Mötet hos Soc

Postat 2011-02-24 kl 20:01:19

Mötet hos soc gick värre än vad jag hade tänkt mig.
Det började med att vi klev in i rummet, och redan då märkte man att dom skulle säga något dumt.
Dom sa att dom skulle FILMA när jag tog hand om Kelly och jag sa att jag ansåg att det var påträngande att filma när inte jag vill det, och då sa dom att om dom inte får göra det kan dom ta Kelly istället, alternativt att vi bodde på något ställe och dom kollade oss hela tiden.
Vi kom dit för att få hjälp, istället gör dom så här.
Dom grundar med att ta Kelly för att jag mår dåligt över att jag blivit överfallen!!
Fy fan vad piss!


Nej men dom kommer INTE ta mitt barn, det vet ni, dom hotar med det för att dom ska få filma oss!
Vad gör socialen egentligen? Dom vill bara ha massa utredningar för att ha kvar sitt jobb, för dom gör egentligen ingen nytta!

Balto-Milou
Postat 2011-02-24 kl 20:03:41

fett rätt bild :D Fett fel av soc!

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:04:17

Det är ju bra Mikaela!

ruth.
Postat 2011-02-24 kl 20:05:47
Blogg: http://startinsel.webblogg.se/

dom borde skriva en remiss till bup, eller en psykolog istället för att ta ditt barn. som att det skulle lösa någonting liksom? jävla idioter.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:06:31

FATTAR DU INTE ATT DET ÄR KELLY DOM SKA HJÄLPA, INTE DIG!!!!!!!

Det är fan jättevanligt att dom filmar när du tar hand om henne, så att du kan se sen VAD DU GÖR FEL!!

kliv av din jävla piedestal och inse att du behöver hjälp!!!!

josefinkan
Postat 2011-02-24 kl 20:08:04
Blogg: http://josefinkans.blogg.se/

dom gör en väldigt massa nytta tjejen. Egentligen för lite för att dom inte får ingripa. Sedan kanske du känner dig kränkt, kan jag förstå- men dom ser kanske grejer som du inte är medveten om. Försök istället att agera lite vuxet=skriv inte allting i ditt liv på bloggen, behåll lite värdighet för din och för Kellys skull! LÄgg inte ut bilder på en brännmärkt hand...

En missunnsam
Postat 2011-02-24 kl 20:08:22
Blogg: http://enmissunnsam.blogg.se/

Har du inget att dölja så ser jag inte varför du inte kan ställa upp. Det är trots allt ditt barn det handlar om, kanske dags att börja tänka på hennes välmående istället för ditt eget?

Ace
Postat 2011-02-24 kl 20:11:47

Det är inte så ovanligt att man filmar barn och föräldrar. Man vill se samspel och dylikt. Det är inte heller ovanligt att (unga) föräldrar bor i ett "familjehem" under en tid och blir iakttagna för att soc sedan kan gå in med de insatser som behövs. Ett tips är att läsa BeckaBitch blogg, http://beckahbitch.blogg.se/, hon var också ung när hon fick sitt första och hon utreddes av soc pga sin ålder och berättar där om när hon bodde under liknande omständigheter med sitt första barn.Om du inte är orolig för din kompetens som förälder så borde det ju inte spela så stor roll om de filmar eller inte?

en som vet
Postat 2011-02-24 kl 20:12:10

Om du inte förstår varför soc behöver filma er eller ha er övervakade på annat sätt när ni tar hand om Kelly får du ju få det förklarat för dig. Det är för ert och Kellys bästa. Du kan mycket väl vara en bra mamma, men soc kan ha tvivel av flera anledningar. Var öppen med soc och för en ordentlig dialog med dem. Det tjänar både du, Kelly och Kevin på i längden!

Mini
Postat 2011-02-24 kl 20:12:59

Hej! Fan blir så irriterad på mig själv att jag inte hann varna dig

innan detta hände, tänkte skriva en kommentar om att du måste tänka på vad du skriver och säger även i stundens hetta för kommer det till fel ögon eller öron så anmäler vissa till soc. Jag har själv varit där med mitt barn, men i mitt fall hjälpte det mig och min familj det var ödet! Lycka till jag tror på dig och att du är den bästa och viktigaste för Kelly! Kram

Minna
Postat 2011-02-24 kl 20:13:53
Blogg: http://minnaps.blogg.se/

Man ba.. va? "dom hotar med det för att dom ska få filma oss!"? Du menar att de filmar för skojs skull? Om de ändå inte tänker ta ditt barn? De har nog orsak att göra vad de gör. Du själv skrev öppet om "överfallet" och om hur dåligt du mådde. Du gjorde även ett brännmärke och publicerade bilden (har inte med överfallet att göra, men ändå). Sluta smutskasta dem, förstås de måste utreda när de fått massa anmälningar...

angelica
Postat 2011-02-24 kl 20:14:26
Blogg: http://angelicas.blogg.se/

Vad säger dina föräldrar om allt med soc? Vi vet att du älskar Kelly! Du är liksom 95a och vilket 95a är riktigt mogen? Klart du fortfarande är barnslig osv som många påpekar, men vet du vad? Det finns mammor som är måååånga många många år äldre än dig och aldrig kunnat ta hand om sina barn! Där ligger du plus, du kan ta hand om Kelly. Och när hon är äldre, typ 10, då kommer du vara runt 25 och då är jag säker på att du har lärt dig en del. Du kommer ju också att komma ihåg hur det var för dig när du var 10, det var ju trots allt inte så länge sen. Då blir det lättare för dig att förstå Kelly. Du är stark och jag tror att du kommer klara Kellys uppväxt fint, bara du inte ger upp!! Jag hoppas att Kevin kommer ta sitt ansvar för Kelly också, men självklart förstår man att han också vill "leva livet" ett tag innan han är redo för att bli pappa.Alla familjer är inte "normala", men de behöver inte vara sämre för det!

bella
Postat 2011-02-24 kl 20:16:14
Blogg: http://rememberthiis.blogg.se/

Dem vill ju bara Kellys bästa. Ärligt talat, läs igenom din blogg och se vad du skrivit de senaste veckorna... det är allt från att du brännt dig själv med ciggaretter, slagit din pojkvän, förlovat dig och efter några dagar skrivit att du inte vill ha något med kevin att göra , för att en dag efter skriva att DU gjorde slut för att han mår dåligt, liksom om han mår dåligt, varför skriver man en sån sak om honom? känns ju ganska okänsligt. Du skriver ut så mycket privat i bloggen, och ibland känns du väldigt omogen. Ärligt talat verkar du inte vara psykiskt stabil. Jag tror absolut inte att du vill Kelly något illa och du älskar henne säkert hur mycket som helst, men man ska aldrig vara självisk när det gäller sitt barn. Du växlar så mycket i ditt beteende, ena dagen tycker du en sak och andra dagen tycker du precis tvärtom. Visa dem att du är en bra mamma istället för att skriva ut en massa omogna inlägg om hur mycket du hatar socialen, det lär ju knappast hjälpa dig.

Johanna
Postat 2011-02-24 kl 20:19:01

anmäl dom till "högre makt" då. Det finns alltid något man kan göra. Spela in nästa gång du/ni är där och gå sedan vidare.fridolinen
Postat 2011-02-24 kl 20:19:12

asså gud vad taskiga!!! jag tycker synd om dig bara för att du inte är så gammal tror dom att du inte kan ta hand om kelly!!!! TASKIGT!!!

95:a
Postat 2011-02-24 kl 20:19:22

Alltså, de vill ju bara att Kelly ska få en så bra uppväxt som möjligt, men du kan inte se att de faktiskt hjälper Kelly. OM det skulle vara så att du inte tar hand om Kelly på ett bra sätt så kan de åtgärda det. OM du inte klarar av det ser de till att hon får det bättre. Men du är ju så ung och omogen att du inte förstår. Du bara söker efter en massa uppmärksamhet när du skriver att de hotar att ta Kelly o.s.v. Ja, om du inte kan ta hand om Kelly så finns det andra som kan! Jag må vara lika gammal som du är, men jag är definitivt mer mogen än vad du är. Du bara söker efter uppmärksamhet som jag nämnt tidigare. När du skrev om att du tog en överdos kunde du inte ens skriva alvedon bara för att få mer uppmärksamhet från småtjejer som tror att du är någon förebild. Jag förstår att soc vill träffa dig eftersom du tydligen har självskadebeteende och bränner dig med cigarett efter ett bråk med Kevin.

Evelinn
Postat 2011-02-24 kl 20:20:03
Blogg: http://haallstroms.blogg.se/

Usch stackars dig, vad hemskt! :(

:o
Postat 2011-02-24 kl 20:20:47

Fy fan va taskigt!!!!!!!!!!!!! Så borde de inte få göra!!!!

Erica
Postat 2011-02-24 kl 20:21:00
Blogg: http://ekblaad.blogg.se/

DOM SKA INTE TA KELLY IFRÅN DIG!

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:21:02

socialen gör bara det som är bäst för ditt barn. jag tycker att du ska fokusera först på dig själv med tanke på att du har blivit överfallen två gånger. Du kan inte bara tänka på att du ska ta hand om ditt barn.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:21:28

Tänker du överhuvudtaget? vilket pinsamt och omoget inlägg! Uppenbarligen läser ju soc din blogg, vad tror du att dem tänker när dem ser detta? . omoget.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:21:38

Nej de tar inte barn som de inte är orolig för. Men uppenbarligen så verkar de ju vara oroliga för Kelly. Jag hade samarbetat med dem istället för att arbeta emot dem, det tjänar du ingenting alls på. Du är väl medlem på familjeliv.se? Sök där, eller på google, så finner du nog en hel del om just sådant här och hur det har gått.

Klara
Postat 2011-02-24 kl 20:22:06

Dom gör ju så för att HJÄLPA! Inte för att vara elaka! Soc behövs ju, dom hjälper ju också, bara för att du tycker det är dumt att dom hotar med att ta ditt barn betyder inte det att dom inte behövs eller är elaka. Dom gör ju så för att du uppenbarligen inte mår bra, du gjorde ju tillomed ett brännmärke på din hand! inse fakta, du mår inte bra, gör det som är bäst för ditt barn istället...

ebba
Postat 2011-02-24 kl 20:22:45

Jag ifrågasätter absolut inte att dom sagt detta till dig, men FÅR soc ens ta ett barn bara sådär? Har någon anmält att du misssköter kelly eller vad är grejen? kram!

sara zaterjorn
Postat 2011-02-24 kl 20:23:26

hej! vad hände med din andra graviditet? du skriver inget om den :) kramis !

Charina
Postat 2011-02-24 kl 20:24:28

DOm kollar så att du och barnet mår bra, det är ju deras jobb.

Dom gör det inte för att jävlas med dig, utan för att dom måste göra det.

DU är instabil, du har skadat dig själv, du har tagit en överdos(överdos för att få det att låta mer dramatiskt) på huvudvärkstabletter, och skriver om hur dåligt du mår över att ha blivit överfallen och våldtagen.

Det finns många instabila personer som till och med har skadat sina barn, just pga att de är instabila.

Prata med en psykolog istället, det kommer att hjälpa dig sååå himla mycket. Du måste kunna må bra för att ta hand om ditt barn, visst, du kanske mår bra nu, men du har själv skrivit att du kan bli påmind om överfallen och våldtäkten vid vissa tillfällen och det är inte meningen att du ska må dåligt.

Vissa saker måste man få hjälp med, och du behöver hjälp med att bearbeta såna händelser och kunna se tillbaka på det utan att bli deprimerad.

Jossan - 19 år och mamma till Jonathan
Postat 2011-02-24 kl 20:24:29
Blogg: http://josfiin.blogg.se/

Jag tycker så enormt synd om lilla Kelly. Jag tror absolut inte att du är en dålig mamma, Michaela. Men hela din livs-situation är alldeles för kaotisk för ett litet barn just nu, och du ÄR för ung. Du sätter dig på tvären när vuxna vill hjälpa dig och det kan bara bli fel.Jag blir så förbryllad, har ingen av er vettiga föräldrar som kan kliva in och ta över när ni uppenbarligen inte orkar/klarar av erat fina lilla barn? Det är ju deras barnbarn!Näe, jag hoppas att det löser sig. För Kelly alltså, den stackars oskyldiga lilla människan som hamnat i denna soppa.. Hjärtat blöder.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:24:30

Altså fyfan vilka sjukhuven de finns :S

Della
Postat 2011-02-24 kl 20:24:45
Blogg: http://dellzftw.blogg.se/

Vilken fin bloggdesign du har :)

M
Postat 2011-02-24 kl 20:25:01
Blogg: http://headvsheart.blogg.se/

Det handlar inte om att dom vill göra livet surt för andra. Antagligen har dom tvivel om att du inte är en lämplig mamma. Hurvida du är det kan inte jag avgöra, men OM du nu skulle vara en dålig mamma är det väl bättre att någon annan som kan ta hand om Kelly? Inget barn ska ju behöva leva under dåliga förhållanden - och det är deras jobb att se till att det fullföljs. Klanka inte ner på dom utan uppskatta att det finns fler som bryr sig om ditt barn! Är du en bra mamma borde det ju inte vara några problem att du blir utvärderad heller - även om det kan kännas kränkande att bli filmad. Men har du väl bevisat att du är en lämplig mamma så är det ju lugnt sen.

wera
Postat 2011-02-24 kl 20:25:36
Blogg: http://weraa.devote.se

Du ger intrycket att vara en psykisktinstabil person, och när du och Kevin har bråkat och gjort slut så mycket kan ju inte det heller vara så bra för Kelly. T.ex när du gjorde ett brännmärke så tyder det på att du har ett självdestruktivtbeteende, inte speciellt bra när du har ett barn ta hand om.

Tror bara att SOC vill försäkra sig om att Kelly verkligen mår bra av att bo med dig.

Mea
Postat 2011-02-24 kl 20:25:55

Helt rätt av dom ,som jag skrev tidigare. Hoppas dom lyckas.. du måste förstå att dom bara vill att kelly ska få en bra framtid

Irmeli
Postat 2011-02-24 kl 20:26:53
Blogg: http://fotomuppis.blogg.se/

Soc gör visst nytta! Bara att alla inte kan se det :( Min mamma jobbar på soc och hon mår piss av sitt jobb! bara för att hon inte alltid kan hjälpa ungdomamr med problem! Hon har placerat om barn massor med gånger och biland slutar det inte lyckligt! Min mamma tror att hon gör ett bra jobb och flyttar en person men personen kanske tänker precis som dig att soc inte gör sitt jobb och bara gör fem hundra utredningar! Men sen i livet ifall det kanske händer nått som ex att du är en flicka som omplacerades och tyckte det var skit då men senare insåg att det var för dig eget bästa! Jag tkr det är synd att folk inte alltid ser vad Soc gör för dem som har problem.

Evelina
Postat 2011-02-24 kl 20:27:30
Blogg: http://tessilina.blogg.se/

TACK att de äntligen börjat ta itu med din familj...!

jossan
Postat 2011-02-24 kl 20:27:41
Blogg: http://jossetheshit.blogg.se/

JÄVLA IDIOTER DOM ÄR!!!!!!!!!!!

Ebba
Postat 2011-02-24 kl 20:27:55

dom är sjuka i huve, för dom är sjuka i huveet, fyfan asså dom kan ju inte ta Kelly du tar ju hand om henne fast du är en "ung" mamma,

du lämnar henne ju inte liksom hemma och går och shoppar, du är

ju som villken mamma som helst ju!! Fyfan vad orättvist, diskrimineringmannen nästa! :(! <3 Kraam<3

Amanda
Postat 2011-02-24 kl 20:28:12

Var inte så säker på att dom inte tar henne! Gör som dom säger istället, dom är benhårda på sånt på soc. Iom att du är under 18 med så är dom extra noga med att kolla så att du klarar av att vara förälder.

Alicia
Postat 2011-02-24 kl 20:29:07
Blogg: http://sssoulmates.blogg.se/

Alltså, varför kan dom inte bara låta dig & Kelly vara?! Du är en super bra mamma, och du tar ju hand om Kelly jätte jätte bra! Kan dom inte fatta det?!Tack för en grymt bra blogg!

Jossann
Postat 2011-02-24 kl 20:29:08
Blogg: http://lixomjossann.blogg.se/

jag tror på dej och jag tycker synd om dej. du är en bra mamma oavsett vad dom säger.

men du borde kontakta typ polis eller nått sånnt, asså så dom får veta hur soc är mot er och så kan dom göra nått. för dom kan ju inte göra så där, du sökte hjälp sen vill dom ta ditt barn!? :o

Emma
Postat 2011-02-24 kl 20:29:49

Tycker du ska säga " Okej, filma på så ska jag visa hur bra jag tar hand om Kelly och hur bra mamma jag är." Låt dom se att dom har fel. Tror att ju mer du mot arbetar dom ju mer pressar dom dig och det tär bara på dig. Du är en stark människa visa det!

Celine 12 år
Postat 2011-02-24 kl 20:30:28

Jag håller med dig till 110% dom gör ingen nytta..Dom hjälper inte någon. Jag vet det själv.. JAG HATAR DOM!Micah du är stark..Ta hand om dig och Kelly nu :)<3 kram

Stephanie Delicious Nilsson
Postat 2011-02-24 kl 20:30:32
Blogg: http://deliciousblondie.blogg.se/

Hejsan sötnosen! Jag vill bara börja med att jag verkligen älskar din blogg. Fortsätt med det du gör bäst och bry dig inte om dom som är kritiska mot dig för jag tror på dig :) Har du några tips på hur man gör för att få tex fler läsare? Ett bra exempel är ju du som har HUNDRATRETTIOTRETUSEN!! Vad har du gjort för att uppnå det?

Ha det bäst :)

/ Din bästa läsare. www.deliciousblondie.blogg.se

Hanna
Postat 2011-02-24 kl 20:30:38
Blogg: http://qwindrieh.blogg.se/

Kan dom inte bara läsa din blogg??

Även om man inte ser vad du gör hela tiden så borde dom förstå att DU är en FANTASTISK mamma till kelly!!!!!

Jag förstår varför du inte vill att dom ska filma...

Men att dom hotar med att ta Kelly i från dig?!

Shit, dom är helt dumma i huvudet.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:31:03
Blogg: http://lizabacklund.devote.se

hade jag vetat att du lyssnat hade jag skrivit en lång kommentar.

nu skriver jag istället..

du är inge bra för din dotter, hoppas de tar henne!

Mia
Postat 2011-02-24 kl 20:31:34

Av egen erfarenhet så gå med på vad soc vill coh protestera inte gör bara som de säger så ska du se att de löser sig...Du gör det bara värre med och sätta sig på tvären och inte vara villig då om nått kan de ta kelly.Lycka till

e
Postat 2011-02-24 kl 20:32:03

håll er borta från soc!

dom ställer bara till problem och är i vägen, usch och fyfan för dom.

hoppas allting går bra och att ni slipper höras med dom någonting mer, men ni borde inte ha vänt er till dom från början. för om jag minns rätt sökte ni hjälp av dom? men hoppas allting går bra.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:33:10

De gör faktiskt en hel del nytta. Vet många som blivit hjälpta.

martina
Postat 2011-02-24 kl 20:33:56
Blogg: http://magotsuku.blogg.se/

Soc till väl.. att dom ska filma är att dom ska hjälpa er som familj. det är så familjepedagoger arbetar. soc är jävligt skrämmande, men dom vill väl. dom hjälper och de kan aldrig ta ett barn i från någon utan en grundlig utredning. det står i lagen när de kan ta ett barn och itne kan ta ett barn.att soc gör en utredning som inte leder nånstans är bra - det tyder på att du är en bra mamma. så se det som ett bevis. att soc konstaterar att du är en bra mamma betyder en hel del. så se det som en hjälp. ta emot deras hjälp även om du inte vill

Jenny - livet med en mini leopard
Postat 2011-02-24 kl 20:34:37
Blogg: http://mrsjenny.blogg.se/

Socialen jobbar för att barn inte ska råka illa ut, du har själv skrivit om att du har ett självskadebeteende och klart att socialen oroar sig.Jag har själv bara bra erfarenheter från dom då min dotters mamma, (hon är min plastdotter, men hennes mamma skiter i henne så idag ser hon mig som sin mamma) blev anmäld och de stoppade umgänget osv. De har hjälpt och stöttas oss otroligt mycket. men det är min erfarenhet.

erika
Postat 2011-02-24 kl 20:35:38
Blogg: http://elvismammans.blogg.se/

hej hej mikaels, alltså de vill säkert bara veta hur bra du tar hand om kelly, de måste veta då eftersom någon har ringt eller ja anmält till dem då och säger varför. det är nog deras skyldighet att göra det tyvärr att kolla upp. men som sagt du vet ju bara själv hur du mår men vi läsare ser ju annat, ja inte jag men andra ser ju att du kanske är lite för ledsen med mera. de är väl oroliga att du inte KAN ta hand om kelly. jag vet inte. men jag ser en ensam, "nybliven" ung mamma som känner pressad för att försöka göra sitt bästa, bevisa något för allmänheten och soc, och bevisa alla de andra läsare om att du visst är duktig med mera. du behöver inte göra det. du vet bäst hur du tar hand om kelly o jag tror absolut du gör ditt bästa med att göra det, vem i hela världen har sagt att det är lätt att vara mamma?? jag har en son på 3 år det är inte lätt alla gånger herregud, o ensam jo det känner man sig i vissa perioder för att ingen verkar förstå sin situation och ingen vill lysnna. o du måste få prata ur dig med alla de känslor o tankar du bär på. jag harr gjort deto nu mår jag toppen. och det är inte lätt att just få ha gjort slut med sin blivande framtida man herregud, det är inte lätt. jag vill bara säga att dessa möteb kanske ibland inte är onödiga heller de vill väl bara kolla att du och kelly har det bra??? hoppas jag får svar av dig jag har inte fått det=(

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:36:30

Erica
Postat 2011-02-24 kl 20:36:54
Blogg: http://www.custuz.blogspot.com

Det är klart de inte ska ta Kelly, men du har fel om att socialen inte behövs för att de finns barn som lever skitliv, verkligen plågas, och de hjälper socialen. Men i det här fallet har de ju fel.

Sara
Postat 2011-02-24 kl 20:38:07

Nu är du ju mer omogen än jag ens trodde att du var! :oÄr inte Kelly viktigast av allt? Vad gör det då om de filmar er? Om det är för HENNES bästa? Herregud, hur svårt kan det vara... KAN det vara så att soc har befog för sina funderingar helt enkelt?

Hannah
Postat 2011-02-24 kl 20:38:19
Blogg: http://kaffekick.blogg.se/

Lite övverdrivet kanske

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:38:40

Jag förstår hur du känner men som man brukar säga "har man ingenting att dölja..". De gör detta för Kellys skull, inte din. Det finns flera barn i Sverige som blir försummade och de vill bara se till så att Kelly växer upp i en bra och trygg miljö. Är det så svårt att förstå?

madde
Postat 2011-02-24 kl 20:39:24
Blogg: http://larsson91.blogg.se/

Socialen gör väldigt mycket nytta. Men kanske inte i ert fall. Socialen hjälper barn som har föräldrar med missbruk bland annat. Hade inte socialen funnits hade många barn levt i missär utan hjälp. Nu finns socialen och gör mycket nytta. I ditt fall kanske du inte har upplevt det och ni blir kanske inte heller hjälpta. Men i andra fall så hjälper socialen faktiskt. Jag vill också stödja dig genom att tala om att de otroligt sällan tar barnet ifrån mamman. Det är bara i extrema fall när det handlar om barnets liv eller hälsa, när föräldrarna verkligen inte tar hand om barnet. Och i ert fall så är det ju inte så :) Så ni kan nog känna er lugna :) Hoppas allt detta med socialen löser sig snart. Jag håller tummarna för dig och för kevin. Och jag tror kelly har det bra med dig! :) Kram på dig!

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:40:06

Och dessutom skriver du i bloggen att du gör dig själv illa när du mår dåligt, lägger upp bilder på din hand när du bränt dig med en cigg (?), hur vettigt låter det egentligen om du tänker?

Amanda
Postat 2011-02-24 kl 20:40:43
Blogg: http://amandanjie.blogg.se/

Förstår att det måste vara jobbigt.

Kram

Linn
Postat 2011-02-24 kl 20:40:44

Så du tycker det är konstigt med det? Efter allt du skrivit på bloggen, ex '' HATAR soc '' ''jag är inte lycklig'' osv osv.

Du är femton år, barn ska inte vara föräldrar åt barn.

Therese med Clara
Postat 2011-02-24 kl 20:42:35
Blogg: http://kossanshandarbete.blogg.se/

Tycker de är bra att de håller ett extra öga på dig eftersom du uppenbarligen har svårt att sätta Kelly före dina egna problem!

Therese B
Postat 2011-02-24 kl 20:42:40

Jag tycker det är bra att dom ska filma! Jag har själv undrat hur Kelly mår och hur pass bra du kan ta hand om henne... Jag menar du tänker väldigt mycket på dig själv, du skriver mer om dig själv och Kevin än om Kelly, du går i skolan heltid osv osv osv

El tudo
Postat 2011-02-24 kl 20:42:53

Du lever i din egen bubbla. Det vet du va? Socialen kanske inte hjälper dig så mycket, men mig har dem hjälpt jättemycket. Dem gör sitt jobb. Var inte så egoistisk och bara tänk på dig själv. Det är vääldigt omoget.Om du har några synpunkter får du fritt fram mejla mig. Jag står för min åsikt.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:43:05

Skit i soc dom snackar bara skit har haft med dom att göra hela mitt dom satt mig i fosterfamilj när jag var liten & när jag fick barn hotade dom mig om hg inte tog stöd familj skulle dom ta mitt barn :) dom kan inte ta dit barn för du har inte gjort ditt barn ngt ont det är bara för du är ung mamma dom vill bara ta barn dom är kända för det jävla soc fittor

♥ESSEY♥
Postat 2011-02-24 kl 20:43:07
Blogg: http://esseys.blogg.se/

Gud va taskigt! :O <3 älskar dig

Ebba
Postat 2011-02-24 kl 20:43:30
Blogg: http://ebbalonngren.blogg.se/

:(

Louise fotoblogg
Postat 2011-02-24 kl 20:43:55
Blogg: http://Nattstad.se/janssonlouise

Soc är helt sjuka . Vet hur du känner de .

Dem ska ju inte behöva filma dig.

dem vill bara ta Kelly men va bestämd mot dem .

Lycka till

helen
Postat 2011-02-24 kl 20:44:06

hej...

vad slags hjälp vill ni ha från soc?

skaffa en advokat,om dom hotar med att ta kelley,det skall mycket svåra saker till,för att soc skall ta ett barn,det gör dom inte i första taget!

Malin
Postat 2011-02-24 kl 20:44:38

Det är bara för du är ung men bara för att man är ung betyder ju fan inte de att man inte kan ta hand om sitt barn. Soc vill hitta fel hos folk de är fan helt sjukt ....Jag tror du kan ta hand om ditt barn bra och ge henne den kärlek hon förtjänar håll ut du kommer klara det:).

Jess
Postat 2011-02-24 kl 20:44:55

stå på dig, kämpa! enda jag kan säga, stå upp för vad du är och vem du är. Kelly är din dotter och du är en bra mamma! ~positiva energier i överflöd~

Johanna
Postat 2011-02-24 kl 20:44:58
Blogg: http://ljuvakrusmynta.devote.se

du är en bra mamma!

D
Postat 2011-02-24 kl 20:45:39

Hoppas att de tar Kelly ifrån dig! Blir så arg när jag läser din blogg och ser hur du använder henne som en accessoar. Fan ge ungen det liv hon förtjänar i stället för att vara så självisk. Hon är ingen jävla docka som du kan bolla runt med. Det är en människa, en bebis, ett liv! Hon mår inte bra av att ha två föräldrar som har en hackigare relation än Ross och Rachel från "Vänner"!Och ja jag är anonym. Och nej jag är inte rädd för att säga mitt namn men jag vill inte förknippas med dig eller denna blogg!- DAnonym
Postat 2011-02-24 kl 20:45:39

Det vore kanske inte så dumt ofå se hur du tar hand ett barn,dom menar juinte dumt, dom vill ju bara dt bästa för kelly

Anna
Postat 2011-02-24 kl 20:45:57

Ibland när man mår psykiskt dåligt över något som har hänt kanske man inte bryr sig så mycket om dom närmsta runt om kring?

Tänk inte på dig själv , tänk på vad som är bäst för kelly.

och låt soc komma hem och filma då? om du nu tar hand om kelly bra så bevisar du ju att dom har fel , när du bara går emot dom så kanske dom blir mer oroliga över att du kanske inte bryr dig om kelly så mycket , utan mer som en leksak , du är ju endå bara 15 år.

sanna
Postat 2011-02-24 kl 20:46:27
Blogg: http://fotbollssannaaa.blogg.se/

NÄÄÄÄ gud vad taskigt !! :@

Dom är väll till för att hjälpa ?

Också gör dom det värre ! fy vad snålt ...

isabelle
Postat 2011-02-24 kl 20:46:30
Blogg: http://bellastar.blogg.se/

Fan vad atskiga soc är jag hatar dem. Det kan inte ta ditt barn det är ditt liv och du älskar ju Kelly jätte mycket men du bestämemr väl själv om de ska ta henne eller inte.

Lisa<3
Postat 2011-02-24 kl 20:47:18
Blogg: http://lisaajax.blogg.se/

Gud vad taskigt att hota folk så där!!!!

Du tar ju hand om Kelly SUPER BRA!!!

Många kramar!<3

Jessica
Postat 2011-02-24 kl 20:47:26
Blogg: http://adorablebitch.blogg.se/

Men det där är ju helt sjukt!!

dinläsare
Postat 2011-02-24 kl 20:48:45

Guuud så jobbigt du måste ha det nu. Jag blir själv förbannad på soc av att bara läsa det du skriver .. asså Fysatan. Men vad tjänar det på att dem filmar.. nej förlåt jag är upprörd .

peppapeppapeppa

Kram!

Jossan
Postat 2011-02-24 kl 20:49:14

Du skriver att du inte är självisk, men vad är du när du enbart tänker på dig själv och inte din unge? Du vill väl din unge sitt bästa? Låt den komma till en familj som kan ge den uppväxt som ungen förtjänar... När man läser det du skriver så känns det inte ens som att du kommer kunna ge ungen mat senare i livet... SLUTA VARA SÅ JÄVLA SJÄLVISK MORSA! Glad att jag inte har dig som morsa!!

Linnea
Postat 2011-02-24 kl 20:49:26

Hejsan!

(du får jättegärna ta med detta i typ ''dagens fråga'' eller något, annars kommer jag aldrig hitta svaret så otecknisk som jagf är! hah) Men om nu soc. hotar er o.s.v. - kan inte dina/hans/era föräldrar gå in och ''hjälpa till''. För dom hjälper väl er när och om ni behöver hjälp med henne? Varför kan dom inte åka med till soc och förklara läget? Kan dom inte det så kanske ni behöver mer hjälp av soc än vad ni tror. Kram pårej!

Emelie Rommedahl
Postat 2011-02-24 kl 20:50:14
Blogg: http://erommedahl.blogg.se/

Snälla Mikaela, tänk efter om du kanske inte borde ta bort bloggen eller något om någon bloggläsare hade tipsat soc, det är ju inte värt det! Ingen skall få förstöra för er, då har ingen koll på dig och kan inte göra något dumt heller. Hemskt om det skall behöva bli så, men nu har det liksom gått för långt, det är inte ok det här!Massa kramar!!!

Lollo
Postat 2011-02-24 kl 20:50:22

Kämpa dig igenom det här, tjejen.

Du är en förebild för alla unga mammor, och du är en förebild för mig.

Jag är ingen mamma, men jag vill gärna ha barn.

Men jag måste få fråga, hur hinner du med skolan ?

Det vore så otroligt coolt om du kunde svara på den här frågan på din blogg.

FeliciaHerman<3
Postat 2011-02-24 kl 20:52:13
Blogg: http://muffinskram.blogg.se/

Uuuu:'/ Sitter här och halvt gråter...:'/ Snyft, kram//FeliciaHerman (www.muffinskram.blogg.se)

i
Postat 2011-02-24 kl 20:52:38

Kära vän, det är så samhället fungerar. Barnen kommer "först", du är själv ett barn och det är därför du är under luppen.

Jag tycker du ska sluta blogga. För det finns alltid folk som kommer "ange" dig.Eller.. så skriver du aldrig mer något negativt. Skriv en Fokiblogg, där allt är ljust och härligt. Dina videos kommer inte socialen se som något konstverk utan som ett rop på hjälp, tyvärr är det så.Lycka till.Julia
Postat 2011-02-24 kl 20:52:43

Usch, jo soc är fan inte bra! Dom iprincip förstör allt. För alla. Och det här med att du har blivit överfallen är ju liksom inte så konstigt att man mår dåligt efter. Det är ju inte så att du har valt att bli överfallen, så dom borde fan inte kunna hota med att ta Kelly ifrån dig! Det är sjukt, ens barn är som ens ena halva. Den viktiga halvan. Du ska inte ge upp. Men nog förstår jag att det skulle vara hemskt om dom skulle börja filma er! Men låt dom inte ta Kelly ifrån dig! Men det skulle du ändå aldrig låta dom göra Mikaela, det vet jag. Du är klok, smart, och jag vet att du älskar ditt barn mest av allt och alla! :) Kom ihåg att livet har upp och ner gångar. Det är liksom så, men soc är fan sjuka i huvudet..

Maria
Postat 2011-02-24 kl 20:52:50

Kära lilla flicka.Jag blir illa berörd när jag läser din blogg.Lämna inte ut dig och ditt liv på det där sättet.Det faller bara tillbaka på dig själv.Undrar över din mamma,att hon inte säger stopp och ifrån.Du är ju bara ett barn och alldeles för ung och omogen för att ha hand om ett barn.Du behöver vägledning.Du älskar Kelly,men det är så mycket mer än kärlek för att ta hand om ett barn.Du lägger ut bild på när du skadat dig själv.

Sophie
Postat 2011-02-24 kl 20:52:53
Blogg: http://colourmyworld.blogg.se/

Jag kan inte ens tänka mig vilken jobbig situation du har hamnat i. Fan vad det måste kännas förjävligt att någon säger något sådant som att ''vi vill filma dig när du tar hand om ditt barn'' .. känner med dig, ska du veta. Läser dig blogg dagligen, och jag beundrar din ärlighet i bloggen och att du är så pass stark som du är.Jag citerar: man får starkare ben i uppförsbackar.Kram

Erika
Postat 2011-02-24 kl 20:54:20
Blogg: http://erikadahlman.blogg.se/

Ta Kelly bara för att du vill ha ditt privatliv ifred? Fyy vad dåliga dom är!Dessutom är det väl olagligt att kidnappa bebisar. Särskilt sånna söta som Kelly ♥

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:54:25

HERREGUD VAD ARG JAG BLIR NÄR JAG SER SÅNNT HÄR D: hur kan dom behandla dig såhäR!? du är fan också en människa!!! SOCIALEN KAN DRA ÅT HELVETTE!

Emma
Postat 2011-02-24 kl 20:55:41

Hej!

Jag tycker om att läsa din blogg men du måste göra en paus i ditt bloggskrivande!! När soc väl har satt klorna i dig så är dom såå svåra att bli av med!! Dom kommer tolka det du skriver så som dom själva vill spelar ingen roll hur mkt du skriver att du mår bra. så snälla för din o Kellys skull gör en paus!!!! Många styrkekramar till dig

Jennie
Postat 2011-02-24 kl 20:56:20

Äntligen har socialen fått upp ögonen och Kelly kanske kan få komma till ett bra hem. Att se erat möte på socialen som något hot visar bara på att du inte är mogen för ett barn. Hoppas att dom finner ett bra hem till Kelly :) Håller tummarna för dig Kelly lilla. Alla barn är värda ett tryggt, lugnt hem!

Emma
Postat 2011-02-24 kl 20:58:24

Att de gör så här är för att de vill ditt barn det bästa, de är rädda om er. Det är bara du som kan visa att du är mogen, ett överfall är inte att leka med. Inte konstigt att man kan må dåligt av det och de vill att du ska må bra och Kelly. Visa dem hur bra mamma du är!! Gå inte emot dem, då bevisar du mer motsatsen! Kämpa! Go for it!

Anna
Postat 2011-02-24 kl 20:59:32
Blogg: http://sweetlifes.webblogg.se/

Gud vad lågt, är inte tanken att hjälpa folk som har det svårt/kämpigt, och inte göra det värre?? Man blir ju deprimerad bara av att höra talas om det!!!HEJA DIGKram Anna

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:59:45

Omg! dem kan inte ta Kelly ifrån dig :@

dem kan dra åt H*LVETET!!!!! :(

du är den perfekta mamman för Kelly!

tror preics inte att Kevin hade låtigt dig ta hand

om Kelly om du var elak mot henne, eller hur :S?

Och det är du ABSOULT INTE!!!!

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 20:59:47

Fy fan säger jag bara soc är sjuka i huvudet helt allvarligt!

Hoppas att det löser sig i alla fall!

Carin
Postat 2011-02-24 kl 21:00:23

Soc gör allt för barnets bästa.

Du som tonåring måste bevisa att du har blivit vuxen nog för att ta hand om barnet. Det är ju ingen docka som enbart ska kläs i fina kläder och visas upp på bloggen. Din mamma kan väl inte ta hand om henne när du går i skolan för jag antar att hon arbetar.För att visa att du klarar ditt barn bör du till att börja med sluta med bloggen, skriv dagbok som endast du kan läsa.

Ta emot ev samtalshjälp eller kontaktperson som kan stötta dig. Det är bättre än att okända personer ska kommentera bloggen. Personligen tror jag det stjälper mer än hjälper.Du är ff ett barn och då är det svårt att klara av att vara mamma på heltid. Låt soc filma eller gå med på att bo så att de kan studera hur du klarar av mammarollen.Soc vill se att du har bra kontakt med barnet och klarar av alla praktiska göromål. Inte bara att byta blöjor och ge mat, du ska bete dig moget helt enkelt. Alllt för att barnet ska få bästa omhändertagandet.Misstaget du gjort är att du lämnat ut dig själv och din dotters liv på nätet. Nu har någon läsare gjort en anmälan och det vore fel av soc att inte göra en utredning.Emelie
Postat 2011-02-24 kl 21:00:30

men gud!?

ska inte du få ha nått privat liv längre !?

hur fan tänker dom!!

jag är absålut på din sida mikaela !!

hoppas att dom fattar snart att du tar bra hand om kelly !

Anna
Postat 2011-02-24 kl 21:01:39

Dem vill barnens bästa och gör det dem anser vara bäst för barnet.Du är ju väldigt ung med och då blir det mer problem.

Ellen
Postat 2011-02-24 kl 21:02:22

Fyfan! Så kan dom väl inte göra!?

Tror dom att du är en sämmre mamma för att du är ung eller va?!

Om någon som var 25 år och mamma skulle bett om hjälp så skulle dom deffinitivt inte göra så! Det är väl lag på att man inte får göra så eller?

Hoppas att dom inte filmar dig!

Håller tummar!

/Ellen

Haha
Postat 2011-02-24 kl 21:02:37

Dom gör sitt jobb!! Inte så konstigt att folk oroar sej över hur Kelly har det.. Du å kevin bråkar, du LÄMNAR bort ditt barn hela jävla tiden!!! Du skadar dej själv, du e deprimerad osv osv.. Så inte så konstigt kanske????

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:03:17

rätt åt dig hoppas dom tar kelly!

malin
Postat 2011-02-24 kl 21:05:00

nu har du helt fel, socialen finns för att se till så att alla barn har en bra uppväxt, behandlas rätt osv. och eftersom att du är en väldigt ung mamma så finns det anledningar att dom vill kolla upp eran situation! du tjänar inga egna pengar, har inte gått ut skolan osv.

Gabriella
Postat 2011-02-24 kl 21:05:10
Blogg: http://gabrielladiaz.blogg.se/

Så j-vla sant. Vissa hjälper dem, visst! Men mest verkar de bara sitta på sina feta arslen och låtsasjobba. Finns fler som är missnöjda med soc än med. Det betyder väl något!

:)

Natti
Postat 2011-02-24 kl 21:06:15

Vad glad att du är blond, för annars skulle du bara vara korkad...

anna
Postat 2011-02-24 kl 21:06:45

de där är inte bara hot. Soc har tagit min son ifrån mig. för att dom tror att ja inte kan ta hand om honom. och ja bodde på ett sånt där mammabarn boende men de hjälpte inte. så nu är han familjehemsplacerad. de där är inte bara ett hot från soc.. Dom är störda de vet ja. men ja vet även att dom inte hotar med sånt. de är bara saning .

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:07:35

Visst att du är arg osv över vad som hände hos soc men att måla en bild och skriva svordomar lär inte hjälpa din situation just nu.

Frida
Postat 2011-02-24 kl 21:08:03

Mikaela, soc försöker hjälpa er.

Anledningen till att de vill filma är ju för att de ska kunna se hur de kan hjälpa er!

Om du tar bra hand om Kelly (vilket jag är säker på att du gör) så har du ingenting att dölja och kan därför låta dem filma er.

Jag tror inte de kommer ta Kelly ifrån dig. Du är en bra mamma och soc vill bara veta hur de ska hjälpa dig.

Visa att du är mogen och kan ta ansvar och låt dem filma. Allt kommer sluta bra, jag lovar!

Ta hand om dig!

Ninni
Postat 2011-02-24 kl 21:08:34
Blogg: http://danceelin.blogg.se/

men gud, jävla idioter !!

Emma
Postat 2011-02-24 kl 21:09:46
Blogg: http://emmapyssling.blogg.se/

Vad taskigt! :( Du tar hand om Kelly,superduper bra <3 Btw.Ska vi byta länkar? Isf,när du har länkat mig kan du väl kommentera på min blogg? Kram :)

Hedvig
Postat 2011-02-24 kl 21:09:53

Snälla, låt dem hjälpa dig!!

Synden straffar sig själv lilla gumman
Postat 2011-02-24 kl 21:10:52

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA... HAHAHAHAHAHAHA!

OMG - du är så ägd. Din lilla sockersöta Barbie-bubbla har spruckit.

Ditt lilla WT-luder, synden straffar sig själv!Och din IQ-nivå är nu slöjad, du ved inte ens vad Socialen har för uppgift. Att dela ut ekonomiskt bistånd är den minsta delen av arbete de har - deras största jobb är att rädda utsatta barn. Se till att folk slutar missbruka, börjar leva bra OSV... Så det har nåt att bita i när det kommer till din lilla söta "familj".

Nattiiz
Postat 2011-02-24 kl 21:11:14
Blogg: http://nattiizen.blogg.se/

Dom är sjuka i huvudet, det enda dom bryr sig om är pengar...

Paula
Postat 2011-02-24 kl 21:11:52

Det bästa du kan göra för dig och ditt barn är att sluta blogga helt och hållet eller så sluta att skriva att du mår dåligt och allt annat om dig och ditt barn och ja allt omkring dig. Vill du blogga skriv vad du gjort idag, köpt eller nåt sånt men skriv inget privat om dig eller nåt om ditt barn. Tro mig vill soc ta ditt barn och anser det minsta lilla att du inte tar hand om henne fast du gör det så kommer dom att lyckas. Ta hand om er nu och va lite försiktig med vad du skriver inför hela Sverige för ditt barns skull.

Zandra - Mamma till Thindra 7 månader
Postat 2011-02-24 kl 21:11:57
Blogg: http://zandrakoutuaniemi.bloggplatsen.se

Men vad är det för social ni har i eran kommun! Jag blir riktigt förbannad. Vill inte du bli filmad ska du inte behöva bli det. Gör en polisanmälan, för dom hotar dig hela tiden. + att hon tror att dom har övertaget på dig.Var stark, dom kan inte bara ta ditt barn ifrån dig. Och BYT socialsekreterare eller vad det heter som tar hand om ER. För din mamma & Kevin vet att du KLARAR det här! Det är ju för fan sinnessjukt att vuxna människor ska hålla på så här! Jag blir så ARG!Kram på dig!!

Beckih
Postat 2011-02-24 kl 21:12:34
Blogg: http://beckih.blogg.se/

Det är så man kan gå i taket alltså! Gud vad du har det jobbigt! Jag hade fått ett anfall om någon hotat att ta mitt barn ifrån mig!

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:12:43

Du vet inte vad du pratar om! Socialen hjälper barn som har det svårt, och det är väl bättre att göra en utredning för mycket, oxh det visar sig att det barnet blir väl omhändertaget, istället för att anta det, och så visar det sig att barnet far illa.Jag menar inte att du inte klarar Kelly, för jag tycker det verkar som du är en bra mamma. Men tänk på vad du skriver, du är trots allt en offentlig person, och detta kan var till nackdel om någon från socialen läser det.Lycka till med allt och hoppas att det löser sig.

Annan_resa
Postat 2011-02-24 kl 21:13:56

Är du verkligen så trög att du tror att du kan dribbla bort Soc? Gör du inte vad de säger så väcker du ännu mer uppmärksamhet vilket kommer resultera att ditt barn sätts i fosterfamilj, fattar du verkligen inte det?

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:14:12

Snälla gå med på att de filmar er. Det är det bästa. Du vet att du kan ta hand om din dotter så du har inget att förlora på det. Det kommer säkert kännas jättejobbigt men du/ni fixar detta!!!!

Kan inte era föräldrar följa med på soc.mötena. Är det inte bra att få stöd från dem? De vet ju hur ni fungerar tillsammans!Jag tror att du har råkat ut för detta pga du är så ung men många nybilvna föräldrar mår dåligt. Därför kollar man upp hälsoläget, det är viktigt för barnet hur mamman mår. Eftersom du är en ung mamma så kollas du säkert lite extra.

Det är tråkigt att säga det men jag tror att ditt bloggande har försvårat det för dig. Självklart skall du skriva hur du mår och alla är ledsna ibland, du är modig som berättar det. Det ligger tråkigt nog dig i fatet. Folk har en tendens att lägga sig i andras liv, en del gör saker för att försvåra livet för en.

Du har bara att vinna på att gå med på dessa möten å bli filmad. Arbeta inte emot dem för det försvårar processen för dig. Visa dem istället vilken sjuhelvetes bra morsa du är! Lova det! Styrka till dig <3

Lyssna på mig
Postat 2011-02-24 kl 21:14:14

Mikaela, gör som dom säger! Jag har själv blivit utredd pga en falskanmälan från mitt ex, och om man inte samarbetar kan de mycket väl ta ditt barn ifrån dig, dom har lagen på sin sida.

Våga visa att du är en bra mamma om du är det så kommer utredningen vara nerlagd om 4 månader.

Mvh.

Hanna
Postat 2011-02-24 kl 21:15:31

Socialen gör visst nytta, tror mig! De gör de bästa för att barnen ska må bra. Det är inget illa menat, men de har ändå en begränsad budget, så om de anser att det inte är viktigt så skulle de aldrig göra det. Däremot tror jag att du är en bra mamma!

Tua
Postat 2011-02-24 kl 21:15:33
Blogg: http://tuaeleonora.blogg.se/

Du borde kanske ta en bloggpaus, fokusera på Kelly ett tag, så inte soc kan kolla upp dig på nätet...

Jenny
Postat 2011-02-24 kl 21:15:35
Blogg: http://fulanka.blogg.se/

Men du, dom gör detta för din och framförallt för Kellys skull. Dom gör sitt jobb! Dom gör inte detta för att jävlas, det kallas hjälp. Fattar att du känner obehag men, du måste ta detta på allvar.

emina & irma
Postat 2011-02-24 kl 21:16:06
Blogg: http://balkanbitches.blogg.se/

tycker så jävla synd om dig

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:16:21

Du tror inte att soc läser din blogg? Var lite försiktig och visa att du kan istället.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:17:25

Tyvärr får du skylla dig själv lite.. Allt du har skrivit här kan användas mot dig.

Brännmärken, känslor mm. ALLT.. Dock tänker man inte på det från början men..Och soc kan vara till bra hjälp, ni kanske har fått fel person? Dock måste dom vara stänga med så alla inte kan ta vad dom vill om du förstår.Har själv fått bra hjälp därifrån för jag har haft problem med olika saker.

Den personen som är här som jag har är kanon, men hade jag känt mig illa bemött osv, hade jag bytt!

Tänk på att ni ska känna er trygga. Men sen finns det många idioter.Första jag träffade som skulle hjälpa mig hotade med att göra allt värre för mig om jag sökte hjälp en gång till.. HEMSKT! Jag grät och vågade knappt ta hjälp, men det var henne det var fel på.Kim - 21år och mamma till Roxanna
Postat 2011-02-24 kl 21:19:11
Blogg: http://onebabyone.blogg.se/

Om du skulle få komma till ett boende e de ju för att dom vill hjälpa dig! Min syster fick barn när hon var precis fyllda 16 och fick bo 2 månader på ett sånt ställe och hon har kvar sitt barn för hon överbevisade soc att hon visst kan! Dom hotade henne med att ta "F" om hon inte åkte dit, så hon hade inte mycket att välja på, men hon gjorde de, och visade att dom hade fel från start!Så ta de som att dom hjälper dig istället för att vara så negativ

Va glad att du får hjälp iså fall, de är inte alla som får den fantasiska hjälpen utan dom tar barnen rakt av istället.Kan ju tänka mig att hamna på ett boende kan vara piss å pina till en början, men då har du chans att visa att du visst kan ta hand om ditt barn! Och överbevisa soc kärringarna om att du är den mamma som du vet du är och att du tar Kelly i första hand.Vill inget illa med detta.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:20:51

usch ja de e såååå synd me dej, de e ju deras fel att din kille inte hade råd me kondomer och du blev gravid. buhu buhu vad dom e elaka. att ditt liv är i kaos är deras fel. Att du har horat ut dej i typ 2 år är deras fel. Att du inte hade nåra kompisar i skolan är deras fel. Du är så jävla svag och patetisk, bara människor som inte vet vem du är på riktigt kan säga nått annat

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:23:11

Det kan faktiskt behövas, I mina ögon är du en olämplig mamma. Efter ditt självdestruktiva beteende är det inte konstigt att soc vill se hur du är som mor. Det du kan göra är att motbevisa dem och inte gnälla på din blogg.Sedan tycker jag att det du säger är helt absurt, Socialen har hjälpt många många människor.

Att utreda dig som mor gör dem helt rätt i, du har gjort alldeles för många snedsteg som mor och din dotter är bara 3 månader.

Skärp dig och sluta upp med gnället, lägg energin på att bli en så bra mamma som möjligt istället.

Sandra
Postat 2011-02-24 kl 21:23:33

Det låter helt sjukt! Jag förstår hur du känner dig nu, jag har själv suttit i samma sits nämligen. Dock sa dom inte till mig att dom skulle filma, men dom ville att jag och min dotter skulle bo på ett ställe ett tag så att dom kunde kolla hur jag tog hand om henne... Dock gick inte min mamma med på det, för är man minderårig måste ens föräldrar godkänna att man ska bo på det där stället... Och aldrig att dom TAR Kelly ifrån dig, varför skulle dom göra det liksom? På vilka grunder då? Du gör ingenting fel.Jag hoppas att allt löser sig för dig tjejen. Läser din blogg varje dag, gillar den. :) Och Kelly är så sööt.. Take care.

Tess
Postat 2011-02-24 kl 21:24:29
Blogg: http://highlandertess.blogg.se/

Det finns säkert föräldrar som tar dåligt hand om sina barn och då är det väl bra att soc verkligen utreder. De kan ju inte veta att du inte är "en av dem". Eftersom du är så utlämnande i bloggen så vill de säkert kolla så allt är bra.

Ztina
Postat 2011-02-24 kl 21:26:12

Tycker det är bra att dom reagerar. Har man än gång mått dåligt, så är det lätt att falla dit igen å även då få för sig att göra något dumt. Det dom filmar är där ingen utomstående som har tillgång till så varför neka att bli filmad om man nu har "rent mjöl i påsen".

Anne
Postat 2011-02-24 kl 21:27:25

Förstår du inte varför dom gör utredningar på föräldrar som dom av olika anledningar tror kan missköta sina barn? Om du är den superbra mamman, som du själv tycker att du är, så är det väl bara bra att socialen gör kollen på er och sedan låter er vara? Tänk på alla barn som faktiskt blir misskötta av sina föräldrar och har dåliga hem.. Socialen gör det för att rädda barn som faktiskt far illa.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:28:59

Hur ska dom veta om du talar sanning eller inte? Tror du inte att så gott som ALLA säger att de tar hand om sina barn fastän de inte gör det? Tror du inte att så gott som ALLA säger att de är oskyldiga till saker, exempelvis överfall, fastän de inte är det? Klart socialen måste ha någon form av bevis för att du faktiskt kan ta hand om Kelly. Om och du nu gör det borde det väl inte vara några problem att bli filmad och visa att de inte behöver oroa sig? Eller?!

sanna
Postat 2011-02-24 kl 21:30:05

Nu får du faktiskt lägga ner soc är shit och sånt snälla nån dom är tacket att jag och mitt barn lever i dag sök en annan soc du har bara fått någon idiot, dom vill ta mitt barn blabalb sluta skriv ut allt på din blogg skaffa en privat eller dagbok soc läser säker din blogg, du ska vara tacksam att dom finns, jag kan hjälpa dig med en bra soc bara du sluta skriva ut allt på din blogg om att du vill dö och shit, skulle alla göra så hade varje jävla ungdom suttit på psyket? är ditt du vill eller lägg ner då

mvh sanna 17 år och mamma

Terese
Postat 2011-02-24 kl 21:31:32
Blogg: http://thisismylifebiiatches.blogg.se/

Det märks verkligen att du bara är 15 på ditt sätt att skriva, herregud. det är som att säga att polisen bara bötar folk som kör fort för att ha något att göra, för det ger ju inte heller något? eller?ta och väx upp istället och sluta skriva allt på internätet :-)

tar dom ditt barn ifrån dej så finns ju det anledning till det.btw, på tiden att ni gjorde slut, det är ju inte bra för någon av er att hålla på som ni gjorde! spec inte för din unge.

Semonie
Postat 2011-02-24 kl 21:32:18
Blogg: http://semonie.com

RÄTT ÅT DIG! LÅT SOC TA DITT BARN! DU KAN INTE TA HAND OM KELLY, DET ÄR SYND OM KELLY!

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:32:26
Blogg: http://Jennyerlandsson95.blogspot.com

Dom ska inte filma om du inte vill.

Dom kan ju inte hota med att ta ditt barn :O

Du värkar vara en mycket bra mamma enligt mig iaf :)

Alexandra
Postat 2011-02-24 kl 21:34:28
Blogg: http://everafter.devote.se

Jag läser till socionom, sådana som arbetar bland annat med vad du blivit "utsatt" för. Jag vet på vilka grunder man får tvångsomhänderta ett barn och på vilka grunder man får begära ett filmande. Vad du måste förstå är att om en anmälan har kommit in inleder de en förundersökning och sedan eventuellt en utredning. Detta görs med Kellys bästa i minne. Jag förstår att du anser att du vet vad som är bäst för ditt barn, men det gör alla mammor och skulle man grunda undersökningarna på detta så skulle aldrig ett tvångsomhändertagande ske. Om du anser att du är en bra mamma så har du säkert inget att vara orolig för och det kommer socialen att inse om du är det. De tvångsomhändertar inte barn för att det är kul utan endast för att de anser att det är nödvändig.Det blir säkert bra.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:38:08

Socialen skulle ju inte göra en utredning om de inte tror att du behöver hjälp!

Ett mödrahem tror jag skulle vara toppen för er!

Jessica
Postat 2011-02-24 kl 21:38:39
Blogg: http://mammatilljakob.blogg.se/

Överväg att åka till hemmet. Det är inte för alltid och du kan bevisa att du kan ta hand om din dotter. Mammamarlie.blogg.se var där och det gick bra för henne. Det är alltid bäst att ta emot hjälp från soc för att vara På god fot med dem. Det är inga du ska bråka med. Jag har haft mkt kontakt med soc här pga sammarbetssvårigheter med Jakobs pappa. Dem har varit bra och hjälpt så bra dem kunnat. MEN dem har inte alltid samma åsikt som en själv det är bara något man får acceptera. Dem finns för kellys skull framför allt.

madde
Postat 2011-02-24 kl 21:40:50
Blogg: http://backdowntoearth.webblogg.se/

om dom hotar er så kan dom dra åt helvete! Ska inte dom HJÄLPA er?! Dom kan ju inte HOTA dig sådära! Dom är ju sjuka! Vafan har dom för rätt att hota och kräva att få filma dig! Du är en toppen mamma! Det vet ju alla! Fortsätt ta hand om Kelly som du gör, hon har en toppen mamma! :D (och förlåt ordvalet, blev lite arg på soc)

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:41:51

Oj oj oj nu är du ute på hal is Mikaela. Soc har full koll på din blogg och så gör du ännu ett omoget uttalande till deras fördel..... Soc gör mer än nytta, de ser till at barn i Sverige får en bra , stabil och trygg uppväxt...... Vart har du dina föäldrar? Du är ju också bara ett litet barn Mikaela, du är inte vuxen trots att du tror det med tanke på att du har ett barn, ring på dit finger trots ett förhållande som du själv avslutat..... Mikaela ta hjälp annars vet bara soc hur detta slutar....

Amelie
Postat 2011-02-24 kl 21:42:24

Soc gör väl ändå sjukt mycket nytta? Tänk dom barnen som faktiskt far illa, som socialen lyckas rädda genom att agera som dom gör. Är inte det nytta? Hellre att dom kollar en gång för mycket som det kanske är i ditt fall, jag vet inte, än att dom gör det en gång för lite. Eller har jag helt fel? Bit ihop bara.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:44:31

fan vad dåligt......

Kiia
Postat 2011-02-24 kl 21:46:29
Blogg: http://mizzmodig.bloggplatsen.se

Jag vart filmad med min dotter när hon var lite av soc och det var en sjukt bra grejj, för det första så ser de kontakten mellan mamma o barn och sedan så får även du se uväcklingen med din dotter... De inte allt så negativt, ta deras hjälp... De har rätt att ta henne om de anser att du brister i skötseln om henne, o bästa sättet att det inte blir så är att du samarbetar och gör det de ber dej om, gör du det har du ju inget att dölja, o tar du nu hand om henne så bra som du säger ha du ju inget att vara rädd för.... ! eller har du det???? Jag hoppas det blir så bra som möjligt för er o jag betvivlar inte att du akn ta hand omdin lilla flicka, men för att ni ska ha dte så bra som möjligt, gör det som de ber dej om.... DET VINNER du på i längden... jag bodde även på ett mödrahem o även det var något av det bästa.... helt undrebara männiksor som hjälper en och du får en helt annan syn på saker på ett positivt sett.... kraaam

Frida
Postat 2011-02-24 kl 21:49:26
Blogg: http://chafrida.blogg.se/

HAHAHA.

rebecca
Postat 2011-02-24 kl 21:52:10
Blogg: http://rebeccafornstedt.blogg.se/

Helt sjukt hur dom behandlar familjer o människor ..

Det är ju inget fel på din relation till kelly och inte heller hur du uppfostrar henne?! Sedan skulle varken kelly eller du må bättre av att bo någon annanstans än hemma och kelly skulle inte få en bättre uppväxt av att tas ifrån sin mamma. Vad fan tänker dom med egentligen? Småbarn kan bli sarjade som äldre om de förflyttas mycket och inte får leva med sitt kött och blod (mamma och pappa). Sedan kan det så vara att du måste stadga dig lite, för kelly behöver dig, som en bra förebild och mamma. Kram gumman!!

hejhej
Postat 2011-02-24 kl 21:53:13

ett barn kan inte ta hand om ett barn.

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:54:22

Detta är ju allvarligt. Det är ingen liten lek. Socialen är till för att familjer och barn ska må bra. För det finns de barn som verkligen har det illa. Var är din mamma i allt det här???? Har hon inget att säga alls?? Jag hade aldrig tillåtit min 15 åriga dotter hålla på så här. Kanske inte jättesmart att lägga ut sådana bilder.

Emma
Postat 2011-02-24 kl 21:58:03
Blogg: http://yamma.se/

Usch vad jobbigt, soc vill man ju kunna lita på liksom...

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 21:58:57

Det är riktigt tragiskt att du tar det hela som en personlig smäll på käften... Att du inte istället vänder på det hela och ser det för vad det verkligen är..?

Så många är oroliga för din dotter, men du tycker att allt är så "jobbigt" och då skiter du i det, oavsett konsekvenserna... Du agerar efter hur DU känner, utan en enda tanke på att din dotter kan tas ifrån dig!

Du erkänner och skriver helt öppet om hur du slår dem du älskar när du blir arg, hur du skadar dig själv vid minsta lilla motgång... Är det så konstigt att folk anmäler till soc, vem vet vad du tar dig till när Kelly börjar trotsa??! Vem vet om du kommer skada din dotter, eller dig själv för den delen!Om du nu är en så perfekt mamma som du säger, så förstår jag inte varför du inte går med på att soc har koll på dig ett tag för att slippa risken att Kelly tas ifrån dig... För det finns ju ingen risk, du är ju en perfekt mamma eller hur..?

Batman
Postat 2011-02-24 kl 22:00:09

Men det är väl inte mycket begärt för att få behålla ditt barn? Vägrar du ens gå med på en sådan liten sak kanske du ska överväga att låta de ta hand om Kelly - om det nu är så jobbigt att de ska filma.Hade det varit mitt barn hade jag gjort det. Men som andra säger - ett barn kan inte ta hand om ett barn.

Cecilia
Postat 2011-02-24 kl 22:00:39

Du vet att Kelly har det bra med dig, det vet inte dom. Därför vill dom göra vissa utredningar för att dom ska vara säkra på att Kelly är i en säker miljö. Det är deras skyldighet att se till att barnen mår bra.

Det är väl bara att låta dom filma dig och Kelly som bevis, för du har väl inget att dölja?

Jennie
Postat 2011-02-24 kl 22:09:43
Blogg: http://jenniiiiiiiiiiiiiiiie.blogg.se/

Klockren bild haha! Äg ut soc och visa att du är en bra mamma till Kelly, så kanske du blir av med dem sen. Jag tycker det skulle vara svårt att vara "som man brukar vara" när man vet att det filmas och att dem kollar på det. Men önskar dig lycka till, och tänk lite på vad du skriver och vilka som kan se det, kram

Självförvållat
Postat 2011-02-24 kl 22:12:08

och du såg inte detta komma??Varför motarbeta soc?

Bara för att du älskar Kelly betyder de inte att du tar bra hand om henne..av de du visat på din blogg kan följande slutsatser dras:- just nu mår du psykiskt dåligt

- du har ingen vuxen människa att vända dig till och få råd

- du vet inte hur man håller i ett litet barn

- du verkar föredra att gå ut och göra saker, fika, kryssningar och annat än att vara hemme med kelly

- du skev för länge sedan att du och kelly var på promenad då vi hade -20 grader ute, kelly var nästan nyfödd, så små ska inte vara ute då..och du undrar varför soc frågesätter din roll som mamma?

jag frågasätter samhället om hur det kan vara tillåtet att en som inte ens är myndig själv kan ha vårdnaden över ett barn..

MaddhPaddh
Postat 2011-02-24 kl 22:18:35
Blogg: http://maddhpaddh.blogg.se/

soc är ganska bra faktiskt, dom är inte där för att förstöra, även om det kan kännas så, socialen dyker in i familjen när det inte står rätt till, annars skulle dom inte göra det, men det kanske är lite fel av dig att gå ut i bloggen att du bränt dig med cigg osv, rätt som det är så hamnar det hos fel ögon :/ been there, done that!

Patti
Postat 2011-02-24 kl 22:19:13
Blogg: http://www.metrobloggen.se/FiinGuzzilago

Du har en STOR blogg och är nog ganska känd överallt just för tillfället. Vi läser ser va du skriver och bedömer därifrån. Så fort man läser att du har varit här och där och att Kelly har stannat hemma, ja .. Då börjar folk prata! Då börjar folk tro att du inte tar hand om Kelly som du ska. Saken är den att vi INTE ser allt som händer. Vi ser inte om du tar hand om Kelly varje dag, ingenting. Så fort det hamnar hos fel person så kan det gå illa. Som just nu i detta fall. Någon tror att du inte har tagit hand om Kelly på rätt sätt och har kontaktat soc. Ännu värre blir det när dom märker att du är UNG! Tänk på vad du skriver, uttala dig inte för mycket. Detta hade aldrig hänt om du inte talade om så mycket! Du måste nog börja tänka om lite, att det här är din personliga blogg.. för det är den inte längre! En massa människor läser den. Något annat måste det vara. Dom har alltid en anledning till att kolla en, om man är bra förälder eller inte. Vet ett par som bor här i närheten som fick bo på ett hem för att dom skulle kolla om dom var lämpliga föräldrar, just för barnets skull. Tyvärr var dom inte det och barnet blev fosterhemsplacerad. Så någon anledning har dom. Hoppas det löser sig i alla fall!

Anna
Postat 2011-02-24 kl 22:19:15
Blogg: http://annalds.blogg.se/

:S

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 22:19:39
Blogg: http://matildamayandersson.blogg.se/

Äntligen gör socialen något!!!

Linnea
Postat 2011-02-24 kl 22:20:43
Blogg: http://lenniz.blogg.se/

Att soc inte gör det dom borde göra vet alla. Jag är själv ett "soc barn". Jag lever alltså på socpengar för att jag ska kunna gå i skolan. Men det du egentligen skulle behöva just nu är en kontaktperson! Det är superbra om det passar dig. Vet inte om soc har berättat om dom, men det är en person som du typ träffar en gång i veckan och typ gör någonting med. Vad som helst, åker och veckohandlar eller vad som helst, och det kan ju Kelly också vara med på. Den här personen är ingen riktig socperson utan en helt vanlig människa som du kan lätta ditt hjärta för eller om du behöver hjälp att bära hem alla blöjor :)Sedan så undrar jag en tall sak, vad säger DIN mamma om det här med soc? Eftersom du är myndigårig så bor ju du med henne. Har soc pratat med henne någonting?

Linnea
Postat 2011-02-24 kl 22:20:47
Blogg: http://linneaa.com

Alltså, dem tänker ju bara på kellys bästa. Du säger att du skriver vad du vill i bloggen men när du sänder ut tydliga signaler på att du inte mår bra, att du ger dig brännmärken, att ni slår varandra i ert förhållande, det väcker ju helt klart fel signaler. Kan du inte se det själv? Vill du att ditt barn ska växa upp i en sån miljö?

ginis
Postat 2011-02-24 kl 22:22:02

Jag tror att du underskattar det svenska systemet, de kan visst ta Kelly ifrån er, speciellt med tanke på allt du skriver ut i din offentliga blogg. Om du bryr dig ett dugg om att få behålla din dotter så visa det genom att stänga ner din blogg och red ut det som redas ut ska! Jag vill inte vara dum mot dig men att lägga ut all info om hur stökigt ditt och Kevins förhållande är med bråk och handgripligt våld, din psykiskt instabila situation där du skadar dig själv för att du mår dåligt (som du faktiskt inte efter en vecka kan säga är över) och allt annat smått och gott du lägger upp här. De har mer koll på dig än vad du förstår och de vill inte dig något illa, och speciellt inte Kelly, de vill att Kelly ska ha det tryggt och detta kan verka allt annat än tryggt med den familjesituation du framför i bloggen. Du måste sluta se det som att de bara är ute efter att skada er, eller hittar på att de gör detta för att de inte har annat att göra. Socialmyndigheten är inget påhitt eller skämt och de har större makt än du tror. Tänk lite längre än näsan och se till att göra det som är bäst för er dotter och inte för dig själv. Du får se detta ur ett vuxert perspektiv och utifrån att du är mamma! Kelly har inte valt er men ni har valt henne.

Veronica
Postat 2011-02-24 kl 22:22:14

jag har mkt erfarnhet av soc.jag tycker inte om dom för 5 öre.det komemr ordna sig ska du se...upp med hakan och håll huvudet högt.du gör ett bra jobb

De inte många tänker på
Postat 2011-02-24 kl 22:25:19

Roligt att läsa allas kommentarer som förmodligen inte vart med i en liknande situation själva. "Bra för barnets skull"?? Ni har inte en jävla aning om hur många familjer det är som blivigt KRÄNKTA AV SOC.Förmodligen har ingen utav er koll på att ökningen är enorm av barn som ringer till BRIS och andra hjälplinjer, och mår dåligt över hur Soc har behandlat deras familjer. Alltså ringer mängder av barn till Bris och klagar på socialen!!Hörrni, soc hjälper till såklart, men de hjälper inte bara till, de ställer till problem för många familjer också.De som säger "fattar du inte att dom gör det för Kellys bästa?!" förstår förmodligen inte riktigt hur socialen arbetar ibland, tro mig. De har jobb som alla andra och vill tjäna pengar på familjers problem, inse det...

Marina- mamma till 4
Postat 2011-02-24 kl 22:33:02
Blogg: http://snuttsies.blogg.se/

Att skriva att soc inte gör någon nytta är väldigt omoget..

De ser till barnets bästa.. Och det måste du oxå göra..

Mickis (ensamstående mamma)
Postat 2011-02-24 kl 22:33:02
Blogg: http://envisamorsan.blogg.se/

Har förstått att soc inte ligger högt på din lista. De gör dom inte på min heller men att dom gör saker för o jävlas är inte sant..tyvärr. Sen kan dom säga saker som låter helt fel i våra öron, då dom använder fel ord lite väl ofta. Men tänk hur många barn de finns som faktiskt råkar illa ut i sina familjer. Dom barnen får igen hjälp. Säger åter igen att ja inte tror du behöver någon hjälp. Men tror de skulle gynna dig om du inte va så nedlåtande. Koppla bort soc då du inte är där o lägg ist energin på dig och din lilla familj. För denna tid kommer inte igen. Njut av varje stund med din lilla goding till dotter. Allt löser sig med tiden :) Kram

Stina
Postat 2011-02-24 kl 22:33:47

Jag bara undrar var i hela världen dina föräldrar är i din jobbiga situation? Följer dom inte med dig till soc ens? Bara för att du är en mamma nu så är du långt ifrån vuxen. Jag har själv fyra tonåringar och jag skulle ALDRIG lämna dom ensamma i den sits du är i nu. Be om hjälp!

mattan
Postat 2011-02-24 kl 22:35:58
Blogg: http://mathildapersson.blogg.se/

Socialen vill hjälpa för barnens bästa. Även om man inte kan se det själv. Men det är lagen. Och du verkar ju gilla svenska lagen så förstår inte varför du klagar?Skall dock inte dömma någon efter en blogg. Ha en bra dag! =)mvh mathilda

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 22:37:27

Mikaela. Det är KELLY dom ska hjälpa. Nu tror jag faktiskt att du ljuger för soc skulle inte hota någon med att ta deras barn. Så är det bara.

Acceptera och ta emot hjälpen. Du har ju skrivit i din blogg om vad du gjort, slagit din pojkvän, bränt dig själv. Vem vet vad som kan hända med Kelly om du beter dig så där. Självklart blir folk och soc oroliga för dig. Vore du min dotter då skulle jag oroa mig ihjäl och förbjuda dig att blogga! För ditt eget bästa!

Hanna o Elliot o Nelli
Postat 2011-02-24 kl 22:40:23
Blogg: http://elliotochmamma.blogg.se/

Jag har inte läst några av dina kommentarer men jag antar att jag inte är den enda som tycker att ni ska ge det en chans! Jag kan lova att dom INTE är ute efter att jävlas utan dom är ute efter att hjälpa barn, och hela familjer. Låt dom ha en öga på dig ett tag och bevisa för dom att du kan ta hand om Kelly istället för att ge dom anledning till att ta henne i från dig.

Detta handlar inte om att du är en dålig mamma, utan snarare att du är ett barn som fött ett barn.. Jag personligen tycker det är jättebra (ur barnens synvinkel iallafall) att dom håller koll med tanke på HUR många barn som verkligen far illa idag..

Karin
Postat 2011-02-24 kl 22:40:25

Hej!

Först och främst vill jag säga att jag inte hatar dig, vill dig ont eller vill klanka ner på dig! Jag har bara en önskan och det är att du läser min kommentar med öppet sinne och så objektivt som du bara kan.Nu till soc-problemen: Tänk såhär istället! Om du känner att du sköter Kelly rätt och inte har något att dölja så bör det väl inte vara några problem för dig att de kommer filmar er?!

Det bästa du kan göra nu är att samarbeta med dem, det är ju faktiskt för Kellys skull de gör detta... och du vill väl Kellys bästa? Dum fråga, klart att du vill det!

Sen är det nog bra att fundera på om du verkligen skall ha kvar denna blogg, eller åtminstone att du börjar fundera på vad du bör och inte bör skriva om, som du märker så påverkar allt du skriver ditt och Kellys liv på gott och ont! Är det värt att riskera Kellys välbefinnande för att du vill blogga? Skriv dagbok istället om du känner att du vill skriva av dig. Prata mycket med vänner du känner att du kan lita på om du mår dåligt (för alla mår dåligt mer eller mindre under sina liv) eller gå och prata med en vuxen du känner förtroende för (kanske en terapeut). För både din och Kellys skull.

Lycka till:D

Med vänliga hälsningar

/Karin

blivande "sockärring"
Postat 2011-02-24 kl 22:44:29

Några kommentarer både till dig Mikaela och till er som kommenterat här..1. Socialtjänsten har olika lagar att lyda under. Den vanligaste är en lag som kallas för Socialtjänstlagen, men för situationer som dessa finns en lag som heter LVU; lagen om vård av unga. Jag rekommenderar alla här att kolla upp den lite närmare så att ni förstår bakgrunden.2. OM ett LVU (dvs ett omhändertagande) träder i kraft sker det inte över en natt. Ett LVU är den absolut sista utvägen för alla socialarbetare/socialsekreterare, i alla städer, i alla kommuner, i hela Sverige. En utredning sker alltid först där socialtjänsten undersöker förmågan att tillgodose barnets behov (både fysiska, psykiska och emotionella). Det är förmodligen därför socialtjänsten vill filma Mikaela; för att få en klarare bild av hennes omsorgsförmåga. Om det visar sig att barnets behov inte tillgodoses sätts olika insatser in, t.ex. föräldrastöd, ett tillfälligt boende (liknande det Mikaela nämnt i texten). Ett omhändertagande sker alltså inte bara "över en natt".3. Ett beslut om LVU fattas av flera instanser tillsammans, och alltid med ett korrekt juridiskt förfarande. Att skaffa advokater eller polisanmäla är bara illusioner från er läsare; det är alltid rättssystemet som fattar juridiska beslut vilket innebär att Mikaelas enda åtgärd vid ett eventuellt LVU är att överklaga beslutet till nästa rättsliga instans. I dagsläget kan inget juridiskt beslut ha fattats, vilket betyder att det inte finns något att överklaga.4. Socialtjänsten är inte "ute efter att ta barn" eller "kidnappa barn" som några skrivit. I Sverige har vi något som kallas för "principen om barnets bästa", vilket betyder att samtliga inblandade -både individer och myndigheter- ska göra det som är bäst för barnet. Vad det innebär framgår av den grundliga utredning som görs långt innan ett eventuellt LVU. Att placera barn är alltid en tragisk händelse, men ibland måste det ske för barnets bästa -och det är just "barnet" som är nyckelordet. Inte föräldrarna, inte bloggläsare, inte ens hela det svenska samhället, utan BARNET. Den lilla oskyldiga individ som inte bett om att bli född, och som förtjänar allt och lite till.5. Varken jag eller ni läsare vet något om vare sig Mikaelas föräldraförmåga eller om socialtjänstens förfarande i det aktuella fallet. Att rikta falska anklagelser kommer inte hjälpa något.Till sist Mikaela, om du läser: snälla samarbeta med socialtjänsten. Det finns inte en förälder i världen som kan veta allt om föräldraskap, och det är ingen skam i att behöva hjälp. Socialtjänsten kan hjälpa dig och stötta dig både som förälder och som individ; de är inte ute efter att förstöra. Socialtjänsten finns till för att hjälpa; för att verka för det som är bäst i det långa loppet, och att ha en glad förälder som samarbetar borde vara det bästa för lilla Kelly.Lycka till.

Lina
Postat 2011-02-24 kl 22:45:37

Du förstår verkligen ingenting, du gör inte det va? Eftersom du nekat att gå på vissa möten osv och att dom till och med ska behöva hota dig för att du ska gå på ett möte - så är det självklart att dom blir misstänksamma hur fan Kelly har det? Förstår inte på vilket sett du tycker det är påträngande. De hade varit en annan femma om dom bad dig filma när du duschar (t.ex) men det enda du ska göra är att ta hand om Kelly som du brukar? Det enda du är, är NERVÖS. Du är orolig att du gör fel, därför anser du det som påträngande.

Lägg ner nu tjejen och visa att du kan bättre än såhär. Du skämmer delvis ut dig genom att skriva såhär inför tusentals svenska läsare. Gör som dom säger bara?

Lina
Postat 2011-02-24 kl 22:45:46

Du förstår verkligen ingenting, du gör inte det va? Eftersom du nekat att gå på vissa möten osv och att dom till och med ska behöva hota dig för att du ska gå på ett möte - så är det självklart att dom blir misstänksamma hur fan Kelly har det? Förstår inte på vilket sett du tycker det är påträngande. De hade varit en annan femma om dom bad dig filma när du duschar (t.ex) men det enda du ska göra är att ta hand om Kelly som du brukar? Det enda du är, är NERVÖS. Du är orolig att du gör fel, därför anser du det som påträngande.

Lägg ner nu tjejen och visa att du kan bättre än såhär. Du skämmer delvis ut dig genom att skriva såhär inför tusentals svenska läsare. Gör som dom säger bara?

Anna
Postat 2011-02-24 kl 22:45:56

Hej,

Jag har aldrig kommenterat din blogg, men nu tänkte jag att det var läge för det. När jag läste att du skulle på möte på soc. tänkte jag direkt att det var just detta de kunde komma att ta upp.Jag arbetar med unga mammor/pappor som är under utredning och observation för att se och följa deras föräldraförmåga. Detta är självklart ingenting som en förälder vill utsätta varken sig själva eller sina barn för. Men jag vet av utgången ofta blir positiv. Socialtjänsten är INTE ute efter att ta ditt barn ifrån dig, deras syfte är att se att du och ditt barn har det bra för i systemet är du fortfarande ett barn som blivit mamma. Mitt tips till dig är att samarbeta med socialtjänsten, diskutera och föra fram argument. Stå självklart på dig och var stark, uttryck dina tankar.Men Mikaela, du skriver väldigt öppet i din blogg om ditt självskadebeteende, om ditt på/av förhållande med din dotters pappa och nu skriver du om socialtjänsten som om de vore monster. Visa istället att du är en mogen tjej som kan ta hand om sitt barn. Om det så innebär att du faktiskt lägger ner din blogg. Tänk efter innan du skriver saker.Ta hand om er!

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 22:46:40

Fast vet du vad. Du ska inte falla in i wt-mallen nu och hata socialtjänst.

De vill filma dig för att se samspelet mellan dig och Kelly. Om de anser att du brister där kan du få bo på utredningshem.

De har inte inlett utredning kring Kelly för att du är ung utan för att du har uppenbara brister.

Det handlar inte om huruvida du kan krama henne och vara gullig. Det handlar om att kunna sätta sitt barn främst och vara en stabil person. En mamma som brännmärker sig är inte stabil. Och att vara såpass ung som du är medför vissa problem eftersom din hjärna inte är färdigutvecklad än.

Du kan känna dig jättestor nu, men om 10 år kommer du förstå att du var ett barn nu.Socialtjänsten är inga demoner. Tvärtom är de rätt glada om de slipper omhänderta barn (eller placera på utredningshem) eftersom de är snordyrt för socialnämnden.Sen skulle jag vara jätteglad om du vill berätta varför det skulle vara så hemskt om hon bor hos Kevin. Han är hennes pappa och han verkar 10 resor mer stabil än du.

Sandra
Postat 2011-02-24 kl 22:48:07
Blogg: http://mystars.blogg.se/

Du kan lägga ut ditt liv på bloggen, videoblogga men när de ska filma så är de "obekvämt". Man kommer långt på att samarbeta och bevisa dem fel. Vakna upp och sluta bete dig som att du gör ett jävla tonårsuppror mot mot dem :S

fridanavarp.blogg.se
Postat 2011-02-24 kl 22:48:51
Blogg: http://fridanavarp.blogg.se/

Men nu måste jag säga en sak... har inte följt din blogg något vidare flitigt utan kikar in när jag har tråkigt eller lite tid över. Jag fick min dotter när jag va 17 år. så jag vet hur det är att vara en ung mamma. man har många blickar på sig vilket innebär att man får kämpa 100 ggr mer när man är ung för att bli accepterad.MEN... vad du inte verkar förstå är att soc självklart kollar din blogg dom kollar ju upp allt med dig. och så ser dom en blogg där du var och varannan vecka/dag skriver om att det är slut med killen det är så jobbigt och på "nya lästare" står det även att du skurit dig i handlederna har jag för mig. det får ju vem som hellst att reagera "fan hon kan ju omöjligt vara kapabel att ta hand om ett barn" och jag förstår att du kanske är instabil efter ett överfall men det får ALDRIG gå ut över ditt bar oavsett hur gammal eller ung du är. skillnaden på att vara ung och gammal förälder är att du kan hentera vissa saker bättre och förstår allvaret i att vara en "lämplig förälder" när du är äldre.Och jag skriver inte detta för att vara elak på något vis.som sagt så vet jag mycket väl hur det är att vara ung mamma men jag har trots många och svåra motgångar fixat det mycket bra och idag är min dotter snart 7 år.Ha det bra och ta hand om din dotter!

malin - ung och gravid
Postat 2011-02-24 kl 22:49:40
Blogg: http://classyys.blogg.se/

Återigen, det är inte DIG det handlar om, sluta vara så inihelvetes egocentrerad! Det är för att din dotter ska få den bästa uppväxten, och med tanke på hur du framställer dig själv och förhållandet till pappan i bloggen så förstår jag att soc vill utreda detta. Tänk, du lämnade din dotter på tvåmånader och åkte på kryssning, du är iväg flera dagar med din klass, åker skidor och liknande, vem har din dotter då?

Melinda
Postat 2011-02-24 kl 22:51:03
Blogg: http://alskkling.blogg.se/

Herregud, dom är så sjukt duma i huvudet?!

Dom kan fan inte ta din dotter ifrån dig p.g.a att du mår dåligt över att du blivit överfallen.. Hur duma är dem egentligen?

Men skyddar inte din mamma dig och ställer upp? Jag hoppas de blir bättre, Kram.

Ung mamma till Gabriel
Postat 2011-02-24 kl 22:59:19

Alltså... Jag vet inte vart jag ska börja?! Det är första gången jag är på din blogg, den är jätte fin! Dock så märker jag på en gång att det pågår mycket i ditt liv just nu. Jag förstår inte riktigt hur allt hat gått till, men jag tycker att du ska lyssna på SOC... Man märker på sättet du lever, på sättet du skriver, på allt du gör (det man får se på bloggen dvs) att du är alldeles för ung, både inuti och utanpå. Snälla, snälla, om du verkligen älskar Kelly, låt SOC hjälpa dig. Det kanske är det ända sättet för dig att ge Kelly en bra uppfostran och ett bra liv! Jag har själv ett barn som är 3 år och jag är 19, dock så har jag aldrig behövt ha något med SOC att göra, men jag skulle inte tveka en sekund om det var för min sons bästa. Jag skulle göra allt för min Gabriel... Och en sak till - killar kommer och går, din dotter är och förblir din dotter, hon kommer att klandra dig resten av hennes liv om du inte börja tänka på hennes bästa NU istället för din och Kevins.. Lycka till!

Anna igen..
Postat 2011-02-24 kl 23:05:33

Hur kan ni säga att hon tar hand om kelly bra?

När ni inte ser hennes verklighet och dagar?

Och som jag har läst från andra här nu och märkt själv , du skriver nästan aldrig om kelly? Det verkar som att dina nära får ta hand om henne för att du inte " orkar " eller något sådant för att du mår psykiskt dåligt.

Tänk bara på kellys bästa.

Tess - loveeeliiie
Postat 2011-02-24 kl 23:07:47

SOC SUGER!Som sagt.

och vad fan får er som vill att Kelly ska till fosterfamilj att dom kommer ta hand om henne bättre än hennes egen mamma!?Jag har bott i Jourhem/fosterhem

och utåt var föräldrarna perfekta.. dom erbjöd allt.. förutom Äkta känslor och förståelse!

Dom tryckte ner mig och fattade ingenting att jag var deppig efter en våldtäkt!?

Dom skällde ut mig för att jag var fucking 5 min sen för att bussen inte kom i tid!

Jag fick inte jobba!?

Och jag fick inte äta vad jag ville, utan lära äta det jag blev serverad eller svälta, trots att jag inte käka kött som dom åt!?Sen ska vi inte snacka om alla jag känner som växt upp i skit fosterhem, där dom både blivit slagna, inlåsta och psykiskt misshandlade!

och fosterföräldrarna sa och hota hela tiden med att om dom berätta för soc och dom blev av med pengarna som dom fick för en så skulle dom säga att dom knarka och få dom inlåsta på psyket och att Soc aldrig skulle tro ett barn framför perfekta föräldrarna..

Och sen alla dom som blev sexuelltutnyttjade av jour/fosterföräldrarna..SOC SUGER!

det finns få inom soc som är vettiga ja, och några få bra jour/fosterhem

men dom överskuggas totalt av alla svin och fittor där!Vi bloggläsare ser inte hur Mikaela är med Kelly heltid!

vi ser bara fragment av allt. Men jag tror absolut inte att Mikaela är en dålig mamma!

hon kanske behöver hjälp, men inte den som Soc erbjuder!

Josefine - 18år och mamma till Kasper.
Postat 2011-02-24 kl 23:09:33
Blogg: http://kasperjosefine.blogg.se/

Vet du vad jag tycker? Låt dem filma dig och visa dem att du KAN ta hand om Kelly, dem kommer bara tro att du döljer nånting om du inte ställer upp. Kramar!

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 23:11:11

Hoppas verkligen att soc kan hjälpa dig och din sorgliga lilla familj. Du behöver en ordentlig utbildning, och ditt barn behöver ordentliga föräldrar.

Tess
Postat 2011-02-24 kl 23:11:30

För sista gången!Mikaela är inget barn!

Hon är en TONÅRING!!!Fatta det nån gång era puckon!lisa
Postat 2011-02-24 kl 23:14:06
Blogg: http://lisajohanssson.blogg.se/

POLISANMÄL DOM FÖRFAN!!! Seriöst Mikaela, nu får det fan vara nog, du fattar att dom inte kan göra så, nu jävlar får de vara nog från dom. ANMÄL!

Kram, ni ska klara det. Vi tror på er, men anmäler ni så är de dom som hamnar i knipan, de vet ni va? Så anmäl istället! Kramis

Foofie
Postat 2011-02-24 kl 23:14:27
Blogg: http://foofie.blogg.se/

Du är så naiv! Du verkar tro att definitionen av en bra mamma är att man älskar sitt barn. Det handlar om så mycket mer än så! Det förstår till och med jag på blotta 21 år som varken har barn eller ens intresset för barn. Det sägs att för att man ska kunna älska någon annan så måste man först kunna älska sig själv. Huruvida det är ett faktum eller ej väljer jag att inte uttala mig om. Men lider man av självdestruktivt beteende så har man definitivt svårt att älska sig själv! Om man älskar sig själv och trivs med sig själv som person så skadar man inte sig själv. För övrigt för att vara en bra mamma så ska du inte bara älska ditt barn, du ska även besitta livserfarenhet, förnuft, förmågan att sätta ditt barn före dig själv dessutom ska det gå ihop både ekonomiskt och tidsmässigt. Det är förståeligt att det är tufft att kunna pricka av allt det där när man bara är 15 år och har varit med om en del jobbigheter. Du får ursäkta men det verkar som att du lägger grymt mycket fokus i ditt liv på bråk och tjaffs med Kevin och överfall och polisanmälningar och tjaffs. Bara det pekar på att du har svårt för att sätta Kelly i första rummet. Om du tänker efter själv så är det verkligen så konstigt att soc gör en utredning på er? Du är 15 år och är mamma, du har blivit överfallen och är deprimerad till följd av det, du lider av självdestruktivt beteende, du fick missfall, du bråkar och tjaffsar med fadern till barnet och hela ditt liv verkar vara allmänt kaos. Ja man kan förstå att det känns obekvämt att soc vill bevaka er men har du ens lagt en ordentligt funderare på vad syftet med det är? Som många andra skriver så är det för att se huruvida du är en lämplig mor till Kelly och om det är några småfel du gör så kan dom hjälpa dig att korrigera det. Bedömer dom att du är fullt kapabel till att ta hand om Kelly så har du ju bara allt att vinna på det. Skulle dom däremot tycka att det vore bäst om Kelly blev placerad i fosterfamilj eller dylikt så är det väl jävligt tråkigt men å andra sidan så är det ju ändå Kellys bästa som är det viktiga. Skulle du klara av att ha det på samvetet att du är inte fullt så kapabel du bör vara att ta hand om Kelly men du gör det ändå för att du är självisk? Nä vet du vad, det är bara att bita ihop! FÖR KELLYS BÄSTA!

Mariam
Postat 2011-02-24 kl 23:20:44
Blogg: http://bloodygiirl.blogg.se/

OMG !! jävla sos o jävla alla som kommenterar fult och lågt. Snälla, bry dej nt om alla som kommentrar. Klart du KAN ta hand om ditt barn !!!

och att du mår dåligt är en helt annan sak.... hur fan kan dem ta ett barn från sin egen mamma:O

LINDA
Postat 2011-02-24 kl 23:21:42
Blogg: http://vvvmmmvvvvvvv.blogspot.com

det e sjukt mikaela.. för de borde hjälpa dig.. det finns undomshem för unga mödrar... att du kan bli omhändertagen. o då får du o kelly bo där.... MEN JAG VILL INTE KLAGA MEN KAN DU SVARA VAD GÖR DIN MAMMA FÖR DIG??? HON BORDE STÖTTA DIG O HJÄLPA DIG. OM JAG BOTT PÅ SAMMA STÄLLA SOM DIG SÅ HADE JAG PRATAT MED DE. MEN EN BRA IDE ORDNA NAMN INSAMLING PÅ BLOGGEN FOLK SOM TYCKER DU E EN BRA MAMMA. SKRIVER SITT NAMN OCH

BLOGG ADRESS. SEN SKRIVER DU UT DEN MED LITE TUR KAN FU FÅ ÖVER 2000 NAMN;) BRA VA:) DÅ SER DE DU E BRA MAMMA. O SNÄLLLA MIKAELA BERÄTTA INTE DIT LIV FÖR SOC NÄSTA GÅNG DE FRÅGAR SÄG DU MÅR BRA. O KAN TA HAND OM HENNE SJÄLV. ELLER BE DE ORDNA EN LÄGENHET TILL ER. SÄÖG DU KAN EJ BO MED DIN MAMMA O OM DE BRYR SIG BORDE DE FAN HJÄLP MEN SOC E EXPERTER PÅ HOTA. KRAM LINDA

Natta
Postat 2011-02-24 kl 23:21:48

Tycker att du inte borde skriva så mycket skit om några som faktiskt skulle kunna ta ditt barn ifrån dig. Du ska nog se till att ligga på dess goda sida. Anser dom att du inte är kapabel så tar dom barnet, så enkelt är det och dom kan göra det hur dom vill.I framtiden kanske du kan tänka på att inte lägga ut så mycket självdestruktiva inlägg. Visst de är din blogg och det är skönt att kunna skriva ut allt bara men samtidigt när så många vet vem du är och du har ett barn så bör du tänka dig för.Jag har en vän vars barn blev tagna av soc för att vän anmält henne som dålig mamma vid ett gräl dom haft. När hon sedan fick sitt andra barn fick hon knappt hålla i det förrän soc var där och tog de med. Man får göra prövning på prövning för att få tillbaka barnet.Min egna kusin blev tagen av soc när hon var liten. Hon har bott i miljarder olika fosterfamiljer och barnhem och mår än idag psykiskt dåligt och har aldrig kunnat arbeta för hon mår så dåligt av allt hon vart med om.Jag menar inget illa vill bara att du ska fundera och visa att du är större och bättre än vad du visar här när du smuttskastar dom i ett inlägg. Jag tvivlar inte på att du är det bästa för ditt barn och att du är en bra mamma och jag håller tummarna för dig!Kram!

AT
Postat 2011-02-24 kl 23:22:11

Hej! Jag har själv en liten fosterbror som är ett år och en person från soc (en beteendevetare) har flera gånger varit hemma hos oss och filmat min bror. Det är inte farligt! De vill hjälpa er att ta hand om Kelly bättre, för ingen förälder är perfekt och särskilt när man är ung som du kan det vara svårt. Beteendevetaren berättar om hur man ska göra för att lättare få en bra kontakt med barnet, den svarar på frågor man kanske har. Fråga på och var öppen för ett samarbeta så ska allt gå bra för er. Ni kanske behöver hjälp med tex en kontaktperson, du kanske behöver en psykolog att prata med, det finns allt möjligt som ni kan få hjälp med! Och du är faktiskt ganska impulsiv (eftersom att du är ung och har ett omoget beteende, det är såklart helt normalt!!) och därför tycker inte jag att du ska skriva ut hela ditt privatliv här. Du måste få leva ditt liv för dig själv för att kunna ta hand om Kelly på bästa sätt och inte slösa din energi på fel saker. Kram!

Natha
Postat 2011-02-24 kl 23:24:32

En till kommentar från mig! Blir arg på de ovan som skrivit att soc vill Kellys bästa för det tror jag inte ett dugg på. Dom tar andras barn och sätter dom i familjer som ibland är bra men oftast behandlar barnen som skit och inte alls lika som dom behandlar sina egna barn. De är därför jag hoppas att det går bra för dig.Jag är också ung mamma och ibland gör jag dumma saker, de gör väl alla. Och ibland känns livet piss, ibland slåss jag och min kille men det är opassande att skriva sånt i en blogg helt enkelt.

Johanna
Postat 2011-02-24 kl 23:34:59

Det är bara att hålla käften och göra som dem säger. Man kan göra en anmälan anonymt, bara för att man har hört någon säga något. Om det inte är något fel så är det inte och då läggs fallet ner. Uppenbarligen så tycker det att något är fel då de vill filma er. Ta det bara som en kvinna. Bryt ihop när ingen ser!Jag tycker att det är bra att de tar varje anmälan på allvar, det känns verkligen bra att veta att soc gör det dem ska. Jag växte upp hos fosterföräldrar och det har inte tagit någon skada på mig. ^^Hoppas allt går bra för er två!

99a :)
Postat 2011-02-24 kl 23:37:01

Snälla nån. Kolla vad du skrivit de senaste veckorna. Väcker de inte tankar? Jo. Du förlovade dig med Kevin, nästa dag gjorde ni slut.. Du visade ett brännmärke, du slog Kevin m.m. Tror du inte socialen blir oroliga? De gör ju det för DITT barns bästa. De gör de för att hon ska få en bra uppväxt. Visst du kanske uppforstrar henne bra, men hur skulle du reagera om något starkt händer? Kelly komer alltid vara med i bilden eftersom att det är din dotter. Och om de nu inte är något problem, låt de filma? Du måste nog rensa tankarna lite./en mogen 99a

Emma
Postat 2011-02-24 kl 23:39:24

Ja, soc hjälper och Kelly behöver uppenbarligen det. Du verkar inte förstå hur det är för ett barn som bor med en mamma som mår dåligt. det vet jag och det suger rent ut sagt. jag har själv gått igenom det. och att soc inte hjälper någon?!?!? nähä du.. så jag bor på gatan eller med min mamma som jag bor dåligt utav???!!? nää jag har eget för dom har HJÄLPT mig. ALLTSÅ hjälpte dom mig att komma ifrån ett ställe där jag mådde skit.

EKS.
Postat 2011-02-24 kl 23:40:01

jag har absolut igenting emot dig eftersom jag inte träffat dig, jag dömer dig inte för någonting och jag blir bara en i mängden nu men snälla Micah, Jag har inte heller tyckt om Soc men tänk dig i deras situation som människa om de missar något, tänk vad folk kan försöka att lura dom dagligen! De kan inte låta bli att göra något om du mår såpass dåligt, det är klart att du bli deprimerad efter ett överfall så det är väl 100 gånger bättre för dig och din familj om ni löser detta med soc och att ni sen får vara i fred! Jag har många vänner som blev mamma innan de fyllde 17 och alla är inte perfekta mammor, du har inte varit mamma innan och ska inte kunna allt perfekt direkt! De vill bara hjälpa dig och se till så att din dotter mår bra, jag antar att du också vill att din dotter mår bra? Jag tvivlar inte en sekund på att hon inte mår bra, men låt soc se att hon gör det! Och du, skriver du ut allt på bloggen så får du nästan räkna med att någon till slut säger ifrån, du har ju faktiskt en hur stor blogg som helst och det finns människor som reagerar på det du skriver. Kram till dig och hoppas att det går super hos soc!

Emelie
Postat 2011-02-24 kl 23:40:39

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.Du borde tänka på Kellys bästa innan du tänker på dig själv. Dom vill bara se så att Kelly får en bra uppväxt. Kelly är i en period i livet där hon behöver enormt mycket trygghet och vad man kan läsa i bloggen så verkar det inte vara en särskilt trygg miljö. Med tanke på att du och Kevin bara bråkade när ni var tillsammans. Och nu att ni inte ens är tillsammans längre. Sen med tanke på ditt självskadebeteènde. Du borde tänka på att Kelly känner av när du mår dåligt och då tar hon till sig det. Läs lite utvecklingslära så kommer du förhoppningsvis komma på mognare tankar. Inse fakta, Den här situationen skadar Kelly mer än du tror.Låt dem filma dig när du tar hand om Kelly, det kommer inte göra någon nytta med att trotsa dem.Tänk på att det handlar om ett barn, en människa.

Jessica
Postat 2011-02-24 kl 23:47:29

Utan att vara nedlåtande. Varje minut soc lägger på dig (och andra människor) kostar pengar. hade de inte haft skäl att oroa sig så hade de struntat i det. Så alla kommentarer om att soc bara vill ha pengar är bullshit. De tjänar ingenting på dig, tvärtom. Du KOSTAR dom pengar.

Din oförmåga att förstå att soc inte finns till för att jävlas med dig, utan för att se till att bebisen har det bra ger socialarbetarna ännu mer anledning att tvivla på din förmåga att ta hand om barnet.

För att helt och fullt kunna ta hand om ett barn måste man kunna sätta sig själv och sina känslor åt sidan. Särskilt när man har folk som tvivlar.

Ilda
Postat 2011-02-24 kl 23:50:34
Blogg: http://iloveami.blogspot.com

Du är så jävla egoistisk! DOM VILL HJÄLPA KELLY OCH SE TILL ATT KELLY HAR DET BRA OCH TRYGGT! När du säger att du tycker att dom är jobbiga och bara vill dig ont så tänker du bara på dig själv. DU får nästan skylla dig själv att du hamnat i skitet eftersom du är så öppen med allt. Men å andra sidan så är det bra för då har vi fått se hur du egentligen mår och att Kelly inte borde vara runt dig som mår så himla dåligt. Allt överförs på henne och hon kommer växa upp och må piss. Det ärrar henne! Du behöver verkligen hjälp tjejen.Jag hoppas inte att dom tar Kelly ifrån dig för jag önskar inget barn att bli ifråntaget från sina föräldrar. Men jag hoppas att du får hjälp! Och jag hoppas ATT DIN MAMMA snart vaknar upp och inser vad fan du håller på med! Vart fan håller din mamma hus?!?Ett bra bevis på att BARN INTE SKA HA BARN!

Gullan86 stolt mamma till lillen
Postat 2011-02-24 kl 23:56:07
Blogg: http://gullan86.blogg.se/

Tycker jättesynd om dig Mikaela jag tror du gör så gott du kan med Kelly och tycker du är mogen för din ålder.

Det är INTE lätt att få barn, det tycker inte jag heller fast jag blir 25år i år, känner mig som 15 ibland.

Man förstår inte att man är så "gammal" som man är man kommer nog alltid vara ung i sinnet hur gammal man än blir.Jag hoppas det fixar sig för er ta det lungt bara och låt de där filma er och visa hur duktig du är med Kelly så de inte behöver bry sig mer sen.PEPP KRAM!

Anonym
Postat 2011-02-24 kl 23:58:34

Förstår dig michaela men i mitt fall va det BB som var förjävliga. jag var 18 när jag fick barn. Fick ammningspsykos när jag låg på bb och klarade inte av ammning och den första anknytningen. Jag stod ut i 5 dagar sen klarade jag inte mer. Jag bad på mina bara knän om ersättning och då sa dom att du ska veta hur många det är som vill amma men inte kan så du borde vara glad och sätta igång och amma för hur annars hade du tänkt att ditt barn skulle få mat?Sen bad jag om napp och det skulle förstöra ammningen det med så dom vägrade. JAg bad en av "kärringarna" att visa mig hur man satt på blöjorna. Då sa hon att om man inte kan sådant ska man inte skaffa barn. men hallå? alla förstföderskor är väll lika okunniga vilken ålder man än är.Jag och min sambo blev ovänner eftersom han inte fattade mina anknytnings problem. Så då skrev dom en anmälning till Soc om hur dålig mamma jag var och att om det skulle bli vårdnadstvist så rekommenderade dom min sambo som vårdnadshavare.Vi blev vänner igen när jag slutat amma blev jag frisk igen och kunde knyta an till mitt barn.Såbarnmorskorna i Karlskrona kan bara dra åt h*lvete

Nina
Postat 2011-02-25 kl 00:04:35

Allså, med den här kommentaren menar jag inget illa alls, jag vill bara säga att du måste tänka lite från deras perspektiv, du är rätt ung, du har ett fram och tillbaka förhållande med kellys pappa, du mår dåligt till och från (inte bara dåligt som alla andra, du har ju självskadebeteende) och du har gått igenom mycket i ditt liv som gjort dig lite pysiskt ostabil (som det ser ut utifrån bloggen då) och du har problem med att hinna med i skolan. Dom blir då oroliga att allt detta ska gå ut över Kelly! Jag tror inte någon tvivlar på dig som mamma i sig Mikaela, för alla kvinnor (oavsett ålder) som får barn och bär barnet i nio månader utvecklar en sorts moderinstikt och moderkänsla för barnet och deras behov, jag tvivlar inte på att du är en bra mamma när det kommer till att mata Kelly, bära, veta vad hon vill, gulla, men jag tror folk är oroliga över att du inte kan ta hand om dig själv som Mikaela och balansera mamma Mikaela till Kelly samtidigt! Du måste tänka logiskt, för Kellys skull, klarar du av att ta hand om ett barn med tanke på din ålder, med tanke på allt som hänt, kevin, brännmärke, skola, överfallet osv? Du måste tänka på ditt barn, jag hoppas innerligt inte att dom tar ifrån dig Kelly, men därför måste du börja samarbeta och face the fact och se det från den sidan det faktiskt är ifrån, varför folk är oroliga och varför soc vill ha det såhär!

Livmoderskeppet
Postat 2011-02-25 kl 00:09:00
Blogg: http://livmoderskeppet.blogspot.com

Men bli inte alltför rädd nu. De sa ju att om du inte vill låta dig övervakas hur du tar hand om Kelly så tar de er båda till ett ställe och kollar det istället. Låt dem filma. Kelly är väl viktigare än att det är obehagligt ett tag? Visst, det skulle inte vara roligt, men det är ju för att kolla att du tar hand om henne som du säger att du gör och de tar ju inte henne från er om ni tar hand om henne. Låt dem filma och kolla och bevisa att ni tar hand om henne!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 00:10:33

Var är dina föräldrar?Vad säger de och ställer de inte upp?De skulle ju slå näven i bordet och framförallt inte tillåta att du lämnar ut dig i bloggen på detta sätt.Det är för sorgligt!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 00:25:59

Kan folk med sina j-a neggokommentarer bara HÅLLA KÄFTEN någon gång. Antingen skriver ni något snällt eller någon konstruktiv kritik. Kan ni inte hålla er till de alternativen sluta gå in hit och läsa då! Om hon är så dum och bloggen suger så! Jag håller inte med någon sida. Men tycker samtidigt att det är helt fel av soc att hota med att ta någons barn. Sen spelar det ingen roll vem personen är! Blir så j-a less på alla pretto människor som verkar spendera en hel del tid på den här bloggen, som är SÅ DÅLIG! Lycka till nu! Men jag råder dig ännu en gång att lösenords skydda din blogg om du vill fortsätta skriva om allt eller att helt enkelt anpassa den här bloggen lite så du slipper det här. Tror de kan göra livet lite lättare för dig igen. För trots allt funkar det inte skriva vad som helst utan att människor bara måste lägga sig i och vara oförskämt elaka. Sen betyder det inte att hon inte tar hand om sin dotter för att hon skriver om sitt liv! Hon kanske helt enkelt inte vill hänga ut hela sin dotters liv här! Med tanke på alla TREVLIGA(?) människor som hänger här. SKÄRP ER NU TA MIG FAN FÖR NI ÄR INTE ETT DUGG BÄTTRE NÄR NI SKRIVER SOM NI GÖR!

Karolina
Postat 2011-02-25 kl 00:53:15

Villka jävla idioter! Soc kan dra åt helvette!! Dom gör ändå ingen nytta, bara ställer till det för männsikor! Det är klart att du tar hand om Kelly, du är en jätte bra mamma Mikaela!

emi
Postat 2011-02-25 kl 00:57:11
Blogg: http://emisplace.se

asså allt dehär är så jävla tragiskt , speciellt för kelly

förlåt men så är det i detta fallet .. du borde stänga ner bloggen ett tag å ta tag i ditt liv å TÄNK på vad du skriver

det biter dig bara i svansen i slutändan !

Vicky
Postat 2011-02-25 kl 01:07:23

Dom får väl inte hota på det sättet? "om jag inte får filma er så tar jag ditt barn ifrån dig"? låter sjukt! Kolla upp ordentligt om dom VERKLIGEN får hota dig sådär!

Andie
Postat 2011-02-25 kl 01:09:07

Herregud vad hemskt! Likaså är det helt fruktansvärt att folk är så otroligt passiviserade och hjärntvättade av det nya storebrorssamhället att de tycker det är helt okej och till och med rätt att socialen godtyckligt kan tvinga människor att bli filmade med incitamentet att de annars tar deras barn ifrån dem."Har du inget att dölja finns det ingen anledning till att inte gå med på det!" skrev något ljushuvud, vilket är så kolossalt korkat att jag inte ens vet var jag ska börja... Det är inte du som skall bevisa att du inte missköter din dotter, bevisbördan ligger självklart inte på dig utan på dem. M.a.o. är soc inte i position att kräva någonting av dig eller komma med hot om att ta DITT barn, så till vida de inte har konkreta bevis på att du missköter din dotter (t. ex. läkarintyg som säger att Kelly blir slagen, inte får sina basala behov tillgodosedda eller dylikt).Jag blir så jävla arg när jag läser hur myndigheter utövar maktmissbruk på detta vis, speciellt mot personer som är så unga och därmed ofta har dålig koll på sina rättigheter. :( Jag hjälper dig gärna med lagtexter o.s.v. om du vill, maila mig om du behöver.Massor av kramar från mig!

Anneli
Postat 2011-02-25 kl 01:12:42

I det här samhället är det mammorna som får ta största smällen. Det räcker med att nån, ett ex, släkting eller vem som helst, anmäler att någon inte är en bra mamma, detta kanske för att hämnas eller ren illvilja. Sen startar ett helvete. Jag vet, för jag har själv blivit förföljd under alla mina tre barns uppväxt, under sammanlagt 15 års tid. Utredningar, rättegångar, advokater, rädsla, förtvivlan. Det handlar om att ständigt vara beredd att fly (vilket vi fick göra, hals över huvud, vid två tillfällen.) Att ständigt ha väskor packade ifall att det skulle ringa på dörren idag. Att alltid ha persiennen nerdragen, då ser ju ingen att det är nån hemma. Det är den moderna tidens häxjakt, inget annat. Har man en gång hamnat i deras papper, då sitter man där. Mina barn är idag vuxna, men kommer aldrig att glömma hur vi fick ha det. Det har satt djupa sår i själen, som aldrig går bort.

Nej, akta dig för soc, är mitt råd. Gå inte med på något mödrahem eller liknande, de försöker bara hitta fel som inte finns.

Saara - Med syndromet "klippel trenaynay"
Postat 2011-02-25 kl 01:16:56
Blogg: http://flickansaara.blogg.se/

Anledningen till att det har blivit såhär uppfattar jag det som att du har varit väldigt öppen i din blogg med hur du har mått. Du har självdestruktivt beteende och mår dåligt.

Det är klart man reagerar som läsare då och undrar hur Kelly har det. (det är inte jag som har anmält dig)

Och man har nog troligen anmält just för att man är orolig för Kelly och inte för att man vill jävlas med dig på något vis.

Nu när du har varit på mötet. Varför inte agera moget och ställa upp på att bli filmad eller åka till "boendet" för att visa att du är en bra mamma?

Sen lämnar dom troligen dig ifred (eventuellt med kontroller)Tycker du borde kontakta www.mammamarlie93.se (hon fick barn som ung) och prata med henne hur det är att bo på ett ställe där dom ser hur du tar hand om din dotter. Hon har själv gjort det, det har gått bra och hon har ensam vårdnad och hand om sin dotter idag.

Iris
Postat 2011-02-25 kl 01:32:43

TYCKER ATT PERSONER SOM INTE HAR EGNA BARN INTE BORDE VARA SÅ KRITISKA! NI VET JU INTE HUR DET ÄR ELLER KÄNNS FÖR DEN DELEN ATT HA BARN.

Och jag ser inte något fel i att vara ung mamma (jag själv är en 22årig mamma till en tvåårig dotter) man kanske inte är ''beredd'' eller ''mogen'' att ha barn, men säg mig.. VEM ÄR BEREDD ATT HA BARN? Finns många ''VUXNA'' som hamnar i det som kallas ''Förlossningsdepression'' INGEN i hela världen är en perfekt förälder.När man har barn är de hela ens liv, klart man blir orolig och rädd om Soc säger att de vill ta barnet ifrån en.

Soc är inte alltid hjälpsamma, de ställer oftast till det mer för en eller inte hjälper en/tar en på allvar överhuvudtaget särskilt när man är ung.

Ingen har ett perfekt liv där man känner sig lycklig de 365 dagarna, klart alla går igenom en ''mörk tid'' med massor av problem.

Elin
Postat 2011-02-25 kl 01:38:33Du ÄR labil, självdestruktiv, uppmärksamhets galen och framför allt inte mogen för ett barn. Du älskar självklart din dotter. Men av allt jag som vuxen läser i din blogg så är du inte mentalt mogen för det ansvar som krävs. Speciellt inte som du beter dig mot soc. Tror du att dessa blogginlägg kommer hjälpa dig? Det kommer bara att bli värre. Att du inte samarbetar ställer bara till mer problem. Det kommer sluta att antingen Kevin får ensam vårdnad om Kelly eller att hon fosterhemsplaceras.Sluta tänk på dig själv och sätt dig själv i första rum. Det är din dotter det handlar om. Vill soc se dig hoppa upp och ner på ett ben så gör det. Bara för att göra dem till viljes och bevisa att du är mogen för det ansvar du måste ta. En normal mamma skulle göra allt för att bevisa att hon är en bra mamma för sitt barn. Du gör tvärtom och vägrar samarbeta. Vilken av de två tror du funkar bäst?!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 01:40:59

Bra sagt, håller helt med ovanstående.Sanningen svider Micah, men man kan inte ljuga för socialen.

Mimmi
Postat 2011-02-25 kl 01:54:29
Blogg: http://justdare.blogg.se/

då kanske du ska sluta lägga upp en massa skit när du har skadat dig, du borde själv fattat att de skulle bli såhär när du blev så offentlig, dom vill visst bara hjälpa, inte er utan kelly. det är inte så konstigt när du förklarar att ni är aggressiva. du bevisar ju bara att ni INTE är mogna till att ha barn. om du nu är en sådan bra mamma, låt dom kolla då. Men visst, vägra du så kommer dom ta kelly, ditt val .

Nicole :)
Postat 2011-02-25 kl 03:13:52
Blogg: http://nicolebroberg.blogg.se/

Ja, soc kan läggas ner!! Eller börja "ta hand" om folk som dom faktiskt kan hjälpa...Bråka inte med dem, det tjänar ingenting till bara gör som dom säger så försvinner dom ur ditt liv fortare! :) <3

Catrine
Postat 2011-02-25 kl 04:12:29
Blogg: http://Catrinejonsson.blogspot.com

Om du nu tar hand om Kelly så bra har du väl inget att oroa dig över? Låt dem komma till dig och få se för helt seriöst verkar du inte kunna ta hand om henne på det sättet hon behöver.Sluta blogga om exakt ALLT! Skaffa en personlig dagbok istället eller nånting för det är inte bra att skriva ut allting så som du gjort. Allt det du skrivit i denna blogg ligger kvar här på nätet senare i livet.

Dimtira
Postat 2011-02-25 kl 04:27:12
Blogg: http://tehfails.blogg.se/

kan man inte typ polisanmäla dom för intrång i privatliv >,<

Linda
Postat 2011-02-25 kl 05:00:44

Socialen ska ju stötta dej i din mammaroll ,prata med enhetschefen

hur du känner dej illa behandlad .

Med kontakt med soc. som stöd förutom Kevin ta med era föräldrar

eller någon annan som du känner dej trygg med.Visa upp att du har ett fungerande kontaktnät.

Du kan även rådfråga en advokat .

Bloggen bör du lägga på is .

Lycka till Tro på dej själv.

m a j a n
Postat 2011-02-25 kl 06:09:05
Blogg: http://majan.blogg.se/

Om du inte har något att dölja så är det väl bara att låta dem filma er? Då kan du ju bevisa för dem att du är en bra mamma som kan ta hand om ditt barn? Herregud. Vill du bli av med socialen någon gång så är det bara att vara tillmötesgående och göra som de vill. Och om du nu säger att det inte får filma er, så är det väl klart att de tror att du döljer något?Tänk på din dotter, för det här handlar inte om dig. Det handlar om henne.

felicia - julies morsa
Postat 2011-02-25 kl 06:18:49
Blogg: http://chickmama.blogg.se/

jag har haft soc,

de kommer inte ta ditt barn ifrån dig om du nu inte gör illa henne på något sätt.

sluta vara så dramatisk hela tiden. du smutskastar soc även fast de vill vara till din hjälp!

det är klart att folk bli oroliga när du gör brännmärken & mår dåligt + att du inte har ett stabilt förhållande, de tänker på KELLYS bästa!

Är man en ung mamma så måste man ha självkontroll, man kan inte göra sig själv illa eller göra dumma grejer för då händer det att soc öppnar en utredning!

va inte rädd, för tar du hand om kelly på rätt sätt och ger henne kärlek och uppmärksamhet, så ser man det på kelly och då kommer de inte ta henne ifrån dig.

är hon däremot skadad på något sätt eller kan inte samspela något med dig så kommer de se det som ett problem!kram

En ung mamma

Jocke
Postat 2011-02-25 kl 06:34:50

Men nu är det så att socialen hjälper kanske inte dig men din dotter. Dom måste liksom alltid gå efter barnets bästa. coh anser dom att du är olämplig som mamma på grund av ditt betende om att skada dig och liknande...så ska ju inte jag klaga eller säga mot dom! OCH du tro mig socialen gör nytta mer än du tror! dom har bland annat räddat min vardag ett bar gången så jag tycker du ska hålla din stora käft om saker du inte vet något om!

Annica
Postat 2011-02-25 kl 06:41:44

Michaela, tänk på Kelly! Det är HENNE som Soc ska hjälpa. Låt de filma!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 06:53:33

fuck dig och kevin de borde tagit kelly tidigare!!! du och kevin är bara en bunch of idiots!!!

Mariah
Postat 2011-02-25 kl 07:25:07
Blogg: http://cheeese.blogg.se/

Gilla bilden, hata soc -.-

julia
Postat 2011-02-25 kl 07:27:05
Blogg: http://juliawestberg.devote.se

Du slår den du älskar, ni avslutar förlovningen efter FEM dagar, du skadar dig själv så fort du har bråkat lite med någon, du har försökt att ta ditt liv en gång, vem fan vet om du försöker göra det igen? Du har en dotter som du borde tänka mer på, hur du beteer dig nu när du har henne. Vill du berätta för Kelly om alla dina ärr som du har skapat själv genom att skada dig själv, när hon väl frågar om dom? För tro mig, det kommer hon att göra. Vill då du säga till henne "jag brände mig själv med en cigarett för att jag hade bråkat med en". Ska du bränna dig själv varje gång du bråkar med någon?Tänk på din dotter mer än vad du tänker på dig själv.

Terese
Postat 2011-02-25 kl 07:27:23
Blogg: http://sthlmsmammanterese.blogg.se/

vet inte vilka dina rättigheter är men kolla upp dom!

Soc vill iaf bara ghjälpa, och du verkar inte gilla din handläggare så be om att få byta!!! Kramar

Stolt Mamma Till Lucas
Postat 2011-02-25 kl 07:29:11
Blogg: http://olssoncamilla.blogg.se/

SÅ får dom inte göra! eller säga! De e kränkande på er, och hot från deras sida. Detta kan du anmäla till deras chef eller kómmunen. För så får dom inte göra

ia
Postat 2011-02-25 kl 07:30:28
Blogg: http://www.nattstad.se/Lillbus

Väx upp någon gång och visa att du är mogen att ta hand om Kellly.Fullt normalt att dom gör så här, speciellt när det finns en mamma som är så skadebenägen på sig själv, andra osv när hon mår dåligt.Ta hjälpen NU annars riskerar du att Kelly tas ifrån ifrån om du inte samarbetar.Dom gör detta för ER skull, för att hjälpa ER !!!!!!Så ta och visa att du ÄR mogen att kunna ta hand om och hjälpa ett barn och dig själv.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 07:31:49

Jag hoppas soc tar Kelly ifrån dig.

veraa
Postat 2011-02-25 kl 08:18:25
Blogg: http://stattus.blogg.se/

Usch stackars dig, vad hemskt! :( Kan man göra så värkligen???? :OOO

Förstår inte?
Postat 2011-02-25 kl 08:24:16

Vad är problemet? Jag tror du måste inse själv... Men du är för ung att göra det. Du är knappt tonåring, därför agerar du såhär. Och därför ska du inte ha barn.. Men gjort är gjort, hoppas bara att Soc gör så att allting löser sig för dig och din dotter. Detta är hemskt att följa..

NESSI
Postat 2011-02-25 kl 08:26:09

HURRRA FÖR SOC att du äntligen fattar att Kelly inte är någon jävla docka!

Thessan
Postat 2011-02-25 kl 08:46:41
Blogg: http://theresepatricia.blogg.se/

Jag tycker att det är skitbra att socialen faktiskt kollar upp dig! Alldeles för ofta upptäcks det för sent när barn far illa. Har själv en hel del erfarenheter från det...Allt för ofta har jag varit med om att socialen har värnat mer om mammans rätt till hennes barn, än barnets rätt till bra och välmående föräldrar. Tyvärr har barnet varit den stora förloraren i dessa fall.Om du bryr dig om Kelly, och det är jag säker på att du gör, get you act together. Väx upp och var stark för hennes skull. Då löser det sig till slut ska du se, men sätt henne först... jämt.MansonDust
Postat 2011-02-25 kl 09:04:16
Blogg: http://mansondusts.blogg.se/

Är väl bara att gå med på ALLT dom säger? Man gör allt för sitt barn & även om man själv inte gillar det så säg bara "Javisst, okey" "självklart" osv så har dom inget att säga sen. :) Var positiv, säg inte emot. Ett tips!!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 09:05:49

Det är tack vare såna som dig som de på socialen har arbete!

ALLVARLIGT MICAH!!!!
Postat 2011-02-25 kl 09:06:34
Blogg: http://www.nattstad.se/carroliina

TÄNK EFTER DET ÄR INTE DIG DOM VILL HJÄLPA DET ÄR KELLY, OCH OM DU SÄGER NEJ TILL DERAS FÖRSLAG SÅ ÄR DET SOM OM DU FÖRSÖKER DÖLJA NÅGOT..DET ÄR JU NU DU HAR CHANSEN ATT VISA ATT ALLA HAR FEL.DU ÄR EN SÅN STOR IDIOT. SKAFFA HJÄRNCELLER IST FÖR STÖRRE TUTTAR

Belle
Postat 2011-02-25 kl 09:27:42

Hej, jag måste få berätta om min egna '' erfarenhet ''

Min mamma&pappa var unga när jag föddes.

Mamma var 17 när hon blev gravid, 18 när jag kom.

Då kom soc in i bilden och skulle se hur hon var som mamma. Ifall hon inte hade uppnått en sk psykisk mognad. Så då började dom med möten, och att komma hem till oss.

På mötena filmade hon medans jag och min mamma lekte. För att se om vi hade en bra kontakt, och för att hon ändå var tvungen. Sen iblaand kom hon hem till oss, jätte tidigt på morgonen, och filmade när vi målade,ritade, lekte med dockor&djur&hästar och grejjer. Min mamma tyckte det var rätt jobbigt ändå. Att det var riktigt tidigt hon kom och så. Men hon gjorde det bara. Filmerna visas inte föör någon, ifall dom inte anser att du är en olämplig mamma, då kan dom ju behöva visa filmerna för att bevisa att du är en olämplig mamma. Men idag så lever jag & min mamma + mina 3 syskon väldigt nära varanda. Det är faktiskt rätt bra för min del att dom filmade, Sen fick vi filmerna. För att hon inte hade användning för dom. Så det är faktiskt kul att sitta och tiittta på dom, haha jag vet hur det låter men det kan vara kull för Kelly oxå när hon växer upp att kolla bak och se hur du var när hon var ung ! hur du pratade, vilken kontakt ni hade och sådär. Och sen kan det vara roligt för dig, För min mamma har sett dom med mej 1 gång. Då satt hon bara och sa, aaaah såg jag ut sådär ? Fyfan vad trött jag var . Osv, se det inte som något dåligt, tänk framåt. Och ssen om du blir illa bemött av den där soc människan ska du absolut byta ! för det har du rätt till. Hoppas det kommer gå bra. Och jag bor i Väsby, inte långt ifrån dig. Och här är dom benhårda, har man 10 % frånvaro i skolan blir det soc möte och dom överväger fosterfmilj, förstår hur du känner dig. Men det fixar sig ! Du kan maila mig oxå om du vill. Jag är på din sida, men se inte att dom filmar som något dåligt. Det kan vara roligt i framtidden ! :)

Ina
Postat 2011-02-25 kl 09:29:14

Dom som inte har varit med om vad socialen gör vet inte hur det känns. Jag har varit med om det, jag vet hur det känns. Så stå på dig tjejen, du vet att det är DU som har rätt.

Martina
Postat 2011-02-25 kl 09:33:18

Eftersom att du är så pass ung så förstår jag att du tar socialens agerande som en kränkning, men gumman det är ditt barn det handlar om. Ett barn, ett LIV! ingen docka! Med tanke på det du skrivit de senaste veckorna så förstår jg att de måste reagera, och om du ska kunna bli en bra mamma till kelly både fysiskt och psykiskt så ska du vara glad att detta uppmärksammas nu innan det går för långt, det blir ju inte lättare med tiden, barnet växer och uppgiften lika så, föräldra ansvaret blir större och större med åren, socialen ser alltid till barnets bästa, du får sätta dig självåt sidan i detta flall och fokusera på Kelly. Visa att du är den bra mamma för kelly som jag vet att du är och kan vara. Önskar dig allt gott i livet men det är dags att vakna.

Lotta
Postat 2011-02-25 kl 09:34:29

Snälla älskade vän. Du måste låta soc hjälpa dig. Annars blir det bara värre. Jag fick en anmälan på mig och blev kallad men när dom såg att allt var bra avskrevs allt och det gick tillbaka till det normala igen. Sluta krångla med dom. Dom vill hjälpa. Håller du på såhär så ber du ju om att bli av med Kelly. Dom kan sitt jobb. Sluta vara en bakåtsträvare och gör det du ska arma barn. (ja du är ett barn) Lycka till.

ninna
Postat 2011-02-25 kl 09:37:11

men det var då ett jälva tjat om att soc är så orättvisa. dom kanske behandlar er orättvist men dom gör inte det med alla. jag tycker att du tänker väldigt mycket på dig själv, och du verkar inte tänka på att dom vill veta att du är kellys bästa (vilket du verkligen verkar tro att du är).

Ronja
Postat 2011-02-25 kl 09:42:53
Blogg: http://aldrigstarknog.blogg.se/

Dom bryr sig inte om er i det här fallet utan bara för vad som är bäst för Kelly. Hon ska inte behöva fara illa. Soc. bryr sig inte om du tycker det är obehagligt att bli filmad, det enda dom bryr sig om är att Kelly ska ha det bra när hon växer upp. Och du som hennes mamma borde ju oxå vilja att hon ska ha det bra, så jag förstår inte grejen? Visst du tycker det är obehagligt, men är det inte mer obehagligt att Kelly får en dålig uppväxt? Du kan ju bevisa för soc att du är en bra mamma genom att gå med på filmningen. Och soc kan visst ta ditt barn, ser dom att det är fara för hennes hälsa så gör dom det eftersom att hon är så pass liten. Och de kan ta henne tidigare eftersom att du inte ammar. Om du hade ammat hade de inte tagit henne ifrån dig förrän hon är minst 6 månader gammal.Visa nu att du bryr dig om Kelly och gå med på att bli filmad, du måste växa upp och göra det som är bäst för ditt barn!

Jenny
Postat 2011-02-25 kl 09:45:20

Det är rutin för soc att filma i såna här fall. Det är Kelly utredningen handlar om och inte dig. Tyck vad du vill om dom men samarbeta, annars kan dom visst ta henne ifrån dig! Det är NU det är dags att visa mognad. Take the high road!

Lotta
Postat 2011-02-25 kl 10:00:26

Jag undrar fortfarande. VAR ÄR DIN MAMMA? Skriv ut på bloggen om hon hjälper dig. Har frågat hundra gånger tror jag. Varför berättar du inte det. Hon kanske inte finns vid din sida. Verkar inte så. Hon MÅSTE sätta stopp för det här.

Charina
Postat 2011-02-25 kl 10:01:34
Blogg: http://theasylum.blogg.se/

Varför kan dom inte få filma om du inte har någonting att dölja?

Eller vill du kanske inte ta hand om Kelly?

Hade SOC kommit och blandat sig i mitt och mitt barns liv(har inget barn men om jag hade haft det) hade jag gjort vad som helst för att övertyga dem om att jag faktiskt tar hand om mitt barn.

Men du "orkade" inte gå på förra mötet så frågan är då, hur orkar du då ta hand om Kelly om du inte ens orkar åka iväg till dom?Jag hade till och med låtit dem bo hos mig för att visa dem att jag tar hand om mitt barn. Så att filma hade inte varit några problem för mig, om du tar hand om ditt barn som du ska så gör dom ju inget.

Men när du vägrar bli filmad och inte "orkar" gå på möten så kommer dom bara lägga sig i ännu mer. För dom kommer att undra varför du inte vill bli filmad och varför du inte vill träffa dom.

Alma
Postat 2011-02-25 kl 10:06:24
Blogg: http://lifeofalmao.blogg.se/

KAn man inte stämma dom för det.. E 12 år, kan inget om sånt, men gå t polisen?

Vickilita
Postat 2011-02-25 kl 10:09:12
Blogg: http://sweetkaylee.blogg.se/

Jag tycker det är dags att du lägger av med det här skitsnacket nu. Jag blir rent av förbannad när du håller på såhär som en 7åring i din blogg.

Du borde läsa vad många redan skrivt här ovanför mig att DET ÄR INTE DIG DOM SKA HJÄLPA DET ÄR KELLY DOM SKA HJÄLPA!

När i helvete ska du fatta det?? Dom är inte till för att hjälpa dig till ett bekvämt och slött liv, dom finns till för att hjälpa din dotter till ett värdigt liv!

Så fort någon inte håller med dig så tror du att de är elaka??? jävla småbarnsfasoer alltså!

Caroline
Postat 2011-02-25 kl 10:12:46
Blogg: http://ingetkonstigtalls.webblogg.se/

Du verkar trots allt himla stark som orkar med allt detta! KRAM

Blackbiatch
Postat 2011-02-25 kl 10:24:21

Men seriöst nu får du ge dig.Det är jättevanligt att dom filmar unga mammor för att se hur dom tar hand om barnet.Så du är inte ensam.Jag förstår att dom gör det dessurom.Dessutom ska du inte komma och säga att du inte är OLYCKLIG längre,för då bränner man inte sig själv fortfarande för att man blir arg över saker,Du verkar vara en väligt labil mamma.Kanske hade Kelly haft det bättre och tryggare i en fosterfamilj.Eller med enbart sin pappa.För du verkar tyvörr inte vara mogen att ha barn.

En som bryr sig
Postat 2011-02-25 kl 10:28:03
Blogg: http://hemlig blogg

Hej MicahJag vill inte trampa dig på dina tår. Är man EN Gång indragen i Socialen och faktiskt har gjort fel, då blir man aldrig av med Socialen. Jag har flera års erfarenhet av en jag känner som har varit med om Socialen i flera år.Fortsätt läs Micah, detta är viktigt för dig att veta. Jag vill dig inget illa!Jag försöker bara få dig att förstå situationen.Ingen är en perfekt mamma, det är solklart! Inget barn kommer med instruktionsbok och manualer. Och inte heller får man någon särskild utbildning till att bli mamma. Vilket det borde finnas.Hur som helst så vill jag vara uppriktig mot dig. Jag har inget emot att du är en ung mamma med mindre erfarenhet av livet. Det hindrar inte till att bli en bra mamma.Faktum är det att hade DU inte berättat om Kevins bråk, dina instabila förhållanden och så vidare på bloggen. Då skulle allt vara bra nu.Bloggen är tyvärr ett saftigt bevismaterial för Socialen att du missköter ditt liv, förhållande samt främst ditt barn...anser Socialen.Egentligen om man får vara rättvis så har du inte skött din dotter dåligt. Du har varit instabil i ditt förhållande och haft problem med dig själv. Dottern är så liten ännu att hon garanterat inte fått nys om något. I den åldern ser och hör barn dåligt. Om det låter hetsigt i bråken, ja givetvis så blir ett barn ledsen.Ni har varit modiga som skrivit ut precis allt på bloggen. Tyvärr är detta till din egna nackdel.Och tyvärr tror jag att Socialen i vissa fall kan förvärra situationen för folk. Det Socialen vill är först och främst aldrig att ta ett barn från sin familj. Det skulle ge det barnet en stor tom lucka i livet att inte ha varit med sina föräldrar.Att anse att du är en perfekt mamma, det är lite att ta i. Ingen är perfekt.Det är viktigt att under utredningen skärpa sig, visa ett bra yttre och långsamt men effektivt arbeta på sitt inre samt sina problem. Och det är otroligt viktigt att du Och Kevin vårdar dottern riktigt bra.-----> Att Socialen vill filma dig, det är tyvärr så. Men se det på detta viset istället, du kan intyga med den videon att du är en bra mamma!

Gör inga fel, var inte nervös, glöm kameran.Ta dig nu samman både du och Kevin. Ni är unga men ack, ni kan verkligen bli något bra.Jag måste säga att du måste slyta uppdatera om vad du och Kevin bråkar om, vad du gör när du inte mår bra, sluta berätta när ni inte mår bra, sluta uppdatera om några som helst dåliga saker. Låt det vara en positiv familjeblogg med en underbar familj och en liten tös.Tyvärr måste jag säga att detta utvecklats till en skandalblogg i samma nivå som Kissie. Men Kissie har bara ansvar för sig själv och får ta smällarna själv med.Men nu handlar det för dig att du har ett ansvar över din familj samt ditt barn. Ditt misstag får hela familjen ta smällar för.

Så ska det inte vara!Kom ihåg att jag inte vill er något illa!

Ta verkligen åt er dessa råd. Det kommer vara kämpigt några månader framöver. Men håll ut och sköt dig prickfritt! Det vill säga, ryck upp dig, ta hand om dottern och skriv om dåliga saker på bloggen. Bloggen är till din nackdel just nu.Om det är något så maila mig gärna!nour
Postat 2011-02-25 kl 10:29:09
Blogg: http://noursnor.blogg.se/

haha fan bilden är klockren!(Y)

Men omg är det inte olagligt att filma folk mot sin vilja?:O

För om du inte vill bli filmad kan dom inte HOTA DIG!

Skrattiz
Postat 2011-02-25 kl 10:35:42
Blogg: http://skrattiz.blogg.se/

Gud vad taskigt :'(

Ung mamma Till Milja <3
Postat 2011-02-25 kl 10:42:55

om dom inte funnits skulle set vara 3 dubbelt antal på barnmisshandel och sexuella trakasarier. Har en kompis som soc tog hand om, där hennes mamma tlog henne, och hennes pappa utnytjade henne sexuellt. han hadde varit död idag om dom inte hjälpt henne. Hur resonerar du om det?..Soc är jätte bra, dom gör någonting för att vara säker! för att vara på den säkra sidan, för hur känner du när du tänker att det finns bebisar som är lika gammla som kelly runt om i sverige som både blir misshandlade, utytjade och psykiskt påfrästade. det sistnämda är om mamman mår dåligt eller mamman och pappan bråkar hela tiden..hoppas du tar shansen som en möjlighet att lära dig ta hand om kelly. visa iallafall för dom att du vill ha deras hjälp och lära sig så ska du se att dom snart lämnar er ifred.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 10:43:28

Du förvränger bilden av det hela ..

Soc tar inte Kelly för att du mår dåligt av överfallet. Soc tar Kelly för att din psykiska ohälsa, som kanske beror på överfallet, påverkar hennes uppväxt och tillvaro.När man har ett barn att ta hand om , man kan inte låta sin ohälsa ta överhanden. Man får helt enkelt försöka gräva ner den och vara stark för hennes skull, för hon känner av hur du mår. Barn känner sånt väldigt lätt och påverkas direkt!Du klarar tydligen inte av att "låtsas" må bra och försöka ägna all uppmärksamhet till ditt barn, utan du kräver istället egen uppmärksamhet genom att skylta med hur dåligt du mår. Då klarar du inte ta hand om henne och då är det bättre någon annan gör det. FÖR HENNES SKULL!När man har barn så är ingenting för sin egen skull längre, utan nu får du se till HENNES bästa!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 10:47:50

Nu visar du verkligen att du inte är kapabel till att ta hand om din dotter. Hoppas verkligen att Kelly får ett annat hem så hon får en bra uppväxt.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 10:58:05

ditt omogna sätt att skriva o uttrycka dej gör mej rent utav förbannad!

de flesta unga mammor/pappor som är under 18 år får genom gå en sådan utredning, iaf med filmningen. därför soc vill se så man är mogen nog att ta hand om ett barn! eftersom du är ett barn själv! du har satt dej i denna situation själv, o då får du ta dej ut ur den själv! det var DU som bad soc om hjälp, det var DU som uttryckte dej på ett konstigt sätt på bloggen så folk började reagera, allt har du skapat själv. om soc nu vill göra ditt liv till ett helvete, då hade de tagit kelly för lääänge lääänge sedan, men de har dom inte gjort. de gör allt detta för att hjälpa dej, om de nu filmar dej så kan de se vad du gör fel o vad du gör bra, o på det sättet kan de ge dej tips och hjälp hur du ska göra. eller hur? jag är inte ute efter att såra dej, vill bara att du ska inse att detta ger dej hjälp!

sköt om dej o kelly, kämpa på så ska nog detta gå!

kram.

Johanna -fluffmonster & karameller
Postat 2011-02-25 kl 11:03:39
Blogg: http://narei.blogg.se/

Hah jisses vad jag garvar när man läser kommentarerna till detta inlägget. Är det så svårt att förstå att de inte bryr sig om dig, utan Kelly? de hade gett blanka fan i dig om de trott du kunde ta hand om henne själv, men eftersom din omvärld inte tror det och någon anmält dig, så är det väl stjärnklart att de startar en utredning.Väx upp och stå för dina handlingar. Är du så snetänkt så du lägger upp bilder där du skadat dig och drar upp att du mår dåligt, så kom igen! Att soc reagerar är inte konstigare än att jorden snurrar.

Natalie
Postat 2011-02-25 kl 11:08:36
Blogg: http://nataliegatica.devote.se

Hej Micah !, jag förstår exakt hur du känner och tyvärr så förstår inte vissa människor det här. Fattar inte att ni kan lämna såna kommentarer. Vad tänker ni med egentligen ?, fattar inte ni vad hon kommer/håller på går igenom eller ?. Ni fattar inte hur en sån här grej känns. Det är en utav det värsta sakerna som kan hända en. Fattar inte att "bloggare" har anmält henne till soc bara för att hon är ärlig i sin blogg ?. Hur fan kan ni göra såhär mot henne ens ?. Jag var med gravid och bara för jag var "deprimerad" då och då ville dom ta min son ifrån mig. Och det var det enda dom sa. Det var det enda dom hade. Så sluta vara så elaka mot henne fan. Har ni inget hjärta eller ?.. ni anar inte vad hon går igenom just nu. Sköt ert liv istället för fan. Blir jävligt besviken hur ni kan behandla en ung mamma såhär..

Cilla
Postat 2011-02-25 kl 11:14:08

Förstår du inte hur intrigritetskränkande detta är för ditt barn? Att du bloggar öppet över dina problem. Allt som du skriver på internet kommer för alltid att finnas kvar. Hur ska det bli när ditt barn bli vuxet och kan läsa om hur hennes mammad problem när hon var baby?Jag förstår att du är ung men du har barn nu så det är dags att växa upp.Lägg ner din blogg, fokusera på att utvecklas, bli en stark ung mamma och ett föredömme för ditt barn.Jag önskar dig lycka till. Jag kan knappt att läsa din blogg, jag blir så besviken att ingen vuxen griper in och försöker hjälpa dig på riktigt.

Embla
Postat 2011-02-25 kl 11:14:57
Blogg: http://frokennoten.blogg.se/

Du är säkert arg och så men fattar du inte att soc bara gör sitt jobb?

Deras jobb är att utreda er till det inte finns några som helst tvivel på att Kelly mår bra, och det är dom tvungna att göra med varje liten anmälan dom får.

Soc gör bara sitt jobb och om du vill ändra på vad deras jobb innebär får du göra det genom att engagera dig politiskt och rösta när du blir myndig.Och du tycker att dom inte respekterar dig, hur mycket respekterar du dom när du målar upp den bilden av dom, av hela deras organisation? Har du nån aning om hur mycket bra soc har gjort?

Ace
Postat 2011-02-25 kl 11:25:04

Jag, som många andra, funderar var dina föräldrar finns i denna soppa???Jag är själv så pass gammal att jag skulle kunna vara din mamma (född -76) och hade du varit min dotter hade jag agerat mer märkbart angående din blogg, soc osv.Vi är många som undrat hur hon ställer sig till allt det här, varför svarar du inte på dessa frågor? Du är ju inte ens myndig så hon har ju fortfarande ansvar för dig...

Nadja
Postat 2011-02-25 kl 11:47:53
Blogg: http://NadjaLaurell.blogspot.com

Det är kränkande att de vill filma dig, det är det verkligen!

Soc har ju regler att gå efter men detta verkar ju galet!

Kan du inte försöka få ett hembesök från soc, en person som kommer hem o tittar hur Kelly mår? om nu det skulle kännas bättre.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 11:49:01

Kämpa på tjejen, jag tycker du värkar vara stark.

Jag själv vart mamma när jag var 20, och då ensamstående.

Man klarar allt bara man ger sig tusan på det, sen soc ställer bara till problem. dom ser till att sabba och förstöra där det verkligen inte behövs. men i dom fallen där dom verkligen behöver göra något gör dom inte ett piss..

Så stå på dig. =)

Hellou Vicky (från finland)
Postat 2011-02-25 kl 11:58:20
Blogg: http://hellouvicky.blogspot.com

Men nej! :( Asså herregud vad soc kan va jävliga!Kämpa på tjejen!Styrke kram från Finland!<3

ELINOR
Postat 2011-02-25 kl 12:19:40
Blogg: http://elinorstankar.blogg.se/

Om du inte gör något fel så har du väl inget att dölja? Du länar ju redan ut hela fitt "privatliv" på bloggen och då är de väl ingen fara. Du verkar ju inte ta hand om din dotter på bästa sätt så de är väl bra att någon vill se dina brister och rätta till dom så din dotter får de så bra som möjligt. De är ju inte dig soc ska hjälpa, utan din dotter! Hoppas du inser de!

Ida
Postat 2011-02-25 kl 12:25:00

Så som du har lagt ut med att du skär dig & hur du mår förövrigt förstår jag varför soc är inblandad och är oroliga för Kellys situation!

Detta är ett bra exempel på varför man inte ska skaffar barn när man är så ung som du, med en människa som man knappt vart tillsammans med och känner!

Louise Hedblom
Postat 2011-02-25 kl 12:26:20
Blogg: http://hedblom.blogg.se/

Anledningen till att de vill filma dig när du tar hand om Kelly beror på att de vill se om du är en lämplig förälder med tanke på din låga ålder samt pga. att du mår dåligt. De vill alltså se om du är lämpad att ta hand om ett barn när du bl.a. mår som du gör.Ska Ni få hjälp av soc. måste du göra som de säger, annars kan det bli såhär - att de hotar och vägrar erbjuda hjälp. Det ska vara ömsesidigt. Vill du ha hjälp måste du gå med på deras villkor. Det handlar om att ge och ta.

jasmin
Postat 2011-02-25 kl 12:38:28
Blogg: http://velvetdreams.blogg.se/

Så söt och duktig du är! Fantastisk det du har varit med om i denna unga ålder. Ett tips .. jag fick barn ganska tidigt jag med. Försök att slappna av (genom mentala övningar) när du är hos socialen eler när de är på besök.

Din lugn återspeglas och tolkas som trygghet. Det är sant! Mentala övningar kan se ut så.. föreställ dig hur hela senariot (besöket) kommer att se ut. Hur känns det i tanken.. för det är tanken som bestämmer känslan. Det förbereder dig på allt.. hur skulle du reagera om någon sa något elakt eller dylikt.. föreställ dig att du behåller lugnet, skapa en osynlig vägg mellan dig och den personen.. ta aldrig åt dig nåt negativt. Andas lugnt.. andas du tungt blir du bara irriterad och arg! Se personen i ögonen o istället för att fokusera på de hårda orden som stör dej.. tänk på nåt bra.. tänk på personens ögonfärg haha ja men dt kan hjälpa .. att byta tanke :PStep by step skapar du en otrolig stakr mentalitet.. en vinnar mentalitet med bara små övningar varje dag.. låt det ta ngra minuter (4-7min) räcker.

kram

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 12:38:55

Majoriteten av de som svarat tycks vara F12:or...

Jag tycker att du ska tänka dig för vad du skriver, du har en offentlig blogg och den dagen du behöver hjälp av soc på riktigt så kanske de inte tänker ställa upp pga saker du skrivit.

Det kan även slå tillbaka mot dig längre fram i livet.Angående att du inte mår dåligt längre; jag tycker att det märks i vart och vatrannat inlägg att du inte är så stabil som du kanske önskat. Och varför hålla på och skada sig själv om man inte mår dåligt?Jag skriver inte detta för att tracka ner på dig, utan för att få dig att öppna ögonen.

Dessutom är det jättevanligt att soc filmar, det ger en bättre översikt och där du kan få konstruktiv kritik på vad du bör tänka på, vad du gör bra osv.

Se till att inte sätta käppar i hjulet för dig själv Mikaela!//85an

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 12:53:30

dom klagar för att du är minderårig, alltså själv är ett barn .. och barn ska inte ha barn !! De säger att Kevin ska få vårdnaden för att han är över 18, alltså räknas som vuxen.

CAROFLINA.SE
Postat 2011-02-25 kl 12:55:11
Blogg: http://CAROFLINA.se

Varför inte bara låta dem filma? Dem gör det för Kellys skull, för att veta att hon får bästa möjliga uppväxt och att du kan ta hand om henne. Hur kan du inte förstå det?

Jag skiter i om jag kallade er kära''micah'' för hora.
Postat 2011-02-25 kl 13:01:41

Självisk du är. Gör ingen nytta? För Kelly och för 9 miljoner andra i Sverige kanske. :) Hora.

Madelene
Postat 2011-02-25 kl 13:07:08

Jag förstår att du tycker det är jobbigt att ni blev/ska filmas, men tänk på att det är för er egen skull. De vill att ni ska ha det bra från början. Nu har du haft sån otur med att ha blivit överfallen och det håller inte med Kevin (även om ni är vänner nu) så är de oroliga då de vet att du mår dåligt. Har man en gång sagt det så krävs det mycket för att de ska glömma det. Så det bästa du kan göra är att gå med på det de säger för att inte Kelly ska få bekymmer. Men Mikaela skulle det vara så farligt att ni får åka tiill ett ställe? Där kommer ni vara max ett par veckor. Du behöver stöd, du är 15 snart 16år och har en dotter på tre månader. Du kan alltid be socialen om en kontakt person, det är en person som kan stödja en massa saker, du kan pysa för henne, hon kan passa kelly så du får sova, hon ser och hör hur det funkar hemma. Du är MAMMA nu Mikaela, tänk på Kelly, din underbara söta dotter. De ska inte ta henen ifrån dig så tänk på vad du protesterar imot.

Gillar din blogg. kommer det fler inlägg med Kellys outfets?

kram

Linda
Postat 2011-02-25 kl 13:15:22
Blogg: http://suchabitch.blogg.se/

Hej! Soc säger att dom kan ta ditt barn om du inte vill bli filmad, det kan dom INTE. dom försöker få dig att tro det, har själv haft med dom att göra. Och om du vägrar att låta dom filma kan dom ingenting göra. Men dom kan låta er åka på ett hem för att visa att ni kan ta hand om barnet. Men det är dock ej svårt, känner många som varit på sånna hem. ingen har tappat sitt barn.

Cecilia
Postat 2011-02-25 kl 13:18:51
Blogg: http://calatalo.blogg.se/

Soc finns inte för att jävlas med dig. De vill Kellys bästa och vill veta om du är en lämplig förälder. Jag skulle gissa på att det är någon som läst din blogg som har ringt och tipast dem om dig och då tror jag att det är deras skyldighet att kalla in er på möte. Då är det också bäst att du går dit, för annars kan de anta att du döljer något eller att du har blivit rädd att de ska komma på något. Och det gör saken värre.Gå på mötena, gör som de säger och visa hurdan mamma du är. Om du inte har något att dölja och inte är en dålig mamma så borde det väl ändå inte vara några problem att gå dit och visa det? Eftersom du skriver/visar lite väl privata saker i bloggen + att det verkar hända en hel jävla saker i ditt liv så är det inte så konstigt att läsarna blir orolig över Kelly. Soc vill nog ta det säkra för det osäkra, så om de misstänker att ett barn far illa vill de ta reda på det, bättre att en bra mamma får gå dit i "onödan" än att en massa barn far illa. Håller du inte med mig?Självfallet mår du dåligt efter det som har hänt, men då behöver du kanske hjälp? Du behöver kanske hjälp att må bättre eller hjälp med att ta hand om Kelly?Om de vill filma er så låt dem! Om det är jättejobbigt (men du är väl ganska van vid kameran) så försök komma på något annat förslag? Går de inte med på det, så låt dem filma dig för Kellys skull! För du vill väl hennes bästa?

Sara
Postat 2011-02-25 kl 13:18:59
Blogg: http://laaureenconrad.blogg.se/

Ibland är de inte rättvist. Men om du låter dem filma dig så visar du att dem har fel och att du har rätt. Du har inget att förlora.. dem kanske släpper er sen och ni behöver inte gå på mötena!

Bella
Postat 2011-02-25 kl 13:26:46
Blogg: http://tombrock.blogg.se/

Tvärtemot vad många verkar tro (att det har med din låga ålder att göra) så handlar soc där de fått in ANMÄLNINGAR OM ORO för ert barn. Det kan ske om du som mamma är 14 eller 44, såklart.

Jag fick själv barn när var 17 och det är ju ingen skillnad mot 15 egentligen, och jag har aldrig behövt bli filmad eller dylikt.

Har aldrig haft med socialen att göra.De har nog all rätt att vara oroliga, om du bråkar med din pojkvän och går ut och gör CIGGMÄRKEN på dig själv och skriver att du är självdestruktiv.. jag menar..

Ellzz
Postat 2011-02-25 kl 13:28:40

Ditt..... Du är..... En såN JÄVLA BARNUNGE!!! Du fattar ju för fan inte att SOC gör sitt JOBB! vet du ens vad jobb är!? Klart du inte vet, du är ju bara 15... Och jag VET att soc läser din blogg, en bekant till mig jobbar just i sånna här fall. Dom kan bara inte gå på vad andra säger för dom MÅSTE kolla upp skiten själv. Det är DÄRFÖR dom vill filma dig hur du faktiskt behandlar kelly! Om du fortsätter att neka dom så KOMMER dom ta ifrån dig kelly! Visa istället att du faktiskt klarar av henne! Om du inte gör de, gör de bästa för kelly isåfall, lämna över henne till någon som vill och klarar att ta hant om ett barn. Det är väl ändå det bästa, att arbeta på dig själv, gör ALLT för att du ska må så himla bra, och då kan du faktiskt börja ta hant om kelly igen. Du måste inse vad folk säger till dig, det är inte bara att blunda och vifta bort. Men visst, vill du att soc ska ta kelly och lämna dig tomhänt så är de ju så. Man kan inte vara blind när man har ett litet barn som du! Vill du verkligen att kelly ska vara ostabil och psykiskt rubbad när hon är vuxen? Vill du att hon ska vara okoncentrerad i skolan och kanske tillomed kallas adhd barn pga att hon har de jobbigt hemma? TÄNK! tänk frammåt, hur de faktiskt kommer gå om du inte tar tag i sig SJÄLV och gör så du mår bättre!

Ida
Postat 2011-02-25 kl 13:53:45

Asså ni som skriver typ "du är en bra mamma och soc e dumma i huvet å bla bla bla" ni e typ 12 år ni vet ingenting om soc alls, och som sagt dom gör bara sitt jobb och dom kommer inte låta dig va bara för att du inte vill att dom ska filma dig. såå kanske bäst att göra som dom säger?

David
Postat 2011-02-25 kl 13:54:25
Blogg: http://piieceofme.blogg.se/

Förstår nog hur du tänker! Men håller med många som skriver att de gör det för Kellys skull! Men jag tror att Kelly har det bra med dig, eftersom jag tror att du är en bra mamma tillskillnad från många ANDRA! Kolla gärna in min blogg o kommentera v ad ni tycker! :)

Take Care! Är en kille som bloggar btw...;)

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 14:08:30

Nu måste du väl ändå ge dig! förstår du inte att dom gör detta för Kelly! för att hon ska ha en säker miljö att växa upp i! dom måste veta om du kan sköta ditt barn! det är väl toppen att dom kollar så att hon inte far illa hemma!

Tänk på att det du skriver här kan ha vääääldigt stor betydelse för vad som kan hända! så sitt inte och skriv en massa skit om något som är till för att hjälpa barnen! ta hand om henne, och säger du att hon inte far illa och att du är så otroligt duktig med henne, så är det väl inget problem att dom vill filma och se? eller??

Ida
Postat 2011-02-25 kl 14:22:04
Blogg: http://flavoured.blogg.se/

Visst att du kanske känner dig kränkt, men att de filmer är supervanligt. Det är ett liv, Kelly, de tar hand om och ser till att hon har det bra. Det handlar om henne, inte dig. Inse det. Du är ett barn själv och barn ska inte ta hand om barn.Ett barn är mer än bara lattefikor och promenader.

gabriella
Postat 2011-02-25 kl 14:32:59
Blogg: http://bellavie.co.uk

i understand that you have been thru alot.

Ive been thru alot similar things myself.

Maybe you have to try and see the positive side of things.

Maybe see someone and talk about things so you can get it all out and feel better. And maybe let kevin have Kelly while you are dealing with all your issues.

So i definately see their point of view as well.

Everyone just wants whats best for the little one.

Maybe you should think about the different possibilities, and what would be best for her, and you. Obviously just temporarily. not permanent.Take care.

Lots of love!

Ella
Postat 2011-02-25 kl 14:33:22

Till Iris: En förlossningsdepression har INGET med att göra om man är mogen, vuxen eller redo för ett barn. Läs det här:Orsaker till förlossningsdepressionDe vanligaste orsakerna till förlossningsdepression är psykiska eller sociala faktorer. Det kan till exempel vara traumatiska händelser som en mycket ansträngande förlossning, eller konflikter inom familjen som gör att man känner sig ensam och upplever att man inte får tillräckligt med stöd. Ekonomiska svårigheter kan också leda till ökad stress. Om det blir problem med amningen kan det bidra till en känsla av hopplöshet och man kan tvivla på sin egen förmåga att ta hand om barnet. Om man tidigare i livet har varit deprimerad av andra skäl ökar risken att man får en förlossningsdepression. Det gäller särskilt om man har haft en oväntat svår förlossning, om barnet skriker mycket eller bara sover i korta perioder.En annan riskfaktor är om man har haft mycket svår PMS, det vill säga humörsvängningar innan mens, kan det också öka risken för förlossningsdepression.Förlossningsdepression kan också bero på sköldkörtelrubbningar. Då brukar symtomen på depression komma senare, ungefär två till fem månader efter förlossningen. När man får behandling mot sköldkörtelrubbningarna försvinner även depressionen.Det är viktigt att komma ihåg att det sällan är kärlek till barnet som saknas när man får en förlossningsdepression. Även om man älskar sitt barn kan man bli deprimerad.KUNSKAP ÄR MAKT.

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 14:36:01

Dem kommer kankse ta ditt barn så lätt de när dem snaka med mina föräldrar och dem tog oss

Lili
Postat 2011-02-25 kl 14:44:00
Blogg: http://lilianc.blogg.se/

DET ÄNDA HOR SOC E BRA PÅ ÄR ATT FUCKA ANDRAS LIIIV!!! DOM BRYR SIG INTE OM ETT SKIT SOM HÄNDER, DOM VILL BARA LEKA SMARTA.. DOM SKITER I OM DU LEVER UTE PÅ GATAN DOM E BAAAJS RAKT AV :@

AMANDAFOTO
Postat 2011-02-25 kl 15:09:44
Blogg: http://amandafoto.webblogg.se/

Prata med polisen eller någon och se vad dom säger?;P Haha jag kanske inte är så bra på det där men ^^

Zandrha
Postat 2011-02-25 kl 15:13:13
Blogg: http://mspcurry.blogg.se/

Ush! jag skulle inte heller vilja att dom skulle filma men ändå så känns det som att dom borde göra det :S Men dom har abslut INTE rätt att ta ifrån dig barnet tycker jag.

Elin
Postat 2011-02-25 kl 15:19:45

Soc är helt sjuka i huvudet, iafl de soctanter som varit inkopplade i min familj.Typ 1999 hade vi ett fosterbarn, vilket vi fick tillåtelse för, efter en grundlig utredning. Sedan blev min bror mobbad i skolan och ville typ ta sjmord, så sket dem totalt i att han mådde dåligt och försökte bara sätta dit mina förädlrar :/ Och nu säger dem att mamma varit psykiskt sjuk sen 1999, trots att de godkännde oss som fosterfamilj då. xD

Mamma förlorar typ 5000:- i månades pga att hon måste vara hemma på morgoarnana och hjälpa min bror till skolan, trots det bara skiter soc i det och när han mådde fett dåligt och hade dåliga tankar. Då bara trodde de att mamma var porblemet, men man kan inte hjälpa att sin unge blir mbobad av några fukkade idioter i skolan ;/Kämpa på! ♥ Säkert soc som gör fel i detta fallet också.

my
Postat 2011-02-25 kl 15:21:13

fy f*n vilka j*vla idioter!! hur f*n kan dom göra så?

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 15:34:50

Asså, ålder är bara en siffra! De kan inte TRO

Barnrättskämpe
Postat 2011-02-25 kl 15:45:30

Kelly behöver, som alla små barn, tas om hand av personer som kan se och tillmötesgå hennes behov. När Kelly är sjuk skall du kunna avgöra om ni skall kontakta sjukvården eller ej. Nu var det tur att BVC gjorde hembesök och skickade iväg er till akuten när Kelly var förkyld, men kan du nästa gång på egen hand bedöma Kellys vårdbehov? Här ser jag risker för Kellys hälsa och välbefinnande.

Om du och Kevin bråkar och slåss framför Kelly så kan hon skadas både fysiskt och psykiskt. Är du upprörd och ledsen över egna bekymmer är det svårt för dig att samtidigt kunna se Kellys behov av tex kärlek och tröst. Kelly påverkas av stämningen i hemmet och ditt mående. Ett spädbarn som inte får kärlek kan utveckla en depression, sluta växa och till och med dö. Det är därför oerhört viktigt att Kelly får sina känslomässiga behov tillgodosedda.

Jag hoppas att du tar emot all hjälp och stöd du kan få och att du samarbetar med soc för Kellys skull.

Anine
Postat 2011-02-25 kl 16:04:57

Hej!Jag hoppas du inte tar det här på fel sätt, det är enbart omtanke bakom mina ord.Socialtjänsten ses av många som en djävul. Men faktum är att de inte kan ta barn hur som helst. Det ska väldigt mycket innan de skiljer på mor och barn och gör de det så är det inte heller säkert att det blir så för all framtid.Och det där med att filma är väldigt vanligt, att få se samspelet mellan den närmsta omsorgspersonen och barnet är jätteviktigt. Det betyder inte alls att det är något dåligt utan det är ett sätt att dokumentera hur framgången fortgår och de ges möjlighet att sätta in tilltag för att kunna hjälpa dig i din roll som mor.Socialtjänsten är inte där för att förstöra för dig, de är där för att hjälpa Kelly. Det allra viktigaste oavsett situation är att se till barnets bästa. Någon måste ivarata intresset till den som inte har förmåga att kommunicera den själv.Släpp in socialen. Be om att byta handläggare om det skulle kännas bättre, men samarbeta med dem så blir du av med dem snabbare. Det lovar jag!All styrka till dig tjejen! You can do this!

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 16:08:51

Förstår du inte att det inte är dig utan din DOTTER det handlar om? Kelly är ingen docka som bara kan "adopteras bort".DET STÅR I LAGEN ATT OM ETT BARN, VID MINSTA MISSTANKE, FAR ILLA SÅ ÄR MYNDIGHETERNA SKYLDIGA ATT UTREDA DET. UTREDER INTE SOCIALTJÄNSTEN KELLYS SITUATION GÅR DET EMOT LAGEN.

Av denna blogg att döma har Socialtjänsten GOTT om underlag att ifrågasätta din och barnets pappas förmåga att ta hand om barnet just nu. Det är klart som korvspad.Om Socialtjänsten finner att barnets behov inte tillgodoses omplaceras det tills föräldrarna klarar av föräldraskapet igen. När föräldrarna kan ta hand om barnet återfår de vårdnaden på två röda för det sista myndigheterna vill göra är att splittra familjer (något som bara görs när det är absolut nödvändigt).Socialtjänsten är inte till för att "fucka upp" folks liv.Så. Nu är det skrivet.

Alex
Postat 2011-02-25 kl 16:20:21

Seriöst du verkar inte må riktigt bra. Och det är inte du som är det viktiga här. Det är att Kelly har det bra. Och kanske har hon det bättre hos någon annan. Ska man ta hand om ett barn ska man må bra själv. Och det verkar inte du göra. Det är mycket hit och dit. Ihop med killen ena dagen, slut nästa, förlovade dagen efter det och sen några dagar efter det är det slut. Ni bråkar relativt ofta, inte bara med ord utan även handgripligheter. Är det en miljö som ett litet barn ska växa upp i? Nej det är det inte. Och tror nog du gör bäst i att inte se socialen som en fiende. De kan faktiskt hjälpa dig. Eller ja den som de vill se till får det bra är Kelly. Så om de vill filma dig när du tar hand om henne så är det bara att ställa upp på det. Svårare än så är det inte. Och som sagt, det är inte du som är den viktigaste här. Det är Kelly. Klart som sjutton att socialen vill ha lite koll när ett barn har fått barn. Klart de måste se att du klarar av det. Och med tanke på att du har ett självskadebeteende osv så tycker jag de gör rätt i det. Till sist, sluta se socialen som en fiende. De kan faktiskt göra nytta också. Inte bara fel. De är inte bara ute efter att ställa till det för folk. Och jag vet vad jag pratar om då jag större delen av mitt liv, av olika anledningar, haft med socialen att göra.

Crazylicious
Postat 2011-02-25 kl 16:23:36
Blogg: http://bloggen-buuu.blogspot.com

Jag är själv en ganska dålig mamma så jag skall nog eg inte yttra mig, men jag märker samtidigt att du är en bra mamma så stå på dig! Däremot är jag tillräckligt gammal för att förstå att även om du blir kränkt (för det skall du självklart bli!) är det nog bättre i längden om du samarbetar med dem, så blir du av med dem sedan.Tycker att du är stark och bra, heja heja!

Sandra
Postat 2011-02-25 kl 16:23:52
Blogg: http://sandybelles.myshowroom.se/

Socialen gör ett jääävla bra jobb ska du veta flicka lilla! Jag tycker att dom gör det bra om dom tar din dotter för du verkar inte alls kunna ta hand om henne. Och nej du kanske inte tycker att dom hjälper dig men en sak ska du veta, dom hjälper din dotter!

mela
Postat 2011-02-25 kl 16:35:24

Tråkigt att du känner att de hotar dig. Det är en metod som heter marte meo som innebär att man filmar samspelet mellan förälder och barn.

Alex
Postat 2011-02-25 kl 17:02:20
Blogg: http://svss.blogg.se/

men snälla, soc har redan tillräckligt mycket jobb.Detta gör de för DIN DOTTERS skull.

Filippa
Postat 2011-02-25 kl 17:32:06

Gud vad dåligt! :o

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 17:47:16

Soc gör ingeting, dom suger hästba''e, det är sant! Har alltid hatat dom och kommer alltid att göra!

Linnéa
Postat 2011-02-25 kl 17:53:28
Blogg: http://chevanilsson.blogg.se/

Här i stan tycker SOC väldigt mkt om att ta barn från föräldrar som dom anser inte kan klara av dem. Men i själva verket så gör föräldrarna inte minsta fel som tyder på att ungarna mår dåligt! SOC får pengar för att omplacera ungar, folk tjänar på att ta hand om fosterbarn.

Jag tycker du ska låta dem filma dig, stå på dig och visa dem att du klarar av att ta hand om Kelly. Ord löser ingenting i detta fall, du lär VISA! Sen skriv inte ut allting på denna blogg, du har massor med läsare och vissa av dem tycker säkert det är jättekul att anmäla dig till SOC för allt du skrivit och visat.

Visa lite mognad och stå på dig, låt vuxna hjälpa dig.

En tjej
Postat 2011-02-25 kl 18:11:18

HUR KAN DEM SÄGA ATT DE SKA TA DITT BARN IFRÅN DIG!!!!!!!!!!!Ok, de kanske inte menar allvar men hur kan man ens hota med att ta ditt barn ifrån dig när du gör ett hur bra jobb som helst. idioter på soc.

Caroline
Postat 2011-02-25 kl 18:20:14

Hej, Jag har försökt läsa åtminstone en bråkdel av alla de responser du har fått innan jag skriver vad jag tycker.Jag har själv varit i kontakt med soc då jag blev misshandlad, och istället för att utreda de som misshandlat mej, så anklagade de mej för att ljuga och började utreda om jag var psykiskt sjuk.Jag har inte läst hela din blogg, och kan inte bedöma hurevida du tar hand om ditt barn, och soc på stället där du bor kanske faktiskt ser till barnets bästa istället för att ta den enkla utvägen och tro på föräldern/arna.

Men jag vet hur det är att inte bli trodd, och alla de som skriver att du är omogen osv för att du skriver hur det känns att bli anklagad, har uppenbarligen inte suttit i den situationen.Hoppas allt går bra för dej och Kelly, Kramar <3

Emelie Rommedahl
Postat 2011-02-25 kl 18:44:31
Blogg: http://erommedahl.blogg.se/

Skriv inte mer personligt nu! De blir bara helt fel, de tror grejer som inte är sanna. Gumman, allvarligt, bli mer privat, då får dem inte reda på något via din blogg som de kan hålla emot dig!!!! <3

Tess
Postat 2011-02-25 kl 18:44:33

Ni dömmer helt utan riktiga IRL underlag och tycker att fucking soc ska ta sönder en familj!

och ni vet inte ens FAKTA!

livet är så himla mycket mer än vad man ser via en blogg!Ni nekar Kelly rätten till sin mamma och familj!Har ni nån gång tänkt på att Kelly kanske mår jätte bra?

hon kanske är så lycklig som ett barn kan bli?

och så vill ni att hon ska slitas från sin älskade mamma!?

Fattar ni hur dåligt Kelly kommer må då?

Fattar ni hur mycket DET kommer skada henne!?Så kom inte och snacka skit för fan!Jag står på Kellys sida och hennes rätt till sin familj!

Soc får inte ta sönder den här familjen, hur mycket skit ni än säger till dom!

Malin
Postat 2011-02-25 kl 19:11:29
Blogg: http://bestdamnmalin.blogg.se/

men hallå, om du nu verkligen kan ta hand om kelly, visa dom det, dom tror ju du döljer nåt eller misshandlar henne om du vägrar låta dom se att du kan ta hand om kelly... ibland är du bra blåst!

Sara
Postat 2011-02-25 kl 20:08:52

Asså sluta fkn vara elaka fan asså jag vill bara få tag på er som säger bla bla bla asså gå knulla er fkn smutsar kan ni inte förstå att hon mår dåligt och kommer att må enå dåligare med era piss kommentarer!! asså om ni har nått vetigt att skriva så skriv skriv inte massa skit och tro att ni hjälper henne fkn smutsar!!! gå fkn knulla er!!Micah älskar din blogg skit mkt och stötar dig ti max hoppas dom piss soc inte gör nått som gör att du blir ledsen, Dom har inte rätt att ta kelly om dom inte har bevis!! Stå på dig, älskar din blogg <3

Natasa
Postat 2011-02-25 kl 21:23:27
Blogg: http://isthisjustadream.blogg.se/

Försök att anmäla dom människorna? För soc ska egentligen hjälpa människor som tex. har svårt & inte göra det ännu värre.Jag tror att du redan har skrivit att du tänker anmäla dom? Kommer tyvärr inte ihåg :( Men det skadar aldrig att jag frågar dig det igen.Kram

Anonym
Postat 2011-02-25 kl 21:49:38

Hej, jag förstår soc vet inte alltid vad som är bäst, för ingen kan liksom förstå en mammas anknytning till sitt barn. Du anser att Kelly har det bäst med sina biologiska föräldrar, och du har det bäst med kelly. Soc kanske har en poäng jag menar i slutändan så gör de allt det här bara för kellys bästa!! du får även tänka på det!! men det är inte så lätt när soc trycker upp hotningar 24/7!!!!! I GET IT!!! du vill inte förlora ditt liv!!! men jag tycker att du borde låta soc filma, även om de känns weird för får de veta vilken underbar mamma du är så släpper de allt för då har de inget att använda emot dig!!!! då behöver du inte en välbetald advokat!!!! jag vet det låter helt sjukt med alla som sitter och säger: men soc vill ditt bästa.. blablabla. Lixom lätt för oss att säga!!! men jag tycker du borde tänka till lite.

Anna
Postat 2011-02-25 kl 22:20:59
Blogg: http://amjhs.blogg.se/

Jag tycker de är idioter! Eller jag tycker inte att de är idioter, jag vet att de är det! Hur fan kan man säga sâ!? Och till alla er idiotiska läsare: skaffa ett eget liv! Om ni nu hatar Micah sâ mycket, varför läser ni hennes blogg? Och fattar ni att det här är ert fel? Sà hâll käften. Ni vet inte direkt hur det känns (inte för jag vet det) att bli av med sitt barn! Och skulle ni uppskatta det själva? Att nâgon tog er frân era föräldrar? Nej, det vill ni inte. Sà sluta med de där jävla kommentarerna!Kram

Sofia
Postat 2011-02-26 kl 00:22:04

Soc kan vara jävligt fittiga ibland och behandla vuxna människor som småbarn, men i ditt fall tycker jag att de gör helt rätt. Det är fan fel av dig att säga att de inte gör något bra. Tänk hur många som har fått hjälp av soc, som har fått boende när de inte kan bo med sina föräldrar till exempel, eller som har fått hjälp när de har problem med missbruk.

Du borde inse att soc inte är ute efter att hjälpa dig i första hand, utan ditt barn. De ser väl fan att du redan är så fuckad man kan bli, det går inte att göra något. Ditt stackars barn går fortfarande att rädda.. Det vore bra om de tog henne ifrån dig. En femtonåring kan inte ta hand om ett barn. Även om du kan det så är det inte bra för barnet, för du är själv ett barn fortfarande, och du förstör ditt liv genom att inte kunna gå i skolan och sånt. Vad har du för framtid liksom?

Dessutom kan man knappast säga att du är en bra förebild för ett barn, så som du beter dig. Du och din pojkvän bråkar 24/7 och gör slut hit och dit hela tiden. Dessutom blir du överfallen en gång i veckan, tar överdoser, blir gravid, skadar dig själv osv. Du kan inte ens ta hand om dig själv, och då ska du inte ha ansvar för ett barn, för det barnet kommer inte må bra psykiskt.

Det är såna barn som växer upp med föräldrar som du, som blir kriminella, missbrukare och liknande. Vill du att din dotter ska få en dålig uppväxt? Om inte så borde du faktiskt lyssna på soc och tänka på din dotter och inte bara på dig själv.Jag är ingen elak människa, så jag skriver faktiskt inte det här för att vara elak. Jag skriver det för att jag för ditt stackars barns skull vill att du ska förstå. Jag vet att du inte kommer bry dig, men ändå. Försöka duger..

Jag har själv träffat massa folk som har haft hemska uppväxter, och det är knappast ovanligt att deras mammor är unga och att föräldrarna inte är tillsammans, att någon eller båda av föräldrarna har haft eller har någon form av självskadebeteende eller håller på med droger. Du borde tänka tio gånger om. Tänk på din dotter och på din egen framtid.

Jossan
Postat 2011-02-26 kl 00:23:19

Men gud vad sjuk dom verkar vara på soc,vad har dom för rätt att göra så egentligen??

Du tar ju jättebra hand om Kelly ju!

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 07:14:31

Men lilla söta Mikaela. Socialen vill ju göra allting för att se så att KElly verkligen har det bra. När socialen får in anmälningar så är det deras jobb att följa upp misstankarna. Jag VET att om du inte sammarbetar med dom så kommer dom att kunna ta Kelly ifrån dig.Eller så får ni flytta till ett mödra hem och bo där ett tag. Vägrar du det också så har dom gjort allt vad dom kan och måste ta till med det sista.Tycker att det är bra att du anlitar en advokat så att ni kan diskutera mera och att du får veta lite mera om vad det gäller osv.Socialen har träffat dig, vart hemma hos dig, sett dig tillsammans med Kelly och sen så vill dom hjälpa er. Då är det ju någonting som dom reagerat på och som gett dom oro.

Eyvind
Postat 2011-02-26 kl 08:42:19

Låt soc ta barnet vafan! Du vart ju precis själv byxmyndig. Dessutom så är din pojkvän en våldtäktsman.

Nathalie
Postat 2011-02-26 kl 12:00:18
Blogg: http://myaapocalypse.blogspot.com

Mikaela, jag brukar stå på din sida men nu börjar man få lite nog. Du skrev att soc har sett att du varit deprimerad i bloggen eller hur? Det har du faktiskt skrivit att du är. Var inte detta en ärlig blogg? Det är det du har skrivit hela tiden. Är man 15 år och fått barn så är det inte ovanligt med att man har soc hängandes efter sig. Det borde du kollat upp och tänkt på innan du valde att behålla Kelly. Nu får du skärpa dig och göra lite för Kellys skull också! Jag tvivlar inte på att hon har det dåligt hos dig, det gör jag inte. Men varför visar du isåfall inte bara soc att dom har fel? Sluta gnäll över det och gilla läget istället.

Lisa
Postat 2011-02-26 kl 12:47:26
Blogg: http://artthoughts.blogg.se/

Klart dom måste utreda dej om du skadar dej själv och har gjort självmordsförsök. Socialen gör grymt stor nytta så jag tycker inte du ska skriva så. Det finns många barn som har levt under dåliga förhållanden (och med det menar jag inte att Kelly gör det. Det är inte upp till mej att avgöra det) som har fått hjälp av socialen, så att skriva att dom inte gör nån nytta är väldigt onödigt!

Tess
Postat 2011-02-26 kl 15:11:53

Sluta säg att Kelly är dömd till att bli missbrukare och kriminell!

jag vet gott om folk som har växt upp med bra föräldrar men som börjat med det!

inte för att dom mådde dåligt i sig, utan för att dom ville göra uppror mot sina föräldrar, för att dom var så jävla perfekta hela tiden!En av mina vänner som växt upp med en missbrukande pappa, hon har blivit otroligt framgångsrik, hon är chef på en restaurang, hon är fotomodell, håller på att utbilda sig till gourmetkock, designer och företags ekonom! och hon är bara 22år gammal!

till sommaren ska hon flytta till London med sin pojkvän, där hon ska öppna ett eget hotell!Så fuck you som tror att allt är kört bara för att man har "fel" föräldrar!

Vadå, så vi ska göra alla skilsmässobarn en tjänst och avliva dom?

alla missbrukars barn också?

alla våldsoffers barn också?

bara för att dom löper några % högre risk för något!?Och alla dom som tycker att man ska införa tvångsabort på alla som är under 18.. hur i helvetet tänker ni!?

ska vi tvångsterilisera alla över 45 då också? eftersom barnet löper en större risk att bli efterblivet ju äldre mamman är!?

ska vi tvångsabortera på alla som tjänar mindre än 15 000kr/mån!?

Alla som har mindre än en examen från universitetet?

Alla som någon gång varit sjuka, mått dåliga, själva har dåliga föräldrar, dom som skiljt sig, gjort ett misstag någon gång i livet!?Man skulle kunna tycka att jag går för långt, men nej det är ni som gör det. Ni dömmer ut innan ni ens vet någonting alls om personerna i situationen.

en mamma som har en historia av att vara deppig, kan vara en så mycket bättre än en mamma som aldrig visat upp någonting!

för det är ju dom som döljer bäst att dom gör illa sina barn!

vem skulle misstänka perfekta lilla mamman utan problem..Ett barn kan må bra, oavsett vad mamman har för historia!

ett barn mår bra av att se att man kan bråka och tycka olika, och sen bli sams!

Allt är inte svart och vitt.Man måste kunna få visa att man mår dåligt utan att riskera att bli utdömd för det!

för om du inte visar hur då mår, hur ska du då kunna få hjälp?

Annars så håller du det inom dig tills något dåligt händer..Fosterföräldrar är inte rätt för Kelly.

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 17:08:43
Blogg: http://divokys.blogg.se/

De vill ju hjälpa ditt barn. Vill se att hon växer upp i en säker miljö.

en stoooor beundrare
Postat 2011-02-26 kl 17:48:09

alla ni som är emot är äkta f****** swedi, jag svär!! Min mamma fick sin första dotter när hon var 13 går gammal, och nu är min stora syrra 25 år och är chef över en stor firma... Micah, bry dig inte om idioter som leker som om dom vet bättre! DU ÄR EN VÄLDIGT BRA MOR SOM VILL TA HAND OM SITT EGET BARN PÅ EGEN HAND! och juste folk, tror ni att hennes dotter kmr må bättre när hon blir äldre? Min vän har nu foster föräldrar och hon mår JÄTTE DÅLIGT och hon höll på att ta självmord... Och ALLT VAR SOCS FUCKING FEL! så sluta tjata om att hon är en dålig morsa.

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 19:33:43

en stoooor beundrare: Kan du inte skriva på svenska istället?

lisa
Postat 2011-02-26 kl 19:45:09

Men lilla vännen, de vill ju hjälpa ditt barn. De fins där för de som har det svårt och i det här fallet är det hur kelly har det som betyder. Många barn far illa och tänkt om socialen inte fanns. Hur många barn skulle då bli misshandlade och kränkta utan att någon gjorde något åt det. Du som mamma borde förstå det här! Det är omoget att kritisera socialen och säga att de inte behövs, när de gör det viktigaste jobbet vilket är att skydda och hjälpa de som kan fara illa. Ingen har ju sagt att du är en dålig mamma, men de har blivit informerade om att det KAN vara så! de måste ju såklart utreda det, det är inte att de vill ha fler jobb utan de vill nog helst av allt att inget barn ska fara illa. Det är ju därför de jobbar med det här, för att kunna hjälpa andra. För att det ska bli mindre att hjälpa i slutänden att flera har fått det bättre! Du som mamma borde tänka på ditt barn och sluta skriva allt på bloggen, ta detta på ett moget sätt och det bevisar att du kan tänka på ditt barns bästa! Ett barn är väldigt omtåligt och något man måste respektera. Jag jobbar själv på en förskola och jag vet därför mycket om barn och hur de påverkas av saker i livet. Ta ansvaret och gör det som är rätt för ditt barn. Det är inte dig det handlar om just nu, utan ditt barn. Hon är det viktigaste i ditt liv och därför ska du göra det som är bäst för henne. Om du förlorar din stolthet? So what, det är väl inte så mycket att ge upp för sitt barn för att hon ska ha det bra! Om du tycker det, då skulle du inte ha blivit mamma överhuvudtaget. Hoppas allt löser sig för er båda!

Anonym
Postat 2011-02-26 kl 19:48:32

ha ha ha ha hon dära Tess verkar ha koll ;)

Linnea
Postat 2011-02-26 kl 21:36:30

Jag har själv läst 1,5 år juridik, däribland familjerätt. Soc.tjänsten utgår enligt Föräldrabalken (lag) ifrån BARNETS BÄSTA, INTE FÖRÄLDERNS. De har rätt att överlämna vårdnaden till den andra föräldern helt om det är bättre för barnet.Så frågan är: är det ditt bästa eller barnets bästa som är viktigast för dig?

en stoooor beundrare
Postat 2011-02-27 kl 00:45:54

du som skrev till mig, håll truten bara ;)

rebban
Postat 2011-02-27 kl 11:53:11
Blogg: http://rebbsann.blogg.se/

Låter inte kul alls nog det värsta man kan få höra som förälder .

Det sista man ska göra är att ta barn ifrån föräldrarna är barnen som kommer lida av det i slutändan när dom blir större och det är av egna erfarenheter.

Ett barn behöver alltid sin förälder.

Iställelt för att säga så kan dom istället rekomendera en stödfamilj som kanske kan ha Kelly ibland då du har det jobbigt .

Sen att skicka dig till ett boende där dom har koll på dig det är ett bra ställe faktiskt har en vän som vart på ett sånt ställe och man får mke hjälp och stöttning .

Så det borde du se från den positiva sidan .

Lycka till iaf .Kolla gärna in min webbshop mer varor kommer upp till veckanhttp://www.jewelsforyou.se/kramar

Anonym
Postat 2011-02-27 kl 19:09:02

Herregud. Jag läser inte din blogg, detta är första gången. Och efter att ha läst detta inlägg tycker jag att du är OTROLIGT omogen och löjlig.

Socialen gör alltid en utredning innan dem ger en hjälp, att dem vill filma hur du tar hand om din dotter är väl ingen big deal? Att du nekar dem till det får dem att tro att du har något att dölja.

Och anledningen till att dem vill filma är antagligen för att kunna ge dig tips hur du ska ta hand om din dotter & dig själv. Tacka och ta emot hjälpen istället för att whina.

Socialen tar inte barn bara sådär, det krävs en mycket dålig miljö för att det ska hända. Och jag har svårt att tro att dem ens sagt det där.

Men om de läser det här otroligt omogna inlägget kommer de säkert att undra om du verkligen är mogen nog att vara mamma.

Du har ett barn, då kan du inte vara ett barn längre. Väx upp och prata med dem på ett ordentligt sätt istället för att skriva om det på internet.

Ebba
Postat 2011-03-01 kl 19:22:36
Blogg: http://bloondast.blogg.se/

Klart dom inte tar henne för att jävlas, förmodligen för dom anser att du inte kan ta hand om ditt barn. Ingen 14 åring kan ta hand om ett barn. Det skulle inte jag heller kunna liksom.Kommentera inlägget här:

» Namn

» Mail

» Blogg/hemsida

» Kommentar