Socialen hotar med att ta lilla Kelly!

Postat 2011-02-25 kl 15:54:55

Mina åsikter om vad jag tycker om att socialen hotar med att ta lilla Kelly. Förklarar mer i videon.
Det är så smart att videoblogga när man inte orkar skriva.
Och jag kan lägga till, jag tänker fan inte samarbeta med dom! För jag har blivit bemött på så otrevligt sätt och jag tänker stå på mig och anlita en advokat!

Ebba
Postat 2011-02-25 kl 16:03:53

Så sant! De verkar ju helt störda!

Bra att du skaffar en advokat. Hoppas det löser sig!

GirlsOfWestCoast
Postat 2011-02-25 kl 16:05:54
Blogg: http://www.girlsofwestcoast.se/

Hej,

Tänkte bara tipsa om en ny sajt för Modeller - Makeupartister - Stylister och Fotografer från Göteborg och övriga västkusten, från Halmstad i söder till Strömstad i norr.

Besök gärna sajten

www.girlsofwestcoast.se

Frida
Postat 2011-02-25 kl 16:08:04

Jag har svårt att tro att socialen säger "om du inte går med på att göra en film tar vi kelly" snarare att dom kanske måste göra en utredning annars, förstår du inte att den där filmen är det enklaste? Annars kommer det troligtvis att bli en utredning. Att det skulle vara kränkande att bli inspelad tror jagknappast, då du själv spelar in videos på dig och kelly och postar i bloggen.

Och de tänker på kellys bästa, och jag tror säkert att kelly mår bra, men de första månaderna i hennes liv är de vikigt att hon får vara med sin mamma, för den hon spenderar mest tid med under första månaderna är den hon i livet senare söker och känner trygghet till. I kellys fall verkar det bli hennes mormor. Och ett barn mår aldrig bra att växa upp med en psykisk instabil mor. Jag fick själv uppleva det, och det har gett mig men för livet.Tänk på att socialen enbart ser till kellys bästa.

Sara- Mamma till Yrla och Gravid
Postat 2011-02-25 kl 16:11:58
Blogg: http://mammatillyrla.blogg.se/

asså du e ju så jävla DUM, dom har all rätt i världen att ta Kelly om dom tycker du e en dålig mamma, och om dom tycker kelly far illa. du e 15 år å vet inte ett skit. S E R I Ö S T du borde ju ta den hjälpen dom erbjuder om d nu bryr dej om kelly. du e bara en dum snorunge som inte kan se att du inte kan ta hand om kelly

Jag igen.
Postat 2011-02-25 kl 16:13:20

VAR ÄR DIN MAMMA????????? Hon måste ju kunna hjälpa dig????

KRAM...

Åsa
Postat 2011-02-25 kl 16:13:47

Hej Micaela!

Det jag tror är att du behöver tänka på är vad du skriver, du öppnar dig för mycket för allmänheten. Och hade du vart lycklig i ditt liv, så hade du tagit av dig ringen och gått vidare. Du är så pass ung och och har mycket framför dig med Kelly, skolan och allt. Vill du lyckas så skriv inte om att du gör brännmärken osv. För då framstår du som dålig mamma!!! Hoppas allt ordnar sig men ta inte tillbaka Kevin du behöver ägna all din tid åt Kelly och inte ödsla all energi på att bråka med han. Det trycker bara ner dig ännu mer.

Risken finns att Kelly får lida för allt du skriver när hon växer upp med tanke på hur samhället är idag.

Carro
Postat 2011-02-25 kl 16:14:51
Blogg: http://ceeww.blogg.se/

Nej vad dåligt! Vad har dom liksom för anledning att hålla på sådär?!

Jag tycker synd om dig! Hoppas allt blir bra snart! :)Lycka till!

Amanda♥
Postat 2011-02-25 kl 16:15:24
Blogg: http://bymandizz.blogg.se/

Nej fy!! Hotar dom med att ta Kelly?? Gud vad dummma dom är, vad har du gjort? Nej precis INGENTING! Du har ju bara varit den bästa mamma i värden åt lilla Kelly. Dom har inget att säga till dig! :IHoppas allt löser sig Mikaela. Är på din sida i vilket fall som helst! :)

E
Postat 2011-02-25 kl 16:16:14
Blogg: http://aintsosweet.blogg.se/

Grejen är såhär, när du blir äldre kommer du få lära dig hur sånthär fungerar. De har inte gjort tjänstefel om det gått till så som du beskrivit. De har fått en anmälan som de MÅSTE ta seriöst. Det har inte med dig att göra utan de måste kolla upp de anmälningar de får in.Du går ut med att du har ett självskadebeteende och att du mått dåligt. Jag vet att det inte är ditt fel - du har blivit överfallen och vem som helst fattar att du mår dåligt. Men faktum kvarstår att man inte är stabil mentalt om man bränner sig själv med en cigg och lägger ut på internet. Även om det inte är ditt fel utan de som gjort dig illa så är det ju Kelly det här handlar om.Att du dessutom är så ung gör att de blir extra observanta, och att du dessutom struntade i en kallelse är lite som att springa när polisen går förbi: Det ser misstänkt ut. Ingen kan ta Kelly ifrån dig om du gör som de säger och inte har nåt att dölja. Men om de har misstankar har de rätt att kolla upp dig, och det tycker jag är bra. Tänk om det handlar om en mamma som faktiskt misshandlar sitt barn, då är det ju bra att de kollar noga?Nu misshandlar du inte ditt barn, men de måste fortfarande kolla lika noga. De känner inte dig och de kan inte veta hur du är, därför vill de få se med sina egna ögon. Om du inte skulle bloggat om hela ditt privatliv skulle inga bloggläsare KUNNA anmäla dig till soc, så du måste ju inse att du försatt dig i den här sitsen själv. Har du inget att dölja är det väl bara att svälja stoltheten och skicka in en film?

Elin
Postat 2011-02-25 kl 16:17:51
Blogg: http://elinpiippolainen.blogg.se/

Hoppas det blir bättre!:)

Livmoderskeppet
Postat 2011-02-25 kl 16:18:18

Snälla Micah, varför kan du inte svälja din stolthet och kämpa för Kelly genom att göra rätt för dig, dvs visa att du tar hand om Kelly? Det måste alla andra göra som har barn och ställs under utredning oavsett ålder.Skillnaden mellan dig och många andra är att de inte har en stolthet för hembesök till den grad att de hellre riskerar att förlora sitt barn än gå med på en enkel utredning som är rutin och som de antagligen har lagen på sin sida. Varför har de inte lagen på sin sida, menar du? De gör tjänstefel om de INTE utreder en anmälan där de har grund! Grund är inte att du tar illa hand om kelly utan att de måste utreda hur du mår! Inget fel med stolthet men att förlora sitt barn hellre än känna sig lite kränkt! De gör nästan ALLTID hembesök, t o m om man inte har barn!Fan så jävla synd om ett barn tas ifrån sina föräldrar för att mamman har "stolthet" och vägrar ta emot hembesök. Hoppas att kevin får dig på andra tankar.

Klara
Postat 2011-02-25 kl 16:19:28

Hej Mikaela! Vad tycker Kevin om att socialen vill att han ska få hela vårdnaden? :) Kram! Och btw så tycker jag att du är en jättebra mamma!! :D<3

Klara
Postat 2011-02-25 kl 16:19:41

Hej Mikaela! Vad tycker Kevin om att socialen vill att han ska få hela vårdnaden? :) Kram! Och btw så tycker jag att du är en jättebra mamma!! :D<3

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 16:22:15

förstår att soc kan vara kränkande och läskiga och hota med skit, och man hör skräckhistorier om dom titt som tätt, men det enda dom vill är att se till att kelly har ett bra hem. bra att du skaffade advokat dock. men ändå tycker jag att du borde samarbeta med dom, annars spelar du dom rätt i händerna. om du inte samarbetar får dom anledning att ta hårdare tag. det kallas för skrämseltaktik. förövrigt behöver du hjälp även om du inte erkänner det. även om det bara är någon utomstående som du kan prata med regelbundet, även om det ordnas genom soc.

Elli
Postat 2011-02-25 kl 16:22:25
Blogg: http://ryttarnas.blogg.se/

Fy vilken jobbig situation! :( Antagligen är det effektivast att du gör dendär j'vla filmen. Men det är ju så himla fel! JAg tycker iallafall att du verkar ta jättebra hand om kelly <3

Stå på dig, och glöm inte att du måste få bli arg ibland!

det du
Postat 2011-02-25 kl 16:23:12

men vad fan, hur mår kelly bra hos en person som är så sjuk som du, du går runt och fucking bränner dig själv när då bråka med någon, snart börjar du kanske bränna kelly ist. jag hade inte velat ha dig som mamma!!!

Smurvelmurvelsmurfen
Postat 2011-02-25 kl 16:31:14
Blogg: http://smurvelmurvelsmurfen.blogg.se/

Som flera andra skrivit handlar det bara om att de vill se att du kan ta hand om Kelly. Har de fått en anmälan måste de följa upp den. Om du kan ta hand om Kelly på ett riktigt sett har du ju förmodligen inget att oroa dig för?

De vill bara se till att Kelly får en bra uppväxt, och de tar anmälningar på allvar vilket är bra. Det finns ju faktiskt en hel del ute i samhället som inte kan ta hand om sina barn.

olle
Postat 2011-02-25 kl 16:31:57
Blogg: http://olle.blogg.se/

Dina föräldrar och kevins föräldrar ha väll pengar att hjälpa er

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 16:35:36

KAN DU INTE FÖRKLARA HUR DINA FÖRÄLDRAR STÄLLER SIG TILL DETTA OCH RESONERAR?

Nikolina
Postat 2011-02-25 kl 16:36:44
Blogg: http://sverigesvarstanikolina.blogg.se/

Tycker om din blogg , det gör jag. Och du har gjort mkt bra för din dotter och era liv verkar precis som vilken som helst med sitt första barn. Det jag vill säga är detta, som jag förstod det så valde du själv att blanda in socialen. För du ville ha hjälp. Här gör du bort dig otroligt. Har man en gång släppt in socialen så får man inte bort de. Låt de göra sin utredning, du har inget att oroa dig för . men nästa gång så tror jag inte du blandar in de igen ! Puss Puss

Jenn
Postat 2011-02-25 kl 16:38:54

Du har ju själv valt situationen. Du försöker få ett omöjligt förhållande att funka, du mår dåligt och skadar dig själv. Du verkar inte se till Kellys bästa. Hur tror du Kelly mår, när hon blivit äldre, om att du skadar/t dig själv? Hon kommer må minst lika dåligt. Du är självisk. Du tänker bara på dig själv. Du är inte stabil eller mogen att ta hand om ett barn!

josefine
Postat 2011-02-25 kl 16:39:46
Blogg: http://wakkamala.blogg.se/

alltid tyckt du varit duktig och så innan men detta videoinlägg är ju bara korkat? för om du inte har något att dölja kan du göra den där jävla filmen, det låter bara fel så nu förlorade du mitt förtroende :D

Mariah
Postat 2011-02-25 kl 16:41:30
Blogg: http://cheeese.blogg.se/

Låter väldigt fel det där, alltså med socialen... ! <3

I was born this way
Postat 2011-02-25 kl 16:43:38

Men säg till att du blir illa bemött. ''Lite emot socialen'' gumman? Kolla ditt senast blogginlägg. Du HATAR socialen, nänä. Kelly har det jättebra hos en mamma som gör brännmärke på sig själv. Förlovar sig och skiljer sig 5 dagar efter. Hur seriöst? Och att de säger saker du tycker är fel. MEN SÄG DET TILL DEM. Du har en sån stor käft att säga att du inte gillar dem till oss, men säg din åsikt till dem ist!? Ååååååh du är så dum i huvet.

Katri
Postat 2011-02-25 kl 16:49:41

En advokat?! Som du ska prata med soc via? HAHAHAHAHA! Tror du att du är med i nån amerikansk film eller? :D Get a grip och inse att soc inte arbetar för sin egen skull utan för barnens skull. Har du inget att dölja är det väl bara att ställa upp på filmen. Eller just ja! Du tyckte att det kändes kränkande. Vem vill bli kränkt egentligen? Då är det bättre att riskera omhändertagning av sitt barn.Och nej, har det gått till så som du säger har inte soc begått nåt tjänstefel alls. De har begått lika mycket tjänstefel som kassörskan på ica gör när hon tar betalt för det du köpt.Till alla 14-åringar som kommenterar här: prata med era föräldrar och be dem förklara hur soc arbetar. Det är väldigt sällan de är helt ute och cyklar. Mer ofta nån wt-morsa som drar sin fläckfria snyfthistoria om hur soc förstört liv och splittrat familjer. Soc är till för att HJÄLPA, inte stjälpa. För tillfället är det Michizzzzh som ställer till det för sig själv genom att bete sig som den vrånga fjortis hon är.

Nicole
Postat 2011-02-25 kl 17:01:49
Blogg: http://Har ingen alls.

Du är ju för fan värdelös. Har dom fått in anmälningar på att du gör fel så kollar dom ju såklart upp det. Dom kollar nog tillochmed in din blogg!Och vad får dom se? Två föräldrar som går och blir ihop och gör slut var och varannan dag? Vad tror du dom tänker? Att du är kapabel till ett barn? ALDRIG.Du är 15 år. 15 år! Man ska inte ha ett barn då, och om man nu ska ha det så ska man kunna bevisa att man kan ta hand om barnet på rätt sätt och varför då kämpa emot videon dom vill ha?

Tror du inte dom blir ännu misstänksammare då?Och "hon är det enda i mitt liv?" du har för fan inte ens tagit av dig vigselringen, du gjorde upp värsta scenen för en förlovning som ni bröt inte ens en vecka efter? Vad ska det vara för förebild till henne?Och tror du hon vill när hon blir äldre att alla kan sitta och googla hennes namn och få upp hur många träffar som helst? Även om du raderar den här bloggen så är det ändå många som kopierat och skrivit om henne, hur tror du det kommer kännas då?Håller helt med socialen, kanske lite stark att gå så långt att dom tar ungen utav dig men dom är utbildade och kan nog faktiskt se hur hennes framtid kommer att bli om hon bor kvar med dig. Dom skulle nog inte direkt hota med det om dom inte var säker på att det skulle funka. Se det kanske som en lösning istället. Vem fan går och föder en unge och en månad senare är gravid igen?Vad ger du . Redan där. För bild till socialen? Blir så less på dumma oansvariga unga nu för tiden! TÄNK PÅ FRAMTIDEN.Och en advokat? Bull shit. Vad ska han göra? "Hej, jag försvarar en liten flicka som blev på smällen när hon blev 14 och nu inte vill göra en film till soc och blir lite depp utav hembesök....".. HAHA, Dagens skämt.Och soc skulle aldrig göra något tjänstefel, läs kommentaren utav Katri.. Det stämmer! IQ fiskmås eller vad?Fyfan vad less jag blir, nu tror jag att jag har kunnat uttrycka mig tillräckligt för att du ska förstå elller ska jag komma med en ny kommentar? Det skulle inte alls vara för fel och se vad jag får för svar?!

Hanna
Postat 2011-02-25 kl 17:03:11

Jag tycker det är fel att dom är kränkande och att dom hotar dig. För jag tycker att du är en jättebra mamma, och du är ju ändå bara 15!

Socialen pratar ju om att dom vill barnets bästa, men kelly kommer ju inte precis må bättre av att hon inte bor hos sin egen mamma?!

Och alla som som skriver elaka kommentarer borde skaffa ett liv och inte ödsla tid genom att skriva nedlåtane saker om andra.Lycka till!<3

Väx upp, snälla. Mogna!
Postat 2011-02-25 kl 17:06:27

Haha, du är så naiv. Kontakta en advokat? Vi lever i Sverigen, inte USA if you haven't noticed. Du är så naiv att detta bara styrker Socialens misstankar om att du inte är lämplig som mamma, du är för ung och naiv! De gör inte detta i ren konspiration som du verkar tro. Du förstår uppenbarligen inte hur systemet fungerar och att du ändock kommer lindrigt undan nu med tanke på ditt beteende.

Nu får du fan växa upp din snorboll!

madde
Postat 2011-02-25 kl 17:10:48
Blogg: http://maddemamma.blogg.se/

Man ser här så ung du är..socialen och lagarna där kring är till för att HJÄLPA barn att RÄDDA barn som potentiellt far illa. De tar inte barn hur som helst utan allt de gör är att säkra så att barn har det bra känner du inte själv att det är bra?

Låt de filma och granska bara Du kan visa att du kan ta hand om ditt barn kommer de aldrig ta henne ifrån dig!

olle
Postat 2011-02-25 kl 17:13:29
Blogg: http://olle.blogg.se/

är det inte kevins ansvar.vad gör kevin på dagarna.plugga han eller jobba han.

KEVIN SER UT ATT VARA UNG FÖR ATT VARA 18ÅR.ÄR HAN KORTVÄXT.KEVIN FÅR VÄLL FÖRSÖRJA DIG OCH KELLY.

Sara
Postat 2011-02-25 kl 17:14:08

Jag håller med dig!!!!!!! Jag stöttar till 1000000 när det gäller detta och mycket annat!!!! Kram<3

Syyynd
Postat 2011-02-25 kl 17:14:15

så sjukt knäpp socialen är.. det är många som tkr det oxå =(

hoppas allt löser sig jag tycker att du har rätt och du är en bra mamma so bara är 15 som jag! kram <3

Advokaten
Postat 2011-02-25 kl 17:14:39

Vet du vad, jag är säker på att du kommer bli en pissadvokat om du ens kommer in på juridikutbildningen vilket jag inte tror. För det första, jag går juridik och det var ett jävla helvete att komma in, man måste har asbra betyg vilket du antagligen inte har för att ditt meritvärde är 160. Jag kämpade för att komma in på utbildningen i hela gymnasiet. Tror inte att du har orken till det. För det andra så vet du inte ett skit om lagen. Soc har lagen på sin sida, vet du varför? Därför att de måste utreda en anmälning och gör de inte det bryter de mot lagen. Att skita i soc och lägga ut massa videoklipp gör inte saken bättre. Du verkar nästan vela att de tar Kelly ifrån dig! Gör det jävla videoklipp om du vill ha din docka/din dotter(!) kvar. Är säker på att du kommer att sluta som kommunarbetare/gräsklippare.

LINN
Postat 2011-02-25 kl 17:16:49
Blogg: http://linn.blogg.se/

Till alla 14-åringar som kommenterar här: prata med era föräldrar och be dem förklara hur soc arbetar. Det är väldigt sällan de är helt ute och cyklar. Mer ofta nån wt-morsa som drar sin fläckfria snyfthistoria om hur soc förstört liv och splittrat familjer. Soc är till för att HJÄLPA, inte stjälpa. För tillfället är det Michizzzzh som ställer till det för sig själv genom att bete sig som den vrånga fjortis hon är.

Till alla 14-åringar som kommenterar här: prata med era föräldrar och be dem förklara hur soc arbetar. Det är väldigt sällan de är helt ute och cyklar. Mer ofta nån wt-morsa som drar sin fläckfria snyfthistoria om hur soc förstört liv och splittrat familjer. Soc är till för att HJÄLPA, inte stjälpa. För tillfället är det Michizzzzh som ställer till det för sig själv genom att bete sig som den vrånga fjortis hon är.

Till alla 14-åringar som kommenterar här: prata med era föräldrar och be dem förklara hur soc arbetar. Det är väldigt sällan de är helt ute och cyklar. Mer ofta nån wt-morsa som drar sin fläckfria snyfthistoria om hur soc förstört liv och splittrat familjer. Soc är till för att HJÄLPA, inte stjälpa. För tillfället är det Michizzzzh som ställer till det för sig själv genom att bete sig som den vrånga fjortis hon är.

Till alla 14-åringar som kommenterar här: prata med era föräldrar och be dem förklara hur soc arbetar. Det är väldigt sällan de är helt ute och cyklar. Mer ofta nån wt-morsa som drar sin fläckfria snyfthistoria om hur soc förstört liv och splittrat familjer. Soc är till för att HJÄLPA, inte stjälpa. För tillfället är det Michizzzzh som ställer till det för sig själv genom att bete sig som den vrånga fjortis hon är.

Till alla 14-åringar som kommenterar här: prata med era föräldrar och be dem förklara hur soc arbetar. Det är väldigt sällan de är helt ute och cyklar. Mer ofta nån wt-morsa som drar sin fläckfria snyfthistoria om hur soc förstört liv och splittrat familjer. Soc är till för att HJÄLPA, inte stjälpa. För tillfället är det Michizzzzh som ställer till det för sig själv genom att bete sig som den vrånga fjortis hon är.

Till alla 14-åringar som kommenterar här: prata med era föräldrar och be dem förklara hur soc arbetar. Det är väldigt sällan de är helt ute och cyklar. Mer ofta nån wt-morsa som drar sin fläckfria snyfthistoria om hur soc förstört liv och splittrat familjer. Soc är till för att HJÄLPA, inte stjälpa. För tillfället är det Michizzzzh som ställer till det för sig själv genom att bete sig som den vrånga fjortis hon är.

Till alla 14-åringar som kommenterar här: prata med era föräldrar och be dem förklara hur soc arbetar. Det är väldigt sällan de är helt ute och cyklar. Mer ofta nån wt-morsa som drar sin fläckfria snyfthistoria om hur soc förstört liv och splittrat familjer. Soc är till för att HJÄLPA, inte stjälpa. För tillfället är det Michizzzzh som ställer till det för sig själv genom att bete sig som den vrånga fjortis hon är.

Till alla 14-åringar som kommenterar här: prata med era föräldrar och be dem förklara hur soc arbetar. Det är väldigt sällan de är helt ute och cyklar. Mer ofta nån wt-morsa som drar sin fläckfria snyfthistoria om hur soc förstört liv och splittrat familjer. Soc är till för att HJÄLPA, inte stjälpa. För tillfället är det Michizzzzh som ställer till det för sig själv genom att bete sig som den vrånga fjortis hon är.

LINDA
Postat 2011-02-25 kl 17:17:45

mikaela de behöver ej gå till domstol de kan typ omhänder ta henne då kommer de till dig med domstolsbeslut de gör sånt utan dit medgivande de kan göra det just nu. o då kommer de till dig med polis o bara hämtar henne o du kan inte göra ett skit...

LÅT DE FILMA. DET E VÄL BÄTTRE DET ÄN DE TAR KELLY.

OCH JAG BLIR FÖRBANDAD FÖRLÅT MEN VARFÖR GÖR INTE DIN MAMMA NÅGOT ELLER KEVINS MAMMA NÅGOT??????????????

JAG VILL VETA SNÄLLA SVARA PÅ DET FÅR TYVÄRR ONT I MAGEN... o skriv inte ditt liv på din blogg tyvärr e det så. DE KOLLAR DIN BLOGG SPARAR DINA INLÄGG SÅ SÅ SÄTT HAR DE BEVIS PÅ ATT DU MÅR DÅLIGT O DINA INLÄGG PÅ DIN BLOGG SOM DE SPARAR DET E BEVIS NOG ATT TA KELLY. DE VISAR DE TILL DOMSTOLEN O PÅ SÅ SÄTT HAR DE BEVIS ATT DU INTE E KABABEL URSÄKTA ORDEN. MEN SÅ SOCIALEN... ÄVEN OM DU E BRA MAMMA SOM VI TYCKER. MEN MAN KAN EJ SKRIVA VAD SOM HELST OM SIG SJÄLV. MAN KN EJ SÄGA VAD MAN VILL TILL SOC. PSYKIOATER BUP OSV ÄVEN OM DE HAR TYSTNADSPLIKT SER DE KELLY PÅVERKAS FÅR DE BRYTA MOT DET. SÅ SNÄLLA FÖR KJELLYS BÄSTA SKYDDA DIN BLOGG. MARKERA DINA BILDER MED DITT NAMN. SKRIV INTE HUR DU MÅR... SKRIV BARA OM HENNES UTVECKLING HUR DET GÅR HEMMA I SKOLAN OSV. MEN EJ OM DU MÅR DÅLIGT . OK.. ANNARS TYVÄRR SÅ KOMMER DET INTE GÅ BRA FÖR ER. KRAM

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 17:19:09

O MIKAELA DU HAR EN ADVOKAT. SOC HAR EN ADVOKAT. MEN KELLY HAR EN EGEN ADVOKAT MED SOM SOC ANLITAR DE JOBBAR FÖR KELLYS BÄSTA O DÅ HAR INTE DU ELLER SOC NÅGOT O SÄGA TILL OM. MEN OFTAS E DE PÅ SOC SIDA BARA SÅ DU VET DEM MED GLÖMDE SKRIVA DET KRAM LINDA FÖRLÅT VILL EJ LÅTA HÅRD. MEN DET FUNGERAR SÅ, HAR KOMPISAR SOM VARIT I DIN SITUATION

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 17:25:46

Förstår du inte att ju mindre du samarbetar desto större risk är det att soc tar ifrån dig ditt barn. Vad är dte för fel att dom filmar dig när du är med Kelly? Det är väl bättre det så ser dom om du är kapabel till att ta hand om henne.

Sandra
Postat 2011-02-25 kl 17:26:15

Gör som de säger. Kan du ta hand om Kelly så kommer de ju att se det då, om du inte kan det så är det för hennes bästa. Finns alldeles för många tonåringar idag som kunde ha fått det bättre idag om soc hade gripit in. Vill du att hon om 10 år ska vara med i någon dokumentär där hon säger att hon inte fattar att soc aldrig ingrep på allvar? Detta alltså om det visar sig att du är för ung för att ha barn. Som sagt, visar du dem att du kan ta hand om henne så kommer de ju aldrig ta henne ifrån dig. Sluta tänk på dig själv och tänk på Kelly istället.

Cecilia
Postat 2011-02-25 kl 17:30:33
Blogg: http://calatalo.blogg.se/

Haha så ironiskt. Du kan inte ställa upp med att bli filmad när du tar hand om Kelly åt soc, men sen typ dagen efter gör du ett video-inlägg med dig och Kelly.. Du filmar ju dig själv hela tiden, vad är det för fel att göra det för Kellys skull då?

Mamma till fem
Postat 2011-02-25 kl 17:31:30
Blogg: http://aquamarine78.blogg.se/

Som mamma till Kelly och som en bra förebild så bör du ställa upp på deras krav.Dom vill se att du kan och är mogen till att ta hand om Kelly.

Och jag vet att soc ingriper inte utan anledning.

Du gör rätt i att samarbeta med dom,för ju mer du går emot deras krav desto mer går dom åt dig!!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 17:32:00

Som om du har råd med en advokat....

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 17:32:52

Snälla, låt henne vara! tror ni det hjälper att ni sitter och skriver att hon e dum i huvudet och att hon är sjuk och massa lägg ner!Michaela, stå på dig!!

Du är en jättebra mamma och förtjänar inte att förlora Kelly..

Malin
Postat 2011-02-25 kl 17:43:36
Blogg: http://mollllan.blogg.se/

nått bra att säga till socialen som vill filma dig. Dom kan inte filma dig om du inte vill bli filmad, det har kommit in en ny lag på det... man måste fråga personen som ska bli filmad eller fotad innan man blir det, dom har ju frågat dig, och du sa nej, så dom kan ju bara lägga ner! dom kan inte tvinga dig att bli filmad! that's it! och dom kan häller inte hots med att ta Kelly!? asså vad håller dom på med!? / Kram på dig Mikaela! <3

Emmy
Postat 2011-02-25 kl 17:44:06
Blogg: http://missiismee.blogg.se/

Du har helt rätt till din egna åsikt, men låt Soc ingripa?

Det enda dom ska göra är ju faktiskt att titta på hur du är med Kelly, och det är ju inte så konstigt. EGENTLIGEN, när du och Kevin brekar hela tiden.

Dom kanske tycker det går ut över henne, isåfall är det ju bra, eller hur?

Men ta hand om dig, och tänk nu på Kellys bästa, vilket du gör såklart, men låt dom göra dokumnetären!

Kram till dig!

majko
Postat 2011-02-25 kl 17:47:26

alla som har kommenterat elaka saker ovan!!!

ni kanske inte har varit med om ngn inblandning i vad soc gör för om ni skulle de så skulle ni veta att de är hemska, bryr sig inte ett skit om folks kännslor! de är regimen rättare ut sagt!!

Ronja
Postat 2011-02-25 kl 17:47:38
Blogg: http://aldrigstarknog.blogg.se/

Du kanske inte ska säga att dom gör tjänstefel utan att ha några konkreta exempel att komma med? Din åsikt om vad de gör som är tjänstefel behöver inte betyda att de GÖR tjänstefel?O vadå "det räcker nu"? du skaffade Kelly, du får ta ditt ansvar och växa upp. Allt handlar inte om dig! sen kan man ju undra om du skriver allt det här och verkar väldigt omogen bara för att få uppmärksamhet? Men helt ärligt om det är så är det väl kanske bäst att lägga av med det?

Matilda
Postat 2011-02-25 kl 17:53:07
Blogg: http://matildakarsson.blogg.se/

Klart socialen lägger sig i. Du är 15 år, minderårig. Då måste socialen göra hembesök och sånt för att se hur Kelly har det. Hur jävla jobbigt kan det vara att göra en video? Om du inte gör den videon så tror dom ju så klart att du har något och dölja. Är det inte bara lättare och göra det..? Så slipper du dra in advokat och sånt. Tänk på Kelly också!

Issa
Postat 2011-02-25 kl 17:53:33
Blogg: http://rememberthiis.blogg.se/

Ärligt talat du verkar inte psykiskt stabil, och på senaste tiden märks det verkligen att du själv bara är ett barn, precis som Kelly. Du verkar bara se dina egna behov och hur du mår. Jag tror absolut inte att du vill Kelly något illa, men att hålla på såhär gör det inte lättare för henne och det hjälper inte henne alls. Samarbeta och visa att du är en bra mamma istället för att sitta och skriva omogna blogginlägg om hur mycket du hatar Soc. Det verkar mer vara du som är otrevlig. Alla på Sc är olika, det är helt vanliga människor, och dem jobbar där för att dem vill hjälpa. Du verkar tro att alla vill dig illa, men öppna ögonen istället och se att så inte är fallet. Om du vägrar samarbeta gör du allt så mycket svårare för dig, och inte minst för Kelly, och det är ju faktiskt henne allt detta handlar om, inte bara om dig.

Jenny - livet med en mini leopard
Postat 2011-02-25 kl 17:54:13
Blogg: http://mrsjenny.blogg.se/

Hur ska du ha råd med en advokat? Dessutom tror jag inte att någon advokat kommer ta sig an ditt fall då socialen har alla lagstöd att omhänderta Kelly.Låt socialen rota igenom hela ditt liv om det så behövs, om du nu inte vill bli av med Kelly. Jag har låtit dom rota så mycket de ville, bara jag fick behålla mitt barn.

Lotta - www.fotolotta.blogg.se
Postat 2011-02-25 kl 17:54:14
Blogg: http://fotolotta.blogg.se/

Nejdå, du har iiingen anledning att mista Kelly, du är bara en 14-årig mamma som inte kan gå i skolan, pappan till barnet tar inte hand om det och du gör en massa brännmärken etc. av depression. Ingen fara, de kommer ABSOOOOOLUUUUUT inte ta Kelly ifrån dig?Att du inte bara inser hur jäkligt patetisk du är just nu.

Tyck att jag är "elak". Men det är MIN åsikt.

CARÅ
Postat 2011-02-25 kl 17:54:50
Blogg: http://bananapoweer.blogg.se/

Snälla, stäng av musiken när du videobloggar.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 17:55:45

Du förstår väl att dem måste göra detta för Kellys skull? kolla allt du skrivit i bloggen, du verkar inte psykiskt stabil direkt. Och för Kellys skull MÅSTE dem göra detta! förstår du inte att detta handlar om kelly? sluta vara så självisk, "jag vill inte bli filmad", nej men det är inte för din egen skull du ska göra det, för kellys!Omogen videoblogg som knappast lär vara till någon hjälp om soc ser den, tvärtom!

Karolina
Postat 2011-02-25 kl 17:56:21

Håller med dig till 100%! Dom är ju helt störda, bra att du anlitar en advokat! Stöttar dig till 100%, stå på dig Mikaela! kram

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 17:56:53

Dum film? alltså detta visar ju hur himla omogen du är! Du gör inte filmen för din skull, utan för Kellys skull.

Anna <3<3
Postat 2011-02-25 kl 17:57:36
Blogg: http://modebloggerskor.blogg.se/

Min mamma kommer från soc (men inte från samma kommun som hjälper dig) men jag har förklart för henne om din situation och hon säger att de bara vill filma för att de ska se att du ger kelly närhet och se så att du gör rätt med henne och kan tyda hennes språk. Så låt de bara göra de, och om de skulle ha rätt med att du inte är en bra mamma och de tar Kelly från dig, är det inte bästa att de gör det då? för du vill väl bara Kellys bästa? men jag hoppas verkligen att du kommer få behålla Kelly. <33// Anna :)

hh
Postat 2011-02-25 kl 17:57:37

Varför i hela friden är du så vansinnigt korkad och stretar emot en FILM?? Fattar du att det du gör (motarbetar socialen) på riktigt kan göra så du mister Kelly!!! Vakna upp och var inte så fruktansvärt naiv!!! Förlåter du dig själv om du mister Kelly bara för att du inte ville visa socialen ATT du fixar det! Klart du fixar att sköta henne men det är det du ska bevisa för socoalen ATT du kan göra. Alla gånger du bråkar med dem gör dig till en sämre vårdnadshavare. Socoalen är till för att hjälpa - inte stjälpa. ...och de har sina regler att gå efter. Skärp dig nu så länge du kan - snart kan det vara för sent!...och så en liten fråga; Var är din mamma??? Ställer hon inte upp (och använder hjärnan) för sitt barn och barnbarn? Du är fortfarande ett barn och det är hon som bestämmer över dig ännu i några år!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 17:59:48

"Jag har inte gjort något.." PRECIS! Det som är felet, du gör allt annat än det du borde verkar det som.Och om du inte har något att dölja, GÖR FILMEN! Låt dom utreda. Har du inget att dölja, är en bra mamma mm borde det inte vara några problem, eller hur?

Fixar du en advokat så kommer dom tro att du inte kan, att du är så rädd att bli av med Kelly. Då jobbar dom hårdare och kommer att ta henne, garanterat.Är man en bra mamma så behöver man inte vara rädd och vara emot.

Så du är uppenbarligen rädd för du vet att du gjort mycket dumt.

Sara
Postat 2011-02-25 kl 18:00:43
Blogg: http://formoonkeys.blogspot.com

Man kommer till en punkt i livet då man gör allt för att ens barn ska må bra. Alltså; vill de filma, låt dem! Skit i dig själv och tänk på eran dotter.

Annika
Postat 2011-02-25 kl 18:07:45
Blogg: http://annikastromberg.blogg.se/

Det bästa du kan göra är att låta dom göra den filmen, eller att du ska göra den, förstår att det kan vara ett tufft beslut med tanke på att du tycker att folk kommer med dumma anmälningar, men gör det för dig och kelly. Socialen är oftast inblandad i unga föräldrars liv med ett barn, med tanke på att man är så ung. En bekant till mig blev nyligen av med sitt barn som bara är ett halv år, för att socialen hade fått in anmälningar om att hon hade missköt sitt barn (vilket så inte var fallet), så dom tog barnet ifrån henne, utan att gå in i deras liv och kolla hur det verkligen var. Så gör filmen, och visa att du kan ta hand om henne, det bästa för både dig, kelly och kevin är ju att ni har delad vårdnad. Så tänk igenom ditt beslut noga. Vet många som har fått gjort liknande saker, och det har visat sig att alla anmälningar var skitsnack, så gör det bästa och stå på dig som mamma.

Hoppas iallafall att det löser sig på bästaste sätt för dig.

Mikaela
Postat 2011-02-25 kl 18:16:31
Blogg: http://miikaelastromberg.blogg.se/

Men dina/kevins föräldrar? Kan inte dom göra något?

Och jag tror inte soc skulle ta ditt barn för att dom inte får filma.. men utredning. Ja, det gör dom garanterat.

Hannah
Postat 2011-02-25 kl 18:17:04

Som jag har sagt en gång förut så SJUKA MÄNNISKOR! Om ni inte gillar vad Mikaela skriver så bara klicka bort bloggen, det kanske låter svårt för er som har en p-s-y-k-i-s-k- s-t-ö-r-n-i-n-g att dra den lilla pekaren till det röda krysset och klicka, men det är faktiskt inte så svårt.

NI betyder inte allt, ni måste inte göra er hörda i en kommentar bara för att ni tycker något. Det är så jävla synd om Micha, och ni tror att ni vet allt men faktiskt så är de flesta av er YNGRE än Mikaela, så egentligen är det NI som borde mogna lite, för mogna människor skriver absolut inte sådana elaka kommentarer. Tror ni inte att Micha tänker på Kelly? Det är ju Kelly allt kretsar kring! Hon vill behålla sitt barn och hon har all rätt att känna sig kränkt om någon skulle filma henne i hennes privatliv.

Gör som du vill Micha, det kommer att gå bra <33

Rebecca
Postat 2011-02-25 kl 18:17:54

Min mamma jobbar på soc och har jobbat där i över 25 år. De tar aldrig ifrån ett barn för att de "misstänker" att det far illa, eller för en anmälning. De gör allt för att barnet ska få stanna hos sina föräldrar. Det kanske känns som en hotfull situation där det känns som om du riskerar att förlora Kelly, men jag tror som mest att du kanske kommer få extra hjälp eller att de begär att du går hos en psykolog osv.När man blir mamma måste man mogna, du måste svälja stoltheten, det kommer du behöva göra många gånger under ditt liv. Det är INTE ett underlag att bli utredd av socialen, se istället det här som en möjlighet att bevisa dig själv som mamma för alla läsare, och för socialen.Det krävs ganska mycket för ett barn att bli fråntaget, men socialen har en skyldighet att säga till dig att det kan hända.Det är jobbigt att vara 15, det är den jobbigaste åldern och det håller MÅNGA med om. Att allt annat händer samtidigt gör det ännu jobbigare kan jag förstå... men du måste sluta se det dåliga med socialen och se vad det kan ta dig. Jag var själv ganska lik dig som 15åring, man kände att man var tvungen att försvara sig själv mot alla, skydda sig själv mot alla tänkbara hot osv, men samtidigt lämnade jag ut jääävligt mycket om mig själv på nätet. Det viktigaste i den här situationen är dock Kelly, det är henne du ska försvara, inte dig själv. Försvara Kelly genom att svälja din stolthet och visa att du är mogen och redo att uppfostra ett barn.Sabba inte chansen att bevisa dig själv.

CHarina
Postat 2011-02-25 kl 18:24:36

De kommer bara att bli jobbigare för dig om du skaffar en advokat.

Advokater kan inte göra så mycket åt att SOC vill kolla hur KELLY mår, för att det är det viktigaste just nu.

SOC har rätt att kolla upp dig hur mycket de vill och en advokat kan inte göra speciellt mycket åt det, bara så du vet.

Och som någon annan skrev tidigare, om du nu inte har något att dölja så kan de ju lika gärna spela in?

In mina öron låter det bara misstänksamt att du inte vill bli filmad när du kan spela in hur många videobloggar som helst.Tar du verkligen hand om Kelly? För om du gör det så är det väl inga problem att bli filmad?

Ellie
Postat 2011-02-25 kl 18:30:28
Blogg: http://nattstad.se/biigdeal

jag blir så trött på dig, du klagar att du inte har gjort något så att de kan ta Kelly ifrån dig! Vafan du bränner dig med cigg när du och kevin bråkar och du öppnar din käft om samhället för mycket! Starta en ny blogg, skriv om ditt liv och om kelly. Ta av dig förlovningsringen, gå vidare med ditt liv, sluta häng upp ditt liv på Kevin och allt skit runt omkring! Du borde bara spenderar dina dagar med att plugga och ta hand om Kelly på bästa sätt! Men du klarar inte ens det, sluta tänk på dig själv så jävla mycket och börjar tänk på vad Kelly behöver!! Du är 15 år och jag har sett många andra tjejer i samma ålder som klarar sig utmärkt, men du förtjänar inte att få behålla Kelly. Hon behöver en trygg och bra uppväkt, vart är din mamma egentligen?! Har hon ingen jävla hjärna!? Till och med hon borde inse att du inte är mogen för ett barn! Du beter dig som ett helt gäng fjortisar, så pinsamt. STACKARS KELLY!!!!

ida
Postat 2011-02-25 kl 18:31:01

snälla, förstår du inte att detta inte handlar om dig. Det handlar om ditt barn. de har fått in en anmälan som de ska utreda. Det handlar inte om att göra ditt liv surt eller kränka dig. sluta va en sån egoist.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 18:31:59

Hahahaha! Dom kommer ta ditt jävla barn! :D

Tina
Postat 2011-02-25 kl 18:33:10

Tycker det är kränkande att man måste bevisa via en film att man tar bra hand om sitt barn. Bara för att man mår dåligt behöver man inte vara en dålig mor till sitt barn! Herregud, förstår varför du inte vill börja filma just för att DOM vill det. Varför ska du behöva bevisa på ett sånt sätt bara för att du varit med om jobbiga saker samt är ung!Man Kan vara en bra mor till sitt barn ändå. Kram på dig.

Sara
Postat 2011-02-25 kl 18:33:22

Nu är det dax att växa upp. Du är inte 15 år längre. Du är MAMMA. Samarbeta med socialen är det bästa du kan göra i den här situationen - för Kellys skull. Vill soc ta Kelly så spelar det ingen roll om du har advokat. Glöm inte att Soc är en myndighet.

10 år och hoppas hon kan hjälpa...
Postat 2011-02-25 kl 18:39:41

Vi finns för dig, vad du än tror. Vi ler mot dig, vad du än gör.

Vi står vid din sida, hur fucking elaka dom än är.

Bry dig inte, Mikaela, vi gillar dig för den du är!

Sooki
Postat 2011-02-25 kl 18:42:10

Asså SERIÖST ta deras hjälp. De har fått in en anmälan för helvete! De gör sitt jobb. Du måste sluta vara en sån jävla barnunge som inte klarar kritik. Om du nu inte har något att dölja så gör du ju bara en stor grej av det här för att jävlas. Du är inte mogen för att ha ett eget barn. Du kan ju fan knappt ta hand om dig själv! I det här fallet är det INTE bättre för barnet att vara med sin riktiga mamma. Du kommer bara skada henne.

Nillan
Postat 2011-02-25 kl 18:45:24

Hej

Jag har förljt din blogg ett tag

Jag tycker du och Kevin ska samarbeta med soc för dom kan ta Kelly från dig tom i avvaktan på utredning..

Filmen dom vill göra är ju en utredningsfilm som faktiskt filmar er under ett ex antal timmar dagar, detta för att se hur ni tar hand om Kelly, vilket inte kan ske under ett hembesök.. man filmar under en längre tid för att se om orken kraften möjligheten att lösa problem..

Om du inte har något att dölja skulle du göra filmen så fort som möjligt, så har du det sen ur världen, det är ju bara ur utredningssynpunkt den görs och sedan utvärderas era handlingar av psykolog , soc, etc allt för Kelllys bästa, men soc måste utreda anmälningar så är det bara, de är bara att gilla och göra som dom säger och du dom kan bara hämta Kelly.Själv ung mamma..

Socionom studerande
Postat 2011-02-25 kl 18:56:42

Nu är det ju så att direkt när soc. får in en anmälan om att barn kan fara illa så har de MAX 3 månader på sig att göra en utredning (just för att det handlar om barn). det verkar ju som många läsare har anmält dig :O? o då måste dom ta det allvarligt. kom ihåg att soc. står på de svagas sida i samhället som exempelvis barn. dom gör sitt jobb och måste ställa lite krav som att göra hembesök eller så för att garantera att barnet växer upp i en "bra" miljö =) hela socialtjänsten bygger på sammarbete med individen, så lyssna på vad de säger för de finns där för att hjälpa dig och ditt barn. =)

massoravelin♥
Postat 2011-02-25 kl 18:57:40
Blogg: http://massoravelin.blogg.se/

Hej ! Haft en bra dag ?! :)♥

Helle
Postat 2011-02-25 kl 18:59:01

Det är ju så att alla anmälningar som socialen får in som rör oro för ett barn måste utredas. Jag har själv blivit utredd då jag mådde dåligt förra året och låg inlagd på psyk en vända. De vill bara se att Kelly blir väl omhändertagen och att du klarar av att sköta henne. Varför ska det vara så svårt att göra det som de ber dig om... Är många som får utredas i ett hem så de får se hur man klarar av sitt barn, väldigt vanligt hos unga föräldrar. De hotar inte att ta henne ifrån dig utan de berättar vad som kan hända om de inte får utreda ordentligt.

Jessica
Postat 2011-02-25 kl 19:00:52
Blogg: http://jessicali.webblogg.se/

Fyfan! Jag hatar också socialen. Dom vill bara ha massa skit utredningar hela tiden. Hoppas allt löser sig! Kram

Niklas
Postat 2011-02-25 kl 19:05:22
Blogg: http://emocore.se/liXom/blogg

du e ju helt eb... klart du gjort något fel! du blev gravid när du var 14 och ville inte göra abort! det är ju absurt. Och att du inte kan tänka lite på ungen! det är ju hennes liv du sabbar genom att vägra samarbeta! För vad du än tycker så är man inte en bra förälder när man bara är 15 år...

Sandra
Postat 2011-02-25 kl 19:08:46

Folk... Tror ni att någon skulle ta ens barn på stenåldern oavsett behandling? Nää skulle inte tro det.. Människor är djur men vi har ju skapat vår egna natur och gör saker svårare för oss. Som soc.. Vissa vissa vissa enstaka fall kanske de gör något bra. Men det gjorde dom inte i min situation och jag tor som inte skulle göra rätt i micahs heller. Sluta be henne växa upp hon är 15 så låt henne göra de misstag vi alla andra har gjort. Som förlovningen. Bara för vi har våra ålders "normer" är det "onormalt" att förlova sig i ung ålder. Och i tillfället antar jag att hon trodde att hon gjorde rätt. Förlovningen bröt och liksom shit happens. Vissa dessa misstag i sin 30 årsålder så vad är skillnaden? Man har levt lite längre so what? Man lär sig av sina misstag!! Eller nej förresten inte alla. Glömde nästan att soc inte gör det....

Sara- Mamma till Yrla och Gravid
Postat 2011-02-25 kl 19:15:23
Blogg: http://mammatillyrla.blogg.se/

HAHAHAAHAHA kan du inte komentera va du tycker själv i min blogg Micha så du skickar massa snorungar som ska skriva å försvara dej?

ja står för va ja tycker! du e Naiv å tror de är lätt att va mamma. De va inte så lätt roligt som du trodde va? du vet de har sina konsekvenser att bete sej som du gjort!

Isabelle
Postat 2011-02-25 kl 19:15:24

Tänk mer på Kelly än dig själv. Ledsen att jag säger det, men sätt ditt barn i första hand. Bjud in SOC på hembesök, och om du samarbetar med dom så ska dom inte ta Kelly. Tänk på Kellys bästa och visa SOC att du kan ta hand om henne.Lägg inte hela ditt liv på ett blogginlägg. Skriv inte exakta hur du mår, för då är det klart att socialen griper in. Jag undrar vart din mamma har tagit vägen ? Hjälper inte hon till ?Tänk på Kelly mer än dig själv. Kelly är ett barn. Du är också ett barn men du ska bete dig som en mamma. Sätt Kelly före dig. SOC gör sitt bästa för båda två, så fortsätt samarbeta med dom.Stå på dig.

Therese
Postat 2011-02-25 kl 19:17:55

Vart är dina föräldrar när du behöver hjälp?????

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 19:31:30

Jag kan inte förstå hur du tänker. Du tänker på dig själv i första hand och inte på Kelly. Lämna din trotisiga, uppkäftiga fjortisålder och bli lite vuxen nu - DU HAR ETT BARN! Lägg ner din stolhet och låt dom filma, vad är problemet? Jag kan förstå varför dom lägger sig i - du skadar dig själv, har blivit våldtagen, verkar inte ha någon mamma som hjälper till och inte heller Kevin.

Nu får du fan ta och rycka upp dig själv, svälja din uppkäftiga sida och TA TAG I DET HÄR.

mia
Postat 2011-02-25 kl 19:33:51

Sluta blogga, du förstör ditt liv med den här jävla bloggen!!!!

Evelina och Mollie
Postat 2011-02-25 kl 19:37:54

Hej jag och min vän är precis lika gammla som dig, men vi är grymt förvånade över hur du kan bete dig så omoget och du vill bara ha uppmärksamhet. Du skriver ut en massa dåliga saker om dig själv (t.ex. ciggmärket). Hur moget är det om man är mor? Du ska vara en förebild för din dotter. Gå och prata med någon eller skriv på en blogg som ingen läser förfan! Barnet kommer inte må bra med att växa upp med en mor som dig som bara tycker synd om sig själv och verkar vilja ha en jävla massa uppmärksamhet. Jag förstår att man kan må dåligt, men är man en mor så ska man inte visa det för hela jävla världen och verkligen inte sitt barn(när det växer upp).

Antingen så tar du dig i kragen och bättrar dig eller så tycker vi fasiken att Kelly ska få bo med någon som kan ge henne en normal uppväxt.

Tänk efter hur du beter dig som mor, och försvara inte dig själv hela tiden när du inte äns har anledning till det. Tänk igenom vad du gör och om du tycker att du verkligen är en vettig person till att ta hand om ett barn när du är i det skicket som du är i.Ha det bra och tänk igenom det du läst nu!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 19:41:51

Men seriöst om du kan ta en sigarett fimpa och köra in den i handen, så är det något fel på dig. Jag tycker personligen att alla barn borde få växa upp hos sina föräldrar, men du kan inte ta hand om dig själv riktigt än. Jag kan inte förstå att dem har låtit dig ha Kelly så här länge.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 19:45:16

Tycker det är bra att du har en advokat! Ni som undrar varför hennes mamma inte gör något, vem tror ni bekostar advokaten? Även om man får rättshjälp så måste man stå för 5% själv och då brukar det gå på ca 10.000 så hennes mamma ställer upp!

M
Postat 2011-02-25 kl 19:46:00
Blogg: http://trolltygensgalenskap.bloggplatsen.se

Om jag misstänker att ett litet barn far illa så AGERAR jag!!!

Det är min skyldighet och det står jag fast vid..

Alva
Postat 2011-02-25 kl 19:54:08

Du har INGA problem att hänga ut hela ditt (och Kellys) liv inför alla dina läsare. Men om soc vill se hur du fungerar med Kelly och vill filma då blir du kränkt.Du har ingen koll på hur världen fungerar. De har all rätt och går du inte med på alla möten och liknande så kan det gå till domstol, få beslut och ta Kelly ifrån dig. Vad tror du en advokat ska göra? Tror du seriöst personen kommer kunna hjälpa dig?Soc har laglig rätt till allt de gör. De får in anmälningar, de måste utreda och genom att du inte samarbetar så ligger det dig till nackdel. De kommer advokater och domstol också se.Tess
Postat 2011-02-25 kl 19:57:41

Mikaela är inte för ung för att ha barn, hon har ju ett barn eller?

Mikaela är en bra mamma.

ALLA mammor mår dåligt ibland

Kelly tar absolut inte skada av att hennes mamma mår lite dåligt ibland!

livet är inte rosa fluffigt och inget barn mår bra av robotar till föräldrar som aldrig visar äkta känslor.

Och ingenting visar på att Mikaela mår dåligt hela tiden (förutom när hon får skit och blir utsatt för saker!) och att hon alltid kommer må dåligt i framtiden. hon är inte deprimerad på riktigt utan hon är "bara" deppig! som alla blir när det är knas i livet eller man blir utsatt för ett brott!

Jag vet vad ÄKTA depression är för något. Har MVG i psykologi + har gott om erfarenheter.

Mikaela har all rätt att känna sig kränkt, för det är vad hon blir, dagligen av idiotiska bloggläsare och nu av Soc.Kelly kanske kommer vara med i en dokumentär i framtiden där hon frågar varför Soc förstörde hennes familj? varför hon inte fick vara hos sin älskade mamma? varför dom dömde henne till ett liv med att åka runt i olika fosterhem, utnyttjande, misär och skit.

Alla mår bäst hos sina föräldrar om det inte handlar om allvarliga saker!

och det gör det inte här. detta handlar om folk som tror dom vet nånting, men i själva verket har dom ingenting, bara lite fragment från en blogg.

en blogg, där man kan överdriva, avslöja inre känslor, eller bara visar det man väljer att visa.Som Mikaela berättat gång på gång är hennes utsläpp för känslor, alla tänker som hon ibland (om man inte är en känslokall robot) särskilt om man råkat ut för saker som hon gjort!Mikaela kanske är lite omogen ibland, men hon skadar ingen!

50% av alla i sverige har skilda föräldrar som har bråkat nån gång under deras livstid.

Kelly kommer inte minnas någonting annat än att hennes mamma älskar henne, och att hon fick närhet, mat och rena kläder.Så bara släpp det.

Soc kommer komma fram till att Mikaela är en bra mamma

men trots det så kommer ni troligen inte sluta gnälla, så gör alla en tjänst och gå ut på närmsta motorväg med ögonbindel.

Leona
Postat 2011-02-25 kl 19:58:20

förut så såg jag upp till dej, men alla e inte som man tror...

nu har de gått för långt, orkar inte bry mej om dej mer...

tkr mer synd om kelly..

tkr att du ska lägga ner bloggen så att du får mer tid för dej och ditt barn och har mer privatliv, skaffa en blogg som bara dina vänner får läsa om du behöver prata ut eller mår bra av att blogga :)

ett tips bara

Colinda
Postat 2011-02-25 kl 20:01:45

Vart är dina föräldrar lilla barn?

Isabella
Postat 2011-02-25 kl 20:02:50
Blogg: http://bellabrunetten.blogg.se/

Jag tycker att du ska anmäla jävlarna!

Colinda
Postat 2011-02-25 kl 20:08:55

Glömde också säga att alla som skyddar Mikaela och säger att soc är bajs. Kan sätta 100 på att ni inte har egna erfarenheter och bara lyssnar på hennes uttalande. Socialen är inte till för att ta barn, utan att hjälpa som flera redan skrivit. Varför inte bara låta de filma? Vill hon inte det för att det kommer visa sig att hon inte borde ha hand om barnet? Om hon nu kan ta såväl hand om barnet, låt de då filma, vad har hon att dölja?

VÄX UPP!!!!!
Postat 2011-02-25 kl 20:11:51
Blogg: http://rackartussenochjag.blogg.se/

Seriöst, vad FAN är det att gnälla över? Gör "filmen", gör som dom säger!! Och nej, det krävs inte alls ett domstolsbeslut för att ta Kelly ifrån dig! Tycker dom att du är en dålig mamma så kan dom ta henne och placera henne i fosterhem. Du visar verkligen hur fruktansvärt omogen du är genom att hålla på såhär! VÄX UPP! Samarbeta, visa att du bryr dig om din dotter istället för att sitta här och spela in en video om hur soc förstör ditt liv, det är ju DU själv som förstör för dig.. Du måste verkligen vara det största beviset någonsin på att barn inte ska skaffa barn..

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 20:16:59

Du är ju fan blåst. FÖräldraskap handlar om mer än bara byta blöjor och klä sin unge. Du misshandlar säkert inte henne FYSISKT men du är inte en stabil person som brännmärker dig och lägger ut på bloggen. Klart som fan att du inte mår bra och att folk uppmärksammat det.Till den som skrev att det inte behövs domstolsbeslut för att omhänderta ett barn. Fel. Det är alltid två socialsekreterare som utreder ett barnavårdsärende. Om de vill omhänderta ett barn tar de upp ärendet i ärendedragning tillsammans med sin chef och kollegor. Om de får bifall där går ärendet vidare till socialnämnden för beslut. Där får föräldrarna chans att uttala sig tillsammans med ett ombud.Det är ganska ovanligt att man omhändertar barn eftersom man strävar efter att föräldrarna ska samarbeta och delta i frivilliga åtgärder. T ex föräldragrupper, program etc. Vet du varför? Jo, för att man helst inte separerar barn från sina föräldrar.Du har ju ingen som helst insikt eftersom du agerar som du gör.

Din mamma är väl samma slags white trash som du eftersom hon låter dig hållas.

johanna
Postat 2011-02-25 kl 20:30:35

Asso Micah? Seriöst... Att vara en obstinat tonåring och vägra bli filmad funkar inte i dagens samhälle... Om du vägrar har ju socialen alla möjligheter i världen att ta Kelly. Att snacka skit om dem i din blogg är inte heller så smart, de sitter säkert och läser den. Att du skadar dig själv är väll inget tecken på en bra mamma eller hur? Den synen du utgör i bloggen (vilket får folk att anmäla dig kanske) Är att du är en liten obstinat tonåring som blir grinig om du inte får som du vill. När det gäller Kelly så verkar det som att du tyckte det var kul att ha henne en vecka sen får mormor ta hand om henne. (en docka med andra ord) Det är synd att hon antagligen kommer ha en bättre relation med sin mormor än sin mamma. Barn behöver rutiner och framför allt sin mor! Om situationen inte är så här så är det i alla fall det du skyltar med. Om det är så här är det dags att vakna. Jag tycker inte det är konstigt att socialen utreder dig faktiskt....

Sanningen
Postat 2011-02-25 kl 20:33:12

Du tror att soc är dåliga människor men dom gör bara sitt jobb. Deras jobb är att alla människor ska få ha det bra och om dom ser att du inte mår dåligt, gör illa dig själv så klart att dom kommer ta kelly ifrån dig. Gumman du är 15 år gammal. Tänk lite på vad du skriver på bloggen. Du tror att det du skriver på bloggen kommer bara du själv läsa men där har du fel jag är säker på att soc läser din blogg och har sett allt du har gjort. Kelly mår för fan inte bra utav att du och Kevin ska bråka hela jävla tiden. Du tänker bara på dig själv, det är alltid DU DU DU du tänker aldrig på Kelly, vad som är bra för henne. Du måste fatta att soc vill att ditt barn ska få en framtid och du tjatar hela tiden om att du inte vill spela in den jävla videon. Seriöst hur svårt kan det vara???! Du har för fan spelat in 1000 videosar där du visar hur du tar hand om Kelly. Hur svårt ska det vara då att visa för SOC hur du tar hand om henne? Inte så svårt va? Och att anlita en advokat är så jävla onödigt för det kommer bara blir värre. Du är för ung för att ha ett barn, det säger jag inte för att vara taskig utan för att jag vill vara ärlig. Och hur kan du sitta och säga att Kelly mår bra och att hon får mycket kärlek när du hela tiden bråkar, slåss och gud vet vad. Du är så himla egoistisk av dig.

Nadya Victoria Hankir
Postat 2011-02-25 kl 20:33:35

Jag tycker Micahs läsare borde ta det lite lugnt..

Hahaha shit vad folk överdriver :)

Agnes
Postat 2011-02-25 kl 20:38:04
Blogg: http://www.himla.bloggplatsen.se

Alltså jag får en chock när jag läser alla kommentarer!! Hur tänker ni? Mikaela säger att Kelly mår bra, Kevin med. Eftersom jag inte känner någon av dom så får man helt enkelt lita på vad dom säger. (tror knappast att någon som skrivit alla elaka kommentarer känner mikkis heller)

Och sen brännmärket. Tror ni helt seriöst att Mikaela skulle bränna Kelly?! Det verkar som det när man läser vad alla skriver.

Måste bara skriva några ord om förlovningen också. Dom trodde att dom var rätta för varandra, men Mikaela såg att Kevin inte mådde bra. Då gjorde hon det rätt genom att göra slut, istället för att låta det fortsätta!Mikaela kommer inte må bättre för att ni skriver elaka saker, så stötta henne istället!Ta hand om Kelly och dig själv Mikaela <3

Emelie
Postat 2011-02-25 kl 20:40:35

Micah, du har en VÄLDIGT stor blogg som inte enbart följs utav blogg läsare utan även av soc. De är riskabelt med en blogg, framförallt en blogg där man blottar hela sitt liv.

Soc ser bilder där du har brännsår på händerna, du skriver själv att du har ett självskadebeteende och mår dåligt, vilken bild ger de till soc?

Soc letar efter de dom kan leta efter även om de betyder på nätet, en ev. anmälning där bloggen nämnts gör att dom kollar igenom bloggen och vad som skrivs.Jag tror inte på några sätt att du INTE är kapabel till att ta hand om Kelly. Men du är fortfarande ett barn, hur gärna man än vill komma ifrån de.

Soc har inte gjort något tjänstefel, ni själva blandade in soc och även en anmälan har gjorts. Dom kontrollerar upp anmälan, med den fakta dom fått tex bloggen. Anser dom då att de borde ta kontakt med dig och göra en utredning så gör dom de.

De är inget tjänstefel att kontrollera en mamma, oavsett ålder. Tänk om de skulle strunta i en anmälan? En anmälan som kanske avgör ett barns liv eller död?

Visst soc har inte alltid rätt och hanterar inte alltid saker på rätt sätt. Men att blanda in en advokat för att dom vill göra en film och hembesök är befängt. Följer du inte de soc säger och går på deras möten kan du räkna med att förlora Kelly. Även om hon mår bra osv kan dom ta Kelly. Är de värt den kampen att sedan försöka få tillbaka henne bara för att du inte gjorde/lyssnade på soc från början? De kan ta år innan du får tillbaka henne även om du har RÄTT.De finns många unga tjejer som har barn som fått bo på hem där de kontrollerar hur denne kan ta hand om barnet. Vilket inte alls var så farligt enligt dom. Även gjort filmer innan de fick bo på hemmet. Du filmar ju hela tiden själv, vad är skillnaden? Bara göra som du alltid brukar göra.Gör som dom säger, sluta skriv hur mycket du skadar dig i bloggen osv, så kanske allt ger en bra utgång.Jag hoppas för din skull att du lyssnar på mig, jag har varit mitt upp i de. En kompis till mig förlorade sin dotter helt utan grunder egentligen men hon resonerade lite som dig och struntade i besök och gjorde inte alls som soc sa. Vilket ledde till att de tog hennes son ifrån henne i 2½ år. Hon kämpade i 2½ år innan hon fick tillbaka sin son, trots att hon hade rätt. Men hon mådde inte psykiskt bra då när de tog sonen, var väldigt instabil (precis som du) och skadade sig själv. Vilket var anledningne till att de tog hennes son. Hon fick fortfarande träffa honom dock under uppsikt av soc och någon timma/vecka. Sen fick de bo på ett hem när hon fått tillbaka sonen under ett halvår för att bevisa att hon klarade av att ta hand om honom.

De är inte värt de, tro mig!MVH

Emelie

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 20:42:20

Alltså jag vill bara säga till alla jävla IDIOTER som tror sig veta allt om soc, har ni ens haft med dom att göra!!???

Jag vet att soc är jävla idioter många av dom i alla fall och jag drar inte någon jävla snyft historia för att folk ska tro att det är soc fel för det är nämligen dom som är riktiga IDIOTER!

Så jag tycke inte ni ska skriva något om ni inte har haft med ddom att göra!!!

Natalie
Postat 2011-02-25 kl 21:04:03
Blogg: http://rackartussenochjag.blogg.se/

Kan inte alla 14åringar bara lägga ner att tycka synd om henne?! Fattar ni inte att man får skylla sig själv när man visar i sin blogg hur man har bränt sig för att man tycker synd om sig själv?! Finns det ingen med vett i din omgivning Mikaela som kan banka in lite vett i skallen på dig?! Vad fan sysslar din egen mamma med?! Ja, man blir ju MÖRKRÄDD!!!!

Jenny
Postat 2011-02-25 kl 21:06:07

Jag tycker att det är väldigt dåligt att de på socialen har behandlat dig som de gjort och att de gör de felen de gör. Men jag hoppas att du inte drar alla socialarbetare (socionomer) över samma kam!

Clara
Postat 2011-02-25 kl 21:11:49
Blogg: http://brokenarrows.blogg.se/

Heja Micah!

Du är duktig. ;-)

emmie
Postat 2011-02-25 kl 21:15:15
Blogg: http://nattstad.se/EmmieA

Alltså, alla vet att du kan ta hand om Kelly. Problemet är att du faktiskt sänder ut fel singnaler i din blogg.. tyvärr. Det är för mkt privata saker du skriver.. Visst, du tkr det är DIN dagbok. Men det förändrar ju ingenting. Det är ändå folk som kan läsa allt du skriver. Tänk på det.. Det kan vara därför soc lägger sig i också. Dom är dumma i huvudet. Vi vet ju ingenting om hur du är som mamma utanför bloggen. Men det du visat här är faktiskt inte positiva saker Mikaela. Du måste förstå att det är inte är bra för varken dig lr kelly att skriva om så privata grejer där alla kan läsa det. Då är det bättre att du skaffar en vanlig dagbok som du kan skriva ner dina känslor som folk inte bör läsa.. Du är 15 år och du har hela livet framför dig, så snälla, förstör inte det i din blogg.. Du verkar ju väldigt trevlig och gullig mot kelly också! Och du verkar vara en bra mamma utanför bloggen, det kan ingen ta ifrån dig. Eller hur? Och snälla, lita på folk när dom skriver att du inte bör skriva allt i din blogg. För det är inte så bra faktiskt :/ Tänk innan du skriver! Fundera över om det du skriver verkligen borde få läsas av dina läsare.. Detta är inget illa menat mot dig, verkligen inte. Skriver detta för din egen skull. Och gör den där filmen! Annars blir det ännu värre, trust me.. Det är inte så kränkande om du tänker efter. Dom har förmodligen hört att du "inte tar hand om kelly" och det är därför dom lägger sig i. Men vafan, bevisa motsatsen! :) you can do it, du är starkare än vad du tror mikaela. Och låt inte andra trycka ner dig. kram

Snooooooki Lover <3
Postat 2011-02-25 kl 21:26:39

Ni som säger att socialen är dumma. Ni har förmodligen inte träffat socialen. Jag har de o JAG VET. De är duktiga o gör sitt jobb. Mikaela som inte vill inseé sanningen.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 21:30:30

Tvärt om, mot för vad du säger i videon, så har socialtjänsten faktiskt lagstöd att omhänderta kelly om hon de bedömmer henne fara illa.

NATHALiE
Postat 2011-02-25 kl 21:35:31
Blogg: http://saranathalie.blogg.se/

Jag tycker du gör rätt som står på dig och visar att sådär kan dom inte göra! För visst du kanske har mått dåligt men alla har dåliga stunder, man kan inte förvänta sig att du ska gå med ett leende på läpparna jämt och ständigt. Och vad man ser här i bloggen så verkar Kelly må jättebra och du verkar vara en supermamma för att vara så ung.Fortsätt stå på dig, för du gör inget fel och visa soc att såhär kan dom inte hålla på! KRAM

Zandrha
Postat 2011-02-25 kl 21:45:17
Blogg: http://mspcurry.blogg.se/

Min åsikt: Soc hr inte rätt att filma dig eller att ta Kelly ifrån dig! MEN om du skulle ta dåligt hand om Kelly så tycker jag att Soc har rätt att du ska få mer hjälp med henne eller att du och nån annan kankse '' delar '' på Kelly. Så som du beskriver om hur du tar hand om Kelly så värkar du göra ett bra jobb du har också skrivit att du också är väldigt personlig i bloggen.Om jag vore du så skulle jag snacka med min mamma och Kevin om detta och se vad dom tycker.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 21:48:11

Lilla vän, det krävs inte alls ett domstolsbeslut på att de ska ta kelly. Vid anmälan kan man göra en utredning med "akut" omhändertagande. Det innebär att socialen har en månad på sig att göra en utredning, och efter den tiden får föräldrarna antingen tillbaka sina barn, eller så kan soc ansöka om förlängd utredningstid.Tänk på att de gör det för kellys bästa. bara för att de gör en utredning betyder inte det att du/ni kommer förlora vårdnaden.Får de in en anmälan är det deras skyldighet att följa upp, annars begår de tjänstefel och lagbrott, men inte i det här fallet.

Solveig
Postat 2011-02-25 kl 21:55:26
Blogg: http://sunnyway.blogg.se/

Jag blir så arg när jag läser en del kommentarer i detta inlägg. Micah, det finns ingen som kan ta bättre hand om Kelly än vad du gör, du är hennes mamma och ingen kan ta det ifrån dig. Alla har vi motgångar i våra liv och om man då ska tas ifrån sitt barn så hade ingen i hela världen fått bo med sina biologiska barn. Jag tycker att den läsare som tipsat dig till socialen är helt jävla efterbliven! Jag tror Kelly har det jättebra, du är en toppen mamma och stå på dig! Låt ingen trycka ner dig och fan heller att du ska spela in en jävla film om du inte vill det, dom kan inte tvinga dig till något. Var stark!<3

linda
Postat 2011-02-25 kl 22:08:52
Blogg: http://lindusbindus.blogg.se/

HAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!! vÄX UPP FÖR FAN LILLA TJEJ!!! HUR HAR DOM GJORT TJÄNSTEFEL???!!!! DOM GÖR RÄTT ATT DU INTE FÖRSTÅR DET. NEJ, DU ÄR FÅR UNG O NAIV FÖR ATT INSE DETTA. OM NÅGRA ÅR KOMMER DU INSE VAD FEL DU GJORT GENOM ATT SKRIVA ALLT SÅ ÖPPET SOM DU GJORT. JAG TYCKER DU ÄR PINSAM SOM HÅLLER PÅ SOM DU GÖR. VAD SÄGER DIN MAMMA OM VAD DU GÖR??? HON VERKAR FAN INTE BRY SIG ETT SKIT OM DEJ. DET ÄR INTE ETT DUGG SYND OM DIG DE E NOG RÄTT ÅT DEJ!!!! HOPPAS KELLY FÅR DET BÄTTRE NÅGONANNANSTANS....FÖRLÅT MEN DU VERKAR INTE VARA EN SÅ BRA MAMMA SOM MAN SKA VARA...

Emelie
Postat 2011-02-25 kl 22:08:55

Hoppas att allt löser sej o blir bättre:)Lycka till<3

Anna
Postat 2011-02-25 kl 22:11:09
Blogg: http://frokenstockholmare.blogspot.com

Det är så mycket du inte vet om vuxenlivet. Man anlitar inte en advokat när socialtjänsten vill göra en utredning då samarbetar man oavsett om man vill eller inte.

Juristelev
Postat 2011-02-25 kl 22:22:12
Blogg: http://paubrodd.blogg.se/

Hej. Ta hand om ditt barn och ge ditt barn kärlek och mat mer krävs inte av dig som är så ung. Socialen kan inte tvinga dig att medverka i en film om det inte bara är en inspelning som ingår i någon särskild utredning ang ditt barn. Du har ett stort ansvar, det ansvaret måste gå före allt.

tove
Postat 2011-02-25 kl 22:23:04
Blogg: http://tovelantz.blogg.se/

Du måste växa upp och börja bete dig som och vara en riktig mamma till Kelly snart. Hon behöver en psykiskt stabil förebild som har ordning på sitt liv. Någon som tar ansvar och bryr sig om henne först och främst. Som ser hennes behov och uppfyller dessa. "Dagen man väljer att skaffa barn är den dagen man väljer att placera sina egna behov i andrahand".Socialen vill bara Kellys bästa och som hennes mamma borde du förstå det och samarbeta istället för att vara motsträvig. Det vinner ingen på.Lyssna till alla kloka personer ovan, var en riktig mamma, ta ansvar, bry dig om ditt barn och sluta vara den trotsiga tonåringen som du valde bort att vara dagen du beslutade dig för att behålla ditt barn.

Diana
Postat 2011-02-25 kl 22:26:41

Fakta är att ju mera du motarbetar soc ju värre gör du det för Kelly!!

Fakta är oxå att när/om de får anmälan är de skyldiga till att göra en anmälan!!

De har ganska så stor makt, när de gäller barns välmående!!Så länge du har öppen blogg så läser de ALLT o lite därtill!!Var glad att de bara kräver en film, istället för bevakat boende eller liknande!

Med advokat kommer du sorgligt nog ingen vart, det bevisar ingenting.. tyvärr!

Samarbeta, så går allt lättare!

Vet det känns tufft, men det är nåt man måste ta som förälder!!iba ademi
Postat 2011-02-25 kl 22:30:27

lita aldrig på sociale dom är så jävla duma det du som har lidit för att födda den lilla ängel det är du som har haft ont det du som har gjort allt låt inte andra ta ditt barn när dom vete inte vad värk betyder . kram

Julia
Postat 2011-02-25 kl 22:33:50

Förstår inte varför dom vill filma. Dom lär väll se om du kan ta hand om kelly eller inte.

Men jag förstår dig att du inte vill bli filmad när du tar hand om henne, jag skulle bli jätte nervös!

Bara för att du skriver om att du och kevin bråkar, och om brännmärket och så, behöver ju inte det betyda att du inte tar hand om Kelly!

Lycka till och hoppas det går bra för er.

jenny
Postat 2011-02-25 kl 22:36:26

Hej Mikaela, jag läser din blogg varje dag typ, och nu undrar jag varför har du ringen på dig även fast ni inte är tillsammans/förlovade?

Vill också bara säga att jag stöttar dig till hundra procent :) är sexton och blev själv gravid för två år sen men kunde inte behålla barnet av vissa skäl. Men jag tycker att du är stark som har orken,viljan och kan ha kvar barnet :)

Emelie - Memies.blogg.se
Postat 2011-02-25 kl 22:41:35
Blogg: http://memies.blogg.se/

Dom vill ju för faan bara se om du är kapabel till att ta hand om ungjäveln, ditt nöt! Jag skulle tycka det vore asskönt om soc tog ungen från mig om jag hade en! Fan kunna leva livet igen och festah! ;D Istället för att sitta hemma och ta hand om nån liten snorunge som bara tjuter, pissar, gråter och snorar för jämnan.

A
Postat 2011-02-25 kl 22:46:35

Gör som dom säger, du säger ju själv att du inte har något att dölja.

Punkt. :)

Nanna
Postat 2011-02-25 kl 22:48:32
Blogg: http://ninanna.blogg.se/

Jag tror ändå att det bästa du kan göra just nu är att samarbeta med soc - trots att de verkar framföra sitt budskap på ett väldigt rått sätt! Deras jobb är ju att se till så att Kelly inte far illa i din vård - vilket hon ju inte heller gör!Som du säger - du har inget att dölja! Låt dem komma och filma dig så har du det gjort sedan! Ja, det är kränkande. Ja, det är orättvist! Nej, du har inte gjort något fel så ja - det är ruttet att du ska behöva lida!Det kommer att lösa sig!Kram!

Sabine
Postat 2011-02-25 kl 22:54:16
Blogg: http://allavifina.blogg.se/

Jag hade med känt mig kränk om soc velat komma och filma mig och min familj. Men jag hade gjort de för min dotters skull. Soc måste utreda anmälningar annars begår dom tjänstefel.

Maya
Postat 2011-02-25 kl 22:54:50
Blogg: http://mayaindianen.blogg.se/

Håller med många andra som komenterat här...Du riskerar ännu mer att förlora Kelly om du bråkar med soc!

Om Kelly är det viktigaste i ditt liv så kämpa för henne! Låt de inte ta henne bara för att du vägrar sammarbeta! Bevisa istället att du är en bra mamma!Hoppas du får hjälp av en advokat snart!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 22:56:22

vad du har gjort? ja du hade sex före du var myndig för det. Vilket betyder att de va för tidigt för att du skulle få ha barn. Åldersgränser finns för en orsak :/.

Annie
Postat 2011-02-25 kl 23:10:03
Blogg: http://anniel.blogg.se/

Alltså gud jag blir otroligt uppröd när jag hör dig prata så illa om socialen..

Socialen är ett ställe som får så otroligt mycket skit. Som de inte är världa. De jobbar för att hjälpa folk i nödställda situationer (även om alla inte gillar det), de jobbar så sjukt underbara människor i socialen som gör ett hästjobb varje dag de går till jobbet.

För varje arbetare på socialen som går upp en morgon och gör sitt jobb ordentligt blir någon lycklig.Det är på socialen så många otroligt fina hjältar fins. Utan dem hade många gått i graven redan nu av både missbruk av droger/alkohol. Eller så många barn som far illa (nu menar jag inte att Kelly gör det) men det finns andra som gör. Där deras ljusunkt/räddning blir då socialen väl rycker in.

Det krävs mycket för att socialen ska ta ett barn ifrån en, det är inget som händer över en natt. Utan en lång process som kräver utredning....

Rebecka
Postat 2011-02-25 kl 23:17:15

SNÄLLA MIKAELA LYSSNA!OM socialen har fått in anmälningar av te x bloggläsare så är det deras PLIKT att kolla dig så att allt går bra.

Och om du har en dotter som du älskar mer än allt annat, visa det och svälj din stolthelt för HENNE! GE DOM VIDEON!!!!!!! Har inte din mamma pratat med dig om det här???? JAG ÄR PÅ DIN SIDA MEN SNÄLLA LÄS PÅ!

chel
Postat 2011-02-25 kl 23:19:58
Blogg: http://semonie.com

Nu räcker det!Du kan inte ta hand om Kelly, du är fööööör ung! Lämna över Kelly till Kevin eller sätt henne på hem för barn som har mammor i ung ålder!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 23:23:54

Om du är så duktig på att ta hand om Kelly spelar det väl inte så stor roll om du filmas. Då bevisar du ju att du kan. är inte det bättre. Alla tar hand om sina barn på olika sätt. Men dom vill väl se hur du tar han om henne, och om dom tycker att du tar hand om henne på ett bra sätt får du väl antagligen ha henne kvar?

Elin
Postat 2011-02-25 kl 23:28:30

Haha......ursäkta att jag skrattar men vad gör socialen för tjänstefel som du säger i videon? De gör sitt jobb. Deras jobb nu är att se efter ifall du är kapabel till att ta hand om ditt barn, som du nu inte verkar eftersom socialen är efter dig. Ställ upp på filmen och kämpa för din dotter istället för att säga emot och fjolla dig. Du som femtonåring har tyvärr inte så mycket att säga till om när de gäller myndigheters beslut

Angelica.
Postat 2011-02-25 kl 23:41:58

Hej Micah!

Socialen kan vara ett helvete och allt.

Och jag förstår dig att du känner dig kränkt eller vad man ska säga, för hur jävla kul är det och bli filmad egentligen?

Dom borde ju faktiskt lyssna och hjälpa dig mer än att göra så du mår ännu sämre.

Dom borde lita på dina ord, men har dom svårt för det så kan väll dom och du komma på ett bättre sätt tillsammans att lösa det, än en film ;s.

Jag tror på dig Micah, Jag vet att du inte är dumihuvudet, du älskar Kelly, man ser det!

Men ett tips så du kanske blir av med dom eller så dom slutar "följa" dig är att du kanske inte skriver om att du skadar dig själv och sånt för att du mår dåligt...

Du borde prata med någon annan om det...

Skriv mer bra och glada saker :D

Kram.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 23:46:51

"Kelly är enbart det enda bra i mitt liv" Du säger att du är lyckliig, men enbart de orden säger en annan sak. Plus att om soc misstänker att ett barn far illa ut så måste de enligt reglerna göra en undersökning. Barn till bråkande föräldrar är oftast olyckliga pga det, även om man själv inte tror att de är det.Sen så är du 15 - du är i puberteten och väldigt horminell, så tänk alltid 2 eller 3 ggr extra innan du skriver på en offentligsida som denna, om hur du mår. Skriv det i en dagbok istället än här.

sofia
Postat 2011-02-25 kl 23:56:15
Blogg: http://fency.blogg.se/

Jag tycker inte du är en dålig mamma, skit i alla elaka kommentarer. Jag menar, vad vet dom? Dom flesta som läser din blogg har inga barn och dom ser ju inte hur du tar hand om henne. Jag tycker och kommer alltid tycka att du e en stark person på alla sätt och vis och tycker de e tufft att du e så ung och endå klarar av detta och står på dig! Vill du inte så vill du inte! alla har rätt att säga nej de e ju liksom ingen som tvingar dig eller hur? förresten kan ju din mamma intyga att du e en bra mamma ellerhur? Hoppas de ordnar sig! Kram på dig!

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 00:23:10

Vad säger man?!!Du beter dig som en bortskämd trotsig tonåring.Jag har följt din blogg emellanåt och förlåt mig,undrat om du finns på riktigt eller bara är en ploj???Varken Kevin eller du är kababla att ta hand om ett barn.Nu ligger hon där hon ligger,men snart är det frågan om att uppfostra och vägleda ett barn.Ställ upp på all hjälp du kan få av socialen och samarbeta.Och var i helsike finns dina föräldrar???Jag blir mörkrädd.Försök nu allt du kan för din lilla dotters skull!

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 00:23:32

Vad säger man?!!Du beter dig som en bortskämd trotsig tonåring.Jag har följt din blogg emellanåt och förlåt mig,undrat om du finns på riktigt eller bara är en ploj???Varken Kevin eller du är kababla att ta hand om ett barn.Nu ligger hon där hon ligger,men snart är det frågan om att uppfostra och vägleda ett barn.Ställ upp på all hjälp du kan få av socialen och samarbeta.Och var i helsike finns dina föräldrar???Jag blir mörkrädd.Försök nu allt du kan för din lilla dotters skull!

Josefine
Postat 2011-02-26 kl 00:28:07

Micah..jag tycker du är en grym och stark tjej! MEN.. det bästa du kan göra för dig själv och Kelly är att lägga ner din blogg. Vad är bra med bloggen? Att du tjänar pengar på den och att du får skriva av dig och att du gillar att blogga? Men går det före allt annat? Du vet själv att du får mer skit, alla lägger sig i ditt liv och mycket blir sämre pga din blogg. Självklart ska man egentligen kunna blogga om precis vad man vill osv, men nu har det ju gått överstyr som du själv märker(hoppas jag). Så, det allra bästa hade varit om du lagt ner din blogg, så folk inte lägger sig i ditt liv. Du hade mått mkt bättre av det. Vet också att du skrivit att de finns de folk som stöttar dig här? Men seriöst, du klarar dig utan stöttningar på bloggen, because du är stark. Jag hoppas faktiskt du lägger ner bloggen och tar tag i ditt liv!

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 00:28:07

Jag tror det är bäst att dom tar henne. Du verkar ju aldrig ha henne. Hon förtjänar bättre. Kanske komma till en familj som tar hand om henne och är som föräldrar åt henne...

Malin :]
Postat 2011-02-26 kl 00:48:19
Blogg: http://hovtramp.blogg.se/

Soc är dumma i huvudet och jaaa, jag talar av egen erfarenhet ! Dom tror de vet hur det är att vara tonåring och inte ha det så lätt med allt och ingenting men de som jobbar på Soc är gamla fula kärringar som har glömt bort för länge sen hur det var att vara ung....!!! Åh , lider med dig! Hoppas en advokat kan hjälpa dig ! KrAM ! <3

Reby Solo - Hundbloggare
Postat 2011-02-26 kl 01:18:08
Blogg: http://reby.blogg.se/

För det första så vill jag påpeka att det är en riktigt dålig videoblogg. Det dröjer 100 år innan du kommer till saken och du säger samma sak flera gånger på raken.För det andra så förstår jag att du går i försvarsställning - men jag håller inte alls med dig. Det märks väldigt tydligt på dig att du faktiskt ÄR för ung och omogen att hantera situationen som mamma. Att du ens hamnar i den situationen att de ifrågasätter dig som mamma är bevis nog. Dessutom sitter du och svär och har dig öppet på internet, när du är mamma till ett litet barn. Det tycker jag är rätt oansvarigt.Det finns många anledningar till att inte behålla ett barn när man är såpass ung som du. Dels så har man i 99% av fallen alldeles för låg inkomst att försörja ett barn, vilket oftast innebär att man utsätter sina föräldrar för en extra ofrivillig utgift (vad ska de göra? det var ditt beslut och de vill ju dig och ditt barn väl.), det är respektlöst och bortskämt att ta föräldrarna för givet på det viset.En till stor anledning är att man i din ålder har -långt- ifrån färdigutvecklad amygdala vilket i sin tur innebär att man inte har samma förmåga till empati och tålamod och rätt beslut som när man är 22 år och uppåt.Det är iallafall min åsikt och jag ser att det är många som samtycker med mig. Till och med andra mammor har ju kommenterat.

Jimmy
Postat 2011-02-26 kl 01:43:40
Blogg: http://jimpochan.gblogg.se/

HejHar läst din blogg lite då och då. Du är självklart en bra mamma, inget att tveka om. Men ibland så kanske man behöver en lite extra hjälp från Sociala.Dom vill bara hjälpa dig och jag tycker själv att du borde ta den hjälpen du kan få, tänk på Kelly. Det känns lite onödigt att skaffa en advokatSjälv så har jag inget barn än. Men om jag hade ett och var 15 så skulle jag tänka om och hitta möjligheter för att Kelly ska få ett bra liv som möjligt.Du är 15 år och är fortfarande bara ett barn själv. Snälla tänk om efter.Hoppas det kommer att lösa sig.MVh Jimmy

Patetiskt..
Postat 2011-02-26 kl 01:59:50

LÅT DOM TA BARNET.. DU KAN JU INTE ENS FÖRSÖRJA BARNET SJÄLV! ! DU ÄR JU BARA 14 ÅR! FORTFARANDE BARN!

Ida
Postat 2011-02-26 kl 02:40:02
Blogg: http://iidabergvall.blogg.se/

Asså man orkar bara inte lyssna på dig , din röst är så pain in the as & hela du är sån, " tyck synd om mig, jag vill knarka"

asså ta tag i ditt liv ist, jag digga dig som fan i början, men ju mer jag läser nu, ju mer irriterad blir man !

Du är säkert en underbar männsika, me vafan, lev livet, du har hela framtiden framför dig , sluta bete dig som ett barn om du nu ska va så f'king "vuxen"

tone
Postat 2011-02-26 kl 03:53:33

någon som kallas sig frida*

okej det är nog lite skillnad att videofilma sig själv och kelly i ett videoinlägg . än att videofilma allt man gör, i syfte att dom ska hitta något som gör mikaela till en dålig mamma.

Erika
Postat 2011-02-26 kl 04:04:35

Hej Mikaela!Jag tänkte hjälpa dig en bit på traven.TYVÄRR gumman är det inte så som du skriver eller förklarar i videon. Jag har suttit i exakt samma sits. Du glömmer att du har många läsare när du skriver dessa historier. JAG VET att du är rädd just nu, med all rätt, men du har ingenting att vara rädd för. Vad du däremot måste göra ÄR att ställa upp på deras krav. En advokat kan INGENTING göra när det kommer till våra lagar här i Sverige, det är advokaternas jobb att följa dem. Om du inte ställer upp på deras krav, med andra ord, om du inte är schyssta mot dem så är inte dem schyssta mot dig heller.En anmälan MÅSTE dem undersöka enligt lag. Det du gjorde, brände dig med cigaretten och skrev att du har ett självskadebeteende, skulle du inte ha gjort. Jag förstår dig, du mår dåligt, du vill ha lite sympati, men en sådan sak kan socialen ta svårt på. INTE för att dem tror att du ska göra Kelly illa men kanske för att om du lider av ett självskadebeteende så kanske du en dag kan skada dig själv för mycket, för att inte kunna ta hand om Kelly.Sätt Kelly i första hand nu! Gå med på deras krav, har du inget att dölja så visa att du är en sjuhelvetes bra mamma och VAD DU ÄN GÖR - skriv ingenting dumt om detta i bloggen och TÄNK PÅ VAD DU SKRIVER. Tro det eller ej, men dem läser till 95% härinne.TA MIG PÅ ORDEN NU! Detta är INGEN lek som du vill leka! Och detta säger jag för att vara snäll!

Rebecka
Postat 2011-02-26 kl 04:13:03

hahhah fyfan va omogna väldigt många här inne är!........många av er som skriver är vuxna, har barn själva , eller är åtminstone äldre än vad mikaela är.

det enda ni gör är att sparka på henne när hon ligger ner.

hon mår dåligt.

det betyder inte att hon skadar kelly!jag mår dåligt, har dock inget barn.

men jag kan förstå hur hon mår och hur hon känner sig , och att hon sen valde att bränna sig med en cigg.

ja , jag har skärt mig?

liksom många andra jag känner har gjortVi är tonåringar.

väldigt många i vår ålder mår dåligt.

och vet inte hur man ska hantera känslorna.

nu är det lite annorlunda eftersom mikaela har en dotter.men det är så jävla onödigt och omoget att sitta och tro en massa saker.

jag känner inte mikaela, NI känner inte mikaela ,

So who are we to judge?

ni är inte i hennes situation.

det är inte erat, liv så jag förstår inte varför ni lägger er i så jävla mycket!

självklart ska inte hon ha kvar kelly i en farlig situation.

men ni vet ju inte ens om det är en opassande situation med kelly eller hur?jag vet inte, det kan ju vara så att mikaela är en dålig mamma, eller så är hon inte det, utan hon tar väl hand om kelly.

VI VET INTE

så sluta sitt och kommentera som att ni gör det bara fr att ni är missnöjda med era liv.

för ingen vettig vuxen person som mår bra sitter och mobbar o klankar ner på en 15 årig tjej.

det är så jävla lågt.soc har kontakt med mikaela, personer runt omkring henne ser väl förhoppningsvis vad som är bäst.

men det blir ju inte bättre för att ni står och sparkar på henne?

tror ni allvarligt att ni gör någon skillnad?ni säger åt mikaela att det är dax att växa upp?

gå till spegeln, stå där några minuter, fundera över eran egna livssituationer.AMMI
Postat 2011-02-26 kl 07:44:49

Jag känner igen din "typ" så fruktansvärt mycket!När jag gick på gymnasiet så valde jag att umgås med en tjej som gick ensam på rasterna, just för att hon inte skulle vara ensam. Vi blev "goda" vänner och jag var tillslut inte bara med henne för att hon gick ensam, utan för att jag faktist hade roligt med henne.Efter några veckor blev hon annorlunda i sitt beteende och jag undrade vad som var fatt. Hon började berätta. Hennes styvpappa hade läst hennes dagbok men även utnyttjat henne sexuellt och lite därtill. Jag blev paff men så fort hon gick till sin lektion så gick jag raka vägen till skolsystern och berättade, som kopplade in socialen med en gång. Hon blev hämtad från lektionen bums och fick sitta inne på sköterskans kontor och vänta tills de kom och hämtade henne.Hon fick bo på ett skyddat boende med andra ungdomar under tiden som utrednigen skulle hållas och allt var klart. Jag och skolsköterskan åkte (det var timmars färd dit) och hälsade på med jämna mellanrum och hon såg på något vis så "nöjd" ut. Nu i efterhand förstod jag vad det handlade om.Tiden gick och rättegångar skulle hållas. Jag var huvudvittne och det tärde på mitt psyke eftersom jag fick sitta mitt emällan henne och hennes advokat, samt hennes styvfar och hans advokat. Framför mig satt åklagare osv. Bakom stod vakter och annat folk som jag inte har någon aning om vilka det var. De pressade mig hårt under förhöret, och jag mådde dåligt av att berätta för alla i salen om vad han hade gjort mot henne i detalj som hon berättat för mig, han hörde ju allt. Jag var bara 13 år.När rättegången var över så trodde jag att min del i allt var över. Men det var det inte, jag blev åter igen kallad till rättegång. Detta fall blev oerhört uppmärksamat i media och det stod ofta flera gånger i veckan om det i tidningarna.En dag försvann min "vän" och jag undrade vart hon hade tagit vägen. Ingen visste, eller ville inte svara på det. Jag gick och grubblade på det i många veckors tid tills det så småningom tinade bort från mina tankar.Men en dag när jag skulle läsa tidnigen, så stod det om just det fallet.

Det stod att hon hade ljugit ihop allt som hade med fallet att göra (på ett "finare" sätt).ALLT hon hade berättat för mig, var en lögn! Hon sökte bara uppmärksamheten, som hon också fick! Där hade jag suttit och vittnat och mått dåligt för hennes skull, så gjorde hon något sådant.Tjejen fick skyddad identitet. Hon bytte namn och flyttade, vart vet jag inte.Nu har det gått 14 år sedan det hände. Jag har inte sett henne sedan dess.Det jag vill berätta med detta är att ditt "rop" på uppmärksamhet kan gå ut över dig och din familj föralltid! Du drar till drastiska saker att skriva som aldrig kommer kunna suddas ut och nu har det gått så långt, att om du någon gång ska göra dig av med detta, så måste både du och hela din släkt byta namn! Snälla söta rara, tänk på vad du skriver och lägger ut, inte för din skull (är du tillräckligt stor att skaffa barn så är du nog tillräckligt stor att stå för vad du skriver också, även om du, i mina ögon, är ett barn fortfarande!) så gör det för stackars Kellys skull! Hon är bara ett litet spädbarn som just kommit till världen. Låt henne få en värdig start i livet. Det hugger i hjärtat var gång någon skriver något elakt om henne här. Det är det som är nackdelen när många yngre skriver, de fattar inte att det inte är barnets fel. De hugger bara för att hon kommer från just dig. Jag tycker så synd om denna stackars flicka och jag hoppas att du någon gång får dig en tankeställare, och jag hoppas att det är snart, för det kan redan vara försent.Tänk inte i nuet, tänk på framtiden - för din dotters skull!Lycka till!

Louise
Postat 2011-02-26 kl 08:13:06

Om nu SOC är sånna jävla idioter så tycker jag det är jävligt konstigt att dom hjälper oss, Jag min man och våran son har fått en stor jävla 4a, fast vi inte ens behöver en så stor lägenhet så fixade dom det till oss.

Om nu SOC tar Kelly ifrån dig som dom borde göra för du e fan inte 100.

Så kan du ju alltid plasera henne hemma hos oss vi har plats så det räcker.

Och här där jag bor så är SOC hur jävla snälla som helst.

Om din mamma nu hjälper dig så jävla mycket som det påstås så borde ju hon fan säga till dig att sluta blogga, för annars bryr hon sig nog inte så mycket som folk tror, men har ni tänkt på en sak hon kanske inte vill ha Kelly där efter som det tydligen är HON som tar hand om henne..

VÄX UPP

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 08:35:41

Jag har en mamma som arbetar som bvcsköterska och har ofta kontakt med socialen.Efter att ha pratat med min mamma och visat din blogg så förstår hon till fullo att socialen är inkopplade.Självdestruktiv, bränner sig själv, förhållandet med din såkallade pojkvän, bråk, slåss, gör slut, förlovar sig,tisar om bröstpiller.......ditt sätt att prata och föra dig visar hur ung du är.. och det är OKEJ du är 15år, bara barnet själv. Men att socialen är inkopplade är inget som är konstigt i ditt fall.och du adovkat... än en gång visar du din ålder. Socialen gör sitt arbete, och har du inte "gjort fel" så har du ju inget att oroa dig för? Det måste ha gått LÅNGT innan de kan ta ett barn.Ex. en kvinna blir gravid med en man från ett annat land(pappan försvinner) mamman är grovt alkoliserad, adhd, fd knarkare, bor med sin mor(tillsammans med sonen) varav mamman är grovtalkoliserad. Nu har mamman och sonen försvunnit, dvs flyttat och rymt med sonen och soc kan fortfarande inte ta sonen ifrån henne utan en GRUNDLIG utredning...så om soc anser att din dotter inte ska vara hos dig så är deras beslut rätt!

Sara
Postat 2011-02-26 kl 08:54:42

På vilket sätt begår de tjänstefel? Tjänstefel vore väl att INTE utreda ett fall där barnet kanske far illa? Tänk ett steg längre flicka lilla. Om du inte har något att dölja så skulle du skita i hur kränkande det är, bara de inser att du tar hand om ditt barn bra, förstår du inte det? Nu får soc bara vatten på sin kvarn, ju mer du trilskas desto jobbigare blir det!

Dessutom känns det inte som om det är KELLY som går i första hand när man lyssnar på vad du säger, för det är bara "jagjagjagjag" hela videon igenom. Allt verkar handla om DINA känslor.Sen har du inte gjort något fel? Du insåg inte själv att det var fel att lägga ut en bild på ditt brännmärke som du gjorde bara för att du bråkat med din pojkvän? Vad mer kan du tänkas göra när du har ditt barn? Ta ännu en överdos? Hur påverkar sådant Kelly? Hur påverkar ditt självskadebeteende din dotter när hon blir äldre? Täääänk!!!!

becky
Postat 2011-02-26 kl 08:55:07
Blogg: http://becky84.bloggplatsen.se

VA FAN HÅLLER DU PÅ MED??? Det handlar om ditt barn!!!! Du ska fan inte vara mamma om det är bara din jävla egoism du tänker på. Skaffa advokat?? Fattar du hur mycket det kostar och hur länge det här kommer att ta? Du bryr dig inte om ditt barn utan dig själv! Hoppas att socialen kommer se det här och ta det här på allvar. Du ska inte vara mamma! Hur kunde dina föräldrar låta dig behåll abarnet?!

felicia
Postat 2011-02-26 kl 09:39:51

bry dig inte om dumma kommentarer! dom har inte varit i samma situation och har ingen aning om hur det känns för dig!

Anna
Postat 2011-02-26 kl 10:07:56

Eftersom din blogg är såpass stor som den är tycker jag du borde ta större ansvar för dina utlägg. tänk dig för innan du lägger ut inlägg om att du t, ex bränner dig. Tänk på att du faktiskt har tusentals läsare som kommer LÄSA DET DU SKRIVER och de kan vara vilka som helst!

Ang soc så har andra redan skrivit det jag vill säga, och jag håller med många av dem! Se detta som att bevisa dig själv istället för att bli kränkt! Jag är själv (och som jag kan se även många andra) har varit i samma sits. Därför vill jag och dem dela med oss av erfarenheter för att hjälpa dig, eftersom vi givetvis vill att du ska kunna ha kvar Kelly.

Ninjakossan
Postat 2011-02-26 kl 10:49:03
Blogg: http://www.ninjakossan.se

SOC har rätt att omhänderta Kelly om de anser att du inte kan ta hand om henne. De gör ju allt detta för att någon (och då menar jag inte någon enstaka bloggläsare, utan förmodligen BVC eller liknande) har gjort en anmälan och för att de har stark oro över din förmåga att ta hand om ditt barn.Och du måste fatta att det inte är DU som är huvudpersonen i något av detta, dom struntar i dig, i det här fallet är du inget barn, det är du som är mamma. Du måste sätta Kelly först, du måste visa att Kelly mår bra med dig och du måste förstå att allt SOC gör gör dem för henne, med hennes bästa i åtanke.

maja
Postat 2011-02-26 kl 10:49:25
Blogg: http://majastinabylund.blogg.se/

Till att börja med, ja socialen kan ta ditt barn, men först efter ett domstolsbeslut, dock kan jag garantera att det går fort, de ser till kellys bästa.Jag har egentligen bara ett tips till dig, öppna inte upp dig så mycket i bloggen, de som läser den är inte dina vänner. Sen kan jag garantera att socialen läser den också.

hallonmamma
Postat 2011-02-26 kl 11:06:56
Blogg: http://hallonmamma.blogg.se/

Om du vill ha kvar ditt barn måste du antingen sluta blogga eller sluta vara så öppen i bloggen. Jag vet att det är skönt att skriva av sig. Men det blir en massa rykten. Socialien har anledningar till att ta ditt barn. Tyvärr. Du har ett självskadebeteende som du visat upp på bloggen t.o.m. Gå till en psykolog istället. Du har vart med om en massa skit, man behöver prata ut om det. Och inte med hela världen, utan med en enskild person. Du får helt enkelt välja mellan din dotter eller bloggen. Så är det bara.

Ulrika
Postat 2011-02-26 kl 11:18:51
Blogg: http://minitjejens.blogg.se/

Jag tycker du ska gå med på det alternativet dom erbjöd om att du får bo på ett ställe med Kelly ett tag. Dels för att visa att du kan ta hand om Kelly och där har du andra att prata med oxå.Jag gissar att det är en massa snorungar som läser din blogg som anmält dig till soc. så gör bara som dom säger så kommer allt bli bra i slutänden men sätter du dig på tvären så kommer det inte bli bra.Emma
Postat 2011-02-26 kl 11:29:11

Jag är tvungen o kommentera då jag själv som barn blivit tagen av sos..Tror alla dina läsare förstår att du inte skadar kelly på nått sätt eller inte skulle ta hand om henne. Men jag tycker det är bra att sos gör en utredning på en som dem är osäker på kan ta hand om ett barn.Jag tackar sos för att dem lät mig som 11 åring kolla upp hur ja bodde och lät mig flytta, annars hade jag fått fortsätta bo med en psykisk sjuk pappa.Ja jämför såklart inte detta med dig! då jag är säker på att du tar hand om kelly på ett bra sätt. Men som förgående kommentarer så tycker jag också att du ska svälja din stolthet och göra så som dem säger, det visar att du inte har nått att dölja för dem. Men att anlita en advokat visar bara tecken på osäkerhet, ser väldigt misstänksamt ut och gör du dem ännu mer misstänksamma det så kommer du knappast bli av med dem i första taget!Sos gör bara sitt arbete, kan inte påstå ett alltid bra arbete på grund av egna livs erfarenheter, ja hade kunnat sluppit mycket jobbiga saker i livet om dem bara hade haft mer koll...Därför är det bra att dem verkar ha skärpt till sig! och är mer noga! för det va dem inte för 10 år sedan. Det handlar om barn, barn som kan fara illa och då är sos en räddning för dem barnen, dem va en räddning för mig t ex. Så ta inget personligt. har du inte gjort nått fel med kelly behöver du inte oroa dig så länge du gör som dem säger.

Bella
Postat 2011-02-26 kl 12:13:04
Blogg: http://rememberthiis.blogg.se/

Ibland märks det verkligen att du bara är en liten 15 åring, speciellt nu när du endast bryr dig om att DU inte vill bli filmad, när det hela egentligen handlar om Kelly. Det är för Kellys skull dem gör detta! Du har skrivit så mycket konstiga och omogna saker i bloggen på sistone och du verkar inte alls psykiskt stabil, och det är väl inte konstigt att folk blir oroliga för Kelly. Ett barn behöver kärlek, men samtidigt så mycket mer. Att du sitter och skriver skit om socialen hjälper inte dig ett skit, tvärtom. Det är bra att soc finns, tänk så många barn som far illa och självklart måste dem ju göra såna här saker för att se hur barnen har det, dem kan inte bara lita på ditt ord, utan dem måste se de med egna ögon. Dessutom är det ju ganska misstänksamt när du vägrar samarbeta.

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 12:14:28

"Och du måste fatta att det inte är DU som är huvudpersonen i något av detta, dom struntar i dig, i det här fallet är du inget barn, det är du som är mamma. Du måste sätta Kelly först, du måste visa att Kelly mår bra med dig och du måste förstå att allt SOC gör gör dem för henne, med hennes bästa i åtanke."Word på den kommentaren. Allt detta visar att du fortfarande är omogen och ett barn själv, för du har inte fått det där typiska mammabeteendet, där barnet ALLTID går först.

kimberly
Postat 2011-02-26 kl 12:20:34
Blogg: http://kimmyshrimpton.blogg.se/

Hej det är kanske bäst att du bara gör den filmen, så dom försvinner sen..

Ja fattar lite hur du känner dig det är hemskt att ha dom efter sig...

Puss!

L
Postat 2011-02-26 kl 12:31:30

Hahaha, asså.. jag är nog minst lika förbannad som många andra här när "Micah" är så jävla korkad. Men det roliga är att hon inte läst en enda jävla kommentar här, lönt att slösa massa kommentarer till en naiv snorunge som inte tål att ta emot kritik och lösa problem? hahahahhahahahahah....

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 12:45:43

Du vill inte filmas, vadå du vill inte, detta handlar inte om dig! Det handlar om Kelly! "Kelly är det enda bra i mitt liv just nu", du låter så självisk och omogen att det inte är sant.

bella
Postat 2011-02-26 kl 12:47:28

men herregud, hur tror du att dem ska kunna hjälpa barn om dem inte tar reda på hur barnen har det? och hur ska dem hjälpa Kelly om dem inte ens får prata med dig utan en advokat? :S hör du inte själv hur dumt allt du säger låter.

ellie
Postat 2011-02-26 kl 12:50:08
Blogg: http://myrslokens.blogg.se/

Jobbigt att ha det med socialen och visst socialen kan vara sjukt jobbiga men jag tror faktiskt som några andra skrivit här uppe att du inte längre kan vara så privat i bloggen, tyvärr.

David
Postat 2011-02-26 kl 12:53:20
Blogg: http://piieceofme.blogg.se/

Hoppas att allting går bra! de kan ju inte bara ta din egen dotter, och hon är ju igentligen "objektet" eller hur man nu skall säga... Jag tycker att hon har rätt att vara med sin egen mamma, alltså du! Så bry dig inte om socialen! Känner någon kompis som blivit omhändertagen av socialen och det är bra för kompisen tycker det men det var endast för någonting hade hänt. man tycker att de måste tänka på Kelly... Nu förtiden är det många barn som har UNGA föräldrar!

Kolla gärna in bloggen och läs och kommentera! Publicerade precis om den första gången som jag åkte till London, om ni har lust att åka dit! Yeeah!:) Kramar på er och på dig!

Emma R
Postat 2011-02-26 kl 13:01:59

Socialen har rätt till att ställa krav om man vill ha deras hjälp. De har rätt att utreda ditt liv, eller rättare sagt gå i genom hela ditt liv, vartenda litet krymsle kommer de gå i genom.. Vad som hänt tidigare tills nutid. Det har de rätt till. Speciellt när man har barn. De måste vara säkra på om barnet har ett bra hem, vilket som jag är säker på att Kelly har. Trots att jag inte känner dig men man får en vibb av att Kelly har det superbra.

Socialen kan ställa krav som att exempel kräva att en familj som bråkar väligt mycket får göra saker tillsammans. Som att ställa sig i köket och laga mat tillsammans eller gå ner på stan eller andra aktiviteter. Jag tror de bara vill försäkra sig om att det är ett bra liv Kelly kommer få. Det finns mängder av familjer som inte kan ta hand om sina barn men som socialen bara struntar i eller tycker inte att det är så farligt. Jag tycker du kan vara lugn när det kommer till att de ska filma dig. Dessutom brukar de inte filma utan komma hem till hushållet och hålla sig i bakgrunden för att sedan få en egen uppfattning om ditt liv som mamma till Kelly. Men det där är annorlunda från län till län. I Värmland där jag bor så filmar de inte familjerna, utan kommer dit och tittar på, kanske även ge familjen uppgifter. Det är så situationen är. Vill du inte att de ska filma, be dem då att komma till hushållet, UTAN filmkamera och så får de väl skriva ner vad de ser på papper istället. Jag tror den vägen skulle kännas bättre för vem vill ha en filmkamera hängandes bakom sig hela tiden när man försöker ta hand om sitt barn. Prata med socialen och kom fram med en annan lösning jag tror faktiskt att de kommer gå med på att själva komma till ditt hem för att se med egna ögon hur du tar hand om ditt barn. Sedan tror inte jag att en advokat kommer hjälpa eftersom det var du som gick till socialen för hjälp. Sedan om det funkar eller inte är en helt annan sak. Men som sagt, försök att prata med socialen för att komma fram med en annan lösning, jag tror de är mänskliga nog för att göra det. Men å andra sidan så är det ju bara deras sjuka och kränkande regler som de följer..Ida
Postat 2011-02-26 kl 15:00:07
Blogg: http://chilisnackan.blogg.se/babymom

Är det inte slut mellan dig och Kevin eller har jag missat något? Tyckte jag såg en förlovningsring glänsa på ditt finger...G
Postat 2011-02-26 kl 15:23:33

Håller med dig att socialen kan vara skit å inte gör något vettig i många tillfällen, men bara att bita i det sura äpplet och gör det de vill att du ska göra.

Om du ni tycker att du själv är en bra mamma så har du ingen ursäkt för att inte göra det de ber dig om.

Bevisa istället att du är en grymt bra 15 åring mamma, Vi alla har våra "psyiska problem" eller som resten kallar det här "mentalt instabil", men rent och ärligt så har vi alla våra egna privat problem, Många av oss säger inget och många visar det tydliget och öppet för ett antal 1000 människor.

Du kan nog gissa vilket av de du gör, Så det är självklart att just du blir uppmärksamad när du är 15 år och har ett barn, och problem i ditt privatliv.

Det är starkt av dig att upfostar ett bran i din ålder, och det tar säkert mycket på "krafterna" och du behöver förmodligen dela med dig av känslorna för det blir för mycket att bära på, men att dela med dig av för mycket i bloggen kan straffa sig även om de inte borde göra det, så gör det de.

Tänk bara på vad du skriver framöver, om du vill anlita advokat och "kriga" om denna sak å slösa pengar och tid så visst, ditt beslut.

men för att få allt gjort så du kan återgå till ditt liv och tänka på mer aktuela saker om hur du ska göra framöver så sväljer du din åsikt om socialen och gör det de ber dig om.

Och om du nu anlitar en advokat och inte får rätt med din åsikt, så kan det bli värre, är det värt att riskera att det blir värre för dig och Kelly ?

anna
Postat 2011-02-26 kl 16:59:58

Precis som många andra här undrar..

VAR ÄR DINA FÖRÄLDRAR??!!

Saara - Med syndromet "klippel trenaynay"
Postat 2011-02-26 kl 17:08:59
Blogg: http://flickansaara.blogg.se/

Varför inte bara ställa upp och göra det dom vill? Det låter som du har något att dölja när du säger att du kommer motarbeta dem och inte göra som dom säger.

Varför inte bara visa att du kan ta hand om din dotter och sen låta detta vara klart?

Detta kommer ju annars pågå hur länge som helst om du ska hålla på och motarbeta dem och risken finns ju att det blir värre för Kelly!

Tänk dig för!

sissie
Postat 2011-02-26 kl 18:02:03

Mikaela, du har inget val.. du säger att om du inte vill bli filmad, så tar dom kelly? vad väljer du? du måste svälja stoltheten och gå med på deras villkor, så dom sedan låter dig behålla kelly ist för att du ska bråka med dom.. då kommer dom ju självklart ta kelly för dom tycker du är så ostabil. Du MÅSTE göra detta för kelly, du har lixom inget val. jag kan förstå hur jobbigt de är för dig men tänk på lilla kelly!!tänk så här; om du läste en ung mammas blogg, i din ålder, och hon satt och skrev att hur dåligt hon mår hela tiden, hon slog till sin kille i ett bråk, hon blir överfallen, hon lägger ut bilder när hon gråter och så fort hon mår dåligt BRÄNNER HON SIG MED CIGGARETTER... vad skulle du tänka? att hon är väääldigt ostabil?osäker?en dålig mamma? en dålig förebild?Asså du måste tänka på kelly! Det är inte lätt att vara en ung mamma, men du måste gå igenom detta och visa soc att du ÄR en bra mamma, så kommer dom låta er vara resten av livet!

fia
Postat 2011-02-26 kl 18:08:48
Blogg: http://fialottalagomsson.blogg.se/

Hoppas allt löser sig och att allt blir bra! kämpa på :P

Sara
Postat 2011-02-26 kl 18:12:09
Blogg: http://smeexii.blogg.se/

Börja tänk på vad du skriver (Y)

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 18:34:15

Socialtjänstens ansvarEn av socialtjänstens viktigaste uppgifter är att se till att barn som befinner sig i en utsatt situation får det stöd och skydd som de behöver.När en anmälan kommer in till socialkontoret är vi skyldiga att ta ställning till om förhållandena för just det barnet kan innebära behov av skydd och stöd. En socialsekreterare tar kontakt med familjen för att informera om de uppgifter som kommit in och för att göra en första bedömning. Om socialsekreteraren bedömer att anmälan är allvarlig inleds en utredning av barnets sociala situation.Hur går en utredning till?

När socialtjänsten har fått veta att ett barn kan behöva hjälp gör en socialsekreterare en utredning tillsammans med familjen.För att ta reda på barnets behov av stöd och/eller skydd pratar socialsekreteraren med föräldrarna, barnet. Vid behov kontaktas andra för familjen viktiga personer, till exempel förskola och skola, för att få en bild av barnets livssituation. Socialtjänstens arbete bygger på ett nära samarbete med föräldrarna med syfte att tillsammans komma fram till lämpligt stöd.Vid samtalen använder socialsekreteraren utredningsmodellen BBiC (Barns Behov i Centrum).

Vad är BBiC?Vid en utredning med hjälp av BBiC kartlägger socialsekreteraren* barnets behov utifrån sju livsområden

* föräldrarnas förmåga att tillgodose barnets behov

* familj- och miljöförhållanden som kan inverka på barnet och föräldrarnas förmåga.Hur används de uppgifter som jag lämnar?Socialsekreteraren skriver kontinuerligt ner det som kommer fram i samtalen. Inom fyra månader från det att en utredning har inletts ska socialsekreteraren sammanställa dessa uppgifter i ett beslutsunderlag där förslag lämnas på vilken hjälp som bäst tillgodoser barnets behov. Utredningstiden kan förlängas om det finns särskilda skäl till det. Du får ta del av underlaget innan beslut fattas. Detta är att göra en utredning enligt 11 kap. 1 § socialtjänstlagen (2001:453).Om det under utredningen kommer fram allvarliga missförhållanden kan socialnämnden ingripa mot vårdnadshavarens vilja. Socialnämndens socialutskott beslutar då att ansöka hos förvaltningsrätten i Stockholm om vård med stöd av Lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU. Inför ett beslut från förvaltningsrätten sker en förhandling i rätten. Både barn och föräldrar har då rätt till offentligt biträde.Det vanligaste är dock att vi kan ge hjälpinsatser med vårdnadshavarens samtycke. Om vårdnadshavararna inte samtycker till de hjälpinsatser som vi föreslår och LVU inte är tillämplig, avslutas kontakten helt när utredningen är slutförd.Du har rätt att ta del av allt skriftligt material som finns om dig på socialkontoret. Huvudregeln är dock att alla handlingar som berör dig förstörs fem år efter avslutad kontakt. Om ditt barn måste få vård och behandling utanför det egna hemmet kommer dock det skriftliga materialet att sparas.

ÖverklaganOm du är missnöjd med ett beslut kan du överklaga beslutet. Din socialsekreterare kan ge information om hur en överklagan går till.

TolkDu har rätt att begära tolkhjälp om du inte talar eller förstår svenska. Du har även rätt till tolk om du är allvarligt hörsel- eller talskadad.

Vi har tystnadspliktAll personal på socialkontoret har tystnadsplikt och får inte lämna ut uppgifter om dig till obehöriga.

Olika former av hjälp och stödSocialtjänsten har ett brett utbud av hjälp och stöd, ofta kallas de insatser. En del finns inom kommunens egna verksamheter.Det kan vara en kontaktperson, en medmänniska med uppgift att ge stöd i vardagen, eller en kontaktfamilj som bidrar till att utöka ett barns nätverk.Kommunen driver flera gruppverksamheter för barn. Ett exempel är grupper för barn till missbrukande föräldrar där barn kan få dela sina erfarenheter med andra under kvalificerad vägledning.Ibland kan relationerna inom en familj vara ansträngda eller konfliktfyllda. Då kan familjesamtal eller familjepedagogiskt arbete vara en lämplig insats.För ungdomar som har kontakt med socialtjänsten kan ibland företagspraktik föreslås, en möjlighet för ungdomar att med stöd komma ut på arbetsmarknaden.Den hjälp som socialtjänsten föreslår ska utformas efter det enskilda barnets behov och kommunens möjlighet att tillgodose dem.Ibland är inte kommunens egna resurser tillräckliga. Vid behov kan behandlingsresurser utanför kommunen anlitas.De allra flesta barn och ungdomar bor kvar i hemmet när de får hjälp och stöd. Ibland kan det finnas behov av vård utanför det egna hemmet. Det som oftast bllir aktuellt vid ett sådant behov är att man bor i en annan familj, ett så kallat familjehem.

tina
Postat 2011-02-26 kl 18:48:05

väx upp och ta anvar, det finns ingen advokat i världen såvida denne inte kan lagen skulle medla bud mellan dig och socialen, det är kellys välmående och hälsa det handlar om, inte din.

Emma
Postat 2011-02-26 kl 19:03:21

Varför inte bara låta soc filma för??..du gör ju det mot kelly..filmar och lägger ut o bloggen.. Jag tror inte att hon hade tyckt om det om hon hade kunnat prata med dig... ingen här vet ju hur du egentligen tar hand om kelly eftersom ingen av oss bor hos dig..vi är helt enkelt tvunga att lita på det du skriver.. och det är ju jätte moget av dig att gå och bränna dig. Det säger ju bara en sak om dig och det är ju att du har någon psykisk ohälsa.. om du nu bryr dig om ditt barn så håll inte på så.. och soc har all rätt i världen och ta kelly ifrån dig om dom anser att hon far illa ut med dig.. Eftersom du inte sätter något bra exempel. Dessutom så tycker jag du borde tänka dig för vad du skriver i din blogg..eftersom man inte vet om någon från soc sitter och läser den..

Ta och väx upp och visa att du är en bra mamma.. o sluta filma kelly och lägg ut på bloggen. Låt soc göra sitt jobb! P.s du får ta detta hur du vill...Jag bryr mig inte...ska sluta läsa din blogg för jag tycker inte om det jag läser... du är inte någon bra förebild för ditt barn!!

chloé
Postat 2011-02-26 kl 19:19:59
Blogg: http://chloefaal.blogg.se/

min mamma var också ung när hon fick mig.

Hon fick mig när hon var 16.

Så hon var ockå ung. Därför håller jag med dig fullständigt!

De har inte rätt att ta henne ifrån dig!

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 19:41:56

Advokat?!

HAHAHAHAHAHA LYCKA TILL!!

sandra
Postat 2011-02-26 kl 20:11:33
Blogg: http://ssandraaofsweden.blogg.se/

Bra att du står på dig och skaffar dig en advokat! Men sociala har faktiskt rätten att ta Kelly ifrån dig om dom anser att hon far illa eller om dom tycker att du är en dålig mamma. Tyvärr! Hoppas det löser sig i allafall!

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 21:45:33

Tror verkligen inte att socialen bara "tar" kelly utan anledning. RÄttare sagt: De gör INTE det. Det måste finnas en anledning. Och om den diskussionen har kommit upp med soc, så vad är anledningen? Att det har framkommit om du är okapabel till att vara mamma? Eller att det är stormigt runt Kelly av olika anlednngar? Det är bara du som kan svara på frågan om anledning. Men UTAN anledning tar de inte henne. Så är det!

Och advokat? Visst du kan nog ha en som kan hjälpa dig. Men inte typ att "stämma" soc. För allvraligt, vi lever inte i usa. Vi lever i Sverige. Som faktiskt är ett bra land.

nicole
Postat 2011-02-26 kl 21:55:11
Blogg: http://nicolebergnilsson.blogg.se/

Socialen har rätt att ta ifrån ett barn ifrån sina föräldrar om dem inta tar hand om barnet på rätt sätt. Jag har bara kollat på din blogg ytterst få gånger, för jag tycker det är förjävligt att få barn när man är 15 år.

Men dock är det ditt liv som blir förstört, så good luck?

Det finns inte många advokater som stöder ett sådant här "fall".Ta och väx upp och sluta leka duktig, det ser ut som du leker "mamma,pappa,barn". Om det är så du vill leva ditt liv, så fine.Som sagt, socialen har all rätt till att ta ditt barn om du inte samarbetar med dem.

Anna
Postat 2011-02-26 kl 22:29:24

Hej

Jag vet att det låter hemskt att dem ska kontrolera så att du sköter kelly på rätt sett och att ni har en bra konektion osv. Men för Kellys skull är det bästa att du går med på att bli filmad när du tar hand om henne för efter det kommer dem låta dig vara. Det är så att när dem sett att du klarar det (det vet jag att du gör för du är stark!) Så har dem ingen anledning att kolla dig mer och dem kollar dig för att sedan ev kunna hjälpa dig om du behöver stöd eller pengar för att kunna ta hand om Kelly på bästa sätt. men protesterar du så kan det bli så att dem tar det som att du inte bryr dig om Kelly och Därför sätts en undersökning igång. Det är bara så det fungerar i vårt samhälle. Men snälla för kellys bästa bara låt dem filma en liten stund när du tar hand om Kelly så ska du se att allt löser sig. Dem gör det för din och Kellys skull jag lovar! det kan även hända att dem tar Kelly och sätter henne på ett Juor hem och det kan dem göra utan domstolsbeslut och när hon är där då kan det ta över 4 månader (ev änu längre tid beroende på vad juor hems familjen har för kontrakt) innan ett domstolsbeslut tas om var barnet ska hamna och det vill man ju absolut inte. Men detta gör dem bara om dem verkligen ser att ingen i din familj kan ta hand om barnet. jag vill inte skräma dig det är inte det jag vill bara hjälpa dig på vägen så du förstå att dem gör det för er skull och inte sin egen. Om du undrar något mer och så då kan du bara mejla. Tack för en super blogg! kramen.

Elin
Postat 2011-02-26 kl 22:56:50

Hoppas du får behålla Kelly<3

ruff day.
Postat 2011-02-27 kl 01:03:19

Hej vännen.., den kalla sanningen är att inget dombeslut krävs för en omhändertagning, om soc anser det nödvändigt så skaffar de ett akut LVU, som efter 8 veckor överläggs i domstol och sedan fastställs eller avslås beroende på. Under LVU tiden är det soc som har all vårdnad om barnet och föräldern, oavsett ålder, har inget att säga till om och får ibland inte ens veta vad som händer med barnet.

I ditt fall har de inte begått något tjänstefel. Det är deras skyldighet att undersöka en anmälan, ALLA anmälningar MÅSTE leda till en utredning enligt socialtjänstlagen. När du vägrar sammarbeta i utredningen skapar du bara mer såkallad "oro" som kan leda till ett akut LVU.

Du gör rätt i att ha ett juridiskt ombud, då du uppenbarligen inte kan hur socialtjänstlagarna fungerar.

Det bästa är att bara delta i utredningen, det är inget ovanligt.

Lycka till, hoppas du väljer rätt, för Kellys skull.

marree
Postat 2011-02-27 kl 02:16:25

gör ba filmen och sluta whina -.-

Emma
Postat 2011-02-27 kl 09:39:26
Blogg: http://mammatillbenjamin.blogg.se/

De roliga är att de på din blogg som håller med på din sida, de är dom som är unga och inte har barn själva.Ju mer du stretar emot mot socialen och inte sammarbetar, ju värre blir situatuinonen och ju lättare blir de för socialen att bevisa att du itne är mogen eller redo att ta hand om kelly och ge henne de behov hon behöver!Så de bästa rådet är att gå med på filmerna,interjuverna,utredningen och visa i utredningen att du visst kan ta hand om ditt barn.jag har själv upplevt de så jag VET vad du går igenom!!!!

Anonym
Postat 2011-02-27 kl 11:14:07

Du kan inte stämma soc, och du kommer inte få en advokat och slippa prata själv och Soc har visst rätt att göra såhär.märks verkligen att du själv är ett litet barn ibland, speciellt i denna omogna video.

Criticizeme
Postat 2011-02-27 kl 11:53:10
Blogg: http://criticizeme.blogg.se/

Fast Mikaela, socialen har all rätt till det.

Du har gett dem fria armar i att lägga ut ditt mående på din blogg.

Speciellt bilden + texten om ditt självskadande.Självskadande ses som ett hot mot barnet, eftersom barnet då inte är trygg i att kunna ha sin mor där. Ett självskadande är i sig ett sätt att vilja dö. Vilket socialen ser, som sagt, som ett hot mot barnet och dess trygghet och uppväxt.Så att du har egentligen satt dig i denna skiten själv, speciellt eftersom du har tusentals läsare - vilket betyder att du måste verkligen tänka till innan du lägger ut någonting på bloggen. För minsta misstanke, och minsta anonyma brev till socialen - och du kämpar för ditt barn.Det har jag sagt till dig från första början, men jag antar att du inte läser alla kommentarer...

sofie
Postat 2011-02-27 kl 12:22:23
Blogg: http://fiatavling.blogg.se/

Hej ! du har rätt de ska inte behandla dig så. Jag står på din sida lycka till

misspina.blogg.se
Postat 2011-02-27 kl 13:03:58

JAG TYCKER ATT ALLA NI IDIOTER SOM SKRIVER ELAKA SAKER TILL HENNE SKA SLUTA KOMMENTERA... nej dom får inte ta lilla kelly, och dom får absolut inte hota med att ta henne!!! jag tycker att du ska kämpa tills dom inte lämnar dig i fred... nej det är inte de bästa dom vill om dom tar kelly ifrån sin egen mamma... asså era små snorungar tänk innan ni öppnar eran käft... OCH MIKAELA FORSÄTT MED ATT VISA HUR STOLT DU ÄR SOM MAMMA... OCH BE ALLA IDIOTER STICKA ÅT ..... ha det bra...

Gabriella
Postat 2011-02-27 kl 14:25:18

Hej Mikaela!Du har så rätt med vad du säger! Dem kan inte hota dig med att ta Kelly i från dig. Jag märker att du är en hur underbar mamma som helst, jag vet dem är dumma i huvudet och missköter sig totalt, men jag tycker att det är bra att du ska ta kontakt med en advokat, för så här får dem inte hålla på! Men förövrigt så hoppas jag att Kelly och du mår bra. Du får ge många pussar och kramar från mig till världens sötaste bebis hihi ;)Hälsningar Gabriella

Ceerol B
Postat 2011-02-27 kl 15:39:50
Blogg: http://ceerols.blogg.se/

Jag tror att du behöver snacka med någon du kan lita på men som också är smart nog att hjälpa dig med det här.Och om din mamma eller pappa inte finns där och kan stötta dig eller prata med dig så kan man t.ex. gå in på tjejzonen.com. Jag hoppas att det löser sig. Och jag tycker inte att du bara ska skita i soc och se det som att dem bara vill att du ska må dåligt. Jag tycker att du borde lyssna på vad dem har att säga och sen ja se vad som händer.. jag är nog inte den smartaste när det gäller sånt här men jag tycker faktiskt att du borde prata med någon som är det och som bryr sig. Se inte alla som dina fiender. Lycka till.

Sosso
Postat 2011-02-27 kl 18:57:16
Blogg: http://sosselito.blogg.se/

Varför inte göra en film? Dom vil ju bara Kellys bästa, och när du vägrar göra en film blir dom ju oroliga. Du är 15 och när man är 15 brukar man inte vara en så bra mamma (jag dömer inte dig för jag känner inte dig, men jag syftar på hur det brukar vara generellt). Och vet du hur många barn som far illa där ute? Som soc får ta hand om för de far riktigt illa ut? De blir ju såklart oroliga för Kelly när du vägrar samarbeta. Och jag säger inte att du skulle misshandla kelly eller något, gud nej, det tror jag absolut inte, men de vet ju inte om kelly får tillräckligt med mat, uppmärksamhet osv. Om du är smart samarbetar du, så kan de se att din lille bebis mår bra och då slipper de oroa sig. Jag hoppas du förstår att jag skriver inte detta för att tracka ner på dig, utan för er bådas bästa. Lycka till.

Anonym
Postat 2011-02-27 kl 19:44:02

Asså vad arg jag blir ? fattar du inte att en advokat kan ine göra nått mos soc? JAG TYCKER ATT SOC BORDE TA UNGEN IFRÅN DIG! Du brännskadar dig själv när nått går imot dig. DÅLIG MAMMA ÄR VAD DU ÄR!! väx upp snorunge!

En som vet, Evelina 12 år
Postat 2011-02-27 kl 23:18:54

Jag vet hur det är att ha med soc att göra. Jag vet hur de är. Jag vet vad du går igenom, hur rädd du är. Men du måste ju svälja din förbannade stolthet. Visa att du är mogen, och inte någon liten fjortis som sitter med ett barn i handen och tror att alla vill dig ont. Gör filmen, om du är en sådan bra mamma varför inte bara göra det? Du bevisar bara sanningen, det är som SANT. Himla omoget, förstår att de gör en utredning. Med tanke på hur öppen du är i bloggen, är det positivt. Man vet ju aldrig vad folk gör.

Anonym
Postat 2011-02-28 kl 02:07:33

Om du nu inte gör något fel i din uppfostran och mammaskapet till Kelly så borde du inte vara så rädd att visa dom hur du gör och låta dom filma dig när du tar hand om henne.

Anonym
Postat 2011-02-28 kl 10:59:52

än en gång tror du att världen snurrar runt DIG, det handlar om Kelly men vill du inte ha kvar henne så gå emot soc då..

bästa för Kelly vore ju faktiskt att hon hamnade hos någon annan.

Linda ||
Postat 2011-02-28 kl 11:54:23
Blogg: http://israelsson.blogg.se/

asså dom kan ta kelly.. tänk på vad du skriver om hur du mår osv. Tänk sociala läser allt du gör och ser de mesta. Tro mej... har haft dom i hälarna i 3 år.

Du är 15 år med ingen inkomst alls. Och att ta hand om ett barn då är svårt.

Vill inge illa men sanningen kan vara hård ibland.

Diba
Postat 2011-02-28 kl 14:02:17
Blogg: http://dibagolpagon.blogg.se/

Sluta kommentera så omogna saker till Mikaela!

väx upp för fan.

Hejhej
Postat 2011-02-28 kl 14:44:42

Jag tycker att du ska sluta blogga och leva privatare, om du är en bra mamma kan du inte hålla på såhär. Jag tycker dock att de som är elaka ska sluta och inse att de inte gör det bättre. Jag hoppas att allt går bra för dig och att du växer upp och försöker vara den bästa mamman du kan till ditt barn, du vill väl inte att den här tiden som du lägger på att vara arg och surig ska gå till spillo. Gör filmen och sluta blogga om så privata saker...

Tjo
Postat 2011-03-02 kl 23:05:36

Det är inte en domstol som tar beslutet om att omhänderta barn det är socialnämnden

marina
Postat 2011-03-03 kl 09:54:08
Blogg: http://marinask.blogg.se/

Soc vill väl helt enkelt se att ett "barn" klarar av att ha ett barn, att det sköts som "vuxna" föräldrar.. Tex så bloggar du heeela tiden, du visar hur stökigt ditt rum är vilket även är Kelly's rede, du skriver om hur mycket du och Kevin bråkar, om hur deprimerad du är osv, kan fortsätta länge.. Därför så anser dom väl att du behöver bevisa att du klarar av att ta hand om Kelly.. Annars KAN dom ta henne ifrån dej då dom kanske tycker att du inte är medgörlig och då antar dom att du "döljer" något.. Skulle soc be mej medverka i en film om hur jag tar hand om mitt barn så skulle jag med glädje medverka eftersom jag VET att jag tar hand om min son prima och det vill jag ju självklart kunna visa de som undrar :PKommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar