgren.blogspot.com

Hej jag har inte kommenterat din blogg innan men nu när jag läser detta tänker jag bara bullshit det är bullshit att någon ska utnyttja dig och säga vad du ska göra enda anledningen till att dom gör det är att dom vill vara som du, du är dig själv, snäll, omtänksam och stark.

Dom vill vara så stark som du är och det finns inte en ända anledning att ta åt dig någonting dumt som skrivs om dig här på denna bloggen eller någon annanstans för det är bullshit.

Och den som har utnyttjat dig har problem, det sitter nog 1000 skruvar löst i den skallen.

Och dom som inte stöttar dig kan åka till Venus för dom är inte normala om dom inte stöttar dig.

jag kan inte precis säga att jag vet hur du känner för jag har ingen aning hur svårt det är.

Du är 15år jag är 14år fyller 15 men tillbaka till saken du är bara 15år och du får göra vad du vill för du vet vad som är bäst för dig!

Och om du nu så skulle vilja prata med någon så kan du prata med mig även fall vi inte känner varann så skulle det vara kul och bra att prata ut med någon och det finns säkert 200st som kommenterat samma sak men om du vill prata eller skriva så är det bara och fråga efter telefon nummer eller så kan vi skriva på mailen..

nu låter det som om jag är helt rubbad i skallen men det är jag inte ♥

Brev vänner kan man också vara :)

okeejj nu har jag skrivit en hel roman och kommit helt bort från saken men bara så du vet stöttar jag dig till 100% och LÄGG INTE NER BLOGGEN !

Massa kramar / Beccaaa :)♥

Josse
Postat 2011-01-08 kl 23:00:08

Om du nån gång vill prata så jag e från Finland, och ingen av mina kompisar känner till din blogg så om du skulle berätta nåt för mig och jag skulle säga de vidare (fast jag skulle nog inte) så tror jag nog inte någon skulle vara intresserad, därför skulle allt stanna mellan oss. Bara ett tips, hehe (; jag tycker din blogg e jätte spännande och du e jätte fin! Hoppas allt går bra för dej,Kevin och Kelly! (och kanske ditt andra barn?) Lycka till!



Kramar från Finland :)



There's always someone who'll there for you

There's always someone who care for you

There's always someone who loves you

Be strong <3

Diana
Postat 2011-01-09 kl 19:08:40
Blogg: http://dianagimling.blogg.se/

Hej! Jag har följt din blogg nu ett tag och det är främst för att jag är så imponerad av hur stark du verkar vara. Jag beundrar dig för att du vågar dela med dig av så mycket till oss bloggläsare - det skulle jag aldrig våga. Det finns alltid idioter som förstör, men försök att inte ta åt dig. Vi är väldigt många som bryr oss och stöttar dig också.



Jag är helt säker på att om du följer ditt hjärta när det gäller det här beslutet och allt annat så kommer det att leda dig rätt - oavsett om det blir abort eller att behålla. Låt bara ingen annan övertala dig till att göra något du egentligen inte vill, för då kommer du ångra dig.



Lycka till med allting!

daniela
Postat 2011-01-12 kl 07:55:44

abort är rätten att som kvinna bestämma över sin egen kropp. det är din kropp. ett pyttelitet foster är inte en människa, men du är det. det är ditt liv. du ska göra precis som du vill.

Carin
Postat 2011-01-12 kl 22:50:47

Att lägga ut sin dagbok på nätet innebär att du låter alla läsa den och då kan de som läser ha synpunkter. En dagbok är något du borde skriva bara för dig.



Kommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar