BUP

Postat 2010-12-20 kl 00:37:48

Förstår inte hur folk kan KLAGA ÖVER ATT jag skrev att jag åkte till BUP!!
Vad är det för fel att skriva det? är det typ jätte ovanligt eller? Alla mår dåligt någon gång, och det finns vissa saker jag behöver bearbeta. Jag vet att det finns många där ute som mår dåligt, och jag säger till er , det är inget onormalt! Jag är precis som ni, ni är inte ensamma!
Det finns en andledning varför jag skriver ut saker på bloggen,för det är många som känner igen sig. Och det är skönt att veta, att det finns andra som känner likadant.
Jag har en stor blogg, och jag vill använda det till en bra sak, inte vara elak eller negativ.
Men just nu mår jag själv dåligt och jag tycker det är skönt att skriva ut någonstans så ta och acceptera. Ingen kan fan vara perfekt jämt.

Och jag är stolt att jag gick dit, för jag fick hjälp! Och jag skämms inte över att jag mår dåligt! JAG GÖR DET

Sandra
Postat 2010-12-20 kl 00:57:13
Blogg: http://sandrawaessman.blogg.se/

Tänk om det hade varit så enkelt när jag var yngre, att bara åka dit.. Men det var ett helt jävla företag då! När jag till slut fick en tid behövde jag inte gå dit... Jag tycker det är bra att man tar hjälp av andra om man mår dåligt, att man är så STARK att man vågar göra det och inte gömma allt inom sig. Det brister tillslut.

pimpXprincess
Postat 2010-12-20 kl 01:00:12
Blogg: http://www.pimpxprincess.se/

Jag tycker att det var väldigt bra gjort av dig. Du måste ju ta hand om dig själv också, inte bara Kelly :)

En tjock katt i en smal värld
Postat 2010-12-20 kl 01:11:23
Blogg: http://tjockkatt.webblogg.se/

Det är inget konstigt att åka till bup. Det som däremot är lite märkligt är att göra det klockan elva/tolv på natten, vilket innebär att det är någon form av akuttid. Väl där så bloggar du och säger bland annat att du åkte in för att du kände dig fet? Det känns lite för uppmärksamhetssökande för att vara sunt.



Ang det i somras så är det väl klart att du mår dåligt över det, men då bokar man en riktig tid och ber om hjälp att bearbeta det man gått igenom.

Anonym
Postat 2010-12-20 kl 01:15:04

Det är svårt att uppfostra ett barn när man själv inte mår 100% bra och ska överföra bra mående till barnet! Du är stark & jag beundrar dig för det :)



Johanna
Postat 2010-12-20 kl 01:21:03
Blogg: http://bamsemums.blogg.se/

Det var väligt starkt av dig att åka dit :) Skit i alla idioter där ute. Skriv precis vad du vill i bloggen. Du är stark - oavsett vad folk säger till dig.

Sandra
Postat 2010-12-20 kl 01:24:52
Blogg: http://mammmmma.blogspot.com

Vet du vad?! Om du vill ha någon att bolla tankar med eller bara prata av dig så får du gärna mejla eller skriva till mig om du vill. Har upplevt det mesta som inte de felsta har gjort. Kan va skönt att prata med en okänd människa :)Eller om du vill ha råd om Kelly! :)

Anonym
Postat 2010-12-20 kl 01:28:16

fett misslyckad mamma :P

MarieLinnéaElisabeth
Postat 2010-12-20 kl 01:37:30
Blogg: http://mwikstedt.blogg.se/

du har så rätt gumman, alla mår vi dåligt någon gång ! andra mer, andra mindre. och de e inget som man ska hålla inom sig själv, utan de e mycket bättre att få ut sina känslor, så du gör absolut rätt när du pratar och skriver om hur du mår ! och även när de käns som mörkast, så kom ihåg att aldrig tappa hoppet utan fortsätt att kämpa, tänk positivt och att de kommer att komma bättre stunder. EFTER REGN KOMMER SOLSKEN ! ♥

Minnie
Postat 2010-12-20 kl 01:38:57
Blogg: http://www.minnies.se

Klart du inte ska skämmas över det, mår man dåligt så gör man det inget konstigt med :)

Malin
Postat 2010-12-20 kl 01:58:27
Blogg: http://piccadillytears.blogg.se/

Klart du ska prata med nagon om du behover. Bra gjort av dig att kanna igen dina egna tecken och be om hjalp. Det blir alltid battre sa. Fortsatt kampa pa!

Sabrina, mitt liv i London
Postat 2010-12-20 kl 01:59:23
Blogg: http://sabrinas.webblogg.se/

Det är jättebra av dig att våga stå för att du mår dåligt och går till bup! Ju mer man håller inom sig, ju värre mår man! Stor eloge till dig tjejen, du är himla modig, på alla sätt och vis! Du kommer vara en fantastisk förebild åt din lilla Kelly :)

moa
Postat 2010-12-20 kl 05:04:40
Blogg: http://swedell.blogg.se/

Tycker det är modigt av dig att skriva att du verkligen mår dårlig och sånt!

du är inte ensam, ingen är ensam om det!

Du måste lägga ner lite tid på dig oxå,

lätt att man glömmer bort när man fått ett

till liv att sköta.



btw. gud va söt kelly är!

Elin - vägen tillbaka efter ett mordförsök
Postat 2010-12-20 kl 05:16:07
Blogg: http://whoframedjoanna.bloggsida.se

Du, det är så himla stark av dig att verkligen stå för hur du mår och hur jobbigt det faktiskt är att bli mamma. Skit i den rosa snuttigull-dimman som så många slänger sig med...



Första 4 veckorna bara grät jag stup i kvarten. För mig så handlade det om amningen som frigjorde en massa hormoner som gjorde mig deprimerad. Sekunden jag slutade amma blev jag en gladare, bättre, härligare och lyckligare mamma.

För dig kanske det handlar om att du bara behöver ventilera med en människa som inte tillhör din familj, som inte dömmer, för familjen (hur underbara de än är) ka dömma en väldigt lätt och bli orolig för en i onödan.



Stå på dig, tjejen! Och dessutom la jag idag Kellys lilla julkapp på lådan. (Jag hoppas innerligen att den kommer fram tills jul, annars får du ursäkta!)



KRAM!

Angelina
Postat 2010-12-20 kl 05:28:21
Blogg: http://angiek.blogg.se/

Försök att ignorera de elaka kommentarerna! Jag tycker att du gjorde rätt som gick dit. har själv varit där för ett par år sedan. Det är beundransvärt att du tar itu med dina problem istället för att ignorera dom. Och det du skrev i ditt förra inlägg, jag vet inte vad du gick igenom i sommras, men du är absolut inte fet, du är hur vacker som helst! Om du vill prata med någon random främling så finns jag här, jag lyssnar. Hoppas det är lite bättre med dig i alla fall. Och kom ihåg, du är värdefull!

Klara
Postat 2010-12-20 kl 05:43:24

Jag tycker du är otroligt stark som erkänner för dig själv och verkligen tar tag i det när du mår dåligt. Och att du skriver ut det i bloggen - det tyder på ännu mer styrka och mod. Strunta i dem som påstår något annat - de vet inte bättre.



JAG är stolt över dig! Många kramar

Ida Johansson
Postat 2010-12-20 kl 06:09:55
Blogg: http://alotsofshit.blogg.se/

Jag tycker du gjorde rätt! Man ska prata om man behöver det! Inget som folk ska klaga över, jag är stolt över dig för att du tog tag i det och lät inte problemen ta över utan du tog över problemen. Är riktigt glad att du gick dit om du känner att du behövde det, det var ansvarsfullt både för dig och för Kelly! Du gjorde inte mer än rätt, tro mig fina du!

Signe
Postat 2010-12-20 kl 06:50:02
Blogg: http://svoren.se

Vänd det åt andra hållet istället och tänk på hur stark och modig du är som faktiskt VÅGAR inse att du behöver prata med någon, väldigt många förnekar det för sig själva..<3 var stolt över dig själv!

Mary
Postat 2010-12-20 kl 06:52:05
Blogg: http://ordinaryisforotherpeople.blogspot.com

Ta hand om dig och var stolt över dig själv!!! Tycker du verkar vara en stark tjej!!!

Moa
Postat 2010-12-20 kl 07:45:58

Bry dig inte om dom som skriver så idiotiskt. Bra gjort!

LittleMe♥
Postat 2010-12-20 kl 07:46:40
Blogg: http://borntobecool.blogg.se/

Hej Mikaela och Kelly! Jag är nog bloggens yngsta läsare, jag är 11! x'3 Men jag tycker bloggen är väldigt bra för att den visa tjejer i din ålder att bara för att man blir gravid när man är 14 så kan man klara det endå!! Och att gå till B.U.P är säkert jättebra! Alla som skrev taskiga kommentarer om det i förra inlägget ska du skita i!! Dom skulle säkert också gå till B.U.P om dom mådde som du! Mikaela, du är STARK! Kom ihåg det // LittleMe ♥

Jessica Yaman
Postat 2010-12-20 kl 07:55:02
Blogg: http://jamilja.blogg.se/

Nej i Sverige ska man må bra och inte berätta för andra hur man egentligen mår. Man ska säga "Jag mår bara bra" såfort någon frågar hur man mår.

Det är så fel så fel...



Mikaela, att gå till BUP var ett BRA och MOGET beslut av dig att göra. Herregud, du är 15 år och har fått ett barn. Tycker inte någon ska förvänta sig att du ska klara det på samma sätt som ex. en 25 åring som får barn. Du verkar vara en jättebra mamma. Du är INTE tjock, även om du känner så nu. Släng vågen, så slipper du se siffrorna. Kroppen blir annorlunda efter man fött barn, den kommer gå till sig!

Du rä jättesöt och har en pojkvän som älskar dig, en underbart söt liten Kelly och en mamma som finns där för dig.

Fortsätt gå till Bup om det hjälper dig och skit i vad andra säger. Kramar från Alanya

Marianne
Postat 2010-12-20 kl 07:57:32

Självklart så är det inget fel att man mår dåligt någongång under sitt liv! Herreguu vi är ju människor..o inte stålmannen!Och det är absolut inget fel att besöka BUP, det är ju ett steg mot att få hjälp att må bättre. Och vissa ggr så behöver man den hjälpen att komma vidare på vägen! Kram

S
Postat 2010-12-20 kl 08:07:40

Tack!

hanna
Postat 2010-12-20 kl 08:16:33

bra att du vänder dig till bup, dom lyssnar alltid på en och hjälper en och svara på ens fråger. du är helt underbar mamma till kelly!

Camilla
Postat 2010-12-20 kl 08:32:46
Blogg: http://camillapersson.bloggplatsen.se

Du är stark som överhuvudtaget är 15 med dotter, det är klart att bara det är tufft ibland och att man behöver prata med någon.

Sen har man redan ångest & massa skit sen innan som står en upp i halsen ibland, det är klart att du mår dåligt. Vem gör inte egentligen?

Tycker det är bra att du skriver det på bloggen, då kanske fler som faktiskt inte vågar be om hjälp för att det är "töntigt" att gå och prata, dem kanske vågar när dem märker att du inte tycker det är fel och vågar vara helt öppen med det.

Som sagt; du är stark.

Mathilda Hanssen
Postat 2010-12-20 kl 08:37:42
Blogg: http://mathildahanssen.blogg.se/

Helt rätt av dig att åka ditt. Det är bättre för både dig och kelly om du mår bra. kram

linda
Postat 2010-12-20 kl 08:38:13
Blogg: http://snart4barnsmamma.blogspot.com

min äldsta son går där pga han har autism o adhd. o det e bra. man får hjälp om man behöver det på bup eftersom på visa komuner e bup dåliga o då måste man gå på psykiatrin istället. men man måste ju prata om sin problem även jag som e vuxen mår ju dåligt ibland o ångest. för man tänker så mkt. har du tänkt på ta någon medecin kanske ångest dämpande eller bara mot deprission men tanka på du fått barn nyss kan det utvecklas till förlossningsdeprision. men e bra du pratar om det så släpper det kanske kram <3 o du e inte tjock. det kan ta 1 år innan man blir lika smal igen. tänk på det. så kvittar det hur mkt man än försöker bli smal. m,en situps e bra. o gå långa promenader kram

Anonym
Postat 2010-12-20 kl 08:45:21

Jag tycker det är jättebra att du går dit och får hjälp<3 Det är helt rätt! Tro inget annat.

E M E L I E R E S E R ! ! !
Postat 2010-12-20 kl 08:48:10
Blogg: http://emeliereser.blogg.se/

superbra ju :)

Felicia
Postat 2010-12-20 kl 08:52:39
Blogg: http://feliciiabertilsson.blogg.se/

Det är bra att när du känner att du behöver hjälp, att du söker hjälp. Det är modigt också! För att du ska kunna ta hand om Kelly, måste du också ta hand om dig själv :)

Hoppas du hittar någon som du kan prata med där, så hoppas jag att det går bra för dig! :)

Många kramar

Louise Hedblom
Postat 2010-12-20 kl 09:09:05
Blogg: http://hedblom.blogg.se/

Det är mänskligt att må dåligt. Ingen mår bra hela livet, utan alla drabbas av någon form av depression och jag tycker att man ska söka hjälp om man känner att man behöver det.



Är du deprimerad nu kan det vara en idé att ta itu med det på en gång så att du inte utvecklar en stark förlossningsdepression som du sedan tar ut på Kelly. Hjälpen gynnar fler.

VIKTORIA
Postat 2010-12-20 kl 09:16:50
Blogg: http://vikzan.blogg.se/

trevlig dag! :)

oddsfantasten
Postat 2010-12-20 kl 09:17:21
Blogg: http://oddsfantasten.blogg.se/

Kom gärna och delta i min tävling om fyra trisslotter!

johanna
Postat 2010-12-20 kl 09:33:14

hej mikaela !

jag är en tjej som är ett år yngre än va du är, men följer din blogg& tycker det är jätte kul att få se hur det går för dig o kelly.

men skulle tycka att det vore kul om du kunde lägga in denna texten som ett inlägg på din blogg?:



hej, jag är en tjej på 14 höstra.

jag vill bara fråga mikaelas bloggläsare en grej, detta är då inte riktat mot alla men ...



varför ska ni alltid komentera hennes liv ?

har ni inget bättre att göra ?

det är ni själva som väljer o läsa hennes blogg !

om ni tycker att hon har gjort bort sig eller vafan vad som hellst ?

låt hon bara va !

asså varje gång jag läser något kränkande, taskigt, dumt i hennes blogg från personer som tror att det är något blir jag ledsen inombords för hennes skull !

ännu fegare är dte o skriva det anonymt !

vet ni änns hur det är att få barn vid sån tidig ålder ?

okej, jag har själv inte varit med om det, skulle nog inte kunna tänka mig det heller, men i framtiden GÄRNA !

men det jag vill säga är att jag tycker att mikaela är en MYCKET STARK person som vågar stå för det hon gjort& att kelly kom till världen !

har ni änns varit med om att ta ett sånt stort beslut som handlar om en annan människas liv ?

visst bebisen kanske bara har varit en klump just då men ... det ska ändå bli en stor, stark männsklig människa som alla er andra !

har ni tagit ett sådant beslut förut ?

tror inte det !

kan tänka mig att det inte är det enklaste beslutet man tar ?

men mikaela, fortsätt kämpa för du är en VÄLDIGT stark person som vågar stå upp till den du ä& bryr dig inte om vad andra tycker och säger !

för det viktigaste är att du är lycklig för kellys skull& FRAMFÖR ALLT DIG SJÄLV !



skönt om dig& krama kelly från mig

kram johanna

Malin
Postat 2010-12-20 kl 09:35:09

Om du fortsätter att skriva om hur dåligt du mår osv kanske soc tar Kelly ifrån dig.. Tänk på det. Jag personligen tycker att du är grym :)

M
Postat 2010-12-20 kl 09:35:54

Självklart ska man söka hjälp om man känner att man mår dåligt! Det där att folk tycker det är dåligt att gå och prata med en psykolog kan inte skilja på en psykolog och psykiatriker. De tror att den som går till en psykolog (som är utbildad samtalsterapeut) behöver mediciner och inskrivning på psykhus. Mer fel kan man nog inte ha.



Du får förklara det för de outbildade: En psykolog pratar man med, den hjälper en att nysta i hur man ska tänka istället och ev hjälpa en att lösa emotionella knutar som man har i själen. Psykiatrikern skriver ut mediciner, kollar om man har en kemisk obalans i hjärnan och kan tvångsvårda-ta personer som är t.ex fara för sig själv och andra!



akademikern

Anonym
Postat 2010-12-20 kl 09:36:41

Du är super modig som vågar skriva ut det och duktig som förstår att du behöver hjälp inann de är försent, jag går också på bup och vet hur många som helst som gör de! Tro på dig själv, du är stark! Vi är inte mer än människor och kan inte klara av allt

emily
Postat 2010-12-20 kl 09:37:42
Blogg: http://agressia.blogg.se/

du är jättteduktig tycker jag! Jag har också gått på bup och det är bra, det visar att du vill må bra för att kelly ska få en glad mamma, inget fel med det! <3

Emma
Postat 2010-12-20 kl 09:41:13
Blogg: http://eddiesmammaemma.blogg.se/

Jag var på BUP för cirka 10 år sen men mig kunde dom inte hjälpa !!!

Susanne
Postat 2010-12-20 kl 09:44:25

Hej gumman!!!

Jag tycker verkligen du gjorde jätte rätt i att söka hjälp om du mår så dåligt... Det är tufft att vara mamma till en liten plus att du troligen har en tung "ryggsäck" med saker att bearbeta. Du ska vara stolt över dig att du tar hjälp... Det är inte många som gör det och det kan gå väldigt illa... Och det kommer hjälpa dig och Kelly i framtiden :-)

Massa styrke kramar till dig och Kelly

Sanna
Postat 2010-12-20 kl 09:59:55
Blogg: http://saniiee.blogg.se/

Man SKA ta hand om sig själv :)

Disa
Postat 2010-12-20 kl 10:05:22
Blogg: http://kvarteretdisa.blogg.se/

HELT RÄTT! Man ska inte skämmas över att man mår dåligt, bara man gör något åt det, och det gör ju du! Så strunta i alla elaka kommentarer om att du söker uppmärksamhet! Att må psykiskt dåligt ska vara lika accepterat som att ha ont i ett ben! Det är ett stort problem idag, och jag tycker inte alls att man ska skämmas. Jag har själv mått dåligt under hela min tonårstid, så jag vet hur det är!



Dessutom: Det är ju DIN blogg. Du skriver ju VAD DU VILL i den, ingen kan komma och säga något annat! De som inte tycker om det kan strunta i att läsa!



Stå på dig och lycka till med bebisen och i att bli lycklig! Du kan om du vill! :)



Kram Disa

Rebecka
Postat 2010-12-20 kl 10:08:05
Blogg: http://ruttenskruv.blogg.se/

Gumman , skit i alla jävla idioter som inte fattar något som bara tycker om att se ner på folk , folk som inte vet vad vett o etikett är. Folk som ALLTID ska ge sig på folk. SKIT IDOM. jag vet att det är svårt och att du vill typ berätta varför så de kan förstå . men dom kommer aldrig förstå och sluta .. Tyvärr är det så =/ är man storbloggare får man tyvärr mycket negativt, MEN det är bara försöka skita it . för jag tror verkligen du får mer BRA saker än dåliga :) men visst när man får höra något dåligt tar ma åt sig fast det kanske bara är 1 kommentar :) Men jag tycker iaf det är starkt av dig att våga berätta ut sånt här :) och det är viktigt att du tar hand om dig själv så du klarar av kelly :) du är ju trotts allt bara 15 år . klart du kanske mår dåligt o det är bra att ta hjälp då .. HÅller på dig :) beundrar dig som fan :) du är bäst !!

Sanna
Postat 2010-12-20 kl 10:10:51
Blogg: http://hallonsanna.webblogg.se/

Jag tycker det är bra att att du skriver det för då kanske andra tjejer som mår dåligt går till BUP. Om man mår dåligt är det ju bra att gå dit! :)



Ha det bra!

Sofia Stridh
Postat 2010-12-20 kl 10:15:32
Blogg: http://drowninghotel.blogg.se/

Väldigt bra att du står på dig, det är inget fel alls att skriva att man ska till BUP det har jag själv gjort hur många gånger som helst. :-). Det är absolut inget fel med att man vill må bra :-)

Natti
Postat 2010-12-20 kl 10:16:31
Blogg: http://rosed.blogg.se/

Anser att du gjorde helt rätt! Mår man dåligt, av någon anledning är det viktigt att prata ut med någon professionell. Jag gjorde det, då det tog slut med pojkvännen, bara få prata med någon okänd är gult värd. Stå på dig vännen, du kommer klara allt fint fint :)

God jul och ett gott nytt år!

Nästa år kan bara bli bättre ;)

Amanda
Postat 2010-12-20 kl 10:37:24
Blogg: http://amnnda.blogg.se/

Du är inte onormal, herregud. Skit i vad alla andra säger, försök inte ta åt dig. Alla behöver någon gång i livet prata med någon och ibland en utomstående. Den som påstår att man inte behöver det är inte mänsklig. Vi är inte mer än människor! Ingen jävla stålkvinna som många av oss tror. KÄMPA :)

Matilda
Postat 2010-12-20 kl 10:39:54
Blogg: http://attlevamedfobi.blogg.se/

Jag tycker snarare att det är "ovanligt" att du inte gått dit tidigare. Jag menar inte att du inte klarar mammarollen utan att vem som helst skulle nog få en chock av att bli gravid i din ålder och då behöva hjälp att bearbeta det. Skulle jag bli gravid nu (jag är 19) skulle jag boka en tid hos en psykolog direkt!

Anna-gravid i vecka 29
Postat 2010-12-20 kl 10:43:54
Blogg: http://frokenstockholmare.blogspot.com

Det är bra att du tar tag i saken att du känner dig nere/olycklig. Det är bra att göra det så tidigt som möjligt. Däremot är BUP något många förknippar med akuta situationer eller tex allvarlig ptsd(posttraumatiskt stress syndrom),ångest osv. Men kanske du har någon form av trauma sedan du blev överfallen och då är det kanon att få hjälp på BUP tror jag! Kom ihåg att du är stark som söker hjälp!

Amanda
Postat 2010-12-20 kl 10:52:44
Blogg: http://mramandaforsberg.blogg.se/

Men herre gud! Vad folk håller på! vad fint att alla i hela världen mår hur bra som helst! Det kanske bara är du och jag då som mår dåligt ibland?!



Tycker du har en jättefin blogg, jag tycker det är helt fantastiskt att du skriver när du mår bra och dåligt, även fast många andra bara vågar skriva om hur bra dom mår i hopp om att verka perfekta (även fast vi vet att det inte är sant!).

Du verkar vara en jättebra mamma och jag hoppas allt går bra för dig!! <3

fiorela
Postat 2010-12-20 kl 11:07:41
Blogg: http://fiorela.bloggplatsen.se

Så rätt! Folk tycker att det är skit att gå till såna saker, men om det vore skit vrf skulle det ens finnas?? :S

Bra att du står för det du gör och inte skäms eller ngt!

jennie
Postat 2010-12-20 kl 11:08:51

folk är sjuka som klagar på det , lyssna inte på dom du gör helt rätt. du är femton år och ändå inser vilket stor påverkan du gör på dina läsare, du är mamma och du är sjukt stark. Det om nånting kallar jag att vara mogen. Och sen att du faktiskt vet om och accepterar att du inte mår bra och faktiskt försöker göra nånting åt det visar också hur mogen du är , finns så sjukt många som mår dåligt men inte "vågar" och "skäms" över det och just drf inte söker hjälp. Du är stark tjejen , fortsätt så :)

erika
Postat 2010-12-20 kl 11:15:06
Blogg: http://elvismammans.blogg.se/

min kommetar kom inte med...när jag skrev till dig igår natt, hoppas du inte tog det som negativt jag försökte uppmuntra dig att du inte är ensam o att du är så stark som åker dit o får hjälp, tänk de som inte vågar få hjälp...=)

Anna - Ensamstående mamma, hunduppfödare & stolt vegetarian.
Postat 2010-12-20 kl 11:15:52
Blogg: http://egopix.blogg.se/firsttimeuser/

Jag förstår inte hur folk kan tracka ner på dig för att du säker hjälp för ditt dåliga mående! man får faktiskt må dåligt, och du är så otroligt modig som vågar berätta om det och stå för att det inte alltid är bra.

Skit i de negativa personerna!



Du är supermodig, duktig och en fantastisk mamma som tar hand om både Kelly och dig själv på bästa vis!



Stora kramar från mig!

Angelica
Postat 2010-12-20 kl 11:16:16

Det är bra, alltså att du kan stå för att du inte mår bra, och att du åker till BUP för att få prata. Det känns som att många tycker det här med att må dåligt är lite tabu att prata om. Men det är bara bra att kunna erkänna det!

Som du säger så finns det många fler som mår dåligt. Jag mår dåligt över ett flertal saker, och är inte heller rädd för att säga det.



Lycka till, och hoppas du kommer må bättre :)

Elionore
Postat 2010-12-20 kl 11:20:38
Blogg: http://tynellelionore.blogg.se/

jag tycker du är sjukt stark som står emot allt skitsnack som folk skriver.. Jag är själv 15 år och vet inte vad jag skulle gjort om jag blev mamma! Så fortsätt som du gör, du är en jätte duktig mamma :)

Peka
Postat 2010-12-20 kl 11:21:03
Blogg: http://pekasrosa.blogg.se/

Klart du ska gå och prata med någon om du mår dåligt!

Och jag tycker det är jättestarkt av dig att skriva om det på bloggen :)

Om du inte tycker att du får bra hjälp på BUP så tycker jag du ska prata med BVC, de ha psykologer som är specialicerade på mammor som mår dåligt.

Jag har själv gått hos bVC_psykologen och jag fick jättebra hjälp där.

Ta hand om dig

f r i d a
Postat 2010-12-20 kl 11:21:31
Blogg: http://fridakaulitz.blogg.se/

du ska inte skämmas, du gör rätt! :)

puss // http://fridakaulitz.blogg.se

Sanna [Gravid och lycklig]
Postat 2010-12-20 kl 11:23:29
Blogg: http://sannis1987.blogg.se/

För människor själva skäms att de går till BUP!

Tycker själv att BUP är bra för de som behöver extra pratstunder. Inget fel med det, vill du säga att du ska dit så får du väl göra det. Tycker människor är KNÄPPA som klagar på en sådan sak! SKÖT ERAT SKIT ISTÄLLET!!

Matilda
Postat 2010-12-20 kl 11:43:06

Jag som är en gammal mamma, 41 år och tre barn, skulle vilja be dej överväga om du verkligen ska fortsätta blogga just nu. Din blogg är väldigt självutlämnande och inget fel med det. Frågan är om DU orkar vara så självutlämnande just nu? Eller om det bästa för dej och Kelly kanske vore att få lite lugn och ro, utan att hela Sverige ska följa varje steg ni tar, och utan att vara utsatt för kommentarer, elaka eller välmenande...det är ändå personer som har åsikter om dej som person och som mamma. Känns inte som det är vad du behöver just nu när du inte mår bra. Mammor behver vara starka, ta hand om dej själv. Kram!

Julia Bazinga
Postat 2010-12-20 kl 11:58:42
Blogg: http://juliabazinga.blogg.se/

jag tycker du är stark som vågar erkänna!

Camilla
Postat 2010-12-20 kl 12:11:39
Blogg: http://matiigt.blogg.se/

Folk klagar för att du går till BUP? Det visar bara att du tar ansvar för att må bra och kunna ta hand om Kelly men även att du försöker bli bättre själv och det är jätte bra, inge vidare att gå runt och må dåligt om det finns saker man kan försöka göra åt det. Skit i dom som säger så! :)

Alisa
Postat 2010-12-20 kl 12:33:29
Blogg: http://alisabegzics.blogg.se/

Michaela skit i vad dom andra tycker och tänker med elaka komentarer , dom är bara helt enkelt avundsjuka. jag tycker du är en stark tjej vid jätte ung ålder, det är du själv som väljer vad du vill göra av ditt liv, ingen kan bestämma över dig, tänk på det. vi läsare stöttar dig, glöm inte det! du har en väldigt intressan blogg. ta hand om dig, lillen och kevin! kram :-)

Lena
Postat 2010-12-20 kl 12:46:15

hej,

Tycker det är bra att du är vaksam över hur du mår. Att hamna i små svackor är inget ovanligt.

Skit i vad bloggläsarna skriver, dom är inte i dina skor.

Ta vara på dig och din vackra flicka!

kram från en mamma

Anonym
Postat 2010-12-20 kl 12:48:49

Du vet att det är jäkligt korkat av dig att skriva på bloggen att du mår dåligt och åker till BUP och sånt nu när du fått barn. Kanske skulle du tänkt på det innan att du va instabil innan du skaffade barn. Du har redan förstört ditt liv och det kanske du förstår nu i med att du mår dåligt. Men det är bra du skriver sånt så att man kan anmäla dig för att inte kunna ta hand om ditt barn och att du är instabil. Då tar socialen det och det blir bäst så för Kelly för den miljön hon är i nu är inte bra för henne. Du bor hemma och har inget jobb, fatta själv att du kommer att bli fråntagen ditt barn.

helle
Postat 2010-12-20 kl 12:48:53
Blogg: http://highwaytohelle.blogg.se/

hittade din blogg på blogg.se startsida.

herregud vad du är häftig och stark!!!!

jag blev verkligen imponerad av dig när jag började läsa mer.

hoppas att allt går bra och att du mår bättre!

Kram <3

Maria
Postat 2010-12-20 kl 12:59:06

jag tycker du gjorde det rätta so gick dit! det är ditt liv din blogg och de andra behöver inte lägga sig i! det bästa för kelly är att ha en glad mamma och om bup hjälper dig att må bättre så tycker jag att du ska gå dit :D

Hollys mamma<3
Postat 2010-12-20 kl 13:00:59
Blogg: http://[email protected]

Alla måste prata ut med någon nån gång:) inget att skämmas över..



Har en tävling om ett presentkort på en namnfilt på min blogg just nu, jättefin egendisignad filt till bejbisen:) Va med och tävla!

Ligia
Postat 2010-12-20 kl 13:15:12
Blogg: http://ligia.blogg.se/

Det händer mycket, när man har barn, och när man nyss har fött en! Det typ som att gamla saker kommer upp till ytan. Man är mer känslig och sårbar.

Det är också mysigt, för då strömmar empatin ur en, man vill bar ge kärlek.

Du är modigt som tar tag i saker och inte låta det gå hursomhelst. Vi behöver alla hjälp då och då!

Jag mådde stundvis skittdåligt när jag fick min första, men jag bestämde mig att han skulle påverkas av hur jag mådde, så det var bara att ge och göra de lilla människan glad och känna sig viktigt och speciell, även när jag inte kände mig så.

Mycket kan hända med en själv när man börja ge, ävenom det tar emot! kramis!

Nora
Postat 2010-12-20 kl 13:15:39
Blogg: http://noraas.webblogg.se/

Tycker att du är modig som skriver vad du vill här i bloggen, och stark som ung mamma :)

Att åka in till BUP är ingenting att skämmas över tvärtom ska man vara stolt över att man faktiskt vågar göra någonting åt sina problem istället för att bara förneka det.

Lycka till med Kelly och ditt liv, fortsätt att kämpa som du gör och ta hjälp när det behövs - då kommer det funka! :) <3

Shirre
Postat 2010-12-20 kl 13:19:39

Det är absolut INGET fel att sticka till BUP, jag menar, jag har också gått där för mina problem och saker som jag behöver bearbeta. Jag tycker att du gjorde rätt, helt och hållet. Hälsan är viktigast :)

Therese
Postat 2010-12-20 kl 13:30:03

Jag har inte läst ditt inlägg om bup. Men dom är säkert jättebra där du bor. Men när jag var yngre så kunde inte bup hjälpa mej! Dom ansåg att jag var "för" dålig. Så därför har jag lite imot bup. Men självklart så är bup jättebra för de som får rätt hjälp!

wordnerdh
Postat 2010-12-20 kl 13:47:34
Blogg: http://wordnerdh.wordpress.com

Det du gjorde var absolut inte fel och jag förstår dig, det är inte lätt att bli mamma, inte för någon, helst inte när man är ung och har problem bakom sig som är obearbetade. Det är bättre du söker hjälp innan det är för sent. Stå på dig!



Själv tycker jag dock inte om BUP, jag fick en remiss skickad dit och fick vänta på en tid i nästan ett år och när jag väl fick tiden hade jag inget behov av den. Så värdelöst!

Nora
Postat 2010-12-20 kl 13:55:01
Blogg: http://nokiiis.blogg.se/

Det är pinsam fråga men jag önskar svar Vad är en pub ?



vad gör man där ?

Sergia
Postat 2010-12-20 kl 14:12:14
Blogg: http://amasifuen.webblogg.se/

Fin dotter du har !

Och du är så stark, beundrar dig. Kram

EM
Postat 2010-12-20 kl 14:12:38

Detta är din blogg, du har rätt! Men du "blåttar" hela ditt liv offentligt, i många fall detaljerat, jag förstår inte varför? Mår du bättre av det? Jag tror många går in och läser bara för att "gotta" sig, och jag tror inte du förstår det? Om du vill bidra till det, så fine. Men tänk dig gärna för en exra gång, för din dotters skull. Socialen KAN ta många av dessa saker allvarligt och i värsta fall dra slutsatsen att du inte är kapabel till att ta hand om din dotter (vilket jag hoppas att de inte gör!).



Sådant du skriver nu, kanske du ångrar senare i livet. Hela livet kretsar inte kring en "blogg". Om du vill prata av dig, så föreslåar jag att du går till någon som du litar på eller har tystnadsplikt, för många av dessa saker kanske inte kommer till din fördel i framtiden.



Du kan vara en förebild åt många tjejer (som du verkar vilja vara , och som jag märker att du är!) UTAN att berätta så personliga saker offentligt.



Allt går inte att ta bort från internet föralltid...bara så du vet.



Kram



(Nej, det är inte fel att gå till BUP!)

Carolina
Postat 2010-12-20 kl 14:16:12
Blogg: http://gorgeousbutterfly.blogg.se/

Skrev ett inlägg här omdagen om något liknande http://gorgeousbutterfly.blogg.se/2010/december/skamligt.html



The Worrying Kind
Postat 2010-12-20 kl 14:16:15
Blogg: http://theworryingkind.webblogg.se/

Det är jättebra att du tar tag i dina problem. Om någon klagar över det så säger det mer om dem än om dig. Man kan inte komma över saker om man inte bearbetar dem, så det var ett väldigt bra beslut av dig att åka dit (även om jag personligen är väldigt anti just BUP, men i din stad kanske de är bättre än i min). Hoppas att du får den hjälp du behöver! Kramar

Ilda
Postat 2010-12-20 kl 14:23:23
Blogg: http://iloveami.blogspot.com

Många och nästan alla nyblivna mammor mår dåligt den första och andra månaden efter förlossningen. Jag mådde själv dåligt och kände mig tjock. Kändes som att jag inte kunde finnas där upp till 100% för min dotter och jag kände mig så fruktansvärt oduglig. På det så var jag ensam, jag hade inte min dotters pappa vid min sida och inte heller var/är jag tillsammans med honom.



Men man börjar må bättre med tiden. Och tro mig man känner sig hela tiden oduglig och vill göra mer än vad man egentligen kan för sin barn. Så snart kommer du må mycket bättre ska du se =)

johanna
Postat 2010-12-20 kl 14:27:18
Blogg: http://jahts.blogg.se/

jag håller med dig till tusen! Jag har själv gått hos B.U.P och man behöver inte alls ha något stort problem för att gå dit! jag tyckte att bup var skit bra och var stark! Folk fattar inte riktigt innebörden i allt. Ha det så bra kram

Anna L
Postat 2010-12-20 kl 14:30:59

Kanonbra att du åkte dit om du kände att du behövde det. BUP är inget man ska skämmas över utan det är bra att du går dit. Alla kan vi bli sjuka i själen, tänk på det innan ni spyr ut galla

erika
Postat 2010-12-20 kl 15:16:58

jag har också gått på bupp och dom är asbra :) vad är det för fel på människor som är elaka mot folk som mår dåligt?

Rocka på tjejen, du är grym!

emmaaaa
Postat 2010-12-20 kl 15:26:29

jag går också til BUP, men också av olika anledningar. Går dit på kontroller för min ADHD, men brukar också ibland prata med en psykolog där just för att få ut allt jag håller inom mig. Så de är ingen konstigt att gå dit, att gå till BUP. Är nästan som att gå till kurator eller psykolog, för först pratar man. Sen får man hjälp, och de är så en psykolog/kurator också fungerar. Men BUP har ett större ansvar eller vad man ska kalla de än vad en kurator/psykolog har...

Erika
Postat 2010-12-20 kl 15:28:47
Blogg: http://slatslatslats.blogspot.com/

starkt av dig att ta hjälp! håller helt med Jessica som kommenterade där uppe. vi som läser vet inget om omständigheterna (varför du bloggar kl. 23.30 från bup) eller hur det verkligen känns för dig. jag fick själv hembesök från bup när jag slutade gå till skolan pga. depression. (tog mej knappt ur sängen under dagarna) fick dock ingen hjälp därifrån.. men visst är det bra att dom hjälper andra! det kanske finns andra unga som mår dåligt och inte vågar fråga om hjälp, men när dom läst att du gått dit och fått hjälp så kanske dom vågar lite mer. :) du ska absolut inte ta till dig av alla idiotiska kommentarer. våga må bra! puss.

:)
Postat 2010-12-20 kl 15:48:42

jag tycker det är jättebra att du skriver att du går dit. jag går själv dit lite då och då för att jag mådde väldigt dåligt i våras. det är inget jag skäms för, men inget jag heller berättar för alla. jag tycker du är modig som skriver om det såhär öppet! :D

Lovisa
Postat 2010-12-20 kl 16:26:54

Jag har bara en fråga,

Vad är bup för nått?

my
Postat 2010-12-20 kl 16:27:50

jag vet precis hur det känns, har ju själv mått väldigt dåligt när jag var 13.. gick till en psykolog me mamma och pratade, men det var bara 3 gånger.. men jag mådde mycket bättre första gången jag pratade me henne.. jag hoppas att du kommer må mycket bättre, när du har varit hos det där BUP.. du är en stark tjej och det vet du :)

Anonym
Postat 2010-12-20 kl 16:33:17

Hej hoppas verkligen du kan svara på denna fråga men.... vad är BUP igentligen... jag vet att det finns men inte vad det är.... snälla kan du svara har undrat länge....

Molly
Postat 2010-12-20 kl 16:45:12
Blogg: http://mollisensblogg.blogg.se/

Bra Micah! Jag står vid din sida och du ska verkligen ta hand om dig.

Jag har också känt mig onöjd med min kropp, lite kurvig o sånt och det har gett mig väldigt dåligt samvete. Jag brast ut i gråt en gång.

Alla har olika kroppsform, det är kanske det som du har? lite kurvigare kropp. Min mamma har sagt det till mig att jag har det, på så sätt känns det bättre. Det är kanske det du går att mumlar över? Du är inte tjock, du är ju jättefin & söt! Jag tycker det och du vågar stå för det du gör & säger. Så du kanske inte är tjock enligt andra, för att du kanske är som jag, har kurvigare kropp? Finns om du behöver svara på min mejl eller på min blogg. Kommenterade det här bara för att du skrev precis som jag tyckte och tänkte också. Du ska veta att du inte är ensam, och hoppas du inte godkänner den här kommentaren, för den är ju privat.. Hoppas du förstår mig! Kram på dig o Kelly!!! <3

Linda
Postat 2010-12-20 kl 16:56:20

Skit i vad alla tkr! jag skrev oxå öppet om att jag skulle till Bup , å alla börja på en gång " du vill bara ha uppmärksamhet" bla bla bla! Men jag håller med dej helt ! Man ska vara stolt för att man går dit å pratar om sina känslor å hur man mår, å får den hjälp man vill ha! och de e ju jätte bra att du går dit å pratar när du mår dåligt istället för att förneka det, det e ju inte bra för både dej å din dotter. Så nu har jag nog fått sagt det jag ville säga :) Du har säkert hört detta mkt nu men, jätte fin dotter du har :) Kram på dej!

Emilia
Postat 2010-12-20 kl 16:58:49

Åh vad sur jag blir på folk som alltid ska lägga sig i! Om dom säger att dom aldrig mår dåligt då ljuger dom! Det är väl bra att man söker hjälp om man inte är lycklig? Du har precis fött barn så det är troligen en förlossningsdeprition

D A R K A N D B E A U T I F U L
Postat 2010-12-20 kl 17:20:20
Blogg: http://darkandbeautiful.blogg.se/

Jag tycker att det är bra att du vågar skriva sådant, för det är som du sa, inte något ovanligt :)

Johanna
Postat 2010-12-20 kl 17:30:22
Blogg: http://eddiesmamma.blogspot.com

Jag tycker att det är jätte strongt av dig att skriva att du varit till bup. Du ska se dig som en bra förebild vad gäller den saken. FLER borde höra av sig till BUP när dom mår dåligt. Men det är fortfarande så "hyschhysch" om såna saker i dagens läge. Man ska INTE skämmas för att man mår dåligt och man ska INTE skämmas om man väljer att vara öppen med det.. Mer VÅGA åt folket!!

julia
Postat 2010-12-20 kl 17:34:01

tack för att du skriver om när du mår dåligt på din blogg! tack för att du inte försöker låtsas som att allt i ditt liv är helt perfekt som många andra. jag kan säga att det gör dig till en jätte bra förebild och någon jag ser upp till. älskar verkligen din blogg =) <33

Malin
Postat 2010-12-20 kl 18:07:24

Jättebra att du tog tag i dina känslor och fick hjälp. Det är ett stort steg och det är verkligen ingen svaghet med att få hjälp- tvärt om!

Men det här med att du känner dig tjock och måste lägga dig i hårdträning för att du har gått upp 7hekto...det är inte bra! jag själv har haft ätstörningar i flera år så hos mig ringer det varningsklockor när jag läser det där! Prata om hur du känner med någon som kan hjälpa dig. Och nu får du ju ta hänsyn till alla hormoner som är i kroppen från graviditeten. Kroppen förändras, det är bara att acceptera. Kram!

vicky
Postat 2010-12-20 kl 18:10:19
Blogg: http://lundbergsmyggan.blogg.se/

Åh vad skönt att veta att man inte är ensam att gå till BUP! :D<3

Angelica
Postat 2010-12-20 kl 18:35:40
Blogg: http://skitsaammaa.blogg.se/

Tycker det är lågt att gnälla över att någon faktist vågar söka hjälp när man mår dåligt, Hade detta varit en mamma på 25-30år hade ingen reagerat. Det är mänsligt att må dåligt, vare sig man har barn eller inte och så länge man fortf klarar av sitt ansvar som mamma är det väl inget att ens kommentera! Jag tycker Du verkar vara en jättebra ( mogen ) mamma och massa creds till dig som faktist klarar av det i så ung ålder! Lycka till med lillan och framförallt, våga fortsätta ta hjälp utan att tänka på vad andra tycker, sen är bloggen Mikaelas, ingen tvingar folk att läsa, i hennes blogg skriver hon vad hon vill, avstå från att läsa om det inte är bra enligt er!. ibland är det super att bara få skriva av sig hur man mår!

Johanna
Postat 2010-12-20 kl 18:39:28

Hej =)

Jag har 2 frågor... varför mår du dåligt ? mår själv inte jätte bra och jag vet att det är jätte jobbigt.. och min andra fråga, vad är BUP ? :$

Kraamar till dig, tycker du är jätte stark och du är bäst Micah =) <3

Emelie, ung mamma till Nellie
Postat 2010-12-20 kl 18:39:39
Blogg: http://mlie.se

Hej Mikaela. Du gjorde helt rätt! Det är det viktigaste av allt, att inse att man inte mår bra och behöver hjälp. Säger en som vet! Det är starkt av dig att våga be om hjälp, för jag vet många som borde be om att få prata med någon men dom varken vill eller inser att dom behöver det. Stå på dig.. Finns ingen i världen som har rätt att trycka ner någon. Kramar

Louise
Postat 2010-12-20 kl 19:13:35
Blogg: http://louiseaugustsson.blogg.se/

Tycker det är starkt att du vågar skriva att du var där, jag vet många som inte vågar stå för det. Det är bara fel att det ska vara konstigt att åka dit, tycker det är jättebra att dom finns!

Sen är det faktiskt viktigt att du mår bra så att du orkar ta hand om Kelly med :)

Angelica
Postat 2010-12-20 kl 20:51:57
Blogg: http://icaibloggen.blogg.se/

Det är helt normalt att må dåligt, människor vet inte hur vanligt det är. :) Hoppas du mår bättre snart! :)

lisa johansson
Postat 2010-12-20 kl 20:53:18
Blogg: http://lisabrownie.blogg.se/

Jag har varit vid bup sen typ 9års ålder.. Kram!

Anonym
Postat 2010-12-21 kl 07:24:47

Jag önskar att jag också skulle kunna gå ut med det men jag är så jävla rädd att bli dömd...

rebecka
Postat 2010-12-21 kl 10:16:45

du är så stark som vågar stå upp för dig själv, tjejen. det är modigt av dig att gå ut med att du mår dåligt och faktiskt våga ta dig till BUP. det är inte så skrämmande som man tror faktiskt, och man kan ju faktiskt få hjälp där. jag varnar dig för att psykiatrin kan svika dina förväntningar, men jag hoppas att du får en bra behandlare där så att du får den hjälp du behöver, det är du värd!

det är din blogg, du får skriva vad du vill i den. vill du skriva av dig om dina inre demoner så är det din förbannade rättighet att göra det! så försök bara att ignorera alla elaka kommentarer, det är ju oallmänbildade idioter som inte har något liv som sitter där bakom skärmen och försöker trycka ner andra. det är så många som utsätts för det där, du är inte ensam. dom har så mycket fördomar också, dom tror att bara för att man är ung mamma så är man oansvarig, mår man dåligt så är man smutsig och uppmärksamhetssökande, det är deras förbannade synvinkel på saker och ting men dom är inte så smarta direkt. och vad är det för sätt att klanka ner på andra hela tiden? vilken självkänsla man borde ha då.. undra hur dom mår egentligen? det är ju dom bakom elakheterna som är små, ynkliga, osäkra kryp som inte kan ta ansvar för sig själva utan trycker ner andra. du är så mycket bättre än dom, micha. fortsätt vara så modig som du är, det tjänar du på. kram!

Anonym
Postat 2010-12-21 kl 14:05:09

Asså, jag fattar inte varför en person skrev, "Fett misslyckad mamma :P"!?

Om man mår dåligt måste man ju göra någonting år det och BUP kan ju vara svaret på det. Måste man så måste man!<3

Erica
Postat 2010-12-21 kl 15:33:53

Hej, jag vill bara säga att jag tycker du är riktigt stark som vågar skriva ut att du mår dåligt, att du gör något åt det och tillexempel går till Bup, det är skitbra gjort tycker jag! Jag mår också dåligt ibland, men jag själv skulle nog aldrig våga berätta sådant, så du ska veta att jag ser upp till dig. Du är en stark tjej, och jag ska bli lika stark som du!

Du är stark och klarar av din dotter trotts att du är 15 år, många i den åldern, då menar jsg typ folk runt omkring en/dig kanske inte förstår innebörden av att ha gått igenom en graviditet,förlossning, eller att faktiskt ha barn!

Själv är ja 16 år, och väntar mitt första barn nu i vecka 22. Är överlycklig och följer din blogg varje dag.

Lycka till med Kevin och Lilla sötnöten till dotter! Glöm aldrig bort att du ska ALDRIG låta folk klaga på dig, och bara ta åt dig.

Sandra
Postat 2010-12-21 kl 16:10:09
Blogg: http://sandramariewahlbom.blogg.se/

Jag går hos psykolog och är mamma samtidigt, går alldeles utmärkt! Du är stark tjejen :)

Felicia
Postat 2010-12-21 kl 18:30:30
Blogg: http://feliciajellergårdlundgren.blogg.se/

jag tycker att de är starkt av dig att skriva de. Jag går själv på bup och de är bättre än att sitta där och skära sig för att må bra. vi mår bra av att gå dit och få hjälp:) kram

Anonym... Jag e lite feg :P
Postat 2010-12-21 kl 19:58:42

De klart det är Okej att åka dit!

Där finns det någon som du inte har någon kontakt med och då är de skönt att prata ut.

Men jag kommer ihåg när jag va där med min familj, men sen när jag kom t illbaka till skolan och alla fråga vad jag gjort så ville jag inte säga att "jag har varit på BUP"... de gillade inte jag.

mimmi - mamma till tindra
Postat 2010-12-22 kl 11:57:53
Blogg: http://ellehurmimmi.blogg.se/

Du ska inte skämmas över att gå på BUP! Har jag gjort i flera år och det har hjälpt mig så otroligt mycket. Stå på dig! För du är en kämpe!



Kommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar